標題: 麥齊光辭任發展局局長 [打印本頁]

作者: RCman    時間: 12-7-2012 15:30     標題: 麥齊光辭任發展局局長

麥齊光辭任發展局局長
發展局局長麥齊光,提出辭任局長一職。由即時開始,發展局局長的工作,交由財政司司長處理,直至另行通告為止。
七月一日上任,七月十二日下馬...兩星期命仔都無
算唔算係最短命的局長?
作者: RCman    時間: 12-7-2012 15:33

原來老廉已經拘捕了"一名政府決策局局長、及一名政府部門助理署長"
唔怪的佢要在拘捕前自己下馬啦
作者: Hkpolice-Psu    時間: 12-7-2012 15:39

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20120712/51013027
作者: TKW    時間: 12-7-2012 15:42

CY 又捱得幾耐呢!
作者: rho837    時間: 12-7-2012 15:46

唉!
作者: RCman    時間: 12-7-2012 15:54

現在生果報及數字週刊係甘找現任局長高官的祕密
睇怕佢地如果自己真係身有屎......都會幾驚驚
唔自幾時會到自己
作者: Hitter    時間: 12-7-2012 16:07

好地地咬長糧咪好囉, 做乜走番出黎跟CY吖
作者: B20_hk    時間: 12-7-2012 16:10

拉埋曾生...
作者: WAIKO01    時間: 12-7-2012 16:52

引用:
原帖由 RCman 於 12-7-2012 15:54 發表
現在生果報及數字週刊係甘找現任局長高官的祕密
睇怕佢地如果自己真係身有屎......都會幾驚驚
唔自幾時會到自己
這是當然的,民陣的大老闆所辦的媒體,當然會跟他們“過唔去“。 我倒想看看他們“願望達成“後香港會變成怎樣。
作者: gtoray    時間: 12-7-2012 16:55

http://www.youtube.com/watch?v=M ... outube_gdata_player
作者: WAIKO01    時間: 12-7-2012 17:07

引用:
原帖由 gtoray 於 12-7-2012 16:55 發表
http://www.youtube.com/watch?v=M ... outube_gdata_player
尋找“曲“街的故事 ,經黃子華一說剛想起現在傳媒的“尋找曲街“式報導手法,好像是“大老闆“的生果報帶入香港的。
作者: Rager    時間: 12-7-2012 19:16

引用:
原帖由 WAIKO01 於 12-7-2012 17:07 發表

尋找“曲“街的故事 ,經黃子華一說剛想起現在傳媒的“尋找曲街“式報導手法,好像是“大老闆“的生果報帶入香港的。
你真係咁願意比呢d 毫無誠信嘅“曲“街"統治"? 如果係我無野好講啦
作者: Hitter    時間: 12-7-2012 19:49

三國有一段諸葛亮駡王朗, 內容同駡麥齊光差唔多

http://youtu.be/tQqIR18c49U

作者: WAIKO01    時間: 12-7-2012 19:50

引用:
原帖由 Rager 於 12-7-2012 19:16 發表

你真係咁願意比呢d 毫無誠信嘅“曲“街"統治"? 如果係我無野好講啦
那麼請你告訴我誰人(們)有誠信和可以統治我們? 我只知需要對基層關心,造實事,少點政治鬥爭的社會。
作者: Hitter    時間: 12-7-2012 19:58     標題: 回覆 14# 的帖子

咁未出現又唔可以代表係無既, 係咪先
作者: WAIKO01    時間: 12-7-2012 20:14

引用:
原帖由 Hitter 於 12-7-2012 19:58 發表
咁未出現又唔可以代表係無既, 係咪先
也對的, 不過就現狀而言,少點不必要的政治鬥爭,讓“支票“快點兌現卅現形,到時就可以理直氣壯要Cy下台 個人覺得,上面的是出於“政治攻擊“(打跛新班子,以示和令其無能),大於出於為護公眾利益。
作者: Boniface    時間: 13-7-2012 01:05

如果真係俾黃癲狗趕到思歪落台,跟住邊個做?黃生自己做番,跟住佢又一句,"哎......咪玩啦,我何德何能呀"
建制邊個做又係死,泛民班友又係純抽水only,叫佢做,你又覺得佢地會做咩?最叻講一句,呢d小圈子選舉選出黎既位,我地係唔會做既.. 到時香港真係唔知點喇
作者: mujiadam    時間: 13-7-2012 01:06

講真..香港既政治...已經係一個字...亂
作者: Hkpolice-Psu    時間: 13-7-2012 11:01

若要人不知,除非太低b

btw,見佢俾雪糕佬拉個心都幾涼
作者: tango10    時間: 14-7-2012 04:46

權權在位時所有野都收埋收埋, 但思歪就爆晒出黎!
作者: B20_hk    時間: 14-7-2012 09:06

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 13-7-2012 11:01 發表
若要人不知,除非太低b

btw,見佢俾雪糕佬拉個心都幾涼
最好捉哂班呃房津嘅高官,省下不少長奉
作者: Hkpolice-Psu    時間: 14-7-2012 11:42

引用:
原帖由 Boniface 於 13-7-2012 01:05 發表
如果真係俾黃癲狗趕到思歪落台,跟住邊個做?黃生自己做番,跟住佢又一句,"哎......咪玩啦,我何德何能呀"
建制邊個做又係死,泛民班友又係純抽水only,叫佢做,你又覺得佢地會做咩?最叻講一句,呢d小圈子選舉選出 ...
講真咪一雞死一雞鳴,一日無普選,一日又咪係呀爺欽點
作者: tf141    時間: 14-7-2012 12:01

引用:
原帖由 Boniface 於 13-7-2012 01:05 發表
建制邊個做又係死,泛民班友又係純抽水only,叫佢做,你又覺得佢地會做咩?最叻講一句,呢d小圈子選舉選出 ...
冇所謂架, 無論如何總會有一個人要出嚟做
咁到時咪又再反過囉

核心價值ma...
作者: tango10    時間: 14-7-2012 12:48

其實唔一定要有人出來出特首! 搵啊豬啊狗都可以呀!
作者: RX7    時間: 14-7-2012 18:41

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 14-7-2012 11:42 發表

講真咪一雞死一雞鳴,一日無普選,一日又咪係呀爺欽點
有都冇用,而家香港社會風氣,邊個上邊個死.話之你撐阿爺定反阿爺,總之我反左你,我做左人民英雄先.
作者: WAIKO01    時間: 14-7-2012 21:30

引用:
原帖由 B20_hk 於 14-7-2012 09:06 發表

最好捉哂班呃房津嘅高官,省下不少長奉
我驚到時公務員有機會有一半人不見了。

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0