標題: 俄防長訪華 售24架「蘇-35」 [打印本頁]

作者: JBL    時間: 22-11-2012 11:22     標題: 俄防長訪華 售24架「蘇-35」

作者: Hamlet    時間: 22-11-2012 17:15

老友,你配錯圖啊,呢個係舊Su-35,係Sukhoi公司以前自己整個項目,已經Cut佐,依家講緊個係呢個Su-35(BM),聽講原本淨係打算入8架就算,睇黎俄佬學精佐,起碼24架起批。連帶S400防空系統、IL-476運輸機同新一代117S引擎搭單一齊買。唔怪得今年俄佬咁大手筆又派人去珠海。

作者: rho837    時間: 22-11-2012 18:38

外國有Red Arrows同Blue Angels!

唔知將來強國有乜!紅天使!或籃戰士!  Blue Jeans!
作者: JBL    時間: 22-11-2012 19:14     標題: 回覆 2# 的帖子

作者: tango10    時間: 22-11-2012 19:41

"中方只想買4架"
作者: sovietarmy2012    時間: 22-11-2012 20:34

117S引擎 ---good items!
作者: Hamlet    時間: 22-11-2012 20:53

引用:
原帖由 tango10 於 22-11-2012 19:41 發表
"中方只想買4架"
當年美佬要買J-7俾假想敵部隊用,想話係咁易買幾架算,中航班友就話“挑!起碼一個中隊起批,唔係睬你都傻。”

俄國佬真係怕佐啦,4架?揾笨咩

今次珠海航展俄國佬有架Su-27跪低佐,聽講係廣州軍區空軍啲技師去整,唔知係咪俄國佬想刺探老解對Su系啲整備技術去到邊。
作者: tango10    時間: 22-11-2012 21:00

其實中國咁有錢,真是可以買好多外國先進軍備! 可惜外國唔肯賣!
作者: RX7    時間: 22-11-2012 22:19

1-24: SU-35
25~: J-35?
作者: sovietarmy2012    時間: 22-11-2012 22:38

引用:
原帖由 Hamlet 於 22-11-2012 20:53 發表

當年美佬要買J-7俾假想敵部隊用,想話係咁易買幾架算,中航班友就話“挑!起碼一個中隊起批,唔係睬你都傻。”

俄國佬真係怕佐啦,4架?揾笨咩

今次珠海航展俄國佬有架Su-27跪低佐,聽講係廣州軍 ...
駛鬼比面美佬!
4架真係揾笨,不過揾吾到笨就買,幾十億wor,比你都吾怕醜,況且證明雷達同引擊仲有隱身技術好吸引.24架整支假想敵部隊....不過印印又會嘈
作者: Hamlet    時間: 22-11-2012 23:10

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 22-11-2012 22:38 發表

駛鬼比面美佬!
4架真係揾笨,不過揾吾到笨就買,幾十億wor,比你都吾怕醜,況且證明雷達同引擊仲有隱身技術好吸引.24架整支假想敵部隊....不過印印又會嘈
有時真覺得中國同俄佬扯貓尾,只要中國入手乜乜定做出乜乜,佢地肯定要買返乜乜乜,直頭做枚咁
作者: JOHN2    時間: 23-11-2012 00:51

真係唔明白除左117S engine之外進口su-35對國內飛機制造有什麼大去幫助?
作者: Hamlet    時間: 23-11-2012 01:07

事實就為佐117S,俄國佬自己都知道無乜貨可以賣但又唔甘心賺咁少,軍方既人一直都有種保守想法,就如當初中華神盾搭配海紅旗9開始量產,都仲要入兩套RIF-M整一型051D型防空艦,理由技術成熟,同樣WS-15量產化問題一日未有突破,尼種兩條路既方針都會延續。

另外有個講法都有可能,俄佬既Su-35機身結構上解決佐以前Su-27系列一個隱患(或者話結構上既缺陷),而國內J-11A/B同樣繼承佐,今次似乎亦有拆開研究既意思。
作者: yobit    時間: 23-11-2012 01:10

15億美元,不貴!6000萬一架啊!真的不貴!J-10出口的報價也要4000-5000萬啊

中國更想117,而不是117s...

以下大陸網民所講、唔知真假….

另外中國會把買24架蘇-35與買S-400掛鈎,S-400才是我們想耍的......

毛子的新任國防部長上任後第一個出訪國家就是中國,老胡總要給老毛子一點見面禮嗎,這就是國際政冶

在官方公佈的兔子與老熊在北京開談的軍事合作項目,目前看主要有三大內容:

蘇-35戰機;     S-400遠端防空導彈;   伊爾-76大運與伊爾-78加油機

[一]蘇-35戰機:兔子不想要,如果非要買,也只買4架;而老熊很想賣,而且要強賣兔子48架.否則免談

談判結果:一人退一步,兔子買24架蘇-35戰機,但與買S-400防空導彈掛鈎...

[二]S-400遠端防空導彈,兔子很想要,而老熊近期不想賣,

談判結果:老熊說兔子買蘇-35,偶就賣S-400

[三]伊爾-76與伊爾-78,兔子很需要,定金都早交了,老熊交不了貨,還想漲價,

談判結果:早交的定金,老熊不退,變成10架二手貨伊爾-76給兔子,新伊爾-76與伊爾-78飛機,新價格談判.

作者: Hamlet    時間: 23-11-2012 01:17

批IL-76好有可能換成新款IL-476,引擎換成動力油耗更優秀既PS-90A,而舊款既D30引擎全套技術轉讓佐俾中國,作為未來國產軍用運輸機備選動力,榨取俄佬既剩餘價值,中國從未停步。
作者: kimkileo    時間: 23-11-2012 02:05

引用:
原帖由 Hamlet 於 23-11-2012 01:17 發表
批IL-76好有可能換成新款IL-476,引擎換成動力油耗更優秀既PS-90A,而舊款既D30引擎全套技術轉讓佐俾中國,作為未來國產軍用運輸機備選動力,榨取俄佬既剩餘價值,中國從未停步。
榨乾榨淨俄佬就大聲同歐盟美帝要開放高新科技輸出....
作者: sovietarmy2012    時間: 23-11-2012 02:07

Su35可能同T90一樣,俄佬用得肯定有其過人之處.吾至117S咁簡單ge.....況且48架4++.等如買沉默鷹一樣level,無壞
作者: sovietarmy2012    時間: 23-11-2012 02:08

引用:
原帖由 kimkileo 於 23-11-2012 02:05 發表

榨乾榨淨俄佬就大聲同歐盟美帝要開放高新科技輸出....
咁易榨乾咩,又咁易輸出咩
<---俄佬
作者: queen    時間: 23-11-2012 02:12

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 23-11-2012 02:07 發表
Su35可能同T90一樣,俄佬用得肯定有其過人之處.吾至117S咁簡單ge.....況且48架4++.等如買沉默鷹一樣level,無壞
用嚟頂住D F15J同F15K都要啦.......但係又比個借口快D有F35J嘅出現..........
作者: Hamlet    時間: 23-11-2012 02:18

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 23-11-2012 02:08 發表

咁易榨乾咩,又咁易輸出咩

事實自蘇聯解體之後,原本蘇聯完整工業體系分散到11個國家,然之後咁多年停滯凋零,當真冇幾多貨可以賣,所以點解咁多年俄佬都食緊穀種,直到尼幾年俄佬手度有返幾個錢,先可以再度為重振工業而努力。
作者: kimkileo    時間: 23-11-2012 02:23

引用:
原帖由 queen 於 23-11-2012 02:12 發表

用嚟頂住D F15J同F15K都要啦.......但係又比個借口快D有F35J嘅出現..........
無意外既2020年前日本將會裝備F-35,仲要有一半既飛機係日本組裝
作者: Lolanto    時間: 23-11-2012 02:27

中共唔係有殲20架咩
點解仲要買外國貨
作者: Hamlet    時間: 23-11-2012 02:33

引用:
原帖由 Lolanto 於 23-11-2012 02:27 發表
中共唔係有殲20架咩
點解仲要買外國貨
中:117S引擎技術幾錢?開個價。
俄:唔賣,容乜易俾你整走去斷我米路
中:咁賣幾部117S引擎過我得啦呱
俄:挑,你當我第一日識你啊
中:咁我成架蘇35買佐佢好無,4架系咁易……
俄:起碼48架,唔買過主。
中:一人讓一步,24架啦,順手煲大佢,等印度佬幫你買多啲T50,點睇?
俄:殺你!
作者: sovietarmy2012    時間: 23-11-2012 14:30

引用:
原帖由 queen 於 23-11-2012 02:12 發表

你買支手槍佢都有借口ga la

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0