標題: [others] (問題)gbb改善氣化 [打印本頁]

作者: ferous    時間: 20-10-2012 22:29     標題: (問題)gbb改善氣化

小第有枝kwa mp7....
打top gas,我full佢一甲去到最尾會腳軟.....
我見gbb gamer果d人連打6隻甲full auto的都無問題.....
重lock到bolt...
我係新手,唔知點入手好....
咁多位c兄可以教下我嗎??

作者: 怒人甲    時間: 20-10-2012 22:56     標題: 回覆 1# 的帖子

有好多原因, 最基本你點入氣, 入太多都未必好, 夠就得喇... 有冇狂full (狂full 唔係唔得, 要睇
天氣, 咩槍, 有d 廠出既gbb 匣同槍未必配合得甘好所以full 時容易有白煙氣化唔好)... 另外,隻匣會唔會太冷, 天氣, 同埋隻匣有冇小漏氣等等...
作者: gainax    時間: 20-10-2012 22:56

GAS差異問題,至少買足壓top gas黎落場, 因冬天top gas係冇12KG…
如同款槍有差異, 因唔知人地有冇改過, 可能有偷輕條Bolt 可能有執順內部暢順度, 可能打緊唔係滿彈數
冬天快到,有冇暖包加熱隻匣? MP7有減力零件有冇換? Lock bolt有教學修正, Utube都有, 請爬文…
大慨留意呢d可改善落場氣化問題
作者: tf141    時間: 21-10-2012 02:07

KWA MP7打Topgas, 連發一雞清匣lock bolt冇難度架喎
作者: ferous    時間: 21-10-2012 11:58

因為枝槍係二手的....
所以我唔知佢攪過咩野...
所以宜家想自己汁汁佢....
同時學下野咁囉....
希望咁多位c兄可以幫下小第
Thx
作者: N_G    時間: 23-10-2012 12:52

可以試下開支支新gas試試先

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0