標題: 慘...!日本仔又比美佬揾笨 [打印本頁]

作者: JBL    時間: 28-1-2013 00:41     標題: 慘...!日本仔又比美佬揾笨

作者: nishi    時間: 28-1-2013 01:16

早排係日本住左一輪,
果幾個月見到新聞最常見既其中一個話題係...

「到底好冇買V22」
「V22試飛, 會唔會引起危險?」
「反對購入V22」

唔知今次日本國民會點諗呢XD
作者: ~~方~~    時間: 28-1-2013 01:18

其實日本仔有得簡咩
作者: Lolanto    時間: 28-1-2013 01:44

其實日本仔買F35幫手托市姐
作者: HiuPaTricK    時間: 28-1-2013 01:46

日本仔幫中國咪好囉
日本科技加中國人口 夠抽夠抽
作者: sovietarmy2012    時間: 28-1-2013 01:49

心神無期,F35吾算笨

不過...石原係禍首....邊個想係釣魚台上或附近設X波段雷達先,野田就開始玩野....黑手何在?

航母是廢的,不過有人一開戰就想打沉佢....黑手何在?

香港有人話佢保釣不力,佢保釣又話開始會亡國....黑手何在?

圍棋棋局
作者: hung    時間: 28-1-2013 23:14

日本仔其實蠢過隻豬 ! 佢唔單祇忘記咗二次大戰對中國人之史實 , 仲忘記咗偷龔珍珠島及戰俘營殘殺英美倆軍之歷史 , 架仔個腦可能進化到生係 pat pat 到
作者: ~~方~~    時間: 28-1-2013 23:39

引用:
原帖由 hung 於 28-1-2013 23:14 發表
日本仔其實蠢過隻豬 ! 佢唔單祇忘記咗二次大戰對中國人之史實 , 仲忘記咗偷龔珍珠島及戰俘營殘殺英美倆軍之歷史 , 架仔個腦可能進化到生係 pat pat 到
日本仔唔係蠢, 係為勢所迫

南京單野, 如果佢認左, 一黎賠好多錢, 二黎佢國際地位會下降, 國民亦都唔再信政府
         佢認既話, 同中國認六4有殺人一樣難

美國單野, 係歷史入面我地睇到, 2戰之後美國主動同日本拉關係, 希望對抗中國/北韓e d共產國家, 因為有美國既支持, 日本d經濟復甦得好快,
         因為e種狐假虎威既關係, 都令到日本國際地位提升左,
         而就釣魚台單野, 美國都表明左支持日本
         如果e個時候, 日本話唔買呢, 即係好明顯作反啦

作者: queen    時間: 29-1-2013 00:21

日本邊有得唔買吖....而家D F-15J都仲可能頂到J10 同 J11, 但到遲啲如果到 J20 同 J30 出場嗰陣就未必再頂到, 仲味計泡菜啲同級甚至更高級嘅F15K同俄佬啲T50..........唔通真係諗住靠美佬頂呀........................

F/A22又一定到唔到手, T50又唔買得, ,自行研發又會好似F2咁, 整都整唔到多.......唔買F35就無下一代戰機嘢買啦

但係美佬都真係百佳到盡....賣F35A唔賣F35B已經夠毒, 仲要賣啲次貨......美國佬似乎要日本仔更加依賴佢啦......
作者: sovietarmy2012    時間: 29-1-2013 00:41

賣F35A正常wor,又吾算次貨ge
作者: ~~方~~    時間: 29-1-2013 01:31

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 29-1-2013 00:41 發表
賣F35A正常wor,又吾算次貨ge
算叫做好過台灣買果堆愛國者
作者: 天煞孤狼    時間: 29-1-2013 19:33

頭四格機咪用黎做訓練機lor...我又唔覺得有咩特別問題, 除左可能價錢唔抵外...
作者: tango10    時間: 29-1-2013 20:11

當日美國用幾條炮戰船強逼架仔開關, 間接導致日本的軍事全盤西化, 打敗露西亞, 全面華不在話下, 之後仲珍珠港, 撗掃太平洋, 數美國大兵客死異郷, 葬身太平洋喂沙魚! 後來美佬發老皮掉原子彈!  一死十幾萬人! 如今兩條粉皮又表面扮老死, 實質互相欺咋! 真是唔抵可憐啊!
作者: kin123450    時間: 29-1-2013 20:48

可能係戰時+D野上去就可以射到
作者: kimkileo    時間: 29-1-2013 20:59

引用:
原帖由 queen 於 29-1-2013 00:21 發表
日本邊有得唔買吖....而家D F-15J都仲可能頂到J10 同 J11, 但到遲啲如果到 J20 同 J30 出場嗰陣就未必再頂到, 仲味計泡菜啲同級甚至更高級嘅F15K同俄佬啲T50..........唔通真係 ...
老實呢四架就梗係當禮俾美佬....中日關係可見將來都冇可能好似德法咁,你地想美佬都唔會肯,有左操作之後可以買航程更遠既F-35C或者配備A型去日本將來既航母上
作者: kimkileo    時間: 29-1-2013 21:04

引用:
原帖由 kin123450 於 29-1-2013 20:48 發表
可能係戰時+D野上去就可以射到
Block 3.0己經係Full Combat System....I or F就只不過係ver1.0 同1.1咁既分別.....
似乎大家俾新聞呃左多的....
作者: sovietarmy2012    時間: 29-1-2013 22:11

加拿大放棄了135架order........仲有邊個會接貨
作者: nathan852    時間: 29-1-2013 22:20

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 29-1-2013 22:11 發表
加拿大放棄了135架order........仲有邊個會接貨
賓仔?
作者: seamoncheng    時間: 29-1-2013 22:22

引用:
原帖由 nathan852 於 29-1-2013 22:20 發表

賓仔?
佢地玩得起咩?
作者: nathan852    時間: 31-1-2013 23:03

引用:
原帖由 seamoncheng 於 29-1-2013 22:22 發表

佢地玩得起咩?
玩唔起都要扮玩得起啦
作者: ~~方~~    時間: 1-2-2013 00:05

引用:
原帖由 nathan852 於 31-1-2013 23:03 發表

玩唔起都要扮玩得起啦
佢地既錢即係係你地既錢
作者: queen    時間: 15-2-2013 02:05

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 29-1-2013 22:11 發表
其實加拿大買嚟托咩.......佢一向都係美佬照.....邊洗買吖.....

究竟...以色列會唔會再接多D貨呢??定SALE 比印度佬呢..............

作者: 潛陣水    時間: 15-2-2013 03:07

印度會食都吾出奇,呢排不斷搏上位同埋老美堆
買幾件野返去吾打得都嚇得
作者: wingwing2174    時間: 15-2-2013 11:27

日本做左炮灰,其他國家就唔洗中伏lol
作者: Tinne    時間: 22-2-2013 13:13

美國佬好野都留比自己用啦!

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0