標題: 請問全鋼的AR金身邊間有賣! [打印本頁]

作者: lilui1986    時間: 9-5-2012 00:24     標題: 請問全鋼的AR金身邊間有賣!

麻煩各位師兄指路!!!多謝廿廿
作者: gtoray    時間: 9-5-2012 00:25

有出過??
作者: dkmaorusamuk    時間: 9-5-2012 00:28

AR15?真鐵都唔系鋼機匣..
作者: lilui1986    時間: 9-5-2012 00:31

作者: joeyjordisonhin    時間: 9-5-2012 02:21

一來冇,二來有你都唔好要啦!我包你行唔郁。
作者: mujiadam    時間: 9-5-2012 09:00

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 9-5-2012 02:21 發表
一來冇,二來有你都唔好要啦!我包你行唔郁。
係都唔會太重....架咋~
作者: visitor2004    時間: 10-5-2012 16:35

全鋼身座底都有4kg, AR15應該到6
作者: donaldszeto31    時間: 10-5-2012 17:04

自己車.....
作者: rho837    時間: 10-5-2012 17:26

你冇運行啦! 玩具係冇Steel 上下身 !

因為鑼鋼上下身要套硬幾級別的鑼刀.......價錢貴! 同時重左啲啲 ! 但一般表演同7075-T6鋁合金冇太大分別! 當然如果有掔係用鋼啦!
AR15 / AR10 上下身物料有如下選擇:-

1) Titanium Alloy
2) Beryllium Copper Bonze Alloy
3) Stainless Steel Alloy
4) High Tensile Steel (HTS)
5) Aluminium Alloy

用得1~4項都多數係AR-10, AR-308之類比賽上下身! 因為要承托一條加重長槍管及大火藥量子彈!

一般M16 H-Bar 重量槍管! 7075-T6 及6061-T6鋁合金上下身係OK啦!
作者: surfer_ann    時間: 10-5-2012 19:16     標題: 回覆 9# 的帖子

師兄答得好有耐性!讚!

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0