標題: 你班議員搞咩呀? [打印本頁]

作者: tango10    時間: 11-5-2012 14:56     標題: 你班議員搞咩呀?

建制又話愛國, 泛民又話保呢保露,
家陣就黎開戰, 到時十幾萬菲傭成為敵國人仕點算呀?
仲拉布快啲諗吓對策啦!
http://news.mingpao.com/20120511/gba1h.htm
作者: starfox    時間: 11-5-2012 15:35

因為就尼轉老細...
作者: 潛陣水    時間: 11-5-2012 15:36

佢地自己個位都保唔掂得鬼閒理班賓
作者: 蛇    時間: 11-5-2012 17:26

呢D 係直選產生出黎既議員. 人民選出黎既代表. 佢地係代表選佢地出黎既選民架喎.
作者: rho837    時間: 11-5-2012 18:18

They pay to do show in their cage! But reality issues is none of their F___ING business.
作者: Lolanto    時間: 12-5-2012 02:13

中國人政治就係咁

我感受到歷代黨爭的禍害
作者: Elf    時間: 12-5-2012 03:14

錯不在議員. 錯就錯在香港既政府係行政主導. 一日政府唔肯退番條惡法, 一日立法會就拉布.
各位要明白, 依條法例係違反人權入面 , right to run for public offices.
詳細既解釋好長, 但係簡單地講, 如果依條法例通過, it will lower the amount of liberty and rights we are enjoying in hong kong...

太耐無打中文 ...
作者: MinG325    時間: 12-5-2012 04:04

人民力量好野
比心機呀黃生
作者: starfox    時間: 12-5-2012 18:06

好明顯玩野既係部分建製派...玉成哥已投新主
作者: RX7    時間: 12-5-2012 18:50

香港有黃梁陳呢三隻畜牲,悲哀
大把"人"支持佢地,更悲哀
如果有間公司開會開成咁都無法制止,甚至有員工支持的話.呢間公司都好快玩完.
作者: 伯言    時間: 12-5-2012 19:10

建制派明明過半數人頭, 自己人都唔齊team仲好意思話人?如果收上頭order真係要做野既一早應該吹行雞坐定定做投票機啦, 咩震停國寶陪中痿俊出齊哂未?full team上哂人地對家一個都唔出你咪仲happy啦! 選你班廢柴出黎連會都唔_開, 果D選民都慘過打飛機啦...
作者: hang2    時間: 12-5-2012 19:26

引用:
原帖由 hkncnc 於 12-5-2012 02:13 發表
中國人政治就係咁

我感受到歷代黨爭的禍害
中國人對付中國人最耍家!
番狗攞黎養 唐狗攞黎食
作者: 蛇    時間: 12-5-2012 19:30

引用:
原帖由 伯言 於 2012-5-12 19:10 發表
建制派明明過半數人頭, 自己人都唔齊team仲好意思話人?如果收上頭order真係要做野既一早應該吹行雞坐定定做投票機啦, 咩震停國寶陪中痿俊出齊哂未?full team上哂人地對家一個都唔出你咪仲happy啦! 選你班廢柴出黎連會 ...
拉咪由佢地拉飽佢. 最好就乜都拉一鑊.
作者: VEC    時間: 12-5-2012 19:54

其實立法會宜家傾到既係邊條法例呢?
作者: mujiadam    時間: 13-5-2012 10:55

比心機? 睇見呢斑人就真係反胃!一個月成8皮野人工搞D咁既事?

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0