標題: [Marui] TM detonics .45 上彈匣問題 [打印本頁]

作者: 恐怖劇場    時間: 12-7-2012 23:01     標題: TM detonics .45 上彈匣問題

各位ching,

小弟買了支 TM detonics .45,
如果吉彈匣load彈匣時, 都算係暢順...
但如果個彈匣係入滿BB(18發), 就好難先入到(幾乎入唔到咁濟...) 要拉開個slide, 先可以好順利咁入到彈匣....

(我懷疑係個slide入面, 唔知係咪個飛機, 畀粒BB彈頂住... 例如我入半滿BB彈(9發), 夾硬用力入, 又可以勉強入到....)

請問有咩解救方法?

些些咁多位!
作者: tf141    時間: 12-7-2012 23:06

如果入少一粒呢?
作者: 恐怖劇場    時間: 12-7-2012 23:51

引用:
原帖由 tf141 於 12-7-2012 23:06 發表
如果入少一粒呢?
總之就係越入得少彈, 就越容易上彈匣....
作者: ayaka    時間: 13-7-2012 10:51

啲彈排得整齊嗎? 有無跟番推彈粒膠個斜度?
佢啲位岩岩好,要入足十八飛一定要入得整齊
作者: 恐怖劇場    時間: 13-7-2012 21:42

引用:
原帖由 ayaka 於 13-7-2012 10:51 發表
啲彈排得整齊嗎? 有無跟番推彈粒膠個斜度?
佢啲位岩岩好,要入足十八飛一定要入得整齊
我用上彈器入的, 都幾整齊下~
作者: teru    時間: 13-7-2012 22:53

TM 匣入滿BB(16發), only
作者: 恐怖劇場    時間: 13-7-2012 23:17

引用:
原帖由 teru 於 13-7-2012 22:53 發表
TM 匣入滿BB(16發), only
唔係喎, 我睇spec., 係18+1喎....

anyway, 就算係入16發, 都超難上匣....  
作者: edison0918    時間: 14-7-2012 07:52

Sounds like your mag lip is dented
作者: 恐怖劇場    時間: 15-7-2012 00:51

各位ching, 問題好似已經解決了....

應該係:

1. 入彈入得太爆... 學樓上ching話齋, 入16發應該會好D.. 個匣有鬆動位, 可以畀個飛機"吞"到位;
2. 雖然個匣同個柄身內籠係好fit, 但都有少少角度問題... 如入得順個角度, 就會好D

anyway, 唔該晒咁多位..

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0