標題: [Viper Tech] 毒蛇出新槍 SR-15/16 [打印本頁]

作者: 2slow    時間: 30-11-2012 10:33     標題: 毒蛇出新槍 SR-15/16

SR-16E3 CQB CARBINE GBB
條骨幾靚仔

轉貼: http://www.vipertech.com.tw/news_txt.php?num=44

作者: RCman    時間: 30-11-2012 10:56

肚蛇做了貼紙,令人聯想到貼紙低下的是深刻哦
CQB 是我柸茶

作者: SINOPE    時間: 30-11-2012 11:02

毒蛇幾靚
作者: 2slow    時間: 30-11-2012 11:10

引用:
原帖由 RCman 於 30-11-2012 10:56 發表
CQB 是我柸茶
條骨可惜唔用最新的URX
作者: hawk2914    時間: 30-11-2012 11:17     標題: 回覆 4# 的帖子

作者: RCman    時間: 30-11-2012 11:22

引用:
原帖由 2slow 於 30-11-2012 11:10 發表

條骨可惜唔用最新的URX
URXII 都OK ga la
重點係個body
作者: 2slow    時間: 30-11-2012 11:24

引用:
原帖由 RCman 於 30-11-2012 10:56 發表
CQB 是我柸茶
哇條片有marking睇...
唔知係咪KAC既受權呢
http://www.vipertech.com.tw/download_txt.php?num=37
作者: 2slow    時間: 30-11-2012 11:25

引用:
原帖由 hawk2914 於 30-11-2012 11:17 發表
請問各師兄本港邊度有得買或訂呢 many thanks
我都想知, 本港好似比較少見...
等其它師兄回啦
作者: RCman    時間: 30-11-2012 11:31

引用:
原帖由 2slow 於 30-11-2012 11:24 發表

哇條片有marking睇...
唔知係咪KAC既受權呢
http://www.vipertech.com.tw/download_txt.php?num=37
條片見到URX III呀
作者: 怒人甲    時間: 30-11-2012 11:35

如果毒蛇的售後服務 / parts 係香港容易方便買到, 佢d 槍係買得過
作者: RCman    時間: 30-11-2012 11:36

引用:
原帖由 怒人甲 於 30-11-2012 11:35 發表
如果毒蛇的售後服務 / parts 係香港容易方便買到, 佢d 槍係買得過
要訂...去台灣訂都怕唔會太難
作者: 2slow    時間: 30-11-2012 11:47

引用:
原帖由 RCman 於 30-11-2012 11:31 發表

條片見到URX III呀
邊樹有得買

作者: RCman    時間: 30-11-2012 11:48

引用:
原帖由 2slow 於 30-11-2012 11:47 發表

邊樹有得買

我有條老番URXIII 8"
不過無tools裝唔到
作者: 2slow    時間: 30-11-2012 11:56

引用:
原帖由 RCman 於 30-11-2012 11:48 發表

我有條老番URXIII 8"
不過無tools裝唔到
14樓有tools賣... 不過可能同條老番骨一樣價
作者: garyyanykw    時間: 30-11-2012 12:11

衣何B係特約經銷,可能會有得賣
作者: RCman    時間: 30-11-2012 12:17

引用:
原帖由 garyyanykw 於 30-11-2012 12:11 發表
衣何B係特約經銷,可能會有得賣
佢仲賣緊2011的貨尾
作者: garyyanykw    時間: 30-11-2012 12:35

引用:
原帖由 RCman 於 30-11-2012 12:17 發表

佢仲賣緊2011的貨尾
新槍款可能會返都唔定呢...
BTW呢排佢都返咗啲蛇蛇散件
作者: RCman    時間: 30-11-2012 12:53

引用:
原帖由 garyyanykw 於 30-11-2012 12:35 發表

新槍款可能會返都唔定呢...
BTW呢排佢都返咗啲蛇蛇散件
係,都真係好散.....buffer tube, spring 同骨,
不過最奇果件parts就係M7A1 的7.5" steel outer barrel
肥蛇從來都無出過M7A1,點會有呢個尺寸的barrel 呢
作者: garyyanykw    時間: 30-11-2012 13:00

引用:
原帖由 RCman 於 30-11-2012 12:53 發表

係,都真係好散.....buffer tube, spring 同骨,
不過最奇果件parts就係M7A1 的7.5" steel outer barrel
仲有A1款同M4款無刻印上下身賣...
作者: 2slow    時間: 30-11-2012 13:28

引用:
原帖由 RCman 於 30-11-2012 12:53 發表

出比你發揮下DIY嘛
作者: gainax    時間: 30-11-2012 17:14

今次騎士花應該冇版權問題? 之前香港只得蛇花版
如係真係熱愛呢隻型號無得慳喇, 派米冇咁靚又停產, 特別款又鍛造冇乜機會係第二個系統再出,個殼都值回票價除非佢炒價
原裝效能唔滿足可玩住Co2匣先, 一係換鋁Bolt或自己改番WA Bolt , 如果佢復刻隻A2槍身小弟都有興趣 ,
最可惜井成派米都收埋左 , 唔係有得打價格戰, 我地執折扣價就好
作者: loveless    時間: 30-11-2012 17:20

引用:
蛇D鋼槍管好齊全  砌民版野一流~~
作者: mk23    時間: 30-11-2012 17:55

台灣那邊VFC已拿到KAC的AEG版授權.
如VFC做野,可能連E枝都隨時摺得.
(你見蛇蛇都將貼紙取落Dmarking上面,他們自已都知咩事...)
希望ehxxxy拿拿聲返D回來就好了.

不過話時話,都唔明ehxxxy做咩,入DXM177,M4CQB等,全部係蛇marking, 人家正式比了錢crybrgun,正式有colt marking的XM177又唔入,都唔知攪咩....

作者: garyyanykw    時間: 30-11-2012 17:59

引用:
原帖由 mk23 於 30-11-2012 17:55 發表
台灣那邊VFC已拿到KAC的AEG版授權.
如VFC做野,可能連E枝都隨時摺得.
(你見蛇蛇都將貼紙取落Dmarking上面,他們自已都知咩事...)
希望ehxxxy拿拿聲返D回來就好了.

不過話時話,都唔明ehxxxy做咩,入DXM177,M4CQB等 ...
蛇蛇啲馬仔marking版權只可以在台灣本土使用
作者: mk23    時間: 30-11-2012 18:32     標題: 回覆 24# 的帖子

車. 他們咪又係噤入枝蛇蛇的落晒真品及用馬仔marking的M16A1返來賣.關咩事....

作者: gainax    時間: 30-11-2012 22:21

香港正貨就蛇marking, 水貨就 ,
其實R@M4唔係因為避版權而改騎士又冇事? 定呢隻斧頭騎士要授權先得
不過算喇, 舖頭入新版都唔多會再入蛇marking, 正價實冇人要, 7,8折就ok, 新版新款佢肯唔肯先 ,
E記d蛇花11版估計都係原廠散貨入番黎, 買得呢個價唔差個d錢,因深刻陽極費都係番到

如果香港真係蛇花,底下托訂台版應該有機會, 再唔係去xx拍賣代訂可安心
作者: 小鬼182    時間: 30-11-2012 23:28

本來年尾雙糧預算係hk416c同ak105……點知毒蛇出技如此毒的sr16……如果今次香港有得買真marking版,416c同ak105都要壓後………仲要買真品加上去……
作者: yiuyiusiu    時間: 30-11-2012 23:29     標題: 回覆 23# 的帖子

舊既唔去新既點黎
作者: dennislau1    時間: 1-12-2012 10:22

毒蛇d數...算吧啦.
浪費左d咁好既CNC機. 有時真是覺得點解唔識氣槍原埋都要去生產...
作者: RCman    時間: 1-12-2012 11:15

引用:
原帖由 dennislau1 於 1-12-2012 10:22 發表
毒蛇d數...算吧啦.
浪費左d咁好既CNC機. 有時真是覺得點解唔識氣槍原埋都要去生產...
真係甘差?小弟從未接獨過肥蛇M4,原聞其詳
作者: dennislau1    時間: 1-12-2012 11:20

試過Friend 果枝(真是上手試), 是冇一隻彈匣順利打得出...
作者: terence820    時間: 1-12-2012 11:56

GBB M4系列 都係wa數的系統最可靠
作者: 2slow    時間: 1-12-2012 13:35

引用:
原帖由 dennislau1 於 1-12-2012 11:20 發表
試過Friend 果枝(真是上手試), 是冇一隻彈匣順利打得出...
你fd果支咩版本呢?
作者: 4jai    時間: 1-12-2012 14:00

引用:
原帖由 gainax 於 30-11-2012 22:21 發表
香港正貨就蛇marking, 水貨就 ,
其實R@M4唔係因為避版權而改騎士又冇事? 定呢隻斧頭騎士要授權先得
不過算喇, 舖頭入新版都唔多會再入蛇marking, 正價實冇人要, 7,8折就ok, 新版新款佢肯唔肯先 ,
E記d ...
唉...講到呢度
RA果個KAC身,BURST刻字簡直係不知所謂...
仲夠膽同人講跟真槍完美MARKING......
作者: loveless    時間: 1-12-2012 15:21

引用:
原帖由 dennislau1 於 1-12-2012 11:20 發表
小弟有3支蛇o咼, 打唔出我買黎托乎?
作者: dennislau1    時間: 1-12-2012 19:26     標題: 回覆 35# 的帖子

咁師兄是高手,可能我程度不足。二手區有枝前排有枝放二千,師兄們快啲入啦
作者: dennislau1    時間: 1-12-2012 19:29     標題: 回覆 33# 的帖子

買左兩年到。唔太清楚
作者: 2slow    時間: 1-12-2012 20:54

引用:
原帖由 loveless 於 1-12-2012 15:21 發表

呢支蛇真係有興趣, 但未玩過蛇...
請問師兄佢同WA系統有幾大分別? 件可互用嗎
作者: gainax    時間: 1-12-2012 21:27

引用:
原帖由 dennislau1 於 1-12-2012 10:22 發表
毒蛇d數...算吧啦.
佢把槍主要效能問題都係條bolt到 ,08到12設定都一樣, Bolt同飛機太重 ,飛機內徑亦比VVA細,
VVA飛機推重Bolt都唔太順(最順係合金bolt+膠飛機) 何況蛇蛇設定,
不過唔可以怪哂佢, 因08年問題, 而家先夠數慢慢行番正軌, 未來有可能再設計(佢新版都有投資改切氣)

自己裝條豬P Bolt執執唔差的
作者: gainax    時間: 1-12-2012 21:31     標題: 回覆 34# 的帖子

廣告係咁上下, 呢d老手們唔會聽入耳, 主要佢個價包改件抵過井成, 不過槍身質數冇咁好
作者: 4jai    時間: 2-12-2012 01:36

引用:
原帖由 gainax 於 1-12-2012 21:31 發表
廣告係咁上下, 呢d老手們唔會聽入耳, 主要佢個價包改件抵過井成, 不過槍身質數冇咁好
呢個廣告....真係令我有點兒歧視台灣同胞嘅中文水平
作者: Kungz    時間: 2-12-2012 08:42

毒蛇適合在家挂牆或用CO2甚至更高壓力的氣體去推動.
作者: loveless    時間: 2-12-2012 11:38

引用:
原帖由 2slow 於 1-12-2012 20:54 發表

呢支蛇真係有興趣, 但未玩過蛇...
請問師兄佢同WA系統有幾大分別? 件可互用嗎
2011年開始的蛇, BOC/撞針座/bolt stop/擊鎚/擊鎚bearing/彈簧/菊花座都不再是WA系統, WA系彈匣亦要拆走切氣片.
2010年的蛇, 基本上內件火控可以和井勝/Prime亂換, 條bolt亦可以直接放入10/11井勝打.
上下身窿位有說有眾家有差別不能互換, 但自已實試就10蛇與10/11井勝、Prime都可以互換. (11蛇都可以換, 但當然火控有別)
舊蛇上身條骨,冇10井勝的問題.
蛇鋼件我覺得有做過正式熱處理.

蛇係o米神仙槍? 唔係唔係唔係唔係唔係.
蛇有冇問題? 有有有有有有.
只係習慣上自已都唔打連發既, 直接避左好多問題.
講性能一定仲係KSC排頭位..

至於評價, 個人只能o甘講:
你見過我堆雜貨WA系統相, 其實內有AGM/KA/WOC/井/蛇/PRIME
如果女伴忽然+二度金牌只準許我保留一碌WA, 我會揀舊版蛇.
作者: gainax    時間: 2-12-2012 23:24

引用:
原帖由 loveless 於 2-12-2012 11:38 發表

2011年開始的蛇, BOC/撞針座/bolt stop/擊鎚/擊鎚bearing/彈簧/菊花座都不再是WA系統, WA系彈匣亦要拆走切氣片.
2010年的蛇, 基本上內件火控可以和井勝/Prime亂換, 條bolt亦可以直接放入10/11井勝打.
上下身窿 ...
同意師兄.
小弟既仿VVA系統最後保留只得一支井蛇合一小量珍件版, 因唔打算落場留番呢支最愛型號已滿足 ,
仿VVA個人買過豬P鋼版改派米身, 炸彈牌改吉打件, 井成09,10, 蛇舊版, 點解最後留番井蛇合一唔留其它, 除左最愛特別型號外,
就係外表仿真度,件硬度同質感實在超哂班 , 雖然要大執過內部運作先順 (我係蛇上身+井下身用VVA鋼Bolt先要大執)
再執靚個身再做色,搞完出黎收藏上實在接近完美, 內部已執順都夠平日玩 ,

如果話硬要拎呢類貴價收藏向槍原裝唔改落場, 可能效能都唔及平價原裝豬P/ KA, 執過又換件過先有佢地原裝效能未定 ,
不過相對有無敵靚仔外表&收藏價值又耐玩既條件下, 效能可以執過達至OK唔錯效果,個人都會收貨,
應該講就算呢類槍可以穩定落場, 如主要落場槍都應該搵更適合又省心既槍吧?如類近型號 豬P/ KA/KSZ M4係更好之選
作者: 2slow    時間: 3-12-2012 10:56

聽兩位師兄咁講, 蛇的確要儲返把...
另WA系統的彈匣應該通用吧? 唔想再買多另一個系統的彈匣   

不過要再等等先出, 因為想要URX3.1版本... 真係靚到暈

作者: gainax    時間: 3-12-2012 22:15

老實簡單經驗講句, 如果心態係收藏,把玩,間中打下,原裝唔改呢類近廠都合適,
如果要主力落場, 想爽打連發, 唔用Co2匣或唔改裝唔換件,呢d類近廠對比下都會失望, 正如心態係收藏, 買之P,KSZ唔改都係一樣,

仿VVA原裝唔改又睇得下又打得下只得新版B0MBER, 但兩方面對比下水平唔算高, 結論所以VVA無論CNC身定鍛造身,高要求始終要經過"改"先得, 睇要求想較行順暢定外殼好, 睇想改內部較多,定改表面較多, 有錢彈匣就玩正廠WA & Co2,抵玩就PGZ,之P PMAG, B0MBER匣,
玩GBB咩牌子落坑都難免 , 唔講咁多, 要體驗下先知
作者: joeyjordisonhin    時間: 4-12-2012 01:06

引用:
原帖由 RCman 於 30-11-2012 12:17 發表

佢仲賣緊2011的貨尾
放心!應該過多兩三日就返到貨。
作者: joeyjordisonhin    時間: 4-12-2012 01:09

引用:
原帖由 mk23 於 30-11-2012 18:32 發表
車. 他們咪又係噤入枝蛇蛇的落晒真品及用馬仔marking的M16A1返來賣.關咩事....
香港既舖點賣毒蛇好難控制到,人地合約係咁訂MA。
作者: joeyjordisonhin    時間: 4-12-2012 01:12

引用:
一支半支好難下定論,亦都片面左D。你講呢個情況我相信好多牌子都有出現過,唔會單單只有毒蛇。
作者: joeyjordisonhin    時間: 4-12-2012 01:14

引用:
原帖由 4jai 於 1-12-2012 14:00 發表

唉...講到呢度
RA果個KAC身,BURST刻字簡直係不知所謂...
仲夠膽同人講跟真槍完美MARKING......
不能同意更多!!
作者: joeyjordisonhin    時間: 4-12-2012 01:18

引用:
原帖由 loveless 於 1-12-2012 15:21 發表

小弟都有兩支,小執之後再加上狂操一輪( 約1﹣2000發,包括打空炮在內 )
極之順,打連發爽過我支老井,可能短行程有關。
作者: joeyjordisonhin    時間: 4-12-2012 01:23

引用:
原帖由 loveless 於 2-12-2012 11:38 發表

上下身窿 ...
同意!!我反而係毒蛇可爽連發,井井唔打連發既話,扣單發就十分之穩定。
都係可靠的老朋友!
作者: oldv    時間: 15-12-2012 23:27

引用:
原帖由 2slow 於 3-12-2012 10:56 發表
聽兩位師兄咁講, 蛇的確要儲返把...
另WA系統的彈匣應該通用吧? 唔想再買多另一個系統的彈匣   

不過要再等等先出, 因為想要URX3.1版本... 真係靚到暈

http://www.knightarmco.com/wp-conten ...
無錯,真係好正,期待期待

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0