標題: [KSC/KWA] KSz M4CQB-R [打印本頁]

作者: Aki    時間: 4-9-2012 00:25     標題: KSz M4CQB-R

近排想玩下短身D既M4 GBB,睇岩左KSz既M4CQB-R
槍街唔係好見到(雖一段時間無落)
上網又好似唔係好見有人講E枝野,所以想問問有無CHING玩過E枝野?
新買番唻要唔要改D野先落場/原裝COME唔COME玩?因為KSC D件好似較難搵,
57,540円(小弟唔係好識計,我估唻到HKD$5000掛)對我唻講又唔係小數目,驚玩一陣又要整E樣整果樣
另外再問下原裝買番唻會幾大力?
SORRY問題多多,
先唔該晒咁多位解答既師兄

作者: gainax    時間: 4-9-2012 03:31

Ksz m4香港比較少人玩, 師兄你可去台灣軍火x爬文大慨可當參考下,
而家出左新版, 最好只買新版,
原裝耐唔耐玩好睇你點玩, 一般打單發,幾點放又唔死禁boltlock掣比較耐玩,
同埋台版好似唔洗5k, usd350栗米筒版, Magpul版都係hkd3XXX,  CQB加骨加件都唔會貴過4k下?
作者: Aki    時間: 4-9-2012 19:00

Thx師兄
另外再問下ksz野通常都會去邊買?
即係好似買vve會去三巾,vfz會去14/f之類
會唔會有d鋪對ksz售後好d?
thxx!!
作者: Inty    時間: 4-9-2012 21:16

我用緊, GBB黎講算最穩定,又少野壞.
作者: Yuri    時間: 4-9-2012 22:30

搭單問 , 豬皮出For WA GBB 既馬仔金身可唔可以直上KSZ ?
佢原裝個marking.....
作者: Inty    時間: 4-9-2012 22:50     標題: 回覆 5# 的帖子

完全唔arm 用, KSC自家system黎, 唔跟WA的
作者: BJB    時間: 4-9-2012 23:02     標題: 回覆 3# 的帖子

C兄你講果枝CQBR係日版,火力1J樓下,到用134氣就耐用D。
一般台版都比較耐用D,因為台版一出世就打大火,完裝2.4J咗右,
不過台版只有M4A1,我所知就冇CQBR,至於新版未有貨,
重可能火力會細咗,不如買枝台版改CQBR啦!
我都係自己改咋!
作者: Aki    時間: 4-9-2012 23:07

引用:
原帖由 BJB 於 4-9-2012 23:02 發表
C兄你講果枝CQBR係日版,火力1J樓下,到用134氣就耐用D。
一般台版都比較耐用D,因為台版一出世就打大火,完裝2.4J咗右,
不過台版只有M4A1,我所知就冇CQBR,至於新版未有貨,
重可能火力會細咗,不 ...
完裝2.4J咗右
佢火力細左仲好,改力都省番
想問下m4a1同cqbr既分別係咪剩係條管短左?
------------------------------------------
上明搶個網睇日版都係#*)),咁買日版玩134a可能會低諗d?

作者: BJB    時間: 5-9-2012 12:22     標題: 回覆 8# 的帖子

Yes 台版冇CQBR,要自己改,日版CQBR差不多4千呀!

作者: Aki    時間: 6-9-2012 18:05

C兄知唔知邊度仲有得買?
睇好耐得明搶有日版
作者: Inty    時間: 7-9-2012 00:21

台版2.4J ?? 我真係未聽過, 過JJ都唔賣得啦,咪老點.
買台版自已換吉打,pro arm9吋/10.5第吋外管啦
作者: BJB    時間: 7-9-2012 13:13     標題: 回覆 11# 的帖子

C兄冇人老點你,未聽過唔一定冇,係你唔知姐!
PTW 銀筒都JJJ啦!槍街米一樣有得賣。
你真係要上通識呀。
作者: BJB    時間: 7-9-2012 13:15     標題: 回覆 10# 的帖子

銃工之前都有賣日版,去睇睇啦!
作者: tf141    時間: 7-9-2012 14:17

引用:
原帖由 Inty 於 7-9-2012 00:21 發表
台版2.4J ?? 我真係未聽過, 過JJ都唔賣得啦,咪老點.
大把Gas鎗一買番嚟原裝過2J啦

圖片附件: 未命名.png (7-9-2012 14:18, 132.81 KB) / 該附件被下載次數 203

作者: loveless    時間: 7-9-2012 14:27

引用:
原帖由 Inty 於 7-9-2012 00:21 發表
大把槍講明只建議使用134a.
但完全唔係因為槍本身頂唔住更高氣壓
作者: BJB    時間: 7-9-2012 16:10     標題: 回覆 14# 的帖子

又唔怪得C兄,可能佢冇玩過Ksc 枝M4姐!
作者: tf141    時間: 7-9-2012 16:18

引用:
原帖由 BJB 於 7-9-2012 16:10 發表
又唔怪得C兄,可能佢冇玩過Ksc 枝M4姐!
一買番嚟就過2J既又點止KSC M4.....
作者: Aki    時間: 7-9-2012 21:56

想問下M4 MAGPUL台版/日版係咪都已經香港買唔到?
搵番各大槍店網都係得番充工同埋名搶有枝日版(栗米筒)
定係有D款佢地唔會放上網
---------------------------
搵到了
THX

作者: Inty    時間: 8-9-2012 00:11

我正用緊KWA LM4.....1.6-7J
所以先咁講...
就當我講錯野sorry.
作者: BJB    時間: 8-9-2012 01:13     標題: 回覆 19# 的帖子

小問題,大家只不過討論下,交流下心得。
作者: xlam510    時間: 8-9-2012 12:30

自己經驗,買台版M4A1,買返嚟已接近2J, 但一點下壓嘅Hop up設計好似唔及新版兩點下壓好。
原裝冇改20M射A4紙,發現BB彈有偏左卅偏右嘅情況,但唔算明顯。同D朋友一齊買,得我果支有E個問題。
之後換左6.01精密管後冇左以上嘅情況,射出嚟粒BB彈到肉眼見唔到果刻都仲係直缐行走,但鎗速高左.....
買左新版Hop up連精密管,到時睇下效果又會如何。
題外話,隻匣真係幾穩定,唔放氣兩星期都冇漏氣,拎出o黎即入彈玩都下下有力。

作者: issacman    時間: 8-9-2012 14:49

引用:
原帖由 xlam510 於 8-9-2012 12:30 發表
自己經驗,買台版M4A1,買返嚟已接近2J, 但一點下壓嘅Hop up設計好似唔及新版兩點下壓好。
原裝冇改20M射A4紙,發現BB彈有偏左卅偏右嘅情況,但唔算明顯。同D朋友一齊買,得我果支有E個問題。
之 ...
師兄請問你個新版HOP UP係咪要係台灣訂呀,香港有無得賣??thx~~
作者: Aki    時間: 8-9-2012 15:23

引用:
原帖由 xlam510 於 8-9-2012 12:30 發表
之 ...
儲夠錢即買
小弟初接觸m4gbb,想問下改力要換d咩?
另外再想問下kvva,kvvc係咪即係ksz?thx

作者: xlam510    時間: 8-9-2012 17:46

我懶出鎗街,所以上台灣網訂送到公司算。
改力唔清楚,我從來唔會改力度,因為我相信原裝力係最耐用同穩定嘅setting。
但如果要改,我有興趣買RA txxh套npas,因為隨時較大細力都得。最重要我懶搞咁多野哈哈。
Kvva係美國,Ksz係日本,唔知係咪子母公司關係。Kvvc應該冇關係,真係唔清楚。
作者: Aki    時間: 8-9-2012 19:10

c兄原裝力同人玩唔會太大力咩
作者: xlam510    時間: 8-9-2012 19:27

同人玩用134A,即刻細力唒,又環保D唔破壞臭氧層。
但班fd玩開電鎗,所以同人玩多數拎電鎗
作者: Aki    時間: 8-9-2012 20:50

仲以為好似mp7咁唔用得134a添
作者: BJB    時間: 10-9-2012 12:44     標題: 回覆 18# 的帖子

C兄:如果買台版改CQBR會好啲,因為台版啲件以經保強咗,
會耐用好多,想打細火用134A都有兩面力,因完裝外管太重,
有C兄推薦Pro Arms外管是一個好選擇,輕好多。
現貼上小圖,讓你看一吓可不可以!

附件: 20120903_74579d2163e5c70260c976brNv7cxyNM.jpeg (10-9-2012 12:44, 115.39 KB) / 該附件被下載次數 238

附件: 20120903_85a453ec1c2c38e94061d57iwDzD7pPq.jpeg (10-9-2012 12:44, 111.71 KB) / 該附件被下載次數 212
作者: Aki    時間: 10-9-2012 20:17

引用:
原帖由 BJB 於 10-9-2012 12:44 發表
C兄:如果買台版改CQBR會好啲,因為台版啲件以經保強咗,
會耐用好多,想打細火用134A都有兩面力,因完裝外管太重,
有C兄推薦Pro Arms外管是一個好選擇,輕好多。
現貼上小圖,讓你看一吓 ...
又得者,另外小弟仲睇上左MAGPUL版,到時可以1枝槍滿足2個願望喇
作者: BJB    時間: 10-9-2012 21:36     標題: 回覆 29# 的帖子

唔好買MAGPUL版呀!
1.D匣唔可以上M4A1
2.仲成曰Jam
或者遲小小買,睇Arms講新一代日版同台版火力會統一。
咁你就唔洗烦火力的問題啦! 等等啦!
作者: Aki    時間: 10-9-2012 21:47

唔係話同一枝槍尼咩
-----------------------
想問下C兄所講既JAM彈問題係咪指出自彈匣出彈嘴果個?

作者: BJB    時間: 10-9-2012 23:42     標題: 回覆 31# 的帖子

Yes.
作者: Aki    時間: 10-9-2012 23:51

引用:
原帖由 BJB 於 10-9-2012 23:42 發表
Yes.
E個問題好似話6月果陣出左新匣改善左了
但唔知關唔關香港事呢
http://www.wretch.cc/blog/leesy97aa/24952835#comment2337710
作者: xlam510    時間: 11-9-2012 00:50

MAGPUL版可以用到PMAG匣同軍版匣
M4A1版用唔到到PMAG匣
傳聞遲D會出入得返M4A1o既PMAG匣
仲有PMAG匣其實重過軍版匣, PMAG匣(730g)/軍版匣(585g),穩定性聽講軍版匣較好
作者: ELSONQOO    時間: 13-9-2012 14:20

請問有無師兄知尾托係咪跟wa數?
作者: BJB    時間: 14-9-2012 08:51     標題: 回覆 35# 的帖子

一般尾托都可以裝上,但尾通係Ksc數。
作者: Aki    時間: 15-9-2012 23:27

雖然BJB師兄話MAGPUL版有問題,但小弟最後都係忍唔住買左MAGPUL版,還好暫時未有咩問題
再次唔該咁多位師兄解答問題
作者: akboy    時間: 15-9-2012 23:36

引用:
原帖由 ner 於 7-9-2012 21:56 發表
想問下M4 MAGPUL台版/日版係咪都已經香港買唔到?
搵番各大槍店網都係得番充工同埋名搶有枝日版(栗米筒)
定係有D款佢地唔會放上網
---------------------------
搵到了
THX
modern
作者: BJB    時間: 17-9-2012 09:14     標題: 回覆 37# 的帖子

有咩好得過買倒心目中的致愛,玩得開心D 。
記得落油呀!

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0