標題: ALL ARMS DRILLS [打印本頁]

作者: MS    時間: 16-8-2007 17:04     標題: ALL ARMS DRILLS

*

作者: MS    時間: 16-8-2007 17:59

軍隊Course有些是有階級限制的!例如All Arms Drill是其中一個有階級限制(三柴)sergeant 以上,當時MS係(二柴)Cpl所以老細關照出orderMS上飛機去英國升三柴,回香港"飛柴"回復兩柴!
All Arms Drill Course 六星期,朝八晚四時半,未計公餘塲

最後敬告各位師兄:唔好叻唔切咥亞SIR!被亞SIR玩謝,唔好入MS數???

有一個小插曲,當時"所有學生要返北愛開工者!一律不准理髮!"中意幾長就幾長!!!

作者: 皇家御貓    時間: 16-8-2007 19:06

drill course 慘過出field學battle skill
作者: howard-ac    時間: 18-8-2007 10:11

唔係ar~ drill course 期實都唔係想像中咁難頂..

mr. wong,
係咪用1990 ge drill manu?
arms drill 係用邊份ga?
作者: RMP    時間: 18-8-2007 12:31

引用:
原帖由 皇家御貓 於 16-8-2007 19:06 發表
drill course 慘過出field學battle skill
你又知?你俾人操過未呀
作者: 皇家御貓    時間: 18-8-2007 13:03

引用:
原帖由 RMP 於 18-8-2007 12:31 發表

你又知?你俾人操過未呀
我響某團體做老散既時候
有一次入regular training撞正人地上Drill instructor course.
當時真係睇到O晒咀 , 仲聞說成功PASS既人多數會升.

可惜到我2條既時候 , HQ都唔再攪咁既Course鳥
作者: MS    時間: 19-8-2007 00:46     標題: 回覆 #4 howard-ac 的帖子

睇完Course內容,你想改口都得架
作者: MS    時間: 19-8-2007 00:57     標題: 回覆 #4 howard-ac 的帖子

睇到喇?
作者: 皇家御貓    時間: 19-8-2007 08:09

簡直係腦筋大轟炸
作者: MS    時間: 20-8-2007 00:34     標題: 回覆 #9 皇家御貓 的帖子

這是一個全不用筆的Course,MS最中意!
作者: RMP    時間: 20-8-2007 12:24     標題: 回覆 #2 mswong 的帖子

怕佢哋返到北愛收工後比人見佢頭髮短知佢係英軍以人(僕)
作者: 皇家御貓    時間: 20-8-2007 13:09

[quote]原帖由 RMP 於 20-8-2007 12:24 發表
怕佢
作者: MS    時間: 20-8-2007 18:24     標題: 回覆 #11 RMP 的帖子

哥哥仔:你們是年青的一代,請看看70s男士髮形,個個麻甩佬都看不見耳仔,只有兩种人個頭青BB,坐監同紀律人員,倫敦一地都是炸彈,路不拾遺,有セ可疑,警察就地引爆,所有兵房真槍實彈!到現在都無改變?哥哥仔,你拜神都望香港係禁喇!不用理髮,仲可以帶隻耳環行beat?

作者: howard-ac    時間: 22-8-2007 12:54

引用:
原帖由 皇家御貓 於 18-8-2007 13:03 發表

我響某團體做老散既時候
有一次入regular training撞正人地上Drill instructor course.
當時真係睇到O晒咀 , 仲聞說成功PASS既人多數會升.

可惜到我2條既時候 , HQ都唔再攪咁既Course鳥
係咩? 唔見我pass左升到好高...

haha...返去睇下la...世界每天都在變。

作者: howard-ac    時間: 22-8-2007 12:57

引用:
原帖由 mswong 於 19-8-2007 00:57 發表
睇到喇?
睇到了... thx
作者: 皇家御貓    時間: 23-8-2007 11:13

引用:
原帖由 howard-ac 於 22-8-2007 12:54 發表

係咩? 唔見我pass左升到好高...

haha...返去睇下la...世界每天都在變。
我話以前咋bor , 無話家下係咁.

又唔係包pass , 所以幾乎一pass就送柴...

依家既野返去就有得睇 , 以前既野錯過左唔知 , 就係無得知

唔好用依家來比較好喎.

四十年前一層樓只係幾萬銀 , 今時今日大拿拿數十萬上百萬

咁你係咪拎來比較丫?

如果今時今日既柴咁易拎你都升唔高 , 咁你都係出少句聲吧啦.

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0