標題: 益x多 [打印本頁]

作者: Tango1997    時間: 22-9-2012 17:05     標題: 益x多

最近有個人想同我輸睹.............兩小時內隊5排益x多........一排5枝........飲得哂佢輸$2,000HKD
大家覺得勝算大唔大?
作者: zipp    時間: 22-9-2012 17:09

I can drink 5 pack la. 1 bottle only 100ml. 5 pack only 2.5L. it is nothing.
作者: phantomDx    時間: 22-9-2012 17:15

你自己係屋企試下先咪知lol
作者: HunterX    時間: 22-9-2012 17:16

據說無人可以一口氣飲兩排......
不過你有兩個鐘......
作者: skynet1983    時間: 22-9-2012 17:20

一定得啦…不過我覺得樓主係想話兩分鐘…不過打錯字…
作者: Tango1997    時間: 22-9-2012 17:28

引用:
原帖由 skynet1983 於 22-9-2012 17:20 發表
一定得啦…不過我覺得樓主係想話兩分鐘…不過打錯字…
無打錯字.......係.....兩小時內
作者: 阿扯    時間: 22-9-2012 17:34

引用:
原帖由 tango1997 於 22-9-2012 17:28 發表

無打錯字.......係.....兩小時內
話時話,我屋企下面間wellcome 2個月都買唔到精力多,香港仲買到精力多
作者: Tango1997    時間: 22-9-2012 17:35

引用:
原帖由 HunterX 於 22-9-2012 17:16 發表
聽過有人第三排經已嘔
作者: Tango1997    時間: 22-9-2012 17:40

引用:
原帖由 阿扯 於 22-9-2012 17:34 發表

話時話,我屋企下面間wellcome 2個月都買唔到精力多,香港仲買到精力多
係.....禾附近間胃康......見個水貨佬.....一板落車未入超市.....經已叫D跟車唔洗拆.....佢成板買....成板拉走x!!

作者: zipp    時間: 22-9-2012 17:48

引用:
原帖由 HunterX 於 22-9-2012 17:16 發表
I can finish 3 pack in a roll wor
作者: gtoray    時間: 22-9-2012 17:49

引用:
原帖由 zipp 於 22-9-2012 17:09 發表
I can drink 5 pack la. 1 bottle only 100ml. 5 pack only 2.5L. it is nothing.
Try it!
作者: kai_matt    時間: 22-9-2012 17:49

應該一定得啦
我以前練完跑個個都起碼隊一排
你仲要有兩個鐘wor
作者: 衰人    時間: 22-9-2012 17:51

係可以既
作者: Tango1997    時間: 22-9-2012 17:54

引用:
原帖由 kai_matt 於 22-9-2012 17:49 發表

應該一定得啦
我以前練完跑個個都起碼隊一排
你仲要有兩個鐘wor
禾覺呢個唔係2.5L容量既問題.......而係你個腸胃能否承受2,500億個"活性乳酸菌"既問題

作者: GHST    時間: 22-9-2012 17:56

引用:
唔係講笑,我識過幾次一口氣飲兩排
作者: kimkileo    時間: 22-9-2012 17:56

go and have a try.......
作者: tf141    時間: 22-9-2012 17:58

輸硬,  因為我輸過
嘔到PK
作者: tf141    時間: 22-9-2012 18:00

sorry, 我睇錯
兩個鐘既話可以試下

因為我上次係賭5分鐘飲25枝, 可以一路嘔一路飲
但係我去到第18枝已經決定放棄
作者: Tango1997    時間: 22-9-2012 18:06

引用:
原帖由 tf141 於 22-9-2012 18:00 發表
sorry, 我睇錯
兩個鐘既話可以試下

個戰略係......頭段隊一半......兩小時後最後10~8分鐘隊埋最後個半......然後即收錢.....放入銀包......再嘔 .....
作者: Tango1997    時間: 22-9-2012 18:12

N前政府病假......重用緊GF181年代.......有伙記用呢招......隊左三排......去急症......政府醫官判症為"急性腸胃炎".......得到3日病假.......因為個病徵同腸胃炎無分別
作者: tf141    時間: 22-9-2012 18:16

引用:
原帖由 zipp 於 22-9-2012 17:09 發表
引用:
原帖由 tango1997 於 22-9-2012 17:54 發表

禾覺呢個唔係2.5L容量既問題.......而係你個腸胃能否承受2,500億個"活牲乳酸菌"既問題
對, 唔係2.5L既問題
如果係飲水既話一定唔會有問題

From Yahoo知識+ :

益力多含糖最高 乳酪也超標

乳酪飲品是不少減肥餐單的必備食品,而酸酸甜甜的乳酸菌飲品,更受小朋友歡迎,但消委會測試市面8款產品,發現全部含糖量均超標,其中「益力多」的含糖量最高,每100克含有14.8克糖分。有營養師說,若以一般成年人每日糖分攝取量不宜超過48克計算(兒童28.8克),飲用2至4支益力多或有可能致肥。

根據英國食品標準局所訂定的指標,每100克食物含10克或以上的總糖分,便屬於「多糖」。消委會化驗了8款市面上常見的乳酪、乳酪飲品及乳酸菌飲品,全部含糖量均超標,總糖分由10.5克至14.8克不等。消費者宜留意,進食該類食品不可忽略其含糖量,避免攝取過多糖分。

日飲2至4支或致肥

消委會說,部分品種的益生菌會產生乳酸,令產品呈酸性,故廠商藉添加糖分掩蓋酸味。記者昨致電益力多公司,至截稿前仍未有回覆。消委會副總幹事劉燕卿說,香港暫時未有相關的標籤法,規定食品列明各類成分所含的分量,建議仿效外國訂立相關法例,令消費者一目了然。

消委會宣傳及社區關係小組主席郭琳廣表示,含益生菌的發酵乳類產品有益腸道健康,建議每日攝取量為10億至20億個菌落的活性益生菌(益力多稱每支有100億個活性乳酸菌),但攝取過量只會排出體外。消委會建議進食的分量,是每日一杯乳酪或一樽乳酸菌飲品。

理工大學護理學院項目研究員鍾明恩表示,中國人的腸道含較少天然益生菌,故可藉外服方法補充,但需注意一般兒童每日糖分攝取量約28.8克,成年人約48克,即每日飲2至4支益力多便會超標,過量飲用有可能致肥,而糖尿病患者需向醫生或營養師查詢進食分量。

作者: enochtam2    時間: 22-9-2012 18:58

引用:
原帖由 tango1997 於 22-9-2012 17:54 發表

禾覺呢個唔係2.5L容量既問題.......而係你個腸胃能否承受2,500億個"活性乳酸菌"既問題
你D胃酸都已經殺左9成菌啦.......
作者: Hitter    時間: 22-9-2012 19:22     標題: 回覆 21# 的帖子

未必架, 一時間飲太多水會沖淡血液, 隨時中水毒
作者: Tango1997    時間: 22-9-2012 19:23

引用:
原帖由 enochtam2 於 22-9-2012 18:58 發表

你D胃酸都已經殺左9成菌啦.......

唔係呀化
作者: Hitter    時間: 22-9-2012 19:27

引用:
原帖由 tango1997 於 22-9-2012 18:12 發表
N前政府病假......重用緊GF181年代.......有伙記用呢招......隊左三排......去急症......政府醫官判症為"急性腸胃炎".......得到3日病假.......因為個病徵同腸胃炎無分別
最期待係比番張飛你話你重有幾多日假可以放
作者: thomasli98    時間: 22-9-2012 20:07

加油!樓主!我撐你!
作者: Tango1997    時間: 22-9-2012 20:18

引用:
原帖由 tf141 於 22-9-2012 18:00 發表
sorry, 我睇錯
兩個鐘既話可以試下

據聞係當口鼻3個窿一齊噴出泥.....食道感覺勁酸.....噴完再嘔......呀仔....你上次係唔係咁??
作者: faihk    時間: 22-9-2012 20:19

引用:
原帖由 tango1997 於 22-9-2012 17:05 發表
最近有個人想同我輸睹.............兩小時內隊5排益x多........一排5枝........飲得哂佢輸$2,000HKD
大家覺得勝算大唔大?
車!無咩難度炸喎!個注碼都唔OK!應該改做兩個鐘頭內隊20排+1支可樂+唔比去廁所,頂到就比佢2k。
作者: 潛陣水    時間: 22-9-2012 20:51

引用:
原帖由 tango1997 於 22-9-2012 18:12 發表
如果我早幾年學識就好了, 想早退就上堂前對3排
作者: jn_jona    時間: 22-9-2012 21:30

精液多好高糖分ga Bo,
一日飲一枝都好多,
一次半次,應該冇野既
作者: tf141    時間: 22-9-2012 21:32

引用:
原帖由 tango1997 於 22-9-2012 20:18 發表

據聞係當口鼻3個窿一齊噴出泥.....食道感覺勁酸.....噴完再嘔......呀仔....你上次係唔係咁??
咁我個鼻又冇喎
可能飲埋果7枝就會架啦
作者: MANKF    時間: 22-9-2012 22:17     標題: 回覆 1# 的帖子

tango1997 C-Hing,給你一個參考,好多年前有條友同我哋賭,我哋〝隊〞啤酒 ,佢〝隊〞可樂!最後佢〝隊〞咗3公升可樂!冧咗!
作者: rho837    時間: 22-9-2012 22:23

2.5公升!唔咪好多!38度行(第三及四段)山時都飲四公升水
作者: jn_jona    時間: 22-9-2012 22:32

引用:
原帖由 MANKF 於 22-9-2012 22:17 發表
tango1997 C-Hing,給你一個參考,好多年前有條友同我哋賭,我哋〝隊〞啤酒 ,佢〝隊〞可樂!最後佢〝隊〞咗3公升可樂!冧咗!
點冧法先?!
作者: Lolanto    時間: 22-9-2012 23:05

介紹你朋友我識
我同佢輸賭
作者: billyjo    時間: 23-9-2012 03:49

http://vvv.youtube.com/watch?v=SsT-CAV6xME
係差少少啫, 搏得過。。,, 我反而覺得比兩個鐘你慢慢飲先飲濕, 到時個肚子實勁唔舒服埋唔到齋。除非先喝一排, 有剩最後15mins  攪掂埋。
作者: MANKF    時間: 23-9-2012 09:57     標題: 回覆 34# 的帖子

係連續咁飲,回唔到氣,咩都吐返出尼!

作者: jn_jona    時間: 23-9-2012 12:33

引用:
原帖由 MANKF 於 23-9-2012 09:57 發表
係連續咁飲,回唔到氣,咩都吐返出尼!
但係你地啤酒唔係重勁咩?
作者: carl    時間: 23-9-2012 12:46

我以前挑戰過一個鍾5排成功....要慢慢飲....最後果樽要last min 先飲.
千萬唔好倒杯一次過飲.....
作者: carl    時間: 23-9-2012 12:48

仲試過挑戰2分鐘冇水食5粒水泡餅.....不過失敗.....
作者: tf141    時間: 23-9-2012 13:26

引用:
原帖由 carl 於 23-9-2012 12:48 發表
仲試過挑戰2分鐘冇水食5粒水泡餅.....不過失敗.....
5粒都失敗
作者: Tango1997    時間: 23-9-2012 13:40

引用:
原帖由 jn_jona 於 23-9-2012 12:33 發表

但係你地啤酒唔係重勁咩?
可樂汽勁好多
作者: Tango1997    時間: 23-9-2012 13:43

引用:
原帖由 carl 於 23-9-2012 12:46 發表
我以前挑戰過一個鍾5排成功....要慢慢飲....最後果樽要last min 先飲.
千萬唔好倒杯一次過飲.....
拱堅? 師兄厲害
作者: 4jai    時間: 23-9-2012 13:53

引用:

飲啲煲過嘅會唔會好d
作者: billyjo    時間: 23-9-2012 14:58

水泡餅係好邪惡架!!同埋唔知點解用豉油碟裝水飲又係飲唔落架(確實係幾多碟就唔記得喇)!!
作者: seamoncheng    時間: 23-9-2012 15:10

引用:
原帖由 rho837 於 22-9-2012 22:23 發表
2.5公升!唔咪好多!38度行(第三及四段)山時都飲四公升水
問題而家唔係飲2.5公升"水"
作者: jn_jona    時間: 23-9-2012 15:12

引用:
原帖由 carl 於 23-9-2012 12:48 發表
咁食會點ga??
作者: seamoncheng    時間: 23-9-2012 15:13

引用:
原帖由 4jai 於 23-9-2012 13:53 發表

飲啲煲過嘅會唔會好d
煲過既咩野先?
作者: tf141    時間: 23-9-2012 15:13

引用:
原帖由 billyjo 於 23-9-2012 14:58 發表
水泡餅係好邪惡架!!同埋唔知點解用豉油碟裝水飲又係飲唔落架(確實係幾多碟就唔記得喇)!!
但係5粒喎
作者: 4jai    時間: 23-9-2012 16:23

引用:
原帖由 seamoncheng 於 23-9-2012 15:13 發表

煲過既咩野先?
m力多
作者: navyjaa    時間: 23-9-2012 16:28

勝算大 !!
呢 2000 入硬袋
作者: navyjaa    時間: 23-9-2012 16:29

10 分鐘到可以 2排啦
之係玩完要飲勁多水啫

作者: loveless    時間: 23-9-2012 21:04

乾o肯一磅方包又係非常邪惡~~~
作者: jn_jona    時間: 23-9-2012 21:20

引用:
原帖由 loveless 於 23-9-2012 21:04 發表
乾o肯一磅方包又係非常邪惡~~~
食威化餅都係幾ga
作者: odaan    時間: 23-9-2012 21:21

引用:
點解 ?

益力多我細個好鐘意飲 , 癮起真係 "chur" 幾排

大個左鐘意食賓賓樂 , 夜晚開會唔覺唔覺食左一箱

所以 , 我如果要死 , 唔係撞車就一定係糖尿病 !!!
作者: skylau    時間: 23-9-2012 22:13

我玩過.......飲吾到
作者: 潛陣水    時間: 23-9-2012 22:50

下次搵人試下一個鐘飲2.5L奶
作者: HunterX    時間: 23-9-2012 23:03

引用:
原帖由 odaan 於 23-9-2012 21:21 發表

點解 ?

聽講係太酸個胃頂唔順, 不過我都係聽聞姐, 未試過
作者: 潛陣水    時間: 23-9-2012 23:09

引用:
原帖由 odaan 於 23-9-2012 21:21 發表

點解 ?

打Game當做尖,燒曬d卡路里
作者: 潛陣水    時間: 23-9-2012 23:16

引用:
原帖由 HunterX 於 23-9-2012 23:03 發表

酸就應該唔會亞, 胃酸猛過乳酸好多, 都未嘔, 同埋吹一L可樂都未嘔
作者: odaan    時間: 24-9-2012 01:53

引用:
原帖由 HunterX 於 23-9-2012 23:03 發表
我 ... 平時有種怪癖 , 買 D 檸檬當橙甘食 .....
作者: odaan    時間: 24-9-2012 01:55

引用:
原帖由 潛陣水 於 23-9-2012 23:09 發表
打Game當做尖,燒曬d卡路里
唔洗去到打 Game , 我平時幾個工作範疇 , 已經玩到我無得肥 ....
作者: HunterX    時間: 24-9-2012 02:21

引用:
原帖由 odaan 於 24-9-2012 01:53 發表

我 ... 平時有種怪癖 , 買 D 檸檬當橙甘食 .....
其實你係咪真係地球人......
作者: kai_matt    時間: 24-9-2012 08:25     標題: 回覆 61# 的帖子

嘩 堅係有啲重口味
好酸架wor
作者: odaan    時間: 24-9-2012 10:41

引用:
原帖由 HunterX 於 24-9-2012 02:21 發表
其實你係咪真係地球人......
引用:
原帖由 kai_matt 於 24-9-2012 08:25 發表
嘩 堅係有啲重口味
好酸架wor
總係想食酸野 , 連果 D 超酸糖都食到無感覺

所以益力多酸過頭飲唔到應該無可能 , 我細個有搏命飲 , 但飲左過唔過 5 排我又唔記得
如果真係會嘔 , 應該除左酸之外仲有野影響到

所以甘樣講 ..... 又好想買 5 排試 ....

P.S. 我最喜歡 , 都係將益力多雪成冰 , 再搣開佢用口咬
作者: 2slow    時間: 24-9-2012 10:46

引用:
原帖由 odaan 於 24-9-2012 10:41 發表

所以益力多酸過頭飲唔到應該無可能 , 我細個有搏命飲 , 但飲左過唔過 5 排我又唔記得

所以甘樣講 ..... 又好想 ...
哇, 奧單兄果然重口味~
如果你挑戰5 排的話, 拍個video黎欣賞下~
作者: Tango1997    時間: 24-9-2012 12:14

引用:
原帖由 odaan 於 24-9-2012 10:41 發表

益力冰
作者: 4jai    時間: 24-9-2012 13:26

引用:

識食
作者: 061084    時間: 24-9-2012 17:08

原來大家都喜愛玩命........
作者: GHST    時間: 24-9-2012 17:34

引用:

益力多冰......正
不過我有個特別D既食法,係樽底個角位,開個洞尼啜.......有D似食啜啜冰
作者: mujiadam    時間: 24-9-2012 17:39

引用:
呢招係用黎玩新郎!
作者: gtoray    時間: 24-9-2012 17:46

引用:
原帖由 GHST 於 24-9-2012 17:34 發表

益力多冰......正
不過我有個特別D既食法,係樽底個角位,開個洞尼啜.......有D似食啜啜冰
呢個以前比較流行
依家好少見人咁飲
襟飲好多
作者: odaan    時間: 24-9-2012 17:56

引用:
原帖由 GHST 於 24-9-2012 17:34 發表

益力多冰......正
我天生兔仔牙 , 係開口位咬住一拖 , 成個膠樽跟住撕開 , 十分方便 ~~
作者: F22    時間: 24-9-2012 18:39

引用:

單爺,唔通你有喜?
作者: GHST    時間: 24-9-2012 18:47

引用:
原帖由 odaan 於 24-9-2012 17:56 發表

我天生兔仔牙 , 係開口位咬住一拖 , 成個膠樽跟住撕開 , 十分方便 ~~
我以前都係咁,不過次次搞到成口膠碎
作者: Tango1997    時間: 24-9-2012 19:33

咬樽底啜就聽得多......撕開個樽就依家至知
作者: Tango1997    時間: 24-9-2012 19:35

引用:

禾最怕食酸野
作者: Alex_山    時間: 24-9-2012 19:51

引用:
原帖由 odaan 於 24-9-2012 17:56 發表

單爺,服左你
作者: Tango1997    時間: 25-9-2012 11:40

小啦叭。。。。條契弟問實佢係咪兩個鐘內。。。。點知條友又話要一個鐘頭内。。。。我話一個鐘都得。。。。我有人制。。。。條實頭又話唔制。。。。話費事人地用條命玩。。。。小丫。。。。正契弟

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0