標題: 有關入手GBB rifle [打印本頁]

作者: wonghoyat    時間: 3-5-2012 17:41     標題: 有關入手GBB rifle

宜家想玩下GBB,想問下各位ching GBB中/長槍通常咩牌子會比較好(預翻3000樓下,計埋1-2個彈夾),其他裝備大致上都齊

作者: tf141    時間: 3-5-2012 17:56

ching完全冇心水既槍款?
作者: noel    時間: 3-5-2012 17:57

引用:
原帖由 wonghoyat 於 3-5-2012 17:41 發表
宜家想玩下GBB,想問下各位ching GBB中/長槍通常咩牌子會比較好(預翻3000樓下)
vve system
we m4 2千頭 g39 1千頭 scar 1千中 ak pmc 2千尾 ak 74un 好似2千頭
匣2百中

vva system
機a m4 1千中
g&x都有d好似千幾定2千幾咁上下
匣有平有貴 最好(我覺得)prowin 好似4xx定5xx?

vfc冇乜研究唔知.

仲有冇師兄有補充?

作者: wonghoyat    時間: 3-5-2012 18:00

引用:
原帖由 tf141 於 3-5-2012 17:56 發表
ching完全冇心水既槍款?
心水就真係無,暫時款無咩追求........................(最緊要都係耐用.....)
作者: wonghoyat    時間: 3-5-2012 18:02

引用:
原帖由 noel 於 3-5-2012 17:57 發表

we system
we m4 2千頭 g39 1千頭 scar 1千中 ak pmc 2千尾 ak 74un 好似2千頭
匣2百中

wa system
ka m4 1千中
匣有平有貴 最好(我覺得)prowin 好似4xx定5xx?

vfc冇乜研究唔知.

仲有冇師兄有補充?
唔該曬
作者: tf141    時間: 3-5-2012 18:04

引用:
原帖由 wonghoyat 於 3-5-2012 18:00 發表

心水就真係無,暫時款無咩追求........................(最緊要都係耐用.....)
M4款我覺得KSC好似唔錯, 我自己都有打算入手, 不過暫時冇錢
AK款我個朋友玩緊GHK, 表現幾好

另外我自己有Umarx MP7都幾正...

其實你咁樣真係好難講, 範圍好大
作者: wonghoyat    時間: 3-5-2012 18:06

引用:
原帖由 tf141 於 3-5-2012 18:04 發表

M4款我覺得KSC好似唔錯, 我自己都有打算入手, 不過暫時冇錢
AK款我個朋友玩緊GHK, 表現幾好

另外我自己有Umarx MP7都幾正...

其實你咁樣真係好難講, 範圍好大
............gum啊......傾向耐用(最好就短身翻D,輕重就無所謂)
作者: tf141    時間: 3-5-2012 23:06

引用:
原帖由 wonghoyat 於 3-5-2012 18:06 發表

............gum啊......傾向耐用(最好就短身翻D,輕重就無所謂)
我推MP7
作者: wonghoyat    時間: 4-5-2012 06:08

引用:
原帖由 tf141 於 3-5-2012 23:06 發表

我推MP7
ok, 去槍街望下先(不過咩牌子會好D?馬記?KSZ?)
作者: gainax    時間: 4-5-2012 08:11

師兄最好諗諗自己偏向咩款多d ,怕你買左會唔鐘意個款
要M4款下場建議KSZ M4GBB 1槍2匣版, 原裝性能已好好, 一買即打合初玩GBB, 其它牌唔多唔少都要修過先穩定,
玩熟左先搞會好d
GHK AK好似超左預算同比較長, 咁可以諗下佢既PDW新版,舊版已不錯,
亦可以買上面師兄講既MP7, 不過會短管左小小,睇你打唔打大場了
作者: tf141    時間: 4-5-2012 13:20

引用:
原帖由 wonghoyat 於 4-5-2012 06:08 發表

ok, 去槍街望下先(不過咩牌子會好D?馬記?KSZ?)
Marui果枝係電槍嚟, MP7絕對係買GBB
不過台版既KSC已經買唔到, 淨番日版KSC同埋KWA (Umarex)果枝
有咩分別自己爬下文啦, 實在有太多人講過太多次
作者: wonghoyat    時間: 4-5-2012 14:15     標題: 回覆 11# 的帖子

ok, thx
作者: 潛陣水    時間: 4-5-2012 17:52

How about V*C Mp5?
作者: wonghoyat    時間: 6-5-2012 11:24

唔該曬各位ching,但係最後都係買左K* M4 CQBR
已經愛上左GBB槍.................
btw,想問下呢支槍洗唔洗汁D咩?
作者: 蛇    時間: 6-5-2012 16:22

引用:
原帖由 一舊水 於 2012-5-4 17:52 發表
How about V*C Mp5?
3K 筆直MP5 點搞呀?
作者: hung    時間: 16-5-2012 20:18

k* 原則上唔駛點汁, 等啲件打難咗先嚟換
作者: rho837    時間: 16-5-2012 21:00

VFX MP5 GBB-SMG 啦!淨槍唔改打住先!
作者: kin123450    時間: 16-5-2012 22:03

KXC支野,其實唔洗大汁,可能係個BOLT BACK 你覺得唔夠先換
作者: gavin2008hihi    時間: 23-5-2012 18:28

引用:
原帖由 kin123450 於 16-5-2012 22:03 發表
KXC支野,其實唔洗大汁,可能係個BOLT BACK 你覺得唔夠先換
bolt back? BLOW Back?
作者: rYaN    時間: 25-5-2012 11:36

引用:
原帖由 於 6-5-2012 04:22 PM 發表

3K 筆直MP5 點搞呀?
原裝都唔耐用....
仲要得3K.....枝槍都2700或3100.....匣呢!?
作者: rYaN    時間: 25-5-2012 11:37

引用:
原帖由 gavin2008hihi 於 23-5-2012 06:28 PM 發表

bolt back? BLOW Back?
BLOW BACK
作者: 6638    時間: 8-6-2012 09:28

我都係話買kit砌
我考慮七月頭買個m4 kit砌下
砌爛咪草多個月在買
作者: rho837    時間: 8-6-2012 10:06

作天打個支v v e PDW !冇jam wor!
作者: 6638    時間: 10-6-2012 14:13

買gp m4 gbb kit啦
我七月頭都去買返支玩玩
http://www.wgcshop.com/wgc2008/m ... atid=76&cat=487
作者: RCman    時間: 10-6-2012 14:21

引用:
原帖由 6638 於 10-6-2012 14:13 發表
買gp m4 gbb kit啦
我七月頭都去買返支玩玩
http://www.wgcshop.com/wgc2008/m ... atid=76&cat=487
師兄,留意呢set kit係無跟匣的,要另購。
作者: 6638    時間: 10-6-2012 14:26

我唔記得同佢講sor

1800筆直已在手中
只待考完試
作者: RCman    時間: 10-6-2012 14:50

我都係WOC kit owner
不過面目全非

圖片附件: m4.jpg (10-6-2012 14:50, 49.01 KB) / 該附件被下載次數 93

作者: aizikovitz    時間: 13-6-2012 15:06

師兄唔嫌棄M4既可以買G&P WOK M4 GBB KIT $1200自己砌(不連彈匣) $2200唔洗砌連彈匣 老實講自己砌既抵 差唔多夠買多3個匣
作者: aizikovitz    時間: 13-6-2012 20:47

引用:
原帖由 6638 於 10-6-2012 14:26 發表
我唔記得同佢講sor

1800筆直已在手中
只待考完試
同好 小弟都係等考完試去買...
作者: 阿堅    時間: 13-6-2012 20:52

試過有朋友買kit set GP跟錯固定擊鎚左右件零件(承軸),放唔入要車過件固定件
作者: 6638    時間: 13-6-2012 21:14

算啦
我去買金弓m4 gbb算
頭先比人充公左1300蚊...
得返1000銀...
話時話金弓gbb係唔係wa系統?

仲有gp wok moe 2200個個都係要砌咖
作者: aizikovitz    時間: 14-6-2012 21:28

引用:
原帖由 6638 於 13-6-2012 21:14 發表
算啦
得返1000銀...

仲有gp wok moe 2200個個都係要砌咖
MOE同M4A1 carbine kit唔同
MOE果個係貴一張金牛
M4A1 carbine kit $1200↓
http://shop.ehobbyasia.com/gandp ... kit-skull-frog.html
MOE Kit $2200↓
http://shop.ehobbyasia.com/gandp ... kit-dark-earth.html
兩者槍身刻字所有野都差好遠的

我覺得唔好慳果兩舊水去買金弓...金弓我唔知係咪WA系統 但老實講 GP質量同補品都係好啲多啲

作者: 6638    時間: 15-6-2012 21:08

引用:
原帖由 aizikovitz 於 13-6-2012 15:06 發表
師兄唔嫌棄M4既可以買G&P WOK M4 GBB KIT $1200自己砌(不連彈匣) $2200唔洗砌連彈匣 老實講自己砌既抵 差唔多夠買多3個匣
針對呢句姐
作者: gavin2008hihi    時間: 16-6-2012 00:49

[quote]原帖由 6638 於 13-6-2012 21:14 發表
算啦
得返1000銀...

仲有gp wok moe 2200個個都係要砌咖 [/quote

點解唔買把好d, KA都好呀, 買金弓?
作者: hung    時間: 16-6-2012 20:46

係吖 KA 軍版 GBB 全新槍售約!*)) , 就算街無貨 , 有時二手網見改晒magpul pts 款 , 標明裝飾或全新槍都係以上價多少少 , 可值得考慮吓 , 不過購買時要check清楚啲
作者: gavin2008hihi    時間: 16-6-2012 23:57

引用:
原帖由 hung 於 16-6-2012 20:46 發表
係吖 KA 軍版 GBB 全新槍售約!*)) , 就算街無貨 , 有時二手網見改晒magpul pts 款 , 標明裝飾或全新槍都係以上價多少少 , 可值得考慮吓 , 不過購買時要check清楚啲
買條Madbull骨, 直上

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0