標題: 有冇ching睇咗ATV個台慶? [打印本頁]

作者: tf141    時間: 23-6-2012 03:40     標題: 有冇ching睇咗ATV個台慶?

簡直係世紀大作.....
我一路睇一路笑, 完全唔知做緊乜

不知所謂到極點, 十足十大陸果d電視台咁
作者: gtoray    時間: 23-6-2012 03:42

你唔講都唔知atv做台慶.....
作者: kai_matt    時間: 23-6-2012 03:43

I watched for 2 minutes, then switch to other programme
it's frigging boring
作者: tf141    時間: 23-6-2012 03:44

引用:
原帖由 gtoray 於 23-6-2012 03:42 發表
呀公你而家即刻開電視
頭先先做完既野, 而家即刻重播緊

亞視冇得救架啦
作者: tf141    時間: 23-6-2012 03:45

引用:
原帖由 kai_matt 於 23-6-2012 03:43 發表
I watched for 2 minutes, then switch to other programme
it's frigging boring
真恐怖, ATV完全俾大陸入侵晒
作者: gtoray    時間: 23-6-2012 03:46

引用:
原帖由 tf141 於 23-6-2012 03:44 發表

呀公你而家即刻開電視

亞視冇得救架啦
精彩到要即刻重播?!
作者: tf141    時間: 23-6-2012 03:47

引用:
原帖由 gtoray 於 23-6-2012 03:46 發表

精彩到要即刻重播?!
係呀, 而家眼訓唔緊要
聽日晏就又重播
作者: gtoray    時間: 23-6-2012 04:06

Wa!
睇ing
真係悶到核爆!
作者: tf141    時間: 23-6-2012 04:13

引用:
原帖由 gtoray 於 23-6-2012 04:06 發表
Wa!
睇ing
真係悶到核爆!
如果冇字幕, 冇人講
你估你睇唔睇得出係一個香港電視台既台慶?

係大陸攪, 講普通話, 寫簡體字, 請晒一大班中央幹部
大陸已經完全控制咗ATV...
作者: 潛陣水    時間: 23-6-2012 07:37

琴晚係酒樓食飯, 人地d伙記都食緊, 轉左去呀周, 之後見到有個男人係度扮女人, 我重以為佢又搞乜咩爛gag show
原來係台慶......
不過CCTVB套深賤好睇過佢N多
作者: louisli    時間: 23-6-2012 12:55

引用:
原帖由 gtoray 於 23-6-2012 03:42 發表
X2
作者: louisli    時間: 23-6-2012 12:55

亞視最興係將D新野,播到爛晒
引用:
原帖由 tf141 於 23-6-2012 03:44 發表

呀公你而家即刻開電視

亞視冇得救架啦

作者: tf141    時間: 23-6-2012 12:57

引用:
原帖由 一舊水 於 23-6-2012 07:37 發表
琴晚係酒樓食飯, 人地d伙記都食緊, 轉左去呀周, 之後見到有個男人係度扮女人, 我重以為佢又搞乜咩爛gag show
原來係台慶......
佢一開始就係咁逐個個介紹d高官幹部, 跟住就叫佢地嚟致辭
作者: tf141    時間: 23-6-2012 12:58

引用:
原帖由 louisli 於 23-6-2012 12:55 發表
亞視最興係將D新野,播到爛晒
Yes, 而家開電視, 又播緊
作者: 衰人    時間: 23-6-2012 14:22

我頂真係仲播緊
作者: Sophi_hk    時間: 23-6-2012 16:54

引用:
原帖由 一舊水 於 23-6-2012 07:37 發表
原來係台慶......
Damn! How come it's ATV?!.jpg
作者: Lolanto    時間: 24-6-2012 01:56

ATV台慶
咩黎架
作者: gtoray    時間: 24-6-2012 02:05

引用:
原帖由 Lolanto 於 24-6-2012 01:56 發表
ATV台慶
咩黎架
All Terrible Video
作者: mujiadam    時間: 24-6-2012 02:46

果個林咩辰....一日到黑問"對不對..."
作者: seamoncheng    時間: 24-6-2012 02:54

引用:
原帖由 tf141 於 23-6-2012 03:45 發表

真恐怖, ATV完全俾大陸入侵晒
入侵哂又點...反正都無人睇
作者: gtoray    時間: 24-6-2012 03:13

引用:
原帖由 mujiadam 於 24-6-2012 02:46 發表
果個林咩辰....一日到黑問"對不對..."
仲有yes校草主持
d普通話屎到
我以為佢扮星爺搞笑
作者: Cheesecake    時間: 24-6-2012 07:19     標題: 回覆 18# 的帖子

Absolutely Trash Video
作者: 潛陣水    時間: 24-6-2012 07:21

引用:
原帖由 gtoray 於 24-6-2012 03:13 發表

仲有yes校草主持
d普通話屎到
我以為佢扮星爺搞笑
呢種年代重講Yes
重要請去主持
作者: Hitter    時間: 24-6-2012 11:47

獨望著空凳原我能 再度和他促膝而坐 獨望著空凳難過  為何想講的從前不說清楚

http://hk.apple.nextmedia.com/entertainment/art/20120624/16453823
作者: tf141    時間: 24-6-2012 21:32

引用:
原帖由 Hitter 於 24-6-2012 11:47 發表
獨望著空凳原我能 再度和他促膝而坐 獨望著空凳難過  為何想講的從前不說清楚

http://hk.apple.nextmedia.com/entertainment/art/20120624/16453823
係facebook發現咗d咁既野

亞洲電視55周年台慶悶走北京觀眾,卻惹出鬧鬼疑雲,與子同住有​弱聽的江婆婆,因家中電視接收亞視較無線清晰,所以長期都是觀賞​亞視節目,適逢昨晚55周年台慶,江婆婆獨自在家觀賞節目,怎料​到節目尾聲,一眾亞視藝員將壽包拋上空空如也的觀眾席,江婆婆大​感疑惑,以為是自己睡著發夢,清醒過後再細心一望,一眾亞視藝員​滿面笑容,還向空空的觀眾席打招呼,當堂嚇得江婆婆驚慌失措,懷​疑自己"鬼遮眼",整晚都睡不著,到天亮醒後立即告知兒子王先生​,經查證解釋後才知道是一場誤會,江婆婆得知後大呼 : 亞視想嚇死人咩?! 王先生稱,我今日都有上網再看拋壽包一幕,的確覺得亞視此環節是​有點“得人驚”及過左火,稍後我打算換一部新電視,看英文台也好​,什麼台也好,都不想再看這見鬼電台,亞視連我媽媽這類僅存小數​的觀眾都趕走,應該要好好反思。
作者: Hamlet    時間: 24-6-2012 21:57

我其實都唔知佢幾時播,點知我轉轉下轉到高清亞洲就見到宮雪花唱歌,聽到我起雞皮……
作者: b.jam    時間: 25-6-2012 00:21

'亞洲電視55周年台慶悶走北京觀眾,卻惹出鬧鬼疑雲,與子同住有弱聽的江婆婆,因家中電視接收亞視較無線清晰,所以長期都是觀賞亞視節目,適逢昨晚55周年台慶,江婆婆獨自在家觀賞節目,怎料到節目尾聲,一眾亞視藝員將壽包拋上空空如也的觀眾席,江婆婆大感疑惑,以為是自己睡著發夢,清醒過後再細心一望,一眾亞視藝員滿面笑容,還向空空的觀眾席打招呼,當堂嚇得江婆婆驚慌失措,懷疑自己"鬼遮眼",整晚都睡不著,到天亮醒後立即告知兒子王先生,經查證解釋後才知道是一場誤會,江婆婆得知後大呼 : 亞視想嚇死人咩?! 王先生稱,我今日都有上網再看拋壽包一幕,的確覺得亞視此環節是有點“得人驚”及過左火,稍後我打算換一部新電視,看英文台也好,什麼台也好,都不想再看這見鬼電台,亞視連我媽媽這類僅存小數的觀眾都趕走,應該要好好反思。'
作者: keane    時間: 25-6-2012 03:15     標題: 回覆 27# 的帖子

神 功 戲  
作者: 潛陣水    時間: 25-6-2012 09:44

網上重播
http://www.youtube.com/watch?v=Ef-4Ds0jBGM
作者: 潛陣水    時間: 25-6-2012 09:46

嘩...香港電視台全程普通話
乜你個街,亞視黎既喂
作者: nishi    時間: 25-6-2012 11:17

某程度上佢成功左, 我相信無記台慶都引唔到咁多人注意
作者: XDD12348    時間: 25-6-2012 12:05

循例都要放下

http://www.youtube.com/watch?v=t9aEdMTZkEo
作者: tf141    時間: 25-6-2012 13:12

引用:
原帖由 XDD12348 於 25-6-2012 12:05 發表
循例都要放下

http://www.youtube.com/watch?v=t9aEdMTZkEo
台歌
http://www.youtube.com/watch?v=OLz7TvpI9rM
作者: NCP013    時間: 25-6-2012 15:18

最頂佢唔順係之前D宣傳片, 介紹佢個蛋糕型舞台 (最後有冇用就唔知, 我冇睇), 嘩.......好先進, 中間可以升高同轉動, 四邊角還可以行去同觀眾打招呼, 個設計新穎先進到吖
作者: ohnavi    時間: 26-6-2012 15:07

引用:
原帖由 NCP013 於 25-6-2012 15:18 發表
最頂佢唔順係之前D宣傳片, 介紹佢個蛋糕型舞台 (最後有冇用就唔知, 我冇睇), 嘩.......好先進, 中間可以升高同轉動, 四邊角還可以行去同觀眾打招呼, 個設計新穎先進到吖
人算不如天算,都無觀眾
作者: keane    時間: 27-6-2012 00:03

佢近排 " 迅 間 收 視 率 " 應該好高.

大家都好奇,  佢仲係咪做緊台慶呢???   轉台睇返一兩秒
作者: tf141    時間: 27-6-2012 00:41

引用:
原帖由 keane 於 27-6-2012 00:03 發表
佢近排 " 迅 間 收 視 率 " 應該好高.

大家都好奇,  佢仲係咪做緊台慶呢???   轉台睇返一兩秒
直至現時為止佢好似總共播咗4次
1次直播+3次重播
作者: 冰雪零度    時間: 27-6-2012 02:17

http://www.youtube.com/watch?v=OLz7TvpI9rM&feature=fvwrel
感覺好唱得好正~
首歌44秒後先係重點xdd

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0