標題: Cylinders difference between old & new of (supermax) [打印本頁]

作者: kirk123    時間: 15-10-2012 18:04     標題: Cylinders difference between old & new of (supermax)

Can I use 2012 supermax m165 cylinder on 2010 supermax? Pls advise. Thx. :-)
作者: Elf    時間: 15-10-2012 18:17

they should be backward compatible.
作者: kirk123    時間: 15-10-2012 19:38

引用:
原帖由 Elf 於 15-10-2012 18:17 發表
they should be backward compatible.
So the notch of gear are different between them, only the backward is compatible. Pls advise. Thx.
作者: spec.ops.    時間: 15-10-2012 21:00

放心使用,我都試過新筒舊槍係冇問題
作者: aramua    時間: 15-10-2012 21:14

mad max有問題∼∼∼∼∼
作者: spec.ops.    時間: 15-10-2012 22:35

有咩問題?
作者: kirk123    時間: 15-10-2012 22:55

引用:
原帖由 spec.ops. 於 15-10-2012 21:00 發表
放心使用,我都試過新筒舊槍係冇問題
So I can put supermax m165 cylinder( version 2012 )on my old ( version 2010 ) supermax. Pls advise. Thx.
*I just want to make sure because it's costly!*
Have a good evening! :-)
作者: spec.ops.    時間: 15-10-2012 23:15

引用:
原帖由 kirk123 於 15-10-2012 22:55 發表

So I can put supermax m165 cylinder( version 2012 )on my old ( version 2010 ) supermax. Pls advise. Thx.
*I just want to make sure because it's costly!*
Have a good evening! :-)
我曾經用過2012新藍筒配08版SMAX,操作完全正常
作者: aramua    時間: 16-10-2012 00:40

引用:
原帖由 spec.ops. 於 15-10-2012 22:35 發表
有咩問題?
條筒個位key同上身有出入
可能上身做工有問題∼∼∼∼
舊筒入不到∼∼∼∼
作者: spec.ops.    時間: 16-10-2012 12:16

引用:
原帖由 aramua 於 16-10-2012 00:40 發表

條筒個位key同上身有出入
可能上身做工有問題∼∼∼∼
舊筒入不到∼∼∼∼
舊筒入唔到新槍?

作者: billyjo    時間: 19-10-2012 02:07

新舊筒都分別用到喺新舊身。。,,
piston同彈弓共用。, 但係筒殼, 頭尾就新舊唔同唔共用(實際上筒頭唔清楚, 因為個尾唔啱我都廢事試)。
舊版165一體筒身, 2012兩件合成。, 但係就算我意見係舊版真係好啲, 都買唔番啦。   

MadMax 係有問題所以回收, 我所知係未賣就回收, 點解就唔知, 聽聞返來嘅原因聽過就算。。,,
作者: kidult    時間: 19-10-2012 13:18

引用:
原帖由 billyjo 於 19-10-2012 02:07 發表
piston同彈弓共用。, 但係筒殼, 頭尾就新舊唔同唔共用(實際上筒頭唔清楚, 因為個尾唔啱我都廢事試)。
舊版165一體筒身, 2012兩件合成。, 但係就算我意見係舊 ...
...

.. 未賣就回收?? ... 號稱地上最強.. 最勁.... 居然咁周星星????
作者: Kane    時間: 19-10-2012 14:34

引用:
原帖由 billyjo 於 19-10-2012 02:07 發表
舊版165一體筒身, 2012兩件合成。, 但係就算我意見係舊 ...
未賣就回收,點解我見有人上個月已經用緊?
作者: billyjo    時間: 20-10-2012 02:03

你勁哎嘛, 你地係賣果班, 我只係玩果高啫。。。   
咁效果如何? 賣緊嘅多錢呀?  
作者: Kane    時間: 20-10-2012 04:07

引用:
原帖由 billyjo 於 20-10-2012 02:03 發表
你勁哎嘛, 你地係賣果班, 我只係玩果高啫。。。   
咁效果如何? 賣緊嘅多錢呀?  
賣乜先?棺材山地定出賣親朋?
效果我唔知wo ,又唔係我買,
但我反而想知什麼回收消息邊到收返尼
你連依d都知睇尼你/地勁d
作者: billyjo    時間: 20-10-2012 10:58

阿婆daily 囉, 睇左咩都知.
我都係答完人順帶一提啫.. 不加我地唔好離題, 唔好提你賣朋友又山地咁啦..
騎左人地個post 始終唔太好, 爸B嫲咪閙..會冇零用錢架
作者: Kane    時間: 20-10-2012 12:54

引用:
原帖由 billyjo 於 20-10-2012 10:58 發表
阿婆daily 囉, 睇左咩都知.
我都係答完人順帶一提啫.. 不加我地唔好離題, 唔好提你賣朋友又山地咁啦..
騎左人地個post 始終唔太好, 爸B嫲咪閙..會冇零用錢架
又係你話賣野先
回應你又話離題
有無link 呀
大家都想知個回收真相
另外再回應錢點都好過呃返尼嘅
作者: billyjo    時間: 20-10-2012 14:26

你想知, 去信systema 吧! 你想吹水, 我放工行過你舖咪嗌我埋來吹水囉(水好喇喎)… 反正你都應該唔太多野整啦 .  
大個女喇, 乖啦!
作者: Kane    時間: 20-10-2012 16:05

引用:
原帖由 billyjo 於 20-10-2012 14:26 發表
你想知, 去信systema 吧! 你想吹水, 我放工行過你舖咪嗌我埋來吹水囉(水好喇喎)… 反正你都應該唔太多野整啦 .  
大個女喇, 乖啦!
又叫人去信,又叫人吹水
你/地都幾.....有料wo
但師兄你係咪有語言障礙定精神有問題
講d野咁出衆嘅?
你係咪想入我舖頭吹水姐?
我舖頭係紅磡
你要買野我打個三折比你再買一送一

作者: billyjo    時間: 20-10-2012 16:23

吖你話咩就咩囉,唔好茅喇,好怕女人喊。。,
又三折又紅磡,又盛。,
仲喺書院咩。。。

作者: tokyojoe    時間: 20-10-2012 18:02

呢個ptw專業已經靜左好耐,難得有D師兄交流一下意見/消息,点知又…………
作者: Kane    時間: 20-10-2012 18:34

引用:
原帖由 tokyojoe 於 20-10-2012 18:02 發表
呢個ptw專業已經靜左好耐,難得有D師兄交流一下意見/消息,点知又…………
咁回收消息邊到尼又唔講,咁可以交流乜野?交流廢up custom ?定大話西遊?
作者: aramua    時間: 20-10-2012 20:24

有野睇好過交流 ∼∼∼
作者: billyjo    時間: 20-10-2012 22:44

唉, 為左你比版主警告冇咩謂, 要分享嘅分享哂.
你自己free 飽佢. 施主咁重怨氣, 仲同你拗, 何必呢...,何必...呢!!
作者: fwkwong    時間: 2-11-2012 22:03

引用:
原帖由 billyjo 於 20-10-2012 22:44 發表
唉, 為左你比版主警告冇咩謂, 要分享嘅分享哂.
你自己free 飽佢. 施主咁重怨氣, 仲同你拗, 何必呢...,何必...呢!!
嘻嘻,C Hing高明,遇見網絡強人,避得就避喇

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0