標題: [WE] 重現三支箭的PX-4 [打印本頁]

作者: JBL    時間: 19-12-2012 22:10     標題: 重現三支箭的PX-4

作者: garyyanykw    時間: 19-12-2012 22:18

請問三支箭下身幾多銀両?thx
作者: JBL    時間: 19-12-2012 22:21

作者: 小鬼182    時間: 19-12-2012 23:19

引用:
原帖由 JBL 於 19-12-2012 22:10 發表
終於都唔洗受馬老二三支劍刻印的氣,變返正確三支箭的日本仔膠下身,滑架係用明記買680蚊抄D字頭韓國仔的港產貨,做工及質素好得很,明記話係NOVA出,我唔信,N字頭d野邊有甘平.......

http://img822.imageshack.us/i ...
Nova出唔奇,最近一年nova出野價錢平了好多,hi capa中身都係一千左右,平過cp,glock系滑架都係唔過7舊~~
作者: JBL    時間: 19-12-2012 23:23

作者: tf141    時間: 19-12-2012 23:23

$680+$320, 剛剛好$1000
請問ching有冇換recoil spring?
作者: kai_matt    時間: 19-12-2012 23:27     標題: 回覆 3# 的帖子

Where to buy the lower frame ar ching@@
作者: JBL    時間: 19-12-2012 23:29

作者: JBL    時間: 19-12-2012 23:31

作者: kai_matt    時間: 19-12-2012 23:42     標題: 回覆 9# 的帖子

oh....
okok thx
作者: d.s    時間: 20-12-2012 08:30

正!!!!小弟都為咗呢三枝箭而入Px4 ,
Slide亦同樓主一樣用名記680,套Slide做功真係同價格不成正比,
尤其係外管同抛殼勾外觀上處理質感真係感動到想流淚...
不過有傳下身內籠要大執,為求完美,我呢次唔自己搞,拜託師傅安裝,
希望2012內有得返屋企啦~
期待!!

ps.西京頭批賣$380
家下自減60咁有誠意?
亦有傳西京呢水貨比第一水冇咁令立立,
不過小弟果隻第一水表面同Marui原裝差不多,
並非令立立,若果有師兄係近日入手,不妨拍個照上嚟分享吓~
作者: 2slow    時間: 20-12-2012 09:19

正呀, 三劍變番三箭,
下身係咩牌子出品呢
作者: tf141    時間: 20-12-2012 11:17

引用:
原帖由 2slow 於 20-12-2012 09:19 發表
正呀, 三劍變番三箭,
下身係咩牌子出品呢
NeBula (未聽過= =)
http://anvil.militaryblog.jp/e382313.html
作者: kai_matt    時間: 20-12-2012 11:51     標題: 回覆 13# 的帖子

朱古力漿nutella就聽過==
作者: 2slow    時間: 20-12-2012 12:00     標題: 回覆 13# 的帖子

星雲~ 真係一舊雲, 未聽過
作者: 2slow    時間: 20-12-2012 12:01

引用:
原帖由 kai_matt 於 20-12-2012 11:51 發表
朱古力漿nutella就聽過==
哈哈, 但做工唔錯喎, 唔知多唔多野執呢
作者: RCman    時間: 20-12-2012 15:06

PX4係我下支想打做的
不過西京初返的下身太光面。
所以當時無買到。
作者: d.s    時間: 20-12-2012 16:40

引用:
原帖由 2slow 於 20-12-2012 12:00 發表
星雲~ 真係一舊雲, 未聽過
未聽過係正常~挽下手係空殼公司一間,
大家别忘記,呢個下体係冇授權的...
一個唔該就收律師信,倾唔掂數就告到出唔到~
比着你都要保護下自己啦~
作者: 2slow    時間: 20-12-2012 16:50

引用:
原帖由 d.s 於 20-12-2012 16:40 發表

未聽過係正常~挽下手係空殼公司一間,
大家别忘記,呢個下体係冇授權的...
一個唔該就收律師信,倾唔掂數就告到出唔到~
比着你都要保護下自己啦~
哇! 比你咁樣一講, 出面會好快無晒貨
作者: JBL    時間: 20-12-2012 19:37

作者: d.s    時間: 20-12-2012 20:11

引用:
原帖由 2slow 於 20-12-2012 16:50 發表

哇! 比你咁樣一講, 出面會好快無晒貨
呢類偷雞產品有心入就好立定一兩個啦,

君不見d大型online shop都避嫌而唔入貨嚟賣咩?
作者: JBL    時間: 20-12-2012 20:22

作者: d.s    時間: 20-12-2012 21:51

引用:
原帖由 JBL 於 20-12-2012 20:22 發表

係日本唔算偷雞,日本仔法例列明玩具槍啇標刻印跟足真槍都唔算侵權,所以KSC嘅HK系手槍跟到足刻印U記都吹佢唔脹.......
啊!若然係咁,何解Marui同KSC又要避開唔索性出三支箭Full marking呢又??
作者: JBL    時間: 20-12-2012 22:00

作者: 2slow    時間: 20-12-2012 22:06

引用:
原帖由 JBL 於 20-12-2012 22:00 發表

因為WA同廠取巧買咗三支箭嘅所謂「全亞洲獨家玩具槍版權」,佢周圍告其它廠告到上法庭,
法庭竟然判WA嬴,於是全日本得WA嘅手槍可以FULL MARKING出三支箭嘅手槍,KSC同馬記都比佢告到怕怕,唔 ...
原來係咁, 咁呢間'星雲'又會唔會被WA告呢
作者: RCman    時間: 20-12-2012 22:08

引用:
原帖由 2slow 於 20-12-2012 22:06 發表

原來係咁, 咁呢間'星雲'又會唔會被WA告呢
你有無見元素比人告?
作者: JBL    時間: 20-12-2012 22:13

作者: kai_matt    時間: 20-12-2012 22:13     標題: 回覆 20# 的帖子

small執 or big執...??
will buy it tmr
作者: JBL    時間: 20-12-2012 22:16

作者: RCman    時間: 20-12-2012 22:20

引用:
原帖由 JBL 於 20-12-2012 22:16 發表

我比槍店搞嘅,個師傅話以後唔裝呢隻PX-4個下身......
真係甘難執?
我有打算入手bor
唔係支M9打左尖....我上星期已入手
作者: happypony    時間: 20-12-2012 22:40

非常令人興奮的滑架
作者: d.s    時間: 21-12-2012 07:37

引用:
原帖由 JBL 於 20-12-2012 22:13 發表

個版權有效期為10年,好似2010年啱啱過咗,WA有無續牌我唔知...
但馬記同KSC唔出嘅原因可能係怕麻煩,WA個老細国本圭一係槍界出名大惡人,
星雲係廠仔又唔係出成槍可能WA無理佢.. ...
師兄...咁...咪即係偷雞law...
作者: gainax    時間: 21-12-2012 09:13

引用:
原帖由 JBL 於 20-12-2012 22:13 發表

個版權有效期為10年,好似2010年啱啱過咗,WA有無續牌我唔知...
但馬記同KSC唔出嘅原因可能係怕麻煩,WA個老細国本圭一係槍界出名大惡人,
星雲係廠仔又唔係出成槍可能WA無理佢.. ...
講開VVA , 佢最大計劃既 M4一出好快比人抄到週街都係, 佢好似而家都冇乜反應, 定揾夠上水 ,  
當時VVA咁快同豬P合作估計都係揾個收入保障
作者: d.s    時間: 21-12-2012 10:51

引用:
原帖由 gainax 於 21-12-2012 09:13 發表

講開VVA , 佢最大計劃既 M4一出好快比人抄到週街都係, 佢好似而家都冇乜反應, 定揾夠上水 ,  
當時VVA咁快同豬P合作估計都係揾個收入保障
WA揾埋都唔夠比律師費,佢成功告過Maruzen支M11侵權獲得1500万日元賠償後就痴咗線係咁告..
我反而最想WA出一本自家所有產品目錄,淨係1911A1都唔知有幾多ver....
作者: gainax    時間: 21-12-2012 13:59

引用:
原帖由 d.s 於 21-12-2012 10:51 發表

WA揾埋都唔夠比律師費,佢成功告過Maruzen支M11侵權獲得1500万日元賠償後就痴咗線係咁告..
我反而最想WA出一本自家所有產品目錄,淨係1911A1都唔知有幾多ver....
我覺得呢間野係出完一個產品就算, 搶第一批客, 無打算新計劃新改造黎沖擊市場, 唔知係無錢再開發定怕又比人山寨
佢本土競爭都大, 外地連馬記都被食住, VVA都係開左模就用盡佢大包圍出款實冇死既心態 ,
咁真係不如減價佔番個巿場先, 而家佢d AR槍件匣仲咁貴外殼又唔靚, d人要買都走去買KSZ,仲平得多又金身,
其它如手槍係精美,但個價對於日圓高企又本身高水平, 唔係特別鐘意款都唔諗,
中價至低價巿場先係主流, 唔怪得佢一直做唔到起 , 有能力但衰定位, 馬記多款, KSZ有台版,2家價錢中等,呢d係先掂既策略

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0