標題: 新手想買手套,有咩介紹? [打印本頁]

作者: 潛陣水    時間: 25-11-2012 15:08     標題: 新手想買手套,有咩介紹?

各位找神~
岩岩想買過對好D既手套,奈何search完成個CGF傾手套既post唔過30個
想買厚少少,保護多d,二來冬天可以戴
Budget大約300-500, 襟用同易洗就得喇
睇返舊post就見到得幾隻
圖一果隻好似幾夠暖, mechanix果隻就係手背有舊膠, 好似保護得好d
同埋睇返舊post, 好似話槍街果頭都有幾多套賣, 不過去之前想要少少意見
18F都好似有得賣, 不過係咪會貴好多?
求意見,多謝指教

作者: gtoray    時間: 25-11-2012 15:36

我覺得一係最好的
打game, 保護度足夠
舒適
不過打game好難錫住用, 所以唔好諗住可以歷久常新

第三唔係咁舒服
作者: zeta    時間: 25-11-2012 15:38

自己用緊mechanix utility
灰+黑唔花巧, 但留意布料比魔術貼勾到就會起毛粒
小弟件vest魔術貼超多, 所以e家隻mechanix都比我玩到.....
抓力亦都幾好, 價錢亦唔貴
作者: khkenny2    時間: 25-11-2012 15:47

Mechanix fastfit粗用都幾好
Original就當然最多花款
M-pact分1-3

Normex既抗埋火,但比較長身,吾同牌子都有出
作者: sealsman    時間: 25-11-2012 16:04

oakley/ wiley-x/Mechanix m pact
作者: khkenny2    時間: 25-11-2012 16:11

引用:
原帖由 sealsman 於 25-11-2012 04:04 PM 發表
oakley/ wiley-x/Mechanix m pact
我有Wiley-X Orion
作者: Andxchan    時間: 25-11-2012 17:25     標題: 回覆 1# 的帖子

我用緊Oakley,好舒服
作者: Hkpolice-Psu    時間: 25-11-2012 17:37

OAKLEY 啦
作者: 失去靈魂騎兵師    時間: 25-11-2012 17:47

飛機司手套唔會保暖!
作者: 潛陣水    時間: 25-11-2012 18:43

錦上面3隻係咪MK都有得賣?
幾錢到?
唔該曬
作者: Markylaw    時間: 25-11-2012 19:07

我用緊OR Ironsight Gloves , 不錯 !
作者: N_G    時間: 25-11-2012 22:29

一係我用得最長時間果隻,都係最鐘意佢

2同3就型同多花樣,不過用落就比較易爛,但係要潮look就唔好買一拿
作者: 閒雜人等    時間: 26-11-2012 23:46

Mechanix買過一對用
不過車線位麻麻,好快爛
作者: ivan0819    時間: 27-11-2012 11:26

小弟怕熱, 所以我用緊BLACKHAWK既HOT OPS..
作者: mk23    時間: 27-11-2012 11:58

厚少少,保護多d,冬天可以戴...
厚,保護多D就變得唔靈活.
冬天可以戴,我想你話平常用.那太過多花巧的如oakley/等Mechanix也未必合你.

我會見議你買英軍羊皮手套.
皮手套,上街又得,又暖,保護又ok. 價錢都合你buget.
唯一好就難D打理,及夏天會好熱....

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0