標題: 來自東歐的魅力 - KJ社 CZ75 (APlus客製深刻版) 開箱文 [打印本頁]

作者: f22a    時間: 16-12-2012 12:41     標題: 來自東歐的魅力 - KJ社 CZ75 (APlus客製深刻版) 開箱文

小弟一直心儀捷克製CZ75其簡潔無華線條,無奈與Prime製金身無緣,KSC台版的白漆印字又下不了手... 心有戚戚焉
聽聞在香港有神秘客製KJ社 CZ75深刻版鋪貨,可惜上市一星期即被搶購一空... 殘念
幸得友人相助...  奇蹟地給我買到一把...

謹遵規誡,開箱必要有刀子;既是歐系槍槍,也得找來歐系摺刀才對味

刻字細緻,漆表面處理也不賴

但搞不懂是 CNC 或是鐳刻

左邊護弓欠一驗收章,但查閱珍鐵圖片,也有無此驗收章的

右邊護弓的驗收章是陽刻

槍膛深刻的驗收章及槍身編號

槍膛及槍管已作客製磨銀

可惜扳機還是烏黑漆面...   自己動手吧...

整體而言,此客製KJ社 CZ75深刻版算是很有誠意了...

唯一可惜是那雙握把片上礙眼的KJ Logo

咦...這個握把片不錯看...

換了握把片,找些小飾物再拍幾張照片

多謝收看....

作者: teru    時間: 16-12-2012 14:29

ching where can buy it ?  thank you
作者: Tango1997    時間: 16-12-2012 14:35

嘩....高品味
作者: wikypang    時間: 16-12-2012 14:42

高格調高品味~
作者: garyyanykw    時間: 16-12-2012 15:15

啲相影得好有歐洲貴族嘅感覺
作者: rho837    時間: 16-12-2012 17:08

靚仔
作者: sergeant3007    時間: 16-12-2012 17:32

對它心動了!
作者: oliver1997    時間: 16-12-2012 18:29

毒味特濃  
高品味feel.....
作者: 長髮    時間: 16-12-2012 19:25

影得好靚
作者: f22a    時間: 16-12-2012 19:55     標題: 回覆 9# 的帖子

全賴有您...
感恩  
作者: khkenny2    時間: 16-12-2012 20:17

Mont Blanc好似唔係東歐起家(not sure,題外話).....同CZ唔係好夾(可能落支P9S會好D)....
作者: f22a    時間: 16-12-2012 20:50

De gustibus non est disputandum...
作者: hung    時間: 16-12-2012 21:16

係英文報紙上影嗰幾張好有心思
作者: T-800    時間: 16-12-2012 21:36

暈得一陣陣..........

ps:只可惜此鎗若配co2匣就十分難看,而軍醫又不愛top gas.......

happy shooting!
作者: happypony    時間: 28-12-2012 09:51

等.....必買鎗
作者: b9296    時間: 2-1-2013 00:41

見到就快有GuXrder Custom版...除咗扳機會係銀色之外刻字會比Aplus既更深...
作者: b9296    時間: 2-1-2013 11:36

如無意外長沙灣會賣先...如果連個錘都係銀色就更好...

作者: BUNBUNDOG    時間: 3-1-2013 17:34     標題: 回覆 17# 的帖子

真的?
作者: b9296    時間: 3-1-2013 23:19

引用:
原帖由 BUNBUNDOG 於 3-1-2013 17:34 發表
真的?
係卦 ...或者“明搶”會搶先...
作者: BUNBUNDOG    時間: 4-1-2013 08:57

咁就要密切留意。
作者: JBL    時間: 17-1-2013 14:31

作者: wongmanhong2    時間: 17-1-2013 17:13     標題: 回覆 21# 的帖子

請問師兄對grip是否日本首都買
作者: JBL    時間: 17-1-2013 17:15

作者: wongmanhong2    時間: 17-1-2013 17:23     標題: 回覆 23# 的帖子

噢… 我前幾日本來想買架,但我炎3炎4冇帶佢番屋企 現在已經太遲了
作者: JBL    時間: 17-1-2013 17:29

作者: b9296    時間: 17-1-2013 22:53

曾幾何時當KP-09已出而Guxrder未出CZ柄時懶勁同美國訂既...

左邊既係KJ而右邊既係美國貨...其實係repro仿製品不過係專門做真鐵grips既廠因應要求而1比1仿製既...

可惜: 左邊圓形既係KJ/Guxrder而右邊係repro...唔只呢個位唔啱 - 成個“框位”都唔fit...成廿幾美金一對 ...
作者: rho837    時間: 18-1-2013 01:27

啲相正咼!
作者: Dave    時間: 31-1-2013 17:25

引用:
原帖由 JBL 於 17-1-2013 17:15 發表

係呀!尋日先買嫁.......
請問係唔係全都是孖匣版? 一CO 2 一TOP GAS?

玩TOP GAS 係唔係完全唔掂?因小弟不太接受那個厚底...
作者: JBL    時間: 31-1-2013 18:40     標題: 回覆 28# 的帖子

作者: Dave    時間: 31-1-2013 19:39

聽日出去望望先,如無意外應該直接入手

btw ,co2 匣點試,即場係鋪頭買2 支co2 之後試? or co2 槍多數唔試槍?
作者: JBL    時間: 31-1-2013 19:46

作者: Dave    時間: 31-1-2013 19:51

引用:
原帖由 JBL 於 31-1-2013 19:46 發表

or co2 槍多數唔包氣試槍,你可以自己帶CO2去
好好,謝提點。

小弟一直都是玩gas 槍未買過co2 ,香下仔出城
作者: JBL    時間: 31-1-2013 19:53

作者: Dave    時間: 31-1-2013 21:07

引用:
原帖由 JBL 於 31-1-2013 19:53 發表

玩過CO2你就唔想用TOPGAS.......
縱壞哂呀

我而家手槍一支 marui hi cap 一支 marui g26 ,都是沒 co2 的,雖然覺得回膛還不錯。

btw 考慮緊玩 co2 定係 top gas 版, co2 如果有薄底就唔洗考慮.. 但冇。

一係孖匣版,不過到時應該都係用死一種匣,唔會同時拎2 種匣出場吧。
作者: Dave    時間: 1-2-2013 21:01

小弟今日入手一支,似乎係後期版,有查收印,銀管銀trigger,而且銀色轉左疑似電镀色。
至於我因為不喜厚底,故入了 topgas 版,後坐力合格,大概馬記膠 slide hi cap + topgas,
不知是否改良過。可能我要求低,覺得後坐沒值得批評的。

握把比m92 薄,比1911 肥,相當好渣。但double action 開槍非常耗力,唔怕手累,最怕拉爛件,都是乖乖拉一下slide 好了。

Safty 必須起左hammer 才可作動,而slide stop 是不懂自動down 的,即後定甩匣,拉一下是解除不到,必須手動按低 slide stop

整體而言相當抵買 ,暫時個價以冬驚稍勝,明搶次之
作者: wongmanhong2    時間: 1-2-2013 23:15

多謝師兄報告
作者: Dave    時間: 1-2-2013 23:22

topgas 匣, 銀trigger 版本,便宜又大碗

作者: 囧樣佬    時間: 1-2-2013 23:43

入手價如何?
作者: jacko    時間: 1-2-2013 23:45

引用:
原帖由 Dave 於 1-2-2013 23:22 發表
topgas 匣, 銀trigger 版本,便宜又大碗

http://img855.imageshack.us/img855/2035 ...
西京價是(#)嗎? Thx
作者: Dave    時間: 2-2-2013 00:03

引用:
原帖由 jacko 於 1-2-2013 23:45 發表

西京價是(#)嗎? Thx
correct

名搶加兩草
作者: Dave    時間: 2-2-2013 00:04

但有樣野,就係鍍銀後的槍管總覺得有點像膠.. 不肯定同之前是否一樣,有興趣買的師兄多加留意,thanks
作者: jacko    時間: 2-2-2013 00:29

引用:
原帖由 Dave 於 2-2-2013 00:03 發表

correct

名搶加兩草
我就係無去格價去左明槍買.......
作者: Dave    時間: 2-2-2013 11:04

引用:
原帖由 jacko 於 2-2-2013 00:29 發表

我就係無去格價去左明槍買.......
廿皮.. 加一蚊都夠食個M 仔架..

BTW 你同名槍老細話隔黎賣 XXX 價,佢可能會THANKS FOR 報料 AND 你要平D 比你LAW..

做生意者,照常理唔會咁豪邁話:你咪過隔黎買LAW 而家冇人迫你係度買,賺少你廿蚊我洗餓死牙? ..
作者: MaRttIn    時間: 24-6-2013 19:38

[既是歐系槍槍,也得找來歐系摺刀才對味]
呢句我鍾意xd

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0