標題: 珠海航展“翼龍”無人機 [打印本頁]

作者: JBL    時間: 13-11-2012 23:52     標題: 珠海航展“翼龍”無人機

作者: HugoLaLaLa    時間: 14-11-2012 00:00

個LOGO,個名,同個英文名,幾有趣既組合。
我承認自己太膚淺,只睇表面...
作者: Tango1997    時間: 14-11-2012 00:03

4舊幾入場費睇飛機
作者: zekecheung    時間: 14-11-2012 00:06

鷹logo - - 話被人聽係copy
作者: JBL    時間: 14-11-2012 00:10     標題: 回覆 3# 的帖子

作者: JBL    時間: 14-11-2012 00:18

作者: rho837    時間: 14-11-2012 00:21

引用:
原帖由 tango1997 於 14-11-2012 00:03 發表
4舊幾入場費睇飛機
醉翁之意不在酒! 對老婆講話去睇飛機!睇完番到屋企死蟹味!老婆問點解咁夜致番到屋企!老婆我地當失路!要去澳門由澳門坐船番來!所以早上三時致回來!
作者: JBL    時間: 14-11-2012 00:23

作者: 2slow    時間: 14-11-2012 09:16

哇, 部"翼龍" 咁似 "捕食者" 既??? A貨??

下次抄邊部呢
作者: joey    時間: 14-11-2012 13:29

呢架"翼龍"........

見到外型,個LOGO,個英文名

我真是覺得好無面
作者: kai_matt    時間: 14-11-2012 13:38

focus on the girls only
作者: kai_matt    時間: 14-11-2012 13:38     標題: 回覆 7# 的帖子

nice excuse
haha
作者: kimkileo    時間: 14-11-2012 18:48

引用:
原帖由 joey 於 14-11-2012 13:29 發表
呢架"翼龍"........

見到外型,個LOGO,個英文名 我真是覺得好無面
我路過架乍.....

作者: sovietarmy2012    時間: 14-11-2012 21:17

擺明係寸嘴!

抄都要有功底!無人機要有數據鏈支持,衛星NETWORK無得抄嘞瓜

d人成日話蘇聯抄野....好多國家到今日都抄吾到!

我地做塘邊鶴ge不如睇下版權持有人乜野態度,反正copy野有無料到佢最清楚

作者: MG-42    時間: 18-11-2012 10:41

作者: nec338    時間: 18-11-2012 17:59

引用:
原帖由 MG-42 於 18-11-2012 10:41 發表
成日話大陸抄既人..  可能真係要惡補下二戰後美國火箭,穿梭機,導彈發展史,馮布朗...     就會醒覺,你地所祟拜既美帝都係老番起家...   當年咪又係嗱住德國佬疊戰機圖紙逐架喪抄.. 抄左幾廿年,都係執人咸 ...
朋友美佬果D唔係抄 係明<腸>攻到入去有得唔俾咩
作者: tango10    時間: 18-11-2012 18:26

抄人野我就真是唔介意, 特別好似呢部26咁, 雖然係抄, 但真是幾好架!
http://www.ibike.com.hk/01_bike_ ... iangjang/750fla.htm
作者: Hamlet    時間: 22-11-2012 23:34

引用:
原帖由 kimkileo 於 14-11-2012 18:48 發表

我路過架乍.....

最大區別MQ系列個尾翼同引擎入氣口個位置同翼龍個剛好對調佐,最搞嘢既地方,翼龍個引擎同MQ系列都是一個供應商……不過SIZE有MQ-9咁大個,掛載航程同MQ-1差唔多,因為引擎居然同MQ-1同型

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0