標題: [KJ] kc 02 [打印本頁]

作者: C.K    時間: 10-5-2012 21:13     標題: kc 02

因為小弟有意買kc 02,
但睇咗好多post關於kc 02,枝槍好大力,D hop up又垃圾,
冇補品減力,所以想問玩開kc 02嘅ching覺得o唔ok?
thx~
作者: pursuer    時間: 11-5-2012 01:17

134a幫到你
作者: kenchan3037    時間: 11-5-2012 17:23

請問KC 02既準繩好唔好
適唔適合用黎當狙打?
見佢細細枝又平,好似買留黎當神台都唔錯
作者: larrygiggs11    時間: 11-5-2012 17:33

引用:
原帖由 C.K 於 10-5-2012 21:13 發表
因為小弟有意買kc 02,
但睇咗好多post關於kc 02,枝槍好大力,D hop up又垃圾,
冇補品減力,所以想問玩開kc 02嘅ching覺得o唔ok?
thx~
何解師兄會覺得佢HOP UP ""垃圾""呢?﹗
我嗰支原裝HOP UP 用足一年先要換膠…
作者: C.K    時間: 11-5-2012 20:37     標題: 回覆 4# 的帖子

D post 講 hop up好差,唔合支管
作者: C.K    時間: 11-5-2012 20:39     標題: 回覆 2# 的帖子

除左134a,有冇re-tecX而幫枝槍減力?
作者: EIN    時間: 11-5-2012 21:26

呢支槍好處多真槍托....點變都得 唔會嫌悶
作者: C.K    時間: 11-5-2012 22:10

其實kc 02真係冇補品?
thx~~
作者: Vindicator    時間: 11-5-2012 22:26

有補品
e何b有
作者: EF66-1192    時間: 11-5-2012 23:35

kc 02 我都有,hop up 唔覺差,用快扣3s 清甲,狙鏡睇,粒粒(.3珠)都冇咩偏差(左右),夠定。
支野又唔算長,CQB都ok。 大場當 SR又得,當 AR 亦得—得左
不過22飛甲真係....就算長甲都...

作者: C.K    時間: 11-5-2012 23:49     標題: 回覆 10# 的帖子

ching ching,準唔準,落大場o唔ok?
BTW,ching你點減力??
thx~
作者: C.K    時間: 15-5-2012 18:34

kc 02 D 彈又少,又要焗住晒咁用,即係慳住慳住咁,
十隻夾先得200發,好少見係槍街有咁細個既彈夾既袋
ching,有彈匣袋for kc02?
作者: T-800    時間: 15-5-2012 19:51

引用:
原帖由 EF66-1192 於 11-5-2012 23:35 發表
kc 02 我都有,hop up 唔覺差,用快扣3s 清甲,狙鏡睇,粒粒(.3珠)都冇咩偏差(左右),夠定。
支野又唔算長,CQB都ok。 大場當 SR又得,當 AR 亦得—得左
不過22飛甲真係....就算長甲都...
請問支kc02打134a是什麼力水.....原裝不加補品的話,準度如何呢....

happy shooting!
作者: EF66-1192    時間: 15-5-2012 20:15

to t800 : 我冇134a,幫你唔到…
準度就試唔到喇,我下年dse,比呀媽禁槍…下年今日試比你睇XD
btw你預大約用10x狙鏡,係2x-3x米散佈係上下左右的一粒米位啦

to CK : 我d mag放係 vest到,件野前面有8個放唔到手槍mag 的固定式甲位,前後加埋有5個m4 30rd mag長度的甲位
偽-手槍甲位係完全fit kc02 22rd mag
yahoo 有售 ,2yr 前$99
作者: C.K    時間: 15-5-2012 20:19

kc 02有D咩禁好?
作者: pursuer    時間: 15-5-2012 20:33

引用:
原帖由 C.K 於 15-5-2012 18:34 發表
kc 02 D 彈又少,又要焗住晒咁用,即係慳住慳住咁,
十隻夾先得200發,好少見係槍街有咁細個既彈夾既袋
ching,有彈匣袋for kc02?
榴彈袋...
作者: C.K    時間: 15-5-2012 20:50

ok wow,ching
作者: rho837    時間: 15-5-2012 20:53

呢支槍係好產品!
作者: C.K    時間: 16-5-2012 16:42     標題: 回覆 18# 的帖子

有D咩禁好先?
但kc 02 D匣漏氣

作者: EF66-1192    時間: 18-5-2012 11:08

D匣漏氣?
我四隻都冇事喎,得一隻自爆左,q 水候膠布,鎖好羅c,又冇事lu
作者: C.K    時間: 18-5-2012 18:20     標題: 回覆 20# 的帖子

thx~ ching,如果我買左kc02
作者: deedeeho    時間: 20-5-2012 18:39

甘第一代同第二代有咩分便
作者: Vindicator    時間: 20-5-2012 19:08

引用:
原帖由 T-800 於 15-5-2012 19:51 發表

請問支kc02打134a是什麼力水.....原裝不加補品的話,準度如何呢....

happy shooting!

作者: Vindicator    時間: 20-5-2012 19:08

引用:
原帖由 deedeeho 於 20-5-2012 18:39 發表
甘第一代同第二代有咩分便
第一代
http://shop.ehobbyasia.com/other ... bine-gbb-rifle.html
第二代
http://shop.ehobbyasia.com/other ... -with-long-mag.html
作者: deedeeho    時間: 20-5-2012 23:38     標題: 回覆 24# 的帖子

謝謝
作者: landy    時間: 22-5-2012 01:24

只要留意匣底長羅絲唔好過度上實造成滑“牙”。就可保浪費。
作者: C.K    時間: 22-5-2012 18:38

同WE G39C比,邊個好D?用kc 02,有D咩打法?
作者: EF66-1192    時間: 22-5-2012 19:39

兩支邊有得比架,單vs 連 ,22飛vs 22up飛
我就當精準步槍用
作者: C.K    時間: 22-5-2012 22:10

但用kc 02,有D咩打法?
作者: EF66-1192    時間: 22-5-2012 23:01

槍冇得定用法,用手拉狙都可以衝,自己鐘意點就點,岩我未必岩你架喎
作者: C.K    時間: 23-5-2012 17:54

ching,kc 02同G39C俾你地選,kc 02orG39C?
http://www.wargameyau.net/viewth ... &extra=page%3D1

http://www.wargameyau.net/viewth ... &extra=page%3D1

we g30c真係有好大嘅差異?
作者: mujiadam    時間: 23-5-2012 18:56

引用:
原帖由 C.K 於 23-5-2012 17:54 發表
ching,kc 02同G39C俾你地選,kc 02orG39C?

we g30c真係有好大 ...
我覺得係兩回事,好難比較
作者: C.K    時間: 23-5-2012 19:21     標題: 回覆 32# 的帖子

sor ching,可唔可以講多D點解難比較
thx~

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0