標題: 7511 Motor 維修問題 [打印本頁]

作者: ctman    時間: 11-1-2013 12:19     標題: 7511 Motor 維修問題

7511 Motor用左三個月打唔夠廿隻甲就死左
請問係香港有冇得整?定係要send去外國俾人MOD左佢?
謝謝
作者: magic_co2    時間: 11-1-2013 14:14

引用:
原帖由 ctman 於 11-1-2013 12:19 發表
7511 Motor用左三個月打唔夠廿隻甲就死左
請問係香港有冇得整?定係要send去外國俾人MOD左佢?
謝謝
你可能去槍街GMX-GXD問,佢有摩打心賣,平過SEND去外國,但搞完會變咗490摩打
作者: kidult    時間: 11-1-2013 14:25

死既情況係點? 時郁時唔郁??
先CHECK 碳擦位. 拆GRIP. 用膠筆去頂實兩邊碳擦位, 再試下開唔開到槍.
有另外症狀, 請REPLY
作者: ctman    時間: 11-1-2013 14:50

開始時打兩下電版閃紅燈...
跟住無力....以為無電..
換新電...時郁時唔郁....換埋全新碳擦....一樣
要用手轉下先郁.....轉多兩下郁都唔郁
用最原始方法拆出來直接用7.4v電電佢....唔郁...
(以上在兩,三閘以內發生)
跟手買左個FCC motor落去就醒神曬..

P.S 小弟係用 Systema 9.6v 電 ....m110 彈弓

作者: watchmanll    時間: 11-1-2013 23:26

師兄
請問FCC motor係邊到買呀..??
謝謝!!
作者: kidult    時間: 12-1-2013 08:05

直插摩打, 只宜用3.6 v , 唔好太大v 數,ching,  你影影你個7511黎睇睇ok??
作者: ctman    時間: 12-1-2013 11:16

咁得唔得..因為無拆開到

圖片附件: photo copy.jpg (12-1-2013 11:16, 110.7 KB) / 該附件被下載次數 187

作者: kidult    時間: 12-1-2013 16:47

唉…... 回收個款黎….. certified
作者: spec.ops.    時間: 12-1-2013 17:53

引用:
原帖由 ctman 於 12-1-2013 11:16 發表
咁得唔得..因為無拆開到
真係要少量暴力先拆到,考慮下整返佢啦
作者: ctman    時間: 12-1-2013 20:23

回收個款黎?...請問點睇......
今日去左GXD睇...支心都要&)
同一時間我問埋我問左英國個個專幫人Mod ptw motor 個位大C...計埋最平都要千二三....
仲諗緊..
因為如果係GXD搞完會變咗490摩打.... 會唔會又好快打柴.....
咁我不如send去英國試試...口卑好似幾好..
作者: kidult    時間: 12-1-2013 22:11

新款7511 個蕊 rotor 外面有打磨過, 抛光哂, 聽講係話散熱好d(聽講) 冇哂一横一横既紋路
所以出去買kit時要睇睇,英國佬個隻, 真係好掂…..但真係貴, 我叫佢用7511加佢自己隻蕊…..重揀左floating 蕊, 要3千幾…. 係我為左支全custom ptw project 最大既投資。。。
你寄比佢都好似要千5 至千6,
作者: kidult    時間: 12-1-2013 22:15

gxd 幫你換個隻蕊應該有排打既, 其實, 你試試用3.6 v推佢, 唔郁再揾野推實個碳擦再試睇睇郁唔郁? 我整過幾支都係碳擦郁得唔好 整傷個銅頭多, touch wood 未試過有兄弟斷線
作者: aramua    時間: 12-1-2013 23:58

請問floating 蕊有無内置彈黄之類將條蕊壓番向下
之後用機米推番向上
Thanks~~~
作者: ctman    時間: 13-1-2013 00:10

咁貴?...
咁可能我等埋FCC 個個瓜左再算....
作者: kidult    時間: 13-1-2013 10:20

引用:
原帖由 aramua 於 12-1-2013 23:58 發表
請問floating 蕊有無内置彈黄之類將條蕊壓番向下
之後用機米推番向上
Thanks~~~
機米加啤呤波子
once set,  個波箱静到呢, 正!!!
作者: jpg    時間: 13-1-2013 15:56

引用:
原帖由 kidult 於 13-1-2013 10:20 發表

機米加啤呤波子
呢個正正就係點解480 會咁靜既原因...
最衰用波子, 要用原裝GRIP...
作者: aramua    時間: 13-1-2013 16:18

引用:
原帖由 kidult 於 13-1-2013 10:20 發表

機米加啤呤波子
個人有這樣的經驗
用floating蕊
因不像一般AEG有spring壓回去
旋轉時成條蕊向上"且"
最後lock槍
要攝番介子~~~~~
作者: kidult    時間: 13-1-2013 18:29

我有問過tackleberry.  佢話會唔會拎哂d 介子出黎, 佢會向上郁但有個限度
作者: britishwebbing    時間: 13-1-2013 18:30

引用:
機米加啤呤波子
請問點樣加啤呤波子?  有冇相睇下,等我學下!
唔該Ching!
作者: ctman    時間: 13-1-2013 19:04

我問過佢
motor built as adjustable (set pinion height) or fixed (as it comes from the factory)
價錢都係一樣,咁係咪 built as adjustable好D?Thanks

作者: kidult    時間: 13-1-2013 19:43

睇你想唔想試,你唔熟, fix 好d
作者: ctman    時間: 30-1-2013 16:06

最新消息...
已寄回紅狼,
一過星期後就換左隻全新俾我
作者: kidult    時間: 30-1-2013 18:27

肯賠咁好???
作者: ctman    時間: 30-1-2013 21:00

不得不贊紅狼嘅CS真係幾好,有問有答(email),真係會同你跟進.
本來都係想send email 呻下,冇乜寄望...但之後佢地回覆我叫我send 個7511俾佢地個師父睇下係咪"manufacturing error".
之後等多一星期就俾番個新嘅我!
作者: Elf    時間: 31-1-2013 13:39

嘩,紅狼轉死性?幾年前買過一次野,d customer service差到我以後無再幫襯
作者: mlcvm    時間: 3-2-2013 14:27     標題: 回覆 25# 的帖子

试下lo
Red wolf ok ga......

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0