標題: [VFC] 請問一下,vfc mp5 用咩hop up 同內管? [打印本頁]

作者: mujiadam    時間: 23-5-2012 18:55     標題: 請問一下,vfc mp5 用咩hop up 同內管?

自家數定係aeg / gbb ??

唔該晒?
作者: f22a    時間: 23-5-2012 19:19     標題: 回覆 1# 的帖子

內管可用AEG規格
但Hop皮是特規..........
作者: mujiadam    時間: 23-5-2012 19:30

引用:
原帖由 f22a 於 23-5-2012 19:19 發表
內管可用AEG規格
但Hop皮是特規..........
下......如果我用fe hop up 座呢?!
作者: f22a    時間: 23-5-2012 20:06     標題: 回覆 3# 的帖子

基本上FE既Hop 座係要對應V記內管同Hop皮..........

而且V記老原Hop皮雙凸點質地唔曳賣三草野都幾OK嫁.........

作者: mujiadam    時間: 23-5-2012 21:15

引用:
原帖由 f22a 於 23-5-2012 20:06 發表
基本上FE既Hop 座係要對應V記內管同Hop皮..........

而且V記老原Hop皮雙凸點質地唔曳賣三草野都幾OK嫁.........
即係.....我連管都冇得換?
作者: f22a    時間: 23-5-2012 21:31     標題: 回覆 5# 的帖子

老大
V記內管係用一般AEG管喎..............
作者: ayaka    時間: 23-5-2012 21:37

小弟改用5.1魔膠, 彈道幾好
作者: mujiadam    時間: 23-5-2012 21:38

引用:
原帖由 f22a 於 23-5-2012 21:31 發表
老大
V記內管係用一般AEG管喎..............
即係可以換~yeah~ 唔該22兄~
作者: mujiadam    時間: 23-5-2012 21:39

引用:
原帖由 ayaka 於 23-5-2012 21:37 發表
o岩用?
作者: ayaka    時間: 23-5-2012 21:44     標題: 回覆 9# 的帖子

要改hop座&內管執條坑
很易改。我用原裝hop座改。10min就做好
作者: mujiadam    時間: 24-5-2012 19:47

我想問.如果我換條6.01既入去....jam既機會高唔高?!
作者: f22a    時間: 24-5-2012 21:06

MP5未試過唔敢俾意見
但小弟支 "豬HK" PDW 改左"R@" 條6.01  打 KSZ 珠
打左1年都好彩未jam過.................
作者: mujiadam    時間: 25-5-2012 11:42

LET's TRY!
作者: rho837    時間: 25-5-2012 12:10

我入左個F.E. Metal Hop-Up base! 一點鐘師父來幫我裝!

我買左條外皮槍管

想問問C-hings 們......之前買一條係HK$550 (宜河B處買), 作天徑YOU-END見到HK$320!

有冇師兄裝呢條管? 有冇問題? 點解有兩個價?
作者: mujiadam    時間: 25-5-2012 18:14

外皮槍管 ?
作者: mujiadam    時間: 26-5-2012 15:39

昨天試...fe hop up 用唔到vfc完裝皮,要用返電鎗皮,但要剪~
作者: rho837    時間: 29-5-2012 01:08

引用:
原帖由 ayaka 於 23-5-2012 21:37 發表
師兄我今次整條管啦!又係比人叫買左隻”麼膠”!裝左落支槍就發覺隻膠唔得!唉!買左粒”痾膠” 唔見錢!師傅就買粒First膠!之後就OK!

想問!裝”麼膠”有乜注意!點知粒膠得定唔得!

實在太like支槍,所以 肉痛地買支PDI 6.01管及將來能量hop up kit及發火鋼外皮槍管!
作者: mujiadam    時間: 29-5-2012 12:21

引用:
原帖由 rho837 於 29-5-2012 01:08 發表

師兄我今次整條管啦!又係比人叫買左隻”麼膠”!裝左落支槍就發覺隻膠唔得!唉!買左粒”痾膠” 唔見錢!師傅就買粒First膠!之後就OK!

實在太like支槍 ...
剪完,再用暴力入c ring,再更暴力裝hop-up前面個圈
作者: rho837    時間: 29-5-2012 12:29

明白
作者: hawk2914    時間: 29-5-2012 18:35     標題: 回覆 19# 的帖子

作者: mujiadam    時間: 30-5-2012 11:39

引用:
原帖由 hawk2914 於 29-5-2012 18:35 發表
其實不應用暴力,因會影響HOP座,我就小修至到可輕鬆裝合才是皇道
皇道十三宮
作者: ayaka    時間: 30-5-2012 12:35

引用:
原帖由 rho837 於 29-5-2012 01:08 發表

實在太like支槍 ...
師兄你用咩麼膠? gbb版定係aeg版?
作者: rho837    時間: 30-5-2012 12:59

AEG! 一般人係車小小條管! 因買左條PDI唔敢搞條管, 所以再買多粒FIRST膠.

別外TSC HOP UP系统可以用番原有VFC個HOP UP LEVER! 就OK.

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0