標題: Marui Hi-capa 全改 [打印本頁]

作者: HongKoch    時間: 1-5-2012 16:01     標題: Marui Hi-capa 全改

作者: horenhim    時間: 1-5-2012 16:14

買支原裝改絕對平D
絕對平D
絕對
平D
作者: HongKoch    時間: 1-5-2012 16:18

作者: horenhim    時間: 1-5-2012 16:31

引用:
原帖由 HongKoch 於 1-5-2012 16:18 發表

成千蚊買黎用得果幾粒parts 會平啲? really?
幾粒parts? u serious?
作者: HongKoch    時間: 1-5-2012 16:50

作者: faihk    時間: 1-5-2012 16:51

你要改咩先?有冇預定有咩地方必改?
作者: HongKoch    時間: 1-5-2012 17:00

作者: horenhim    時間: 1-5-2012 17:31

hopup座?飛機座?hammer彈弓?其他小彈弓?guide rod?grip螺絲?
副廠飛機殼包埋飛機入面D零件?
trigger ring要另外買?
除非你買吉打套grip?
作者: garyyanykw    時間: 1-5-2012 17:42

原裝改唔好計貴定平先,起碼用少好多搵零件同等零件嘅時間先
作者: horenhim    時間: 1-5-2012 18:26

引用:
原帖由 garyyanykw 於 1-5-2012 17:42 發表
原裝改唔好計貴定平先,起碼用少好多搵零件同等零件嘅時間先
佢計漏D散件夾埋已經差唔多貴過全支hi-cap
七八樣副廠夾埋重要未必順
作者: HongKoch    時間: 1-5-2012 18:52

作者: 潛陣水    時間: 1-5-2012 20:19

原裝已經有金屬中身,請問你想點換
作者: HongKoch    時間: 2-5-2012 11:28

作者: 潛陣水    時間: 2-5-2012 11:37

原來如此
岩岩睇完原來重有7吋身....
作者: mujiadam    時間: 3-5-2012 01:40

引用:
原帖由 horenhim 於 1-5-2012 17:31 發表
hopup座?飛機座?hammer彈弓?其他小彈弓?guide rod?grip螺絲?
副廠飛機殼包埋飛機入面D零件?
trigger ring要另外買?
除非你買吉打套grip?
hopup座 > PRIME
飛機座 > PRIME , Airsoft surgeon
hammer彈弓 > shooters design
其他小彈弓 > MAG
guide rod > NOVA / 5KU
grip螺絲 > 5.1 唔用都得
作者: mujiadam    時間: 3-5-2012 01:40

引用:
原帖由 一舊水 於 1-5-2012 20:19 發表
原裝已經有金屬中身,請問你想點換
啞鉛同STEEL / ALUMINUM既分別!
作者: 潛陣水    時間: 3-5-2012 05:48

請問前後西有什麼選擇?
作者: horenhim    時間: 3-5-2012 06:08

引用:
原帖由 mujiadam 於 3-5-2012 01:40 發表

hopup座 > PRIME
飛機座 > PRIME , Airsoft surgeon
hammer彈弓 > shooters design
其他小彈弓 > MAG
guide rod > NOVA / 5KU
grip螺絲 > 5.1 唔用都得
我梗係知知有得賣
grip螺絲淨係AIP都幾隻色la
何必用中身粒螺絲黎死撐教非
而家可調式rear sight都有鋼版唔駛買返原裝都得
作者: 潛陣水    時間: 3-5-2012 07:30

琴日玩西撞花左少少
真係有咩冬瓜豆腐都可以換左佢...
作者: 潛陣水    時間: 3-5-2012 09:25

回正題:
樓主想汁支hicapa 5.1
莫講話買夠parts難, 依家連槍都斷貨,比d大佬收曬去改
如果反正都大汁,平平地可以買二手, 淨係拆set bolt+trigger出黎用
(反正你都話換slide/中身/外內管/grip/飛機/hammer)
作者: HongKoch    時間: 3-5-2012 18:11

作者: 潛陣水    時間: 4-5-2012 09:46

當真?!
樓主反正都咁奢侈, 錦買全新改都得, 嘿嘿
都係最乎內件多過外件

成條街都無曬match custom

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0