標題: 香港冇得買? [打印本頁]

作者: Raiden    時間: 21-7-2007 22:37     標題: 香港冇得買?

今日系槍街搵左好耐都搵唔到有得買ecwcs既ACU Parka
有冇師兄知邊到有得買丫?
另外想問ECWCS算唔算真品?
作者: taroman    時間: 21-7-2007 22:42

ECWCS= Extended Cold Weather Clothing System
一個short team ja..........
冇既係時間問題ja, 唔會冇既
作者: Raiden    時間: 21-7-2007 22:48

引用:
原帖由 taroman 於 21-7-2007 22:42 發表
ECWCS= Extended Cold Weather Clothing System
一個short team ja..........
冇既係時間問題ja, 唔會冇既
勁wo..我以為ECWCS係牌子名黎添....
因為搵過好多間..都冇...有果d都要3xxx真品,,,仲要係最新果隻generation 3..果隻
既design唔靚!!
作者: taroman    時間: 21-7-2007 23:18

design 你要acu 係 only generation 3......
靚唔靚你冇得select!!!!
作者: Raiden    時間: 21-7-2007 23:26

引用:
原帖由 taroman 於 21-7-2007 23:18 發表
design 你要acu 係 only generation 3......
靚唔靚你冇得select!!!!
唔係咁搞笑下話-.-""
Design都冇得揀..咁我唔買囉-.-...kaka

不過真係冇得買 Generation 1??
作者: taroman    時間: 21-7-2007 23:36

引用:
原帖由 Raiden 於 21-7-2007 23:26 發表

唔係咁搞笑下話-.-""
Design都冇得揀..咁我唔買囉-.-...kaka

不過真係冇得買 Generation 1??
1代?? 最肉..................
作者: Raiden    時間: 21-7-2007 23:38

引用:
原帖由 taroman 於 21-7-2007 23:36 發表

1代?? 最肉..................
....我圖片上果隻wo-.-
果隻係唔係Gen 1-.-??

但係點都好..我都睇唔上Gen 3...覺得係最唔靚
作者: taroman    時間: 21-7-2007 23:43

你找下咩叫 1-3代先
作者: Raiden    時間: 21-7-2007 23:54

引用:
原帖由 taroman 於 21-7-2007 23:43 發表
你找下咩叫 1-3代先
找過啦-.-
驚你拋窒我呀!

其實覺得邊一代靚唔靚都係各花入各眼姐,,,
作者: taroman    時間: 22-7-2007 00:01

你知1代同3代有咩唔同ma?
作者: Raiden    時間: 22-7-2007 00:21

引用:
原帖由 taroman 於 22-7-2007 00:01 發表
你知1代同3代有咩唔同ma?
袋口位..and頂冒唔同-.-
仲有成件衫既料
希望c兄唔好捉我錯處啦-.-""
作者: taroman    時間: 22-7-2007 00:28

引用:
原帖由 Raiden 於 22-7-2007 00:21 發表

袋口位..and頂冒唔同-.-
仲有成件衫既料
希望c兄唔好捉我錯處啦-.-""
唔係ar...........
你講既係 acu style 同 marpat style...........
冇分咩代
作者: sunny    時間: 22-7-2007 00:31

I had seen some COPY 1 Gen ecwcs style in ACU for only $3XX-$4XX at MK
作者: taroman    時間: 22-7-2007 00:34

胸口有袋,只係acu, parpat style ja
作者: Raiden    時間: 22-7-2007 00:50

引用:
原帖由 taroman 於 22-7-2007 00:34 發表
胸口有袋,只係acu, parpat style ja
Gen 1 同Gen3有d咩真正唔同呢?
作者: taroman    時間: 22-7-2007 01:01

引用:
原帖由 Raiden 於 22-7-2007 00:50 發表

Gen 1 同Gen3有d咩真正唔同呢?
以前 goretex( 只有woodland), gen 1 係帽就冇防生化既magic貼
gen 2 係 marines 用既都只係only有woodland

到左 gen 3, 就開始有desert 出現, woodland同 desert 係帽就有防生化既magic貼!!

再出新板本, acu 同marpat style, 呢個係現今用緊既version!!
未有分咩acu gen幾,

小弟才梳學淺.........希望明白!!

作者: mujiadam    時間: 22-7-2007 01:05

你好叻呀
作者: taroman    時間: 22-7-2007 01:07

引用:
原帖由 mujiadam 於 22-7-2007 01:05 發表
你好叻呀
你仲叻............
p.s. 幾時找我??
作者: Raiden    時間: 22-7-2007 01:08

引用:
原帖由 taroman 於 22-7-2007 01:01 發表

以前 goretex( 只有woodland), gen 1 係帽就冇防生化既magic貼
gen 2 係 marines 用既都只係only有woodland

到左 gen 3, 就開始有desert 出現, woodland同 desert 係帽就有防生化既magic貼!!

再出新 ...
版主+佢分啦...咁樣我就學多幾樣野...超勁丫你..c兄

c兄..另外我想問你...圖中的冒有粒鈕..果粒鈕係用黎仲咩??

作者: Raiden    時間: 22-7-2007 01:20

C兄...呢另我想問
究竟我呢張圖入面既衫係唔係Gen1黎??

作者: mujiadam    時間: 22-7-2007 01:21

引用:
原帖由 taroman 於 22-7-2007 01:07 發表

你仲叻............
p.s. 幾時找我??
下個月啦都話
作者: taroman    時間: 22-7-2007 01:23

引用:
原帖由 Raiden 於 22-7-2007 01:20 發表
C兄...呢另我想問
究竟我呢張圖入面既衫係唔係Gen1黎??
你入邊好多衫wo
作者: mujiadam    時間: 22-7-2007 01:24

件件都係...
作者: taroman    時間: 22-7-2007 01:25

下面既係fleecewo好像!!!
woodland 好像 gen3
acu 係 acu goretex
作者: mujiadam    時間: 22-7-2007 01:27

我既意思,佢件件都問...
作者: Raiden    時間: 22-7-2007 01:48

引用:
原帖由 taroman 於 22-7-2007 01:25 發表
下面既係fleecewo好像!!!
woodland 好像 gen3
acu 係 acu goretex
緊係唔係件件都問啦...我正係問ACU果件炸-.-"""
就咁叫ACU Gore-tex炸??仲以為有分Gen1 添...
咁Gen1同Acu Gore-tex咪好似樣-.-??
作者: 皇家御貓    時間: 22-7-2007 01:51

引用:
原帖由 Raiden 於 22-7-2007 01:48 發表
咁Gen1同Acu Gore-tex咪好似樣-.-??
都話Gen1得Woodland色咯 , 咁你話同ACU似唔似 ?
作者: Raiden    時間: 22-7-2007 01:57

引用:
原帖由 皇家御貓 於 22-7-2007 01:51 發表

都話Gen1得Woodland色咯 , 咁你話同ACU似唔似 ?
明白...因為有隻牌子叫Adventure Tech..佢依家有隻係gen 1果個Design..不過有唔同既色..
唔只Woodland咁樣囉...我誤會左..仲以為係講緊個Style~~~

作者: mujiadam    時間: 22-7-2007 01:59

引用:
原帖由 Raiden 於 22-7-2007 01:57 發表

明白...因為有隻牌子叫Adventure Tech..佢依家有隻係gen 1果個Design..不過有唔同既色..
唔只Woodland咁樣囉...我誤會左~~~
商品又第二回事黎WOR
作者: Raiden    時間: 22-7-2007 02:01

引用:
原帖由 mujiadam 於 22-7-2007 01:59 發表

商品又第二回事黎WOR
哎呀...原來咁複雜嫁....
作者: mujiadam    時間: 22-7-2007 02:13

係架....軍同商要分清楚先
作者: Raiden    時間: 22-7-2007 02:19

引用:
原帖由 mujiadam 於 22-7-2007 02:13 發表
係架....軍同商要分清楚先
好在呢到咁多位c兄用心地教曉我咁多野姐...咪先我on居居出去比人昆左就kai左啦...唔該哂你地丫
作者: mujiadam    時間: 22-7-2007 02:20

...................老老實實...唔比人昆唔KAI 下真係未必學到野................
作者: Raiden    時間: 22-7-2007 02:35

引用:
原帖由 mujiadam 於 22-7-2007 02:20 發表
...................老老實實...唔比人昆唔KAI 下真係未必學到野................
言之有理...不過比人昆左始終有d心痛...
c兄知唔知邊到有得買ACu Gore-tex??
唔知三次元果d可唔可以叫佢訂到?

作者: 14692    時間: 22-7-2007 05:13

引用:
原帖由 Raiden 於 22-7-2007 02:35 發表

言之有理...不過比人昆左始終有d心痛...
c兄知唔知邊到有得買ACu Gore-tex??
唔知三次元果d可唔可以叫佢訂到?
睇完先問
作者: Raiden    時間: 22-7-2007 07:55

引用:
原帖由 14692 於 22-7-2007 05:13 發表

睇完先問
果到(槍街所有買衫)果d店都親身睇過哂..佢地話冇...唔知佢冇既意思係點...
作者: taroman    時間: 22-7-2007 11:58

引用:
原帖由 Raiden 於 22-7-2007 07:55 發表

果到(槍街所有買衫)果d店都親身睇過哂..佢地話冇...唔知佢冇既意思係點...
唔可以講冇就=返唔到~
shop既主力生意係間間唔同,多d問,多d行,留意下各大師兄既喜好!!!

仲有,如果真係想買goretex, suggest你買件堅既,
祝你長穿長有!!!
作者: Raiden    時間: 22-7-2007 12:07

引用:
原帖由 taroman 於 22-7-2007 11:58 發表

唔可以講冇就=返唔到~
shop既主力生意係間間唔同,多d問,多d行,留意下各大師兄既喜好!!!

仲有,如果真係想買goretex, suggest你買件堅既,
祝你長穿長有!!!
我緊係想買件堅野...但,市面上有出售Gore-tex Parka仲要係ACU既唔多
c兄丫...其實可唔可以叫D商店同我去訂嫁???

作者: taroman    時間: 22-7-2007 12:11

引用:
原帖由 Raiden 於 22-7-2007 12:07 發表

我緊係想買件堅野...但,市面上有出售Gore-tex Parka仲要係ACU既唔多
c兄丫...其實可唔可以叫D商店同我去訂嫁???
已講左了.............
可以去行下行仔,一個買marine野既shop,又可以行去大丁,可以問下有冇貨~!
唔好再死牛一面頸
作者: Raiden    時間: 22-7-2007 12:16

引用:
原帖由 taroman 於 22-7-2007 12:11 發表

已講左了.............
可以去行下行仔,一個買marine野既shop,又可以行去大丁,可以問下有冇貨~!
唔好再死牛一面頸
乜有講到咩-.-"""
可能我get唔明掛..
作者: 14692    時間: 23-7-2007 06:51     標題: 回覆 #40 Raiden 的帖子

去巷仔/大丁/18樓問吓有冇得訂....
作者: culdee98    時間: 23-7-2007 12:39     標題: ebay 大把有得賣

或者係 internet online 美國 military shop 訂購一件全新 .我都買咗一件中碼 , 我仲準備買多件 M-65  ACU  中碼添 !
最尾嗰幅相係 :ECWCS GEN-1 PARKA - EXTENDED COLD WEATHER CLOTHING SYSTEM
跟住嗰張係 : TRU-SPEC 牌子 :H2O PROOF™ ECW FOUL WEATHER PARKA & LINER
再跟住係 tan 色底嘅 STASHABLE™ REVERSIBLE GORE-TEX® FABRIC PARKA
ACU TO DESERT TAN)
我買個款係 GEN-1 , 都幾貴. 要HK$ 2 仟幾架 ! 全部都可以寄嚟香港 !
跟住以下嗰幾款可以係 E-BAY 買到 , 全部都寄到嚟香港
NEW PROPPER GEN-2 ECWCS GORE-TEX ACU PARKA US ISSUE
This is the official GORETEX items made by Propper, current GOV't contractor.

Generation II Parka features:
NEWCURRENT ISSUE ACU PARKA MiLLSPEC
Propper® Marine APECS GORE-TEX® Parka
Propper® GORE-TEX® 3rd Generation Rain Parka

作者: Sidan    時間: 23-7-2007 13:37     標題: 巷仔

巷仔有 GEN 2 同 GEN 3 ACU Goretex, 二件都係Propper 做

GEN 1 係商品, Tru-Spec 做

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0