標題: KSC USP.45 Tactical x SD Slide (開箱文+Slide改裝) [打印本頁]

作者: RCman    時間: 30-9-2012 01:32     標題: KSC USP.45 Tactical x SD Slide (開箱文+Slide改裝)

要來的,最後都會來到。
USP也是我喜歡的一個鎗種,幾年前重返氣鎗。
再買回的第一支氣動手鎗便是KSC USP P10,
可能當時還未有多點要求,只是金屬上身已令我著迷(因為我再之前玩氣鎗的年代只有日本貨)。
近來對鎗支的要求高了一點點。
不再甘心被白色的印字所蒙蔽,所以想重新買多一支USP系。
MK23...對我來講實在太大支了......所以偏向一般.45系
泡菜國的Detonator所出的.45質數看來幾好,還連同前後準星。
不過價格都不菲,後來最近USP系都返了好幾款。
Tactical我一見即合,於網絡尋找了幾片。
原來只有Shooter Design有出她的滑架,出去鎗街跑了兩次。
都只能找到銀色版本,依興趣網上也顯示無貨....最後打算如果買不到黑色Tactical SD滑架。
便不開始這個計劃,誰知前兩天去了依興趣打算買些零件,於Display櫃內看見還有一陳列品出現!
正正就是我所想所要,一下子便購下KXC USP tactical, SD黑色滑架及兩個後備彈匣。

KXC 一向大大的字體包裝

主角出場.....SD Tactical 滑架

深刻就是深刻,白字不能相比

第一次解拆KXC的滑架及飛機座,與馬記差不多的解拆方法

拆及裝後準星,是今次裝置中我覺得最難,我很不溫柔地弄花了後準星,
及有一兩個位置要用AA膠修補,及用金屬染劑把弄花了的位置染回黑色,過程中最不快這件事

好不容易才完成好,對比深刻字的SD滑架與原廠台版的白字樣式

作者: RCman    時間: 30-9-2012 01:37

指了幾張完成品,成品總是差一點點?

原來欠了少少白字......不用怕

油出界也不打緊,用Thinner輕輕在表面洗洗便去掉多餘的白油了

靚靚還原法

多謝觀看
作者: Stig    時間: 30-9-2012 01:39

鄧你肉赤
作者: RCman    時間: 30-9-2012 01:43

引用:
原帖由 abcd123 於 30-9-2012 01:39 發表

鄧你肉赤
這個後Sight難拆及裝,在裝之前已經不斷磨細好令裝入時容易一點,
不過自己不小心...弄成這樣......
作者: tf141    時間: 30-9-2012 01:47

引用:
原帖由 RCman 於 30-9-2012 01:43 發表

這個後Sight難拆及裝,在裝之前已經不斷磨細好令裝入時容易一點,
不過自己不小心...弄成這樣......
點解會咁架?
唔係拆左粒羅C之後就可以推出嚟架啦咩?
作者: tf141    時間: 30-9-2012 01:50

無限金錢真係好犀利

呢枝鎗真係好野嚟, 我個fd都有一枝, 不過正正係ching你唔鍾意既銀色

圖片附件: JJJJJJJJJJ.jpg (30-9-2012 01:50, 129.51 KB) / 該附件被下載次數 352

作者: RCman    時間: 30-9-2012 02:11

引用:
原帖由 tf141 於 30-9-2012 01:47 發表

點解會咁架?
唔係拆左粒羅C之後就可以推出嚟架啦咩?
個後西係原裝Slide時係超緊....我要打好耐至打得出來。
打到尾段時唔留意到有野頂住....頂爆在個base的一邊耳仔
作者: tf141    時間: 30-9-2012 02:41

引用:
原帖由 RCman 於 30-9-2012 02:11 發表

個後西係原裝Slide時係超緊....我要打好耐至打得出來。
打到尾段時唔留意到有野頂住....頂爆在個base的一邊耳仔
陰公...
不過唔緊要, 有無限金錢, 一於換埋對sight佢
作者: Stig    時間: 30-9-2012 03:25

引用:
原帖由 tf141 於 30-9-2012 01:50 發表
無限金錢真係好犀利

呢枝鎗真係好野嚟, 我個fd都有一枝, 不過正正係ching你唔鍾意既銀色
我又compact騎劫先!

家陣勁灰

作者: rYaN    時間: 30-9-2012 04:12

配返個thread protector就真係靚仔哂,宜家真係差左少少
作者: F22    時間: 30-9-2012 07:10

我支已經跟咗我三年..........

KSC正廠滅聲.............

圖片附件: IMG_2243.JPG (30-9-2012 07:10, 82.43 KB) / 該附件被下載次數 331

圖片附件: IMG_2244.JPG (30-9-2012 07:10, 79.61 KB) / 該附件被下載次數 325

圖片附件: IMG_2245.JPG (30-9-2012 07:10, 77.45 KB) / 該附件被下載次數 326

圖片附件: IMG_2246.JPG (30-9-2012 07:10, 61.61 KB) / 該附件被下載次數 328

作者: chimawoo    時間: 30-9-2012 08:22

我哩兩枝係RA Slide+日版槍
其中銀色果枝係同一位CGF既ching收返黎

我個人十分討厭SD出既Slide
因為佢D pin位一係無咗,一係太假啦...
而且SD Slide既銀色好白!

圖片附件: IMAG0142.jpg (30-9-2012 08:22, 57.88 KB) / 該附件被下載次數 283

圖片附件: IMAG0143.jpg (30-9-2012 08:22, 65.09 KB) / 該附件被下載次數 270

圖片附件: IMAG0144.jpg (30-9-2012 08:22, 75.08 KB) / 該附件被下載次數 288

圖片附件: IMAG0147.jpg (30-9-2012 08:22, 67.74 KB) / 該附件被下載次數 256

作者: RCman    時間: 30-9-2012 09:38

引用:
原帖由 abcd123 於 30-9-2012 03:25 發表

家陣勁灰
http://farm9.sta ...
你連我自己做的相Frame也一併了
作者: RCman    時間: 30-9-2012 09:38

引用:
原帖由 F22 於 30-9-2012 07:10 發表
我支已經跟咗我三年..........
KSC正廠滅聲.............
嘩!巧靚靚單
作者: kai_matt    時間: 30-9-2012 10:15     標題: 回覆 9# 的帖子

wow
I think this compact is gorgious!!!
作者: kai_matt    時間: 30-9-2012 10:17     標題: 回覆 13# 的帖子

actually
how can I manke this kind of frame?
photoshop?@@
作者: RCman    時間: 30-9-2012 11:09

引用:
原帖由 kai_matt 於 30-9-2012 10:17 發表
actually
how can I manke this kind of frame?
photoshop?@@

作者: RCman    時間: 30-9-2012 11:19

USP Tactical VS USP P10

HK社,當然MP5是她好朋友啦

台版KSC的鎗都是甘上下大力,六發都是在1.3J左右

作者: kai_matt    時間: 30-9-2012 11:59     標題: 回覆 17# 的帖子

hahaha
design one for myself sin=]=]=]
作者: koon008    時間: 30-9-2012 12:59

條SD架邊到買嫁!!
我搵左好多間都無........
話說,無限金錢點解唔係台灣訂條Z-part出品既鋼架番黎??
好似平過泡菜出品,質數仲好好

作者: RCman    時間: 30-9-2012 15:32

引用:
原帖由 koon008 於 30-9-2012 12:59 發表
條SD架邊到買嫁!!
我搵左好多間都無........
話說,無限金錢點解唔係台灣訂條Z-part出品既鋼架番黎??
好似平過泡菜出品,質數仲好好
因為我不是無限金錢就只好睇餸食飯
作者: F22    時間: 30-9-2012 16:06

引用:
原帖由 RCman 於 30-9-2012 15:32 發表

因為我不是無限金錢就只好睇餸食飯
老友,買埋隻鋼滑架鎖啦,原裝會斷..........
係我支三年來唯一爛過既野..........
作者: RCman    時間: 30-9-2012 16:22

引用:
原帖由 F22 於 30-9-2012 16:06 發表

老友,買埋隻鋼滑架鎖啦,原裝會斷..........
係我支三年來唯一爛過既野..........
師兄,係咪RAtech出人人
作者: tf141    時間: 30-9-2012 18:20

引用:
原帖由 abcd123 於 30-9-2012 03:25 發表

用原裝果粒, "批"左果幾粒"的", 再搵混合膠痴番上去
我之前都係咁, 打完CQB番到屋企發覺唔見左粒野

作者: tf141    時間: 30-9-2012 18:23

我又貼埋枝Compact出嚟騎劫先
唔識整你地果個靚靚框
都係台版KSC USP Compact (S7) x Shooter Design

圖片附件: KSC USP Compact + SD slide set.jpg (30-9-2012 18:23, 141.71 KB) / 該附件被下載次數 277

作者: kai_matt    時間: 30-9-2012 18:58     標題: 回覆 25# 的帖子

dun poison me la...
I dun wanna fall into another abyss.....
the compact is sooo sexy
作者: MG-42    時間: 30-9-2012 19:14

作者: tf141    時間: 30-9-2012 19:20

引用:
原帖由 kai_matt 於 30-9-2012 18:58 發表
dun poison me la...
I dun wanna fall into another abyss.....
the compact is sooo sexy
我中毒係因為佢
真係好型

作者: kai_matt    時間: 30-9-2012 19:27     標題: 回覆 28# 的帖子

wow the classic <24>
I will try my best to hold still against temptations
作者: tf141    時間: 30-9-2012 19:29

引用:
原帖由 kai_matt 於 30-9-2012 19:27 發表
wow the classic
I will try my best to hold still against temptations
祝你成功
作者: kai_matt    時間: 30-9-2012 19:50     標題: 回覆 30# 的帖子

My next project is Kimber SIS hicap 5.1
The side effect of the USP will occur only when I finish that gun

作者: F22    時間: 30-9-2012 20:33

引用:
原帖由 RCman 於 30-9-2012 16:22 發表

師兄,係咪RAtech出人人
唔係,香港出品
作者: F22    時間: 30-9-2012 20:37

引用:
原帖由 MG-42 於 30-9-2012 19:14 發表
我都換左呢條USP Tac slide.. 但Shooter Design D slide色水偏藍色同實物鋼灰幾大差距... 而且好多位要執,有得選擇唔會買Shoot Design
好多位要執?
我支無痛直上喎……
作者: RCman    時間: 30-9-2012 21:49

引用:
原帖由 F22 於 30-9-2012 20:37 發表

好多位要執?
我支無痛直上喎……
我支都係無修直上呀
作者: Stig    時間: 30-9-2012 22:30

引用:
原帖由 tf141 於 30-9-2012 18:20 發表

用原裝果粒, "批"左果幾粒"的", 再搵混合膠痴番上去
我之前都係咁, 打完CQB番到屋企發覺唔見左粒野
咁之後你有無計班番粒野番泥?

我之前唸住上sd個官網穩吓有無d類似email之類ge野,
點知個網除左4張圖之外乜都無
作者: tf141    時間: 30-9-2012 22:40

引用:
原帖由 abcd123 於 30-9-2012 22:30 發表

咁之後你有無計班番粒野番泥?

我之前唸住上sd個官網穩吓有無d類似email之類ge野,
點知個網除左4張圖之外乜都無
SD既話冇咩機會配得番, 我係用原裝果粒野痴上去
你可以試下上網搵有冇得配原裝果粒, 之前搵過好似係d台灣拍賣網站到見到有, 不過我未試過買

我果粒係PTS果個哥哥仔呀Jason送俾我既, 佢有枝打咗柴既舊系統USP Compact, 佢放係到做佢d鎗袋, 公仔既display
跟住佢就拆左佢果粒送咗俾我
作者: Stig    時間: 30-9-2012 23:05

引用:
原帖由 tf141 於 30-9-2012 22:40 發表

SD既話冇咩機會配得番, 我係用原裝果粒野痴上去
你可以試下上網搵有冇得配原裝果粒, 之前搵過好似係d台灣拍賣網站到見到有, 不過我未試過買

我果粒係PTS果個哥哥仔呀Jason送俾我既, 佢有枝打咗柴既舊系 ...
thanks...咁我唸我要向條原裝slide入手la..
作者: RCman    時間: 1-10-2012 01:14

引用:

家陣勁灰
http://farm9.sta ...
我見到呢種點焊時都有擔心....原來真係會
師兄可能你要把原來膠架的部份cut出來再裝回SD滑架內了
作者: wikypang    時間: 1-10-2012 03:13

小弟的原裝 USP .45 及二手收番黎的台版 KSC USP Tactical .45~

圖片附件: USP_Tactical_.45_KSC.jpg (1-10-2012 03:13, 165.43 KB) / 該附件被下載次數 257

圖片附件: USP_.45_KSC.jpg (1-10-2012 03:13, 163.09 KB) / 該附件被下載次數 254

作者: tf141    時間: 1-10-2012 04:41

引用:
原帖由 RCman 於 1-10-2012 01:14 發表

我見到呢種點焊時都有擔心....原來真係會
師兄可能你要把原來膠架的部份cut出來再裝回SD滑架內了
唔對位架,就咁裝係裝唔到
要"批"平左原裝果粒之後再揾野痴番上去
作者: MG-42    時間: 1-10-2012 07:45

作者: RCman    時間: 1-10-2012 10:26

引用:
原帖由 MG-42 於 1-10-2012 07:45 發表

我果條前後sight要執...
哦!你講Sight?
甘我都係,前後Sight都要磨,
而後Sight就勁難至拆到出來及裝番入去。
作者: MG-42    時間: 2-10-2012 06:17

作者: tf141    時間: 2-10-2012 09:42

引用:
原帖由 MG-42 於 2-10-2012 06:17 發表

我枝front sight裝完要痴AA膠先唔跌出來..  都少打,但落重油同個下身接觸位及外管都磨損得比其他牌子既slide快...
前sight係一定要揾野痴架喎
作者: MG-42    時間: 2-10-2012 12:45

作者: F22    時間: 2-10-2012 16:53

引用:
原帖由 MG-42 於 2-10-2012 12:45 發表

USP唔岩數先要... 真野岩數都唔洗痴AA膠
兄台,玩具就係玩具,吓吓攞真野呢樣嗰樣嚟講,邊夠你講呀?
作者: MG-42    時間: 3-10-2012 23:37

作者: F22    時間: 4-10-2012 07:16

引用:
原帖由 MG-42 於 3-10-2012 23:37 發表

你玩具槍有豆射就滿足,我玩仿真槍... 路線唔同唔岩講可以唔講架,CGF睇完唔回唔會扣分 如又影響到你唔好意思囉
傻啦,唔影響到我,唔使唔好意思喎..........
我只係見你話SD滑架隻色太藍又要執一爛餐又唔仿真,但又要焗住買嗰吓先陰公.........
辛苦晒.......
作者: RCman    時間: 4-10-2012 15:08

引用:
原帖由 F22 於 4-10-2012 07:16 發表

傻啦,唔影響到我,唔使唔好意思喎..........
我只係見你話SD滑架隻色太藍又要執一爛餐又唔仿真,但又要焗住買嗰吓先陰公.........
辛苦晒.......
如果甘高要求,點解唔買RA的鋼 tactical slide?甘咪解決曬問題羅
作者: F22    時間: 4-10-2012 15:55

引用:
原帖由 RCman 於 4-10-2012 15:08 發表

如果甘高要求,點解唔買RA的鋼 tactical slide?甘咪解決曬問題羅
人哋玩仿真槍嫁,我哋呢啲玩玩具豆槍係唔會明嫁啦!
佢買唔買總會有理由嘅,要挑剔個個都識,真係比錢未必個個會比……
作者: koon008    時間: 4-10-2012 23:48

引用:
原帖由 RCman 於 4-10-2012 15:08 發表

買RA既話...買泡菜唔係重好咩.....
作者: JW.    時間: 5-10-2012 02:12

引用:
原帖由 RCman 於 4-10-2012 03:08 PM 發表

準星爛左真係可惜,唔系就會好好...
作者: tf141    時間: 5-10-2012 10:08

引用:
原帖由 koon008 於 4-10-2012 23:48 發表

買RA既話...買泡菜唔係重好咩.....
果條鋁架ma,唔係咩?
作者: kai_matt    時間: 5-10-2012 10:21     標題: 回覆 47# 的帖子

師兄
你枝仿真槍射咩架?
仿真豆?
作者: F22    時間: 5-10-2012 13:10

引用:
原帖由 kai_matt 於 5-10-2012 10:21 發表
師兄
你枝仿真槍射咩架?
仿真豆?
6mm仿真BB彈!
作者: kai_matt    時間: 5-10-2012 13:48     標題: 回覆 55# 的帖子

應該都係觀賞專用嘅bb彈
貴價嘢

作者: MG-42    時間: 6-10-2012 10:05

作者: F22    時間: 6-10-2012 20:05

引用:
原帖由 MG-42 於 6-10-2012 10:05 發表
RA鋼slide新出果時枝SD都打到蝕曬啦...   你唔好話自己DIY條出來丫...哈哈       SD條USP slide都可以當珍品...  師兄上靚枝玩具D白字, 好好收藏     我都o登你開心
師兄你對玩槍嘅熱誠,對質感嘅執著,小弟萬分佩服!
雖然你我路線唔同,但對USP嘅喜愛都應該差唔多,可否貼幾張相上嚟比大家欣賞吓呢?
响CGF,就算唔啱傾都可以發言,貼相仲有分加呀!
一張相勝過千言萬語啦!
作者: kai_matt    時間: 6-10-2012 20:09     標題: 回覆 58# 的帖子

係lor,我想睇仿真6mm bb彈呀
最好放埋真槍相
睇下我會唔會直頭認錯
作者: rYaN    時間: 11-10-2012 03:31

果日岩岩係槍街搵左好耐有冇依個PROTECTOR賣....點知成條槍都冇....
岩岩比我睇到D野,唔知RC兄你岩唔岩,
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=375325762542937&set=a.365941060148074.84987.360811333994380&type=1&theater
作者: F22    時間: 11-10-2012 06:50

引用:
原帖由 rYaN 於 11-10-2012 03:31 發表
果日岩岩係槍街搵左好耐有冇依個PROTECTOR賣....點知成條槍都冇....
http://www.facebook.com/photo.ph ... 365941060148074.849 ...
會唔會粗皮咗少少呀?
作者: RCman    時間: 11-10-2012 09:24

引用:
原帖由 rYaN 於 11-10-2012 03:31 發表
http://www.facebook.com/photo.ph ... 365941060148074.849 ...
多謝介紹,我已找到16mm+ Silencer了 ,好快到手有得合體。
作者: rYaN    時間: 11-10-2012 10:12

引用:
原帖由 RCman 於 11-10-2012 09:24 AM 發表

多謝介紹,我已找到16mm+ Silencer了 ,好快到手有得合體。
噤快手???邊間既Silencer??
作者: rYaN    時間: 11-10-2012 10:14

引用:
原帖由 F22 於 11-10-2012 06:50 AM 發表

會唔會粗皮咗少少呀?
辦黎既姐,睇下遲D佢地會唔會改啦
作者: wikypang    時間: 11-10-2012 15:53

引用:
原帖由 rYaN 於 11-10-2012 10:14 發表

有廠肯做總好過冇人做...
不過真係薄 d 會好 feel d 呢......
作者: RCman    時間: 11-10-2012 16:14

引用:
原帖由 rYaN 於 11-10-2012 10:14 發表

不過其實我都唔洗裝,因為我換左條鋼barrel了
作者: RCman    時間: 13-10-2012 11:47

好不容易,終於找到16mm+ Silencer 買到,
支USP tactical可以合體了

圖片附件: MK23_1.jpg (13-10-2012 11:47, 47.44 KB) / 該附件被下載次數 223

圖片附件: MK23_2.jpg (13-10-2012 11:47, 33.69 KB) / 該附件被下載次數 236

作者: 2slow    時間: 13-10-2012 12:10

引用:
原帖由 RCman 於 13-10-2012 11:47 發表
16mm 點解HK無貨ga
作者: RCman    時間: 13-10-2012 12:11

引用:
原帖由 2slow 於 13-10-2012 12:10 發表

甘你要問問HK代理啦
作者: wikypang    時間: 13-10-2012 14:44

引用:
原帖由 2slow 於 13-10-2012 12:10 發表

香港冇... 仲可以去台灣訂既...
作者: wikypang    時間: 13-10-2012 14:45

引用:
原帖由 RCman 於 13-10-2012 11:47 發表
Mk23 Silencer~~~
USPC 個條短少少都唔錯~
作者: tf141    時間: 13-10-2012 15:34

引用:
快d裝上鎗影張相嚟睇下啦
作者: RCman    時間: 13-10-2012 16:26

引用:
原帖由 tf141 於 13-10-2012 15:34 發表

快d裝上鎗影張相嚟睇下啦
即到即到

作者: tf141    時間: 13-10-2012 16:39

引用:
原帖由 RCman 於 13-10-2012 16:26 發表

即到即到

http://i ...
wow~~好靚
作者: Stig    時間: 13-10-2012 16:44     標題: 回覆 67# 的帖子

恭喜rcman silencer入手!

話時話,小弟支compact個'拋殼鉤'都岩岩搞番掂! (一於用支compact騎劫騎到底! )

原裝slide同sd slide嘅比較,除左見倒表面處理素質嘅高下之外,
都見倒tf141兄所說,拋殼鉤果兩粒'的'位置有別.

小弟唯有用手頭上僅有ge工具,
先用鉸剪鋸少少,再用一字批'dup'出泥.

試一試位,發覺粒拋殼鉤前面凸哂出泥,
又用暴力汁一汁.

上aa膠.放埋一邊一排,終於的起心肝搞搞佢,靚仔哂!

發覺原來之前無幫佢影過滑架後定照.

最後仍然有一個忍憂:粒拋殼鉤已經汁到就泥貼著outerbarrel,
但前面仍然激凸.小弟無usp compact嘅holster,
唔知將來入holster嘅時候會唔會有新問題...

作者: tf141    時間: 13-10-2012 17:03

引用:
原帖由 abcd123 於 13-10-2012 16:44 發表

話時話,小弟支compact個'拋殼鉤'都岩岩搞番掂! (一於用支compact騎劫騎到底! )

原裝slide同sd slide嘅比較,除左見倒表面處理素質嘅高下之外,
都見倒tf141兄所說, ...
我果陣就咁用界刀咋
話時話, 點解你會突咁多既
作者: RCman    時間: 13-10-2012 17:08

引用:
原帖由 abcd123 於 13-10-2012 16:44 發表

都見倒tf141兄所說, ...
恭喜師兄植入成功 頭靚樣返曬來了

作者: Stig    時間: 13-10-2012 17:16

引用:
原帖由 tf141 於 13-10-2012 17:03 發表

我果陣就咁用界刀咋
話時話, 點解你會突咁多既
試上果陣已經左'tun'右'tun',都穩唔倒個位可以將個拋殼鉤平放入個位,
會唔會係台版日版分別? (我果支應該台版)
引用:
原帖由 RCman 於 13-10-2012 17:08 發表

恭喜師兄植入成巧 頭靚樣返曬來了
thanks!
以前唸過compact扮tactical,換threaded barrel +silencer +燈
不過計吓條數,都係等將來有機會整支tactical...
作者: tf141    時間: 13-10-2012 17:24

引用:
原帖由 abcd123 於 13-10-2012 17:16 發表

試上果陣已經左'tun'右'tun',都穩唔倒個位可以將個拋殼鉤平放入個位,
會唔會係台版日版分別? (我果支應該台版)

thanks!
以前唸過compact扮tactical,換threaded barrel +silencer +燈
不 ...
我果枝都係台版呀, 不過我果粒野係由一條舊系統既原裝slide到拆出嚟既
你果粒係咪係Compact到拆出嚟架?
你睇我

PS:我條外管花過花家姐

圖片附件: 20121013_170602.jpg (13-10-2012 17:24, 122.59 KB) / 該附件被下載次數 274

圖片附件: 20121013_170715.jpg (13-10-2012 17:24, 131.86 KB) / 該附件被下載次數 265

圖片附件: 20121013_171055.jpg (13-10-2012 17:24, 137.16 KB) / 該附件被下載次數 268

作者: Stig    時間: 13-10-2012 17:35

引用:
原帖由 tf141 於 13-10-2012 17:24 發表

我果枝都係台版呀, 不過我果粒野係由一條舊系統既原裝slide到拆出嚟既
你果粒係咪係Compact到拆出嚟架?
你睇我

PS:我條外管花過花家姐
應該係原裝sys7 Compact slide泥ge,
再睇吓..

作者: tf141    時間: 13-10-2012 17:53

引用:
原帖由 abcd123 於 13-10-2012 17:35 發表

應該係原裝sys7 Compact slide泥ge,
再睇吓..
咁可能真係因為我果粒係from舊版slide啦
我簿過你好多, 你裝上去之後紅色位幾乎可以見到晒咁滯
作者: Stig    時間: 13-10-2012 18:02

引用:
原帖由 tf141 於 13-10-2012 17:53 發表

咁可能真係因為我果粒係from舊版slide啦
我簿過你好多, 你裝上去之後紅色位幾乎可以見到晒咁滯
連長度都好似有分別,
你果粒基本上perfect fit!
作者: tf141    時間: 13-10-2012 18:39

引用:
原帖由 abcd123 於 13-10-2012 18:02 發表

連長度都好似有分別,
你果粒基本上perfect fit!
我就係諗會唔會你果粒係由full size.45到拆出嚟, 所以會有唔同
作者: billyho0    時間: 19-10-2012 11:27

請問 detonator 的 USP Compact slide 難裝嗎?
有無 instruction manual?
謝謝!
作者: koon008    時間: 31-10-2012 12:54

我想問下
SD條架太藍色既問題有冇方法搞搞佢??
作者: RCman    時間: 31-10-2012 13:52

引用:
原帖由 koon008 於 31-10-2012 12:54 發表
我想問下
SD條架太藍色既問題有冇方法搞搞佢??
實樣不算太籃,還可接受。
作者: koon008    時間: 1-11-2012 01:03

同埋我想問下邊到重有e條SD架買??
thx
作者: RCman    時間: 1-11-2012 08:39

引用:
原帖由 koon008 於 1-11-2012 01:03 發表
thx
相信已經無曬啦
作者: koon008    時間: 1-11-2012 11:55

引用:
原帖由 RCman 於 1-11-2012 08:39 發表

相信已經無曬啦
OMG....
我見好多得番無人要既銀色........
作者: YOSHIKI    時間: 1-11-2012 12:15

我有usp tactical 前後西一對係到多左
作者: wikypang    時間: 1-11-2012 12:37

引用:
原帖由 koon008 於 1-11-2012 01:03 發表
thx
台灣仲有黑色........
作者: RCman    時間: 1-11-2012 12:51

引用:
原帖由 wikypang 於 1-11-2012 12:37 發表

台灣仲有黑色........
台灣賣SD野好貴哦
作者: YOSHIKI    時間: 4-11-2012 00:40

我都想搵條用.....
作者: koon008    時間: 4-11-2012 13:18

引用:
原帖由 RCman 於 1-11-2012 12:51 發表

台灣賣SD野好貴哦
無錯....我之前打算過係KIC買.....但連運費成1200銀一條SD架真係好銀貴 Orz
作者: RCman    時間: 4-11-2012 20:48

引用:
原帖由 koon008 於 4-11-2012 13:18 發表

無錯....我之前打算過係KIC買.....但連運費成1200銀一條SD架真係好銀貴 Orz
其實連運費$1200已不算貴。
上次我訂木Grip+16mm+ Silencer,單是運費也要US$15
用paypal個換算價接近8.1添
SD slide係廣華街都要賣$950的。
我買果時last 一支係依興趣就賣$900

作者: rex12781    時間: 5-11-2012 18:45

我都係比樓主嘅開箱文毒到,但係周圍都揾唔到條Slide,而且我覺得條Slide先係主角,所以如果買唔到條Slide就唔砌USP.
但係早幾日行過槍鋪就循例入去行下,點知見到呢條Slide,諗都唔使諗即買,但呢個月已經買太多嘢啦,要遲啲先可以買埋支槍合體.
作者: lekch    時間: 8-11-2012 20:43

借post一問
請問有冇師兄知邊到有16mm槍管賣?
周圍都冇得賣 我好想裝滅聲
作者: RCman    時間: 8-11-2012 23:48

引用:
原帖由 lekch 於 8-11-2012 20:43 發表
借post一問
請問有冇師兄知邊到有16mm槍管賣?
周圍都冇得賣 我好想裝滅聲
你的鎗是?
你想買鏡管還是只要16mm外管?
只有Tactical及MK23是用上16mm哦
另,一般Silencer 都是14mm
16mm很難找到的。
作者: lekch    時間: 9-11-2012 02:02

引用:
原帖由 RCman 於 8-11-2012 23:48 發表

你的鎗是?
你想買鏡管還是只要16mm外管?
只有Tactical及MK23是用上16mm哦
另,一般Silencer 都是14mm
16mm很難找到的。
其實我想要tactical果條外管
我果支係普普通通usp.45
作者: RCman    時間: 9-11-2012 08:49

引用:
原帖由 lekch 於 9-11-2012 02:02 發表

其實我想要tactical果條外管
我果支係普普通通usp.45
即係你本身是USP .45 版?
甘唯一能買到的只是Rxtech出的鋼外管for USP tactical,
價錢約$400-420
邊間有就要比D心機找找了。
我係鎗街唔多見有了。
我本來跟SD的是鋁管,都換左RxTech鋼外管了。

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0