標題: 鳳園上左報. [打印本頁]

作者: Elf    時間: 26-5-2012 06:16     標題: 鳳園上左報.

以後唔洗旨意再低調去.

http://hk.news.yahoo.com/video/t ... title-29467819.html
作者: 潛陣水    時間: 26-5-2012 06:37

呢排友都算衰囉
打wargame重咁高調,比人影完不得止,重要"接受訪問"
垃圾又唔丟, 做臭曬wargame個名

不過d所謂"保育專家"更不知所謂, 成鬼日出黎搞屎棍抽水
打街場係唔岩但又洗唔洗請佢出黎抽水?
作者: 車神勇    時間: 26-5-2012 09:53

街場年代已成過去了
作者: johnmok    時間: 26-5-2012 09:55

最無品係將D垃圾周街dum lor...當人地盲嫁咩?
作者: rho837    時間: 26-5-2012 10:59

冇計!war game 係自己友!保育係全香港人!再加上呀狼企係保育界個便!今次上報下次正苦做野!遲早立發會收例!土供點會比大家玩槍!真假都唔比玩!

最慘係今次比班唔玩槍既大眾睇到!個個會想到今衰格扣儷分!

停止把!找個別的地方!
作者: rho837    時間: 26-5-2012 11:04

引用:
原帖由 johnmok 於 26-5-2012 09:55 發表
最無品係將D垃圾周街dum lor...當人地盲嫁咩?
垃圾又未必全部關wargame事!我行山時都見到有好多人冇公德心!尤其是啲”新宜文”!我地開口小過佢地幾次!砍柴砍樹抱垃圾!
作者: Sophi_hk    時間: 26-5-2012 11:45

老老豆豆,鬼有人會接受訪問咩
方唔係有路人影到幾張去報館投訴
總係隔一排就有則
作者: 蛇    時間: 26-5-2012 12:08

上完報等下仲多d 人去.
作者: mujiadam    時間: 26-5-2012 13:11

血祭!
作者: odaan    時間: 26-5-2012 14:15

引用:
原帖由 rho837 於 26-5-2012 11:04 發表

垃圾又未必全部關wargame事!我行山時都見到有好多人冇公德心!尤其是啲”新宜文”!我地開口小過佢地幾次!砍柴砍樹抱垃圾!
你同人講唔係淨係得 Wargame 人事?
邊個知呀,邊個斷正就入邊個架啦
作者: 潛陣水    時間: 26-5-2012 14:36

報紙佬理得你d垃圾邊個整
拍到你打wargame就乜9都入曬你數啦梗係
作者: 優之涼粉    時間: 26-5-2012 20:06

不過攪到成地bb彈同d樹傷晒確實唔好

作者: keane    時間: 26-5-2012 21:53

如立例禁玩, 暗玩一樣大把人玩

但難為了呢個行業, 靠本地市場揾食既
作者: curienwong    時間: 26-5-2012 23:17     標題: 請問有冇人知DBB彈要幾多十年先會腐化

真係要停一停拉,其實我自己去到見到都真係覺得好可惜,所以我唔打game
作者: 潛陣水    時間: 27-5-2012 00:38     標題: 回覆 14# 的帖子

Bio-degradable聽落好d
不過唔知要幾耐先化!
作者: Hin0623    時間: 31-5-2012 16:59

唉..唔爭氣...
作者: N_G    時間: 1-6-2012 13:40

其實鳳園根本一D都唔好玩,同去球場打game無分別,都唔知點解要去
作者: mlcvm    時間: 1-6-2012 14:35

可能会立例, 只可用環保BB.
製做, 販卖及 使用非环保BB 会被罰款$5000.
作者: rice007    時間: 1-6-2012 16:03

亂掉垃圾都會罰款,但依然咁多人做。

唔環保BB彈,用果個人犯法,賣果個唔犯法。

街場已經係過去。

作者: 麗娜小業    時間: 3-6-2012 01:36

引用:
原帖由 一舊水 於 26-5-2012 14:36 發表
報紙佬理得你d垃圾邊個整
拍到你打wargame就乜9都入曬你數啦梗係
最少新而文唔會用GAS先 斷正都無計
作者: 麗娜小業    時間: 3-6-2012 01:36

引用:
原帖由 一舊水 於 26-5-2012 06:37 發表
呢排友都算衰囉
打wargame重咁高調,比人影完不得止,重要"接受訪問"
垃圾又唔丟, 做臭曬wargame個名

不過d所謂"保育專家"更不知所謂, 成鬼日出黎搞屎棍抽水
打街場係唔岩但又洗唔洗請佢出黎抽水?
果度好早已經講左係生態區黎 佢而家出黎抽水咪算俾面你囉
作者: 潛陣水    時間: 3-6-2012 01:49

引用:
原帖由 麗娜小業 於 3-6-2012 01:36 發表

果度好早已經講左係生態區黎 佢而家出黎抽水咪算俾面你囉
我唔支持片中wargame人行為,更唔支持食飽飯無屎痾既保育專家

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0