標題: 新手報到。入手第一支槍。俾d 意見 [打印本頁]

作者: peterkway    時間: 2-5-2012 12:58     標題: 新手報到。入手第一支槍。俾d 意見

係 mk 間 tokyo 到買左第一支槍。KSC M9 $1200
但咩都加唔到上去。。。有d 唔開心
其實支槍好唔好?

圖片附件: 20120427_132113_edit0_美化000.jpg (2-5-2012 13:05, 40.86 KB) / 該附件被下載次數 192

作者: 蛇    時間: 2-5-2012 13:27

你想加d 乜落去先開心?
作者: 潛陣水    時間: 2-5-2012 15:21

想加一大抽野落去, 下次買hicapa 5.1吧
可以加到d配件,貴過支槍幾倍
作者: azraelwing    時間: 2-5-2012 15:25

有影到槍盒  幫支槍影幾張 放上黎麻..
哩支野 手感好厚  幾好渣手架..

唔好話加野開唔開心啦
換野都可以好開心,好多零件可以換架麻.
但係通常新玩家對零件冇咩興趣  
作者: Waterter    時間: 2-5-2012 15:46

樓主您想加咩呢?
點先叫好呢?
加部電視上去俾您好無?
作者: eyrenuest    時間: 2-5-2012 19:17

You want to add a acog, grenade launcher, fore grip, flashlight? Then you shouldn't buy a pistol as your first gun
作者: 潛陣水    時間: 2-5-2012 19:27     標題: 回覆 6# 的帖子

抽少少水算啦
正經:
夾硬黎可以加返RIS先(我唔sure你支槍有無, surefire有d夾trigger guard既RIS)
再加鏡橋(可以用"夾"式or鑽窿式,唔洗RIS,hicapa有用,但唔知m9得唔得),可以上槍燈同紅點鏡
但係, 你呢支始終係M9, 個人覺得一支槍燈乜都夠
你話想搞到一支5.1錦, 我就覺得同曬命聖誕樹差唔多, 唔實際(見人見智, 各花入各眼)
同埋落場會好累聚
再者, 裝鏡唔可以裝太cheap, 雞野會被blowback震親, 買鏡又要洗一筆
作者: 潛陣水    時間: 2-5-2012 19:29

引用:
原帖由 azraelwing 於 2-5-2012 15:25 發表

唔好話加野開唔開心啦
唔一定呢
新手會問金架, 因為買槍買topgas時會被游說打topgas會爆架(錦呢樣係真, 不過睇咩廠啦,有d無咁易爆)
樓主換內外管comp頭金架grip都可以好過癮, 重內在美(補品)多過外在美(配件)
作者: 061084    時間: 2-5-2012 19:43

如果係我就咩都唔加,因為加左得個樣,對我黎講冇咩用,D錢留番黎買匣好過!
E枝係唔係全金身行S.7系統?如果係就更加唔洗改住TIM LA!
作者: yiuyiusiu    時間: 2-5-2012 20:12

引用:
原帖由 azraelwing 於 2-5-2012 15:25 發表

唔好話加野開唔開心啦
有心玩就會變左一枝開兩枝
兩枝開兩枝半
跟住再黎多枝STAN同OPEN
作者: Hkpolice-Psu    時間: 2-5-2012 21:21

其實對我來講, 搵支鎗燈, 加埋個可配槍燈既槍套就已經足夠!
作者: tf141    時間: 2-5-2012 22:14

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 2-5-2012 21:21 發表
其實對我來講, 搵支鎗燈, 加埋個可配槍燈既槍套就已經足夠!
絕對認同!!!
手槍就係應該咁!!!

可惜我就係冇錢買槍燈/_\
作者: Contingency    時間: 2-5-2012 22:27

引用:
原帖由 tf141 於 2-5-2012 22:14 發表

絕對認同!!!
手槍就係應該咁!!!

可惜我就係冇錢買槍燈/_\
我連個放得入的槍套都未搵到...
我只係要個LV2的槍套掛大腿...
作者: tf141    時間: 2-5-2012 23:08

引用:
原帖由 Contingency 於 2-5-2012 22:27 發表

我連個放得入的槍套都未搵到...
我只係要個LV2的槍套掛大腿...
其實你出槍街搵過未架?
一個俾Glock用既Blackhawk lv.2 Serpa Tactical....應該係好大路既野嚟架喎, 照計真品copy都應該唔難搵架
作者: Contingency    時間: 2-5-2012 23:37

去左18f 睇過曬...全部都係細左少少...
當然仲行左槍街2個h for槍套...=.=...
作者: tf141    時間: 3-5-2012 00:25

引用:
原帖由 Contingency 於 2-5-2012 23:37 發表
去左18f 睇過曬...全部都係細左少少...
當然仲行左槍街2個h for槍套...=.=...
你搵真holster好多都唔啱原裝馬記用, 一係換PGC滑架啦
再唔係可以試下BladeTech, 佢有一隻類似Safariland 6004 SLS既設計, 叫WRS, 有得掛大脾架。因為我記得之前有ching講過原裝馬記可以入到真品BladeTech, 不過唔知真定假, 建議最好帶埋枝槍試
不過應該會比Blackhawk果隻再貴d, 你可以去前ProShop同埋紅狼問下有冇現貨, 如果冇就要訂.....要訂就麻煩啦, 一係貴(運費), 一係等幾個月 (ProShop)
作者: Contingency    時間: 3-5-2012 03:03

引用:
原帖由 tf141 於 3-5-2012 00:25 發表

你搵真holster好多都唔啱原裝馬記用, 一係換PGC滑架啦
再唔係可以試下BladeTech, 佢有一隻類似Safariland 6004 SLS既設計, 叫WRS, 有得掛大脾架。因為我記得之前有ching講過原裝馬記可以入到真品BladeTec ...
算啦...我等遲下轉PGC滑套先再搞...到時又可能要搵個可以連埋燈都入到的槍套...
轉得滑套就連埋弓... ...仲有燈
作者: Hkpolice-Psu    時間: 3-5-2012 04:13

其實如果唔嫌貴小小的話,買個6004 for p226r w/ m3x

好多大路槍都o岩洗,p226 kimber g17
但大前題係支槍一定要有m3/m3x...
作者: Contingency    時間: 3-5-2012 08:51

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 3-5-2012 04:13 發表
其實如果唔嫌貴小小的話,買個6004 for p226r w/ m3x

好多大路槍都o岩洗,p226 kimber g17
但大前題係支槍一定要有m3/m3x...
M3/M3X係咩泥
大約幾多鈴??
作者: 潛陣水    時間: 3-5-2012 08:53

Insight M3x weaponlight
作者: Contingency    時間: 3-5-2012 10:21

不過如果我到時換左slide,會唔會有鬆動?
作者: wonghoyat    時間: 3-5-2012 15:33

真係手槍唔洗加D咩,槍燈都未必係必要(其實講呢句係因為無錢買.....)
手槍買配件........................比我就買多幾個彈夾算
作者: wonghoyat    時間: 3-5-2012 16:31     標題: 回覆 4# 的帖子

無錯,一開始真係對零件完全無興趣,淨係想買槍,但係宜家唔知點解成日就算無原因都想換曬把槍D野(但係其實唔係幾識..........)
作者: seamoncheng    時間: 3-5-2012 16:43

引用:
原帖由 wonghoyat 於 3-5-2012 15:33 發表
真係手槍唔洗加D咩,槍燈都未必係必要(其實講呢句係因為無錢買.....)
手槍買配件........................比我就買多幾個彈夾算
我都覺得咩都唔加最好
作者: wonghoyat    時間: 3-5-2012 16:47

引用:
原帖由 seamoncheng 於 3-5-2012 16:43 發表

我都覺得咩都唔加最好
因為我通常都係打室外,比較少打室內場,手槍都係當副武器用,有時打單/緊急時發先會用,用通常光線充足,所以唔洗槍燈。
但係好似有D室內場燈光比較昏暗就要用。

其實我覺得真係有需要先好用配件(搞到聖誕樹gum我覺得好怪............),同埋都覺得少D配件通常都比較順眼........
呢D野見仁見智,各位ching勿插.....
作者: seamoncheng    時間: 3-5-2012 18:52

引用:
原帖由 wonghoyat 於 3-5-2012 16:47 發表

因為我通常都係打室外,比較少打室內場,手槍都係當副武器用,有時打單/緊急時發先會用,用通常光線充足,所以唔洗槍燈。
但係好似有D室內場燈光比較昏暗就要用。

其實我覺得真係有需要先好用配件(搞到聖誕 ...
我用手電筒,唔用槍燈
作者: wonghoyat    時間: 3-5-2012 19:11

引用:
原帖由 seamoncheng 於 3-5-2012 18:52 發表

我用手電筒,唔用槍燈
我極少打CQB,又唔打夜場,電筒/槍燈都無咩用
作者: Hkpolice-Psu    時間: 3-5-2012 20:54

引用:
原帖由 wonghoyat 於 3-5-2012 19:11 發表

我極少打CQB,又唔打夜場,電筒/槍燈都無咩用
神馬都是浮云....

老實講句手槍到打wargame 非cqb場都無咩用...
作者: Hkpolice-Psu    時間: 3-5-2012 20:57

引用:
原帖由 Contingency 於 3-5-2012 08:51 發表

M3/M3X係咩泥
大約幾多鈴??
槍燈,有平有貴,2手街可以參加一下
作者: ethanwch    時間: 3-5-2012 21:47

我最後變左一槍兩套,一套for 有燈,一套normal。
作者: tf141    時間: 3-5-2012 23:06

引用:
原帖由 ethanwch 於 3-5-2012 21:47 發表
我最後變左一槍兩套,一套for 有燈,一套normal。
因為玩LAPD SWAT?
作者: ethanwch    時間: 4-5-2012 00:41     標題: 回覆 31# 的帖子

唔係,LAPD SWAT 套gear 連槍始終都係儲多過用。
反而係最常用ge USP 同 Glock。始終都開始懶拎咁多野出去打。
CQB 就之前個慳錢look 多,outdoor 就都係慳錢look+ Suspender + 多枝M700 就算。
作者: winsonwan    時間: 6-5-2012 17:15

http://www.youtube.com/watch?v=GWFEyC3XJfE
Evike Pistol Fury
加好多野,岩晒樓主

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0