標題: 加入ptw前一問 [打印本頁]

作者: don20082000    時間: 21-6-2012 02:05     標題: 加入ptw前一問

小弟想入返支ptw傍身,所以想問問幾個問題
1.M16a3同M4既box同埋氣筒係唔係共用??因為m16好似好少人用
2.係唔係通常都會一年出一個ver ar??
3.super max2008 d件可唔可以更新2012 ver

希望有師兄可以解答la,感謝

作者: Elf    時間: 21-6-2012 03:55

1) ya
2) no
3) ya

買2012年版啦. it's worth it
作者: don20082000    時間: 21-6-2012 04:00

唔該晒,師兄
作者: Ancestor999    時間: 21-6-2012 11:07

2012太貴
我覺得唔值
我支Max先係7K
2012 Max要10k up
如果買唔番舊版, 我買CTW好過
有budget的話買FCC仲好
作者: rho837    時間: 21-6-2012 13:06

第一次玩得PT凹! 兩雞(20K)走唔甩! 不如索性買支2012燒雞MAX或入翻支S MAX版! M16, M4乜都得!
作者: don20082000    時間: 21-6-2012 14:38

14k一支m16 2012 super max2,咁多位帥兄點睇ar???
作者: rho837    時間: 21-6-2012 14:40

作者: kidult    時間: 21-6-2012 16:03

14000HKD... 呵呵, 14K 敏感呀..  2012 版, 係正D. 摩打有力, 個力大左. 出彈頻率高過舊版. 另外... HOPUP 唔計. 槍管設計有改進.
CTW 就唔好諗喇.. M16-2012版, GO GO GO!!! (買時, 睇清楚係唔係2012 版槍管呀)
作者: spgalan    時間: 21-6-2012 16:37

玩得就預左要比錢,唔好唔上唔落!
見義你搵紅狼或相熟鋪頭買,因為個motor........!
可能我地三個唔好彩啦......
作者: wing383    時間: 21-6-2012 16:57

引用:
原帖由 spgalan 於 21-6-2012 16:37 發表
玩得就預左要比錢,唔好唔上唔落!
見義你搵紅狼或相熟鋪頭買,因為個motor........!
可能我地三個唔好彩啦......
what happened?tell us more, please!
作者: kidult    時間: 21-6-2012 17:48

講黎聽聽~~不過唔好開名...
作者: don20082000    時間: 21-6-2012 21:31

敢問師兄怎樣去分此神兵的零件是2012呢??m16a3好似得成槍
作者: kidult    時間: 21-6-2012 22:53

睇下條管係唔係有一級(tapered) , 摩打就拆個grip 睇下係咩色, 2012 版係黑色頭尾架,
作者: bun仔    時間: 21-6-2012 23:36

引用:
原帖由 kidult 於 21-6-2012 22:53 發表
睇下條管係唔係有一級(tapered) , 摩打就拆個grip 睇下係咩色, 2012 版係黑色頭尾架,
2012版MAX都應該係黑色頭尾...?
如果唔係黑色咁即係代表乜野....?!
作者: magic_co2    時間: 22-6-2012 08:16

引用:
原帖由 bun仔 於 21-6-2012 23:36 發表

2012版MAX都應該係黑色頭尾...?
如果唔係黑色咁即係代表乜野....?!
如果唔係黑色咁即係代表可能係08卅09版!
作者: kidult    時間: 22-6-2012 12:06

2012 Motor~~ FYI

圖片附件: PTW-MT-7511a.JPG (22-6-2012 12:06, 33.74 KB) / 該附件被下載次數 113

作者: rho837    時間: 22-6-2012 13:07

買PT凹真係要去有信譽啲鋪頭到買. 我第一支係原廠 "燒雞商標" M4, 根住買"皮仔"CNC全身同 "叉輪廚杰" ! 發覺買到隻好既"皮仔全身"係重手神! 我兩套CNC身都唔及燒雞商標啲身對FIT! 燒雞身打啲MOTOR聲好順!

唔好灑錢! 不如買支原廠 "燒雞商標" 唔好拾個身如改Mud頭或做色或舊化等.......! 只係著衫! 用相機影底支槍做RECORD! 尤其是MOTOR, HOP UP....同啲真品! 以前拿過支槍比人修理(KWS-唔再講! 間鋪拾左)條0羊換左我隻ARM使後西! 之後發覺就翻去D7佢! 佢重寸翻我轉頭"支槍件件係珍品但點解個西係玩具!   所以自己槍都係睇掔啲 ! 幾熟都係假既 !
作者: kidult    時間: 22-6-2012 13:15

唔係化?? 比人換左?  "頂級" 都要執.. CHING 你真係唔好彩.....
作者: spgalan    時間: 22-6-2012 14:15

所以千萬唔好貪平,慳一千幾百,轉頭壞左又係要比!
作者: rho837    時間: 22-6-2012 14:25

PT凹! 最好一開始自學修理! 我情願自己交學費都好過比人俞俞地換灑啲件都唔知乜事!
作者: iammok    時間: 22-6-2012 15:38

小弟早前復活節係RW買左2012 m4, 有12% off...
平左900,之後又有朋友幫我砌又慳番5舊...
勁開心

作者: wilfred    時間: 22-6-2012 16:58

真是夠朋友
引用:
原帖由 iammok 於 22-6-2012 15:38 發表
小弟早前復活節係RW買左2012 m4, 有12% off...
勁開心

作者: don20082000    時間: 23-6-2012 00:26

我諗住係impact fox買ar
作者: spgalan    時間: 23-6-2012 01:33

引用:
原帖由 don20082000 於 23-6-2012 00:26 發表
我諗住係impact fox買ar
諗下好啦!
建議你比錢之前問清楚先,問佢如果買左之後有問題或者要維修如何處理?
我只知道紅狼可以幫我更換,我朋友兩枝2012個摩仔死左紅狼可以免費更換!紅狼係香港代理,你話邊間最穩陣?
自己唸啦,師兄!
成萬蚊呀!真係唸清楚先!如果唔係你下一個post,可能係問:入左枝PTW不過發現摩打壞左,點算?
作者: taks    時間: 23-6-2012 03:06

Impact fox係幫紅狼賣架喎...
作者: kidult    時間: 23-6-2012 09:44

2012版 一買番黎壞摩打??        會唔會係d 油 多得滯, block 住d sensor 同 摩打窿咋??
作者: spgalan    時間: 23-6-2012 10:56

引用:
原帖由 taks 於 23-6-2012 03:06 發表
Impact fox係幫紅狼賣架喎...
係講緊售後服務,師兄!
作者: spgalan    時間: 23-6-2012 10:59

引用:
原帖由 kidult 於 23-6-2012 09:44 發表
2012版 一買番黎壞摩打??        會唔會係d 油 多得滯, block 住d sensor 同 摩打窿咋??
唔係呀,一個有膠水溶晒同個手柄痴埋一齊,一個係爆銅線!
作者: kidult    時間: 23-6-2012 11:57

嘩…..咁買叉lun 嘰, 要帶定他錶…...
作者: spgalan    時間: 23-6-2012 12:11

已經係kit了,表面睇無問題的,通電行摩打就賴野!
所以買果時無可能check到,除非佢幫你試,售後服務十分重要的!
作者: Elf    時間: 23-6-2012 12:41

引用:
原帖由 iammok 於 22-6-2012 15:38 發表
勁開心
點解唔自己試下砌?
作者: don20082000    時間: 25-6-2012 23:20

支m16a3好似比真鐵短左d

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0