標題: 都係救唔番? [打印本頁]

作者: ayaka    時間: 7-9-2012 18:54     標題: 都係救唔番?

支09MAX之前打幾槍就打唔郁, 閃紅燈
換過碳刷之後又打到, 但係早幾日試m150就拉唔郁
只拉到m130, 咁....個motor係咪都係無得救啦?
作者: magic_co2    時間: 7-9-2012 19:05

買果支摩打心啦
作者: spec.ops.    時間: 7-9-2012 20:09

引用:
原帖由 ayaka 於 7-9-2012 18:54 發表
支09MAX之前打幾槍就打唔郁, 閃紅燈
換過碳刷之後又打到, 但係早幾日試m150就拉唔郁
只拉到m130, 咁....個motor係咪都係無得救啦?
終於輪到你喇
不如買隻7511試下啦
作者: ayaka    時間: 7-9-2012 20:11

引用:
原帖由 spec.ops. 於 7-9-2012 20:09 發表

終於輪到你喇
不如買隻7511試下啦
7511得唔得架? 之前好似有批出左問題?
作者: spec.ops.    時間: 7-9-2012 20:17

引用:
原帖由 ayaka 於 7-9-2012 20:11 發表

7511得唔得架? 之前好似有批出左問題?
而家賣果批正常番啦
作者: CPK    時間: 9-9-2012 08:55

引用:
原帖由 spec.ops. 於 7-9-2012 20:17 發表

而家賣果批正常番啦
你試過未?
作者: spec.ops.    時間: 9-9-2012 18:07

引用:
原帖由 CPK 於 9-9-2012 08:55 發表

你試過未?
朋友試左
我冇錢升級
作者: CPK    時間: 10-9-2012 14:47

引用:
原帖由 spec.ops. 於 9-9-2012 18:07 發表

朋友試左
我冇錢升級
朋友試成點?

諗住買隻做後備。
作者: spec.ops.    時間: 10-9-2012 19:44

引用:
原帖由 CPK 於 10-9-2012 14:47 發表

朋友試成點?

諗住買隻做後備。
起動反應比490快
作者: billyjo    時間: 11-9-2012 10:18

7511 感覺涼爽過490 , 拉150反應都比490 好。 但係新嘅舊嘅7511都一様死,仲係冇先兆果隻。如果硬要比較同選擇,我反而揀490。 反正平啲快啲,同不會比7511易死,大家都係睇彩數。
作者: frank9394    時間: 11-9-2012 17:07

對不起, 方便比少少資料來丫 thanks ~
引用:
原帖由 magic_co2 於 7-9-2012 19:05 發表
買果支摩打心啦

作者: spec.ops.    時間: 11-9-2012 20:56

引用:
原帖由 billyjo 於 11-9-2012 10:18 發表
7511 感覺涼爽過490 , 拉150反應都比490 好。 但係新嘅舊嘅7511都一様死,仲係冇先兆果隻。如果硬要比較同選擇,我反而揀490。 反正平啲快啲,同不會比7511易死,大家都係睇彩數。
最新版都有問題?
作者: East    時間: 11-9-2012 22:51     標題: 7512........

日本最新版啲7512都死咗................
作者: billyjo    時間: 12-9-2012 00:04

基本上我覺得2012 版本來就不應該出
09 max 筒, 可以撞笠, 可以手臭扭塌牙, 但筒functional . 2012 個尾會甩!!
490 會屎, 7511一樣屎喺你面前.
真他大致一樣. 原裝內管一樣咁正!! why charge more?

兩隻摩打都係冇先兆地死喺我面前. 7511 扭力應該再大啲, 喪鍊實兩匣150仍然可赤手揸(冇grlp).
490a熱好多, 但我又覺得冇問題., 因為涼還涼, 死還死....  又冇話打150會短命啲。。。
速度扭力方面我只可以refer to max gearbox . smax 冇詳細測試
作者: billyjo    時間: 12-9-2012 00:19

補充。。,, 490a 會好慢咁行少少, 之後就certify, 7511都係一樣咁byebye。 7511 初版, 爽呀爽呀!! 唔熱呀唔熱呀。。,, 強夠溫度熔裡面嘅膠, 擦到嘅擦咗佢, 又打得。。。。 好爽呀好爽呀唔好停呀唔好停呀! 一停就會出。。。。。。 事!!  啲膠硬番就實過臘鴨, 要拆grip, 用手扭郁摩打芯再打。 相反490冇呢個問題。

唔好比我嚇怕咗, 打幾年冇事嘅490多的是, 打緊嘅7511都有。 只要知道有咁嘅野發生過。, 到真係大吉利是燒咗果時衝擊力都冇咁大。
作者: Oowing    時間: 12-9-2012 13:38

引用:
原帖由 billyjo 於 12-9-2012 00:04 發表
基本上我覺得2012 版本來就不應該出
09 max 筒, 可以撞笠, 可以手臭扭塌牙, 但筒functional . 2012 個尾會甩!!
490 會屎, 7511一樣屎喺你面前.
真他大致一樣. 原裝內管一樣咁正!! why charge m ...
2012個筒尾點樣甩法....  我買左2012版
作者: mlcvm    時間: 12-9-2012 13:56

新又死,舊又死: 天下有不死的Motor
FCX 果只有毛人有評語?
Gunmodify 出果只ヌ如何?
作者: billyjo    時間: 12-9-2012 14:48

FCC 我用緊, 等埋就快出( 就左好耐)嘅巾冇啲塊先一齊比較.
但鬚花鬠鬚吉.,, 7"  2珠 160 mps max 齒比, 冇問題
7511 都或者得, 但冇試過
作者: billyjo    時間: 12-9-2012 14:53

2012 红筒,茼身前後截开始分離,靠红色粒的顶住, 粒的开始變形
作者: kidult    時間: 12-9-2012 15:16

有圖嘛??
作者: billyjo    時間: 12-9-2012 15:37

筒圖rite? 放工影., 條筒應該仲喺左近
作者: mlcvm    時間: 12-9-2012 16:18

2012 ver 可否用 旧筒?
作者: billyjo    時間: 12-9-2012 16:40

果個係咪個舊字?如果係•••••可以
作者: mlcvm    時間: 12-9-2012 17:51     標題: 回覆 23# 的帖子

sor, 我用手写板打中文, 所以经常用简体字
作者: seemefly    時間: 12-9-2012 19:07

我遇到有2隻爛7511啦..
其中一隻FD的轉到但冇力
作者: billyjo    時間: 12-9-2012 21:08

手機拍, 但都應該睇到

圖片附件: mmexport1347454946006.jpg (12-9-2012 21:08, 29.34 KB) / 該附件被下載次數 109

作者: JOHN2    時間: 12-9-2012 21:28

红色粒野走左位!?但係只係粒野甩定係尾顶托扭牙都滑牙?
作者: billyjo    時間: 13-9-2012 02:03

冇滑牙, 但係應該可見條筒係兩種物料組成, 我估本來有野glue埋一切, 現在只靠粒紅點扣住, 粒紅點開始變形變短, 所以筒嘅兩部份有條有彈性嘅GAP(less than 1mm at the moment)。。。。 彈性彈性, 彈性彈性。。。。
作者: JOHN2    時間: 13-9-2012 06:40

竟然唔係一件过車出黎.......你唔講我重以為係特登車到一邊光身一邊啞色
作者: billyjo    時間: 13-9-2012 09:56

唔好信對眼,信舊磁石
作者: kidult    時間: 13-9-2012 13:02

唉... 咁都交貨.. 有冇攪錯
作者: mlcvm    時間: 13-9-2012 22:08

咁搞法舊筒米仲值$过新既
作者: CPK    時間: 17-9-2012 23:05

490 剛去世。
作者: billyjo    時間: 18-9-2012 15:44

賴地震啦, 我真覺得最近死特別多. 我身邊十隻閒閒地
作者: spec.ops.    時間: 18-9-2012 20:58

引用:
原帖由 mlcvm 於 13-9-2012 22:08 發表
咁搞法舊筒米仲值$过新既
好在我每款都有一條啫,不過都係身痕想試新筒
作者: billyjo    時間: 19-9-2012 00:08

極其量係條個尾係鋁嘅舊裝銀筒。,
我試試頭尾可否共用,如果可以, 你換筒皮就可以止痕啦
作者: billyjo    時間: 19-9-2012 01:20

唔得, 不共用

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0