標題: 翔龍無人機真容曝光 [打印本頁]

作者: JBL    時間: 24-1-2013 23:01     標題: 翔龍無人機真容曝光

作者: oliver1997    時間: 24-1-2013 23:54

I like the wings
作者: queen    時間: 25-1-2013 00:52

佢對尾翼正到呢....
作者: sovietarmy2012    時間: 25-1-2013 03:43

又話係抄啦,中國做會爆炸ga
作者: Lolanto    時間: 25-1-2013 14:22

尾翼連住前翼?

COOL
作者: alvin155    時間: 25-1-2013 20:37

so bigger size
作者: JOHN2    時間: 25-1-2013 22:31

後段机身連發动机進气口,整机尺寸和美国果隻相差超过80℅,我覺得唔算抄,自家開發研究項目不会小
作者: sovietarmy2012    時間: 25-1-2013 23:00

尾翼連住前翼係叫鑽石翼,係長航時的新翼形.人地中航杯參賽ge概念野

翔龍的主要任務是情報,搜索和巡邏以及通信中繼----即係跟住美航母law

點都好,實有五仙黨話係抄啦,中國做會爆炸ga
作者: nishi    時間: 26-1-2013 00:07

其實有樣野想知...呢排中國好似好多機都係黑色塗裝為主(呢隻啦, J20之類),
到底隻黑色塗裝係咪F117果類反雷達塗層, 一話中國空軍新配色呢? (之前果堆都係灰白為主咁)
作者: JOHN2    時間: 26-1-2013 01:01

呢幾張圖睇起來機翼後掠角好似好大,exhaust nozzle三角形真係好小見,唔知turbine exhaust section 係咪S duct呢?,如果呢部係服役機的話,呢個nozzle設計實用化应該是前無古人,印象中F-117/B2/F22好似係長方形

作者: sovietarmy2012    時間: 26-1-2013 01:16

我估一定係氧化鐵反雷達塗層,大勢所趨

其實反雷達塗層比一般油漆重吾少,試飛油佢好正常,實戰就油灰白ga la

不過吾排除玩野...新野拎呢門嚇人,原因係現役野吾夠得,混淆視聽.否則買乜Su35BM

仲有,佢學美佬搞設計局實機競爭,不過亞爺公司,無美佬食水咁深

仲有,博你軍備競賽.設印,日,台,韓,美,越是但三國不會同時發爛,佢只要以美國做目標,其他都好頭痕.亞爺反正頭痕了60年,慣左.印度自己攞呢煩,佢越搞,巴基就問亞爺買玩具.無人問過印度財政問題.印,日,韓,美係D死要面,一定買最正的國家,佢要同亞爺鬥佢都好傷...

日本最好up多D.俄,中,韓就close D.所以亞爺今次無幫北韓,咁美日韓就有分裂的可能性.

北約存在一天,俄佬係東亞就無動作,所以最近又sell野

c-ching,睇到東亞盤棋未?
作者: sovietarmy2012    時間: 26-1-2013 01:26

以前有Tu95大鳥蠅,今日有翔龍小鳥蠅

仲有東風21C一定係堅ga?!話吾定潛射導彈呢,又或者轟六K...
作者: kimkileo    時間: 26-1-2013 19:21

引用:
原帖由 JOHN2 於 26-1-2013 01:01 發表
呢幾張圖睇起來機翼後掠角好似好大,exhaust nozzle三角形真係好小見,唔知turbine exhaust section 係咪S duct呢?,如果呢部係服役機的話,呢個nozzle設計實用化应該是前無古人,印象中F-117/B2/F22好似係長方 ...
美佬大部都係方形....中國呢部今次都係good design and good try!!
作者: kimkileo    時間: 26-1-2013 19:24

引用:
原帖由 nishi 於 26-1-2013 00:07 發表
其實有樣野想知...呢排中國好似好多機都係黑色塗裝為主(呢隻啦, J20之類),
到底隻黑色塗裝係咪F117果類反雷達塗層, 一話中國空軍新配色呢? (之前果堆都係灰白為主咁)
反雷達塗料其實有心google下已經可以搵到配方....
當大家都有反雷達塗料既時候,又係鬥微電子科技既時候啦....
作者: sovietarmy2012    時間: 26-1-2013 21:53

塗料幫助到3成,外形才有99%效果

高級版主我支持你

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0