標題: 心願達成之半完美版PRIME M92FS [打印本頁]

作者: JBL    時間: 27-5-2012 22:11     標題: 心願達成之半完美版PRIME M92FS

作者: Vindicator    時間: 27-5-2012 23:28

現在馬記新m9都有de-cock功能
等佢出金身
到時又多一支
作者: JBL    時間: 27-5-2012 23:39

作者: jn_jona    時間: 27-5-2012 23:40

引用:
原帖由 Vindicator 於 27-5-2012 23:28 發表
現在馬記新m9都有de-cock功能
等佢出金身
到時又多一支
馬記果枝新m9a1???如果係既我好有性趣買bo,
之前唔想買馬記就因為佢冇decock
作者: gainax    時間: 28-5-2012 01:50

好靚仔 , 恭喜樓主師兄搞到心頭好

講開玩M9 GBB, 小弟以前都有度過幾個方案, 真係要最完美既方案,應該係舊版KSZ + CNC金身, 不過可惜套身N年前都絕版左,
唔知有冇邊個師兄有幸砌到支收藏  
而家黎講個人感覺 偏向KSZ S7, 雖然鑄身但做功不錯,只係衰刻字 , (金屬外管可拆大陸版都諗得過XD)
其實如新版馬記有擊鎚釋放功能, 小弟覺得已經比VVA好, 原因在擊鎚/撞針位置應該可看出,
不過VVA有CNC金身, 全刻印同質感&耐用度其它牌又冇得比既
作者: Vindicator    時間: 28-5-2012 18:38

引用:
原帖由 jn_jona 於 27-5-2012 23:40 發表

馬記果枝新m9a1???如果係既我好有性趣買bo,
之前唔想買馬記就因為佢冇decock
馬記果枝新m9a1有de-cock
http://www.youtube.com/watch?v=p__NetSHb1A&feature=youtu.be
作者: jn_jona    時間: 29-5-2012 15:20

引用:
原帖由 Vindicator 於 28-5-2012 18:38 發表

馬記果枝新m9a1有de-cock
http://www.youtube.com/watch?v=p__NetSHb1A&feature=youtu.be
成1700港紙,幾貴下,重要買金身又一千幾佰,如果買吉打,又要幾百蚊手工費
都幾係野,唔知有冇哭泣系統呢
作者: tf141    時間: 29-5-2012 19:20

引用:
原帖由 jn_jona 於 29-5-2012 15:20 發表

成1700港紙,幾貴下,重要買金身又一千幾佰,如果買吉打,又要幾百蚊手工費
都幾係野,唔知有冇哭泣系統呢
adjustable hop-up
作者: jn_jona    時間: 29-5-2012 22:21

引用:
原帖由 tf141 於 29-5-2012 19:20 發表

adjustable hop-up
買得過bo,希望各大廠快d出個平平地又唔洗點大執既m9軍版金身
作者: JBL    時間: 29-5-2012 22:29

作者: jn_jona    時間: 29-5-2012 23:33

引用:
原帖由 JBL 於 29-5-2012 22:29 發表
小心!因為d廠怕比人告,所以好多係刻咗FB,真嘅係PB.......

間廠名啊!!!!!!!!!!
作者: Chris_817    時間: 2-6-2012 19:17

WA最正係SAFE可以LOCK住SLIDE,而你拉SLIDE上鏜個SAFE會自動彈返上去....

另外唔知馬記有DECOCK功能既餡可唔可以移植返舊版度呢~
作者: akboy    時間: 3-6-2012 23:01

引用:
原帖由 JBL 於 27-5-2012 22:11 發表
一直都希望能收一把原整刻印及有擊錘釋放功能的全金屬92FS/M9回來收藏把玩,可是市面上的主流馬牌是沒有擊錘釋放的功能的,故此即使換上了警星的金屬上下身也感覺失真了不能接受,KSC的外內觀均很好,又有擊槌釋放功能,可 ...
滿了心願, 但未完美, 貴身必須配質量手握, 黑色街貨..NO WAY

就像我把wa m92f, 加個木材手握(wood grip), 用日子耐左把m92f好真, ching
作者: JBL    時間: 3-6-2012 23:13

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0