標題: $500人情向高登挑機 [打印本頁]

作者: 1233    時間: 8-11-2012 20:45     標題: $500人情向高登挑機

圖轉自臉書
佢真係港女!
作者: kenchan3037    時間: 8-11-2012 20:49

冇工返先可以上高登做法官? 佢係咪諗多左?
作者: Stig    時間: 8-11-2012 20:57

我覺得可能係人扮.
作者: kai_matt    時間: 8-11-2012 20:57     標題: 回覆 3# 的帖子

+1
作者: 阿Fee    時間: 8-11-2012 20:58

係咪真係本人咁夠"彊"??定係俾人借刀
如果係佢真人嘅言論就真係祝佢好運喇
作者: 積夫    時間: 8-11-2012 21:00

請問仲有冇花生賣?
作者: Tango1997    時間: 8-11-2012 21:09

痴膠花。。。。又想擺酒有錢賺。。。。又驚蝕水。。。。咁請人飲造乜。。。。公道自在人心。。。。。一句講哂。。。。又貪心又怕死
作者: 55727    時間: 8-11-2012 21:11

學我個通識呀sir話齋,香港人基本上都係自私,只係講唔講出聲同價值觀有幾大分別咁解,喱個港女認真白目,自己玩殘自己,你以為香港有幾多個高登仔
作者: sovietarmy2012    時間: 8-11-2012 21:15

引用:
原帖由 tango1997 於 8-11-2012 21:09 發表
痴膠花。。。。又想擺酒有錢賺。。。。又驚蝕水。。。。咁請人飲造乜。。。。公道自在人心。。。。。一句講哂。。。。又貪心又怕死
上海係咁擺酒,不過無佢咁誠實
作者: gtoray    時間: 8-11-2012 21:38

我....對此真實性有保留
作者: 衰人    時間: 8-11-2012 21:43

挑機????唔使等婚後....到擺酒果日咪知囉
作者: gtoray    時間: 8-11-2012 21:46

引用:
原帖由 衰人 於 8-11-2012 21:43 發表
挑機????唔使等婚後....到擺酒果日咪知囉
咁老老實實
我又覺得人地娶個港女關其他人咩事哎
真係諗住去攞景果d都係無聊人....
作者: 1233    時間: 8-11-2012 21:50

引用:
原帖由 gtoray 於 8-11-2012 21:38 發表
我上過去個fb了........空的!得張相!唔知係私隱左,定係空的
作者: Lolanto    時間: 8-11-2012 21:52

佢捨得囉D人情出律師信
作者: Tango1997    時間: 8-11-2012 21:53

引用:
原帖由 gtoray 於 8-11-2012 21:38 發表
又未必喎。。。早兩晚tbb訪問新人。。。。好似就係講呢單野。。。。被訪者解释酒席每圍八仟幾未連酒水加一。。。。所以佢同識佢D人講。。。。泥飲造人情每位小過五舊水就不如唔好泥
作者: 衰人    時間: 8-11-2012 22:09

引用:
原帖由 gtoray 於 8-11-2012 21:46 發表

咁老老實實
我又覺得人地娶個港女關其他人咩事哎
真係諗住去攞景果d都係無聊人....
可惜睇怕當日真係有無聊人到呢
作者: gtoray    時間: 8-11-2012 22:11

引用:
原帖由 tango1997 於 8-11-2012 21:53 發表

又未必喎。。。早兩晚tbb訪問新人。。。。好似就係講呢單野。。。。被訪者解释酒席每圍八仟幾未連酒水加一。。。。所以佢同識佢D人講。。。。泥飲造人情每位小過五舊水就不如唔好泥
其實我相信大部份人心裡都可能有相同諗法...
只係講出嚟就真係太傻太天真了
作者: yiuyiusiu    時間: 8-11-2012 22:24

真心就輸鳥比人HI到唔記得左高登高手雲集各路英雄
你估阿豬阿狗都起到你底咩
作者: VQ30DETT    時間: 8-11-2012 22:26

結婚請人飲,都係想人祝福自己姐,人情的本意係補貼一對新人,如果要賺(或者收支平衡),咁不如賣入場卷,明碼實價,
朋友唔使唔好意思推,自己又唔使抓爛塊面打劫人~

重有,派帖講句"早D到"就好,唔好講咩"影响你經濟""無理由要我倒貼$300""唔夠俾唔好黎",好聽叫坦白,
實則係自己侮辱自已
作者: gtoray    時間: 8-11-2012 22:31

八婆報尋日已經報道佢自行將FB account收皮
似乎借刀味甚濃
作者: 1392    時間: 8-11-2012 22:32

所以我覺得旅行結婚好
作者: queen    時間: 8-11-2012 22:42

擺酒條數其實好易計
一圍12人, 每人比500, total $6000, 每人800, 都係$9600.....擺酒店點都一皮嘢一圍, 根本無一千蚊位都圍唔到皮......

宜家擺酒除咗擺最cheap嗰D, 五千收度圍嗰D, 根本實蝕............仲未計嗰人場大龍鳳洗嗰D錢......

計嚟做咩吖................
作者: 天煞孤狼    時間: 8-11-2012 22:51

引用:
原帖由 queen 於 8-11-2012 22:42 發表
擺酒條數其實好易計
一圍12人, 每人比500, total $6000, 每人800, 都係$9600.....擺酒店點都一皮嘢一圍, 根本無一千蚊位都圍唔到皮......

宜家擺酒除咗擺最cheap嗰D, 五千收度圍嗰D, 根 ...
所以結婚真係又浪費錢又好鬼麻煩
作者: kai_matt    時間: 8-11-2012 23:13     標題: 回覆 20# 的帖子

expected
作者: peter195    時間: 9-11-2012 00:09

唔出奇.....借刀殺人....其竇有傳係五百港女的朋友覺得佢講的說話太衰....所以將佢所講的說話UPLOAD 上高X.....
今次順水推舟玩多佢一鑊
作者: tango10    時間: 9-11-2012 00:09

咁咪要比一千蚊先可以去飲? 真是幾肉痛喎!
作者: kai_matt    時間: 9-11-2012 00:17     標題: 回覆 25# 的帖子

haha
gd fds they are
作者: peter195    時間: 9-11-2012 00:17

引用:
原帖由 tango10 於 9-11-2012 00:09 發表
咁咪要比一千蚊先可以去飲? 真是幾肉痛喎!

佢的朋友又多一個借口唔去啦
現在搞到咁,除非親戚....朋友多數唔去多啦!
作者: rho837    時間: 9-11-2012 00:24

我地真係唔明家下係乜世界!結婚係男方連全家及女方連全家既事!要男方自己成擔所有金錢!到擺酒時,一定計左有班朋友係呀爸呀媽及外父外母請來!人情就幾百成家食冇得走!擺酒唔好計掙錢!對新人係人原好,大家起碼比八百!一定有錢袋!

呢條臭西講女唔洗方人原好啦!娶著佢個條友很定有運行!叫定人情價!係deal自己面及老爺奶奶面!家下比値口班人唔去飲!正一底狗能!

Sorry講粗口扣分都要表達團火!
作者: louisli    時間: 9-11-2012 00:31

賣晒D金器你慌補唔返條數咩?
作者: Stig    時間: 9-11-2012 00:37

引用:
原帖由 rho837 於 9-11-2012 00:24 發表
我地真係唔明家下係乜世界!結婚係男方連全家及女方連全家既事!要男方自己成擔所有金錢!到擺酒時,一定計左有班朋友係呀爸呀媽及外父外母請來!人情就幾百成家食冇得走!擺酒唔好計掙錢!對新人係人原好,大家起碼 ...
一個人帶全家去飲,一坐低就斑球伊面嘅場面,
真係只在啊爸啊媽口中同老夫子中聽過見過.
作者: Tango1997    時間: 9-11-2012 00:48

引用:
原帖由 abcd123 於 9-11-2012 00:37 發表

一個人帶全家去飲,一坐低就斑球伊面嘅場面,
真係只在啊爸啊媽口中同老夫子中聽過見過.
蝦球伊麵。。。鮮搾燈汁。。。bee撲克兩副。。。。萬寶路四包。。。。

哈哈哈。。。。我真係見過
作者: 33tt    時間: 9-11-2012 01:42

講得好好啊 師兄 !!!!
引用:
原帖由 VQ30DETT 於 8-11-2012 10:26 PM 發表
結婚請人飲,都係想人祝福自己姐,人情的本意係補貼一對新人,如果要賺(或者收支平衡),咁不如賣入場卷,明碼實價,
朋友唔使唔好意思推,自己又唔使抓爛塊面打劫人~

重有,派帖講句"早D到"就好,唔好講咩"影响你經 ...

作者: jpg    時間: 9-11-2012 05:04

只可以講如果d reply 真係佢寫。
佢內心強大到冇人有。正面挑高登巴打機。
作者: rho837    時間: 9-11-2012 09:22

引用:
原帖由 tango1997 於 9-11-2012 00:48 發表

蝦球伊麵。。。鮮搾燈汁。。。bee撲克兩副。。。。萬寶路四包。。。。

唔只!連完場時個個走去拿;未開既紅酒走!

不過自己輸一次!到現在外家一句聲音都冇出過!呢啲錢値得比!
作者: 2slow    時間: 9-11-2012 10:41

引用:
原帖由 tango1997 於 9-11-2012 00:48 發表

我都見過, 但部長即時比埋張單要你埋~ (我諗應該係主人家一早訂落既指示)
作者: 2slow    時間: 9-11-2012 10:47

呢個八婆都算典範lor, 全港九報紙都有報道, 全城圍插~

都話明"請"飲嘛, 搞到好似老奉大家夾錢比佢一齊食飯咁...

講野咁市儈抵X佢比人玩
作者: tango10    時間: 9-11-2012 23:43

可不可能還我五舊!
http://www.youtube.com/watch?v=aPnTwhSVKVo
心酸呀!
作者: rho837    時間: 10-11-2012 01:17

實請佢係咪講女定其實係大綠來講一段時間既大綠妹?

如果係大綠背景就算把啦!

如果係土生土長就真係講女extreme!
作者: 潛陣水    時間: 10-11-2012 01:25

結得婚預左洗錢架啦, 唔係點會話無錢學乜膠人結婚
不過如果我未來老虎係錦就
題外話:
引用:
我地真係唔明家下係乜世界!結婚係男方連全家及女方連全家既事!要男方自己成擔所有金錢!
傳統思想同女家縮數囉, 有錢銀野,就男比女收, 大佬, 賣女咩家陣
作者: Tango1997    時間: 10-11-2012 13:12

唔好比小過5舊水有乜問題呀 。。。。如果我有份去飲。。。比夠$501佢啦
作者: FNP90xvhk    時間: 10-11-2012 13:28

我見過個case,情侶間感情很好,個女的唔係港女,幾好人,好nice! 唔係下下計較果類人!
但佢屋企人係痴線既,嫌棄個男仔唔得! 講到出面要幾錢幾錢先嫁個女比你! 重指住我fd 個鼻嫌佢窮! 但女家根本唔夠我fd 家有錢!
就算我fd 本身都有份正當職業月入過7萬!
咁你想個女嫁比邊個至滿足??
有時結唔成婚唔關有無錢,或者條女性格有無問題事,重有其他原因的!

呢位500港女都只不過是小菜一碟! 真係痴線既都唔知有幾多!!
作者: 衰人    時間: 10-11-2012 13:28

引用:
原帖由 潛陣水 於 10-11-2012 01:25 發表
結得婚預左洗錢架啦, 唔係點會話無錢學乜膠人結婚
不過如果我未來老虎係錦就
題外話:

傳統思想同女家縮數囉, 有錢銀野,就男比女收, 大佬, 賣女咩家陣
你唔係唔知好多人都係噤諗下

禮金聽過收10萬叫抵哦
作者: mujiadam    時間: 10-11-2012 14:50

我只係想講...高登..係返工先上
作者: mujiadam    時間: 10-11-2012 14:51

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 10-11-2012 13:28 發表
我見過個case,情侶間感情很好,個女的唔係港女,幾好人,好nice! 唔係下下計較果類人!
但佢屋企人係痴線既,嫌棄個男仔唔得! 講到出面要幾錢幾錢先嫁個女比你! 重指住我fd 個鼻嫌佢窮! 但女家根本唔夠我fd 家有錢! ...
講真...我預左同未來老婆既父母鬥長命
作者: faihk    時間: 10-11-2012 16:00

港女....
食花生算...
作者: navyjaa    時間: 10-11-2012 17:31

Facebook account 之前唔係一早 刪左啦咩 ?

作者: hippies    時間: 10-11-2012 22:10

唔係我個皮................
作者: starfox    時間: 12-11-2012 20:11

原來自己放上網都叫私隱!?
有得告, CY 告左啦! 佢自己間屋d野....

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0