標題: WXx showroom services [打印本頁]

作者: PMP2007    時間: 3-2-2013 09:23     標題: WXx showroom services

To whom it may concern,

Last night (2013-02-02), I went to wxx showroom at Mongkok at about 1945 hours as the showroom should be closed at 2000  hours as stated in the website (http://www.wxxxxxxx.com/wxx2008/main/aboutus.php).  However, the door is locked and I knocked the doors.  It is quite surprising for me that the company like yours does not even have a door bell and your customer needs to knock the door. After a few minutes, somebody came out, a very short man opened the door (I am not going offend your staff but they don't have a name tag to identify themselves) and said the computer has been shut down and the time was 8 already. What a great answer to your local customer.  For a Hong Kong people who lives in Hong Kong for more than 28 years, it is the first time I learned that there is a time difference in Hong Kong.

As you know the market share of your company in wargame stuff is decreasing dramatically in recent years and your boss is trying to explore the new market Hong Kong.  He offers the showroom services and online order to the local people. I think he is on the right track to offer the online ordering service to the local people as your salesLADY in the showroom has no knowledge about products that your company selling to the customers.  For the saleman who wears glasses is the most helpful one but in slow motion. I thought I was watching Matrix at that time. For the so called gunsmith, he does not have such professional knowledge and technique to fix the airsoft guns. Therefore, doing product research in front of the PC is more efficient than asking your staffs.

This is the second time, I wrote a complain letter to your company. Last time, you replied that you had received my reply already BUT no follow up actions. Don't worry! I am not going to write the third one as I will not go to your shop or buy things from your company again as there are so many choices available for me who spent more than HK$50,000 a year on wargame stuffs.
I will post this letter on various forums both local and oversea to let other customers to judge. I am looking forward to your 'acknowledgement' reply. But I think you have to give an explanation to your boss.

Last but not least, as a loyal customer like me, a little suggestion to your company, close the showroom or sell your business to the others. Look at your competitors, like eh0bbyasia, they have the products to provide immediately instead of asking the customer to pay the deposit and return to get the products a few days or a few weeks.

Your loyal customer in the past,
作者: B20_hk    時間: 3-2-2013 10:38

算把啦,早幾日上過去,本來想找支TT33,上到去見四眼肥仔同條靚妹hea住坐係度玩手機。我都廢事問佢哋,跟住去了E何B,佢擺咗3支SRC俾我選擇,又俾支KWA我比較。雖然,有時個邊sales唔係咁熟wargame嘢,但人哋真係有心去做好件事。
作者: sealsman    時間: 3-2-2013 11:18

從來無幫襯過
作者: edison0918    時間: 3-2-2013 11:41

I understand how frustrating it is when it comes to services like this...but there isn't much that we can do other than going to other places where we feel comfortable to buy from.

Personally I buy from them quite often.. And I wouldn't go after 7:30 coz they start to close. I'd been buying stuff with them from overseas before and trust me, the quality of services were way better... I guess they don't give a damn about the local market..like many other retail shops on gun street...
作者: mlcvm    時間: 3-2-2013 11:41

WGG 真吾争氣......
作者: MK~    時間: 3-2-2013 11:59

第一,早落閘我認為係好正常

做過零售都知,每日要數錢,埋數,落薄等等,搞親冇半個鐘都三個字
而公司上落班時間就等於門市開門時間
遲收當OT,公司要補水,天堂自然唔開心,長期下去就會唔敢報咁多OT鐘
遲收又冇水補
好自然就要早埋數
呢個係做咁多年零售,約定俗成既行規

如果你話營業時間去唔到買野既,佢地家陣有咩咩郵寄服務,我就未試過,但我認為可以一試

第二,你話坐係道果位女仕唔識野
我都認為係好正常...
舉個例,茶餐廳做收銀個呀姐,係咪一定要識埋煮野食?
係一間鋪入面,唔係個個都一定係sales
每人都有自己既綱位,收邊份糧就做邊份野
踩過界,做多左,又唔會有bonus,同事間關系又可能有影響
所以,睇清楚人地係咩pose先吧

第三,你話做野慢
當客問有冇貨,緊係要check清楚有冇貨先答
呢頭腦入面記得就話有,走入倉出返黎先同個客講冇
個客一定更加唔開心過等,覺得你玩佢
所以,慢工出細貨,減低出錯機會
有辣有唔辣啦

我唔係咩wgc打手,我都係做零售,睇唔過眼講幾句only
作者: tokyojoe    時間: 3-2-2013 12:01

I agree with u that the customer service of WGC is the worst of the worst!
however,  the shop would be closed at 2000 and u claimed that u went at 1945...........
It's not an A&E or clinic, man! If everyone could be a little bit more consideration,  I believe that there would much lesser problems.
作者: mlcvm    時間: 3-2-2013 12:06

幫襯过几次, 硬系差少少.
Maybe WCC not care about local martket
作者: tokyojoe    時間: 3-2-2013 12:51

睇錯左,改為隔離台好快会封post了…

作者: MK~    時間: 3-2-2013 12:55

冇呀
仲有得回覆
作者: sergeant3007    時間: 3-2-2013 13:40

W豬屍同埋何B都買及訂過貨, 服務各有各好, 反而覺得衣何B笑容多過頭, 乜都笑騎騎咁答.

作者: dickyan28    時間: 3-2-2013 14:07

整件事起因在於樓主預留時間預得太貼喇, 結果買唔到想要買既野, 當時八點鍾槍街其他鋪頭仲係正常營業時間......直接去其他鋪頭買就得啦, 根本唔需要咁勞氣!!

除非樓主係上去攞 [預訂] 貨品又或者果件貨只係佢地先有得賣, 而其他鋪頭係無得賣既! 再唔係佢地個價特別平!

作為消費者買野, 預多些少時間對自己只有好處唔會有壞處!  起碼驗貨時唔駛咁衝衝忙忙, 件貨有唔妥都可以有時間再驗第二件.

响唔夠時間情況下一時睇漏眼, 最尾蝕底果個又肯定係自己, 如果張單係有註明 [貨物出門, 恕不退換] 既話, 最終結果又要打多一封投訴信.
作者: gary2043    時間: 3-2-2013 18:50

營業時間? 未夠鐘關門 冇時間觀念 已經係唔專業

WGC 一開頭服務唔錯 依家愈來愈差 直頭唔想做生意咁

我地成班FRIEND都唔會再上去買野
作者: B20_hk    時間: 3-2-2013 18:55

引用:
原帖由 gary2043 於 3-2-2013 18:50 發表
營業時間? 未夠鐘關門 冇時間觀念 已經係唔專業

WGC 一開頭服務唔錯 依家愈來愈差 直頭唔想做生意咁

我地成班FRIEND都唔會再上去買野
冇錯,依家政府部門對市民都唔係咁啦!
今時今日咁嘅服務態度,你哋話得唔得?
作者: RCman    時間: 3-2-2013 18:59

引用:
原帖由 B20_hk 於 3-2-2013 18:55 發表

冇錯,依家政府部門對市民都唔係咁啦!
今時今日咁嘅服務態度,你哋話得唔得?
如非必要,我都唔會上十四樓
作者: wing383    時間: 3-2-2013 19:04

商場上從來適者生存,消費者選擇多的是,何須計校分分秒秒…
作者: 老鼠    時間: 3-2-2013 22:09

引用:
原帖由 MK~ 於 3-2-2013 11:59 發表

做過零售都知,每日要數錢,埋數,落薄等等,搞親冇半個鐘都三個字
遲收當OT,公司要補水,天堂自然唔開心,長期下去就會唔敢報咁多OT鐘
遲收 ...
你第二個POINT真係牽強左D
你自己都識講崗位問題
人地樓主講明係女售貨員
售貨員唔識SELL野,咁應該識D乜?到時職務又符合職銜?
就算唔係售貨員,搵返同事幫手又有幾困難?
話晒個SHOWROOM都係一間零售店
成間鋪無個人幫到客,會唔會離譜左D?
作者: gtoray    時間: 3-2-2013 22:17

引用:

遲收 ...
你講既都不無道理
不過就似乎要求比較低左D
作者: happypony    時間: 3-2-2013 22:18

WxC 問題不在於service or 員工, 係在於WxC根本對門市銷售      
全無興趣, 門市存貨小之又小, 買小小野又要訂又要等幾日再上去.

我知WxC 網上外銷賺好多但係都要照顧下本地生意架!
作者: kai_matt    時間: 3-2-2013 22:20

引用:

遲收 ...
Respond to ur first point:
We can't say u r wrong or WGC is wrong....
yea, those procedures take time...
but it's Black & Write written down that the closing time shd be 8pm
BTW, plz take a look at Ehoxxy; they state that the closing time is 7pm; but usually, you can do shopping when u arrive at 6:55pm and they will tell u to take ur time and enjoy shopping.
This is what we called---SERVICE.

作者: kai_matt    時間: 3-2-2013 22:22

引用:
原帖由 happypony 於 3-2-2013 22:18 發表
WxC 問題不在於service or 員工, 係在於WxC根本對門市銷售      
全無興趣, 門市存貨小之又小, 買小小野又要訂又要等幾日再上去.

Main point!
作者: kin123450    時間: 3-2-2013 22:29     標題: 回覆 19# 的帖子

所以上到佢話冇貨就唔好買,寧願貴D都去第2度買
作者: matthong    時間: 3-2-2013 22:34

1)但係我試過1100點上到去未開,隔一個鐘1200上去,剛先見員工先開門,咁又合唔合理呢?
2)員工態度完全欠缺即極,入到去不但唔理你,問嘢又唔想答,你推我,我推你答,大家都唔想LO!
3)一句到尾啦,做得好就唔會咁多人彈啦,其實我都想知管理層知唔知咁多人有不滿意見,定係去到下層就比人delete Post呢?
最後,小弟上述的全屬事實及個人中立意見!
作者: louissas    時間: 3-2-2013 22:39

引用:
原帖由 MK~ 於 3-2-2013 12:55 發表
冇呀
仲有得回覆
無得Reply喇

宜家我俾錢買嘢仲要我明查暗訪完先去得?
唔營業叫咩營業時間?要埋數改營業時間到七點半囉!
諒解乜嘢?真係你老闆咩

作者: 潛陣水    時間: 3-2-2013 22:46

樓主, 為人為己, 根據版規, 請不要公開店舖真實名字
作者: gtoray    時間: 3-2-2013 22:48

引用:
原帖由 潛陣水 於 3-2-2013 22:46 發表
樓主, 為人為己, 根據版規, 請不要公開店舖真實名字
我都忘記左....
作者: RCman    時間: 3-2-2013 22:55

老實講,我次次上到去都係冷清清,完全唔似一個位於旺角的門市。
人氣都無幾多,如果真係做得好,點會係旺角中心位置都甘樣先?
唔好同我講話要上14樓所以唔就腳呀!
再上多四層樓人地咪人來人往!
當一個兩個三個人話呢間鋪做生意手法有問題,
可能係個人主觀因素,但係好多師兄都有相近情況發生過。
就好明顯係果間鋪自己問題。
如果佢係唔在意零售,就不如摺左個旺角甘貴租的門市,
專心去火炭個倉做佢網上生意吧!

作者: B20_hk    時間: 3-2-2013 23:00

引用:
原帖由 RCman 於 3-2-2013 22:55 發表
老實講,我次次上到去都係冷清清,完全唔似一個位於旺角的門市。
當一個兩個三個 ...
如果唔做零售,可以轉做批發
咪可以開五點收七點,繼續打機繼續hea
作者: kai_matt    時間: 3-2-2013 23:02     標題: 回覆 27# 的帖子

LIKE=]
作者: B20_hk    時間: 3-2-2013 23:04

引用:
原帖由 matthong 於 3-2-2013 22:34 發表
1)但係我試過1100點上到去未開,隔一個鐘1200上去,剛先見員工先開門,咁又合唔合理呢?
2)員工態度完全欠缺即極,入到去不但唔理你,問嘢又唔想答,你推我,我推你答,大家都唔想LO!
3)一句到尾啦,做得 ...
遲開工早收工係管理差無人理
作者: 潛陣水    時間: 3-2-2013 23:04

引用:
原帖由 RCman 於 3-2-2013 22:55 發表
當一個兩個三個 ...
入去行個圈, 槍又唔係多, 入到去自己望又無人過黎傾下槍, showroom真係showroom, 得個show字
作者: matthong    時間: 3-2-2013 23:14

意見根本就去唔到管理層,嘥氣!
如果我係老細,第一個炒痴呆光頭四眼佬,第二個炒低能靚妹收銀!
作者: kai_matt    時間: 3-2-2013 23:19     標題: 回覆 32# 的帖子

we all understand ur anger.....thet r reli not so smart and helpful
but don't insult them la...
作者: gtoray    時間: 3-2-2013 23:22

引用:
原帖由 matthong 於 3-2-2013 23:14 發表
如果我係老細,第一個炒痴呆光頭四眼佬,第二個炒低能靚妹收銀!
隔離台administrator咪係老細account囉
點會唔知
作者: RCman    時間: 3-2-2013 23:25

引用:
原帖由 gtoray 於 3-2-2013 23:22 發表

點會唔知
係果邊話人家不是......只有一條路
作者: B20_hk    時間: 3-2-2013 23:29

引用:
原帖由 gtoray 於 3-2-2013 23:22 發表

點會唔知
四眼仔可能係舅仔呢!
靚妹可能係姨仔呢!所以郁𣎴得
作者: matthong    時間: 3-2-2013 23:29

引用:
原帖由 RCman 於 3-2-2013 23:25 發表

係果邊話人家不是......只有一條路
我試過啦,即話我犯規三次,禁言...
作者: matthong    時間: 3-2-2013 23:33

引用:
原帖由 B20_hk 於 3-2-2013 23:29 發表

四眼仔可能係舅仔呢!
靚妹可能係姨仔呢!所以郁𣎴得
佢地嘅工作態度,最低工資都比多咗佢!
作者: stonefree    時間: 3-2-2013 23:33

引用:
原帖由 matthong 於 3-2-2013 23:29 發表

好黑暗呵...好似XX黨!
作者: kai_matt    時間: 3-2-2013 23:35     標題: 回覆 37# 的帖子

禁言!?
Im now hving my second 禁言 there la
作者: matthong    時間: 3-2-2013 23:42

引用:
原帖由 kai_matt 於 3-2-2013 23:35 發表
禁言!?
Im now hving my second 禁言 there la
黑暗!
作者: Stig    時間: 3-2-2013 23:43

引用:
原帖由 kai_matt 於 3-2-2013 23:35 發表
禁言!?
for what?
作者: kai_matt    時間: 3-2-2013 23:46     標題: 回覆 41# 的帖子

"德國將軍當左自己係神
我同佢都有過過節
夠膽係響我管理果個版度同我開拖
不過我就好D, 佢ban唔到我
件事最後由另一個版主出面調停

自從"膠tim事件"之後, 我都少左係度發言
只因14/F俾左個永久折頭我, 我至繼續留係度"

From one of their administrator, I dunno if it's appropriate to show u guys; but see, their admin reli got big problems

作者: matthong    時間: 3-2-2013 23:47

被判剝奪發言權一個月!
作者: kai_matt    時間: 3-2-2013 23:49     標題: 回覆 42# 的帖子

For scolding杜X亞, for his nonsense acts (PM a ching with foul languages juz becoz that ching bargain prices with 杜X亞)
They ban me for causing post war

作者: horenhim    時間: 4-2-2013 00:04

幫襯第間
作者: Stig    時間: 4-2-2013 00:12

引用:
原帖由 louissas 於 3-2-2013 22:39 發表

無得Reply喇

宜家我俾錢買嘢仲要我明查暗訪完先去得?
唔營業叫咩營業時間?要埋數改營業時間到七點半囉!
諒解乜嘢?真係你老闆咩
去左有讚無彈區了
睇吓豬屍會唔會扮吓野回吓
作者: B20_hk    時間: 4-2-2013 00:16

引用:
原帖由 kai_matt 於 3-2-2013 23:46 發表
"德國將軍當左自己係神
我同佢都有過過節
夠膽係響我管理果個版度同我開拖
不過我就好D, 佢ban唔到我
件事最後由另一個版主出面調停

自從"膠tim事件"之後, 我都少左係度發言
只因14/F俾左個永久折頭我, 我至 ...
嘩,原來有永久折頭咁開心。唔怪得網絡審查咁利害
作者: B20_hk    時間: 4-2-2013 00:23

引用:
原帖由 Stig 於 4-2-2013 00:12 發表

去左有讚無彈區了
睇吓豬屍會唔會扮吓野回吓
有讚無彈?笑死我!
作者: hammer    時間: 4-2-2013 00:30

那麼大支野真是前所未見
作者: sovietarmy2012    時間: 4-2-2013 16:18

引用:
原帖由 matthong 於 3-2-2013 23:14 發表
我撑
作者: B20_hk    時間: 4-2-2013 16:20

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 4-2-2013 16:18 發表

我撑
去打工???
作者: sovietarmy2012    時間: 4-2-2013 16:26

我撑mattwong 講第一個炒痴呆光頭四眼佬,第二個炒低能靚妹收銀!

我有幾次都把X火
作者: ARX-160    時間: 4-2-2013 16:33

上一次本來想買枝GHK AIMS,之後係facebook買佢showroom有冇貨啦,佢話有,之後上左去買,見到有枝display放左出黎30xx,我走埋去問有冇現貨,佢又話冇,我再問可吾可以買display果枝,佢又話買得-_-,即刻去明X店比多200蚊算
作者: RCman    時間: 4-2-2013 16:48

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 4-2-2013 16:26 發表
我撑mattwong 講第一個炒痴呆光頭四眼佬,第二個炒低能靚妹收銀!

我有幾次都把X火
原聞其祥,
不過話事話....同佢地講野....好似上左太空.....對答即時變左slow motion
作者: loveless    時間: 4-2-2013 16:49

引用:
原帖由 kai_matt 於 3-2-2013 23:49 發表
For scolding杜X亞, for his nonsense acts (PM a ching with foul languages juz becoz that ching bargain prices with 杜X亞)
They ban me for causing post war
你成個炸彈o甘, 唔砌你唔通砌我乎?
作者: Dave    時間: 4-2-2013 16:55

引用:
原帖由 matthong 於 3-2-2013 23:29 發表

上個月先開左個POST :W之C 咁做生意唔執都冇發達

TODAY :DAVE 禁言中

我終於看見世界真理了!
作者: RCman    時間: 4-2-2013 16:58

引用:
原帖由 Dave 於 4-2-2013 16:55 發表

上個月先開左個POST :W之C 咁做生意唔執都冇發達

TODAY :DAVE 禁言中

我終於看見世界真理了!
證明佢地係一事同仁
作者: Dave    時間: 4-2-2013 17:02

引用:
原帖由 RCman 於 4-2-2013 16:58 發表

證明佢地係一事同仁
  give me 5 man ~
作者: sovietarmy2012    時間: 4-2-2013 17:05

你比人禁過一個月言,以後錯一次禁一個月.

forum system同版規係不符的
作者: Dave    時間: 4-2-2013 17:08

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 4-2-2013 17:05 發表
你比人禁過一個月言,以後錯一次禁一個月.

forum system同版規係不符的
第一次禁好似 7 日.. 好似係...

當下下面可能有個FONY SIZE 0.5 寫 一切決定拳係我地度吹咩
作者: sovietarmy2012    時間: 4-2-2013 17:11

引用:
原帖由 RCman 於 4-2-2013 16:48 發表

原聞其祥,
不過話事話....同佢地講野....好似上左太空.....對答即時變左slow motion
我以前買親都幾千幾千,遭遇係你地的綜合加強版.....
小都費事...

靚妹幾正ge,係個鼻差D姐
我係老細就執左佢la
作者: B20_hk    時間: 4-2-2013 17:16

[quote]原帖由 sovietarmy2012 於 4-2-2013 17:11 發表

"靚妹幾正ge,係個鼻差D姐
我係老細就執左佢la "

依兩組句子有冇關連???
作者: 失去靈魂騎兵師    時間: 4-2-2013 17:18

你的討論如何,你的公司也必如何!
作者: Dave    時間: 4-2-2013 17:27

引用:

遲收 ...
其實寫8 點收,你半閘都好唔可關閘,8 點office hr 冇話八點放工,
難道銀行五點閂d 櫃位可5 點走乎?

茶記阿姐可以唔識煮 但唔可唔識餐牌有咩,記唔哂都要八成。

小弟都係會員,但呢間野確實太hea
作者: Dave    時間: 4-2-2013 17:32

引用:
原帖由 happypony 於 3-2-2013 22:18 發表

其實eh 都做海外大把客 ( 佢話 )
但local 都唔錯
然而一山還有一山低,紅郎燈都唔開tim 啦... showrom wo..
作者: visitor2004    時間: 4-2-2013 17:33

帶定頭盔先, 唔係打手.

見到各C兄既討論/意見, 又見到另一邊一討論就關門大吉左.

其實要客觀D.

時間方面: 打工仔都想時間一到就放工, 唔係好想有突發事而令到遲放工, 15分鐘前上去員工一定唔好受; 另一方面, 打工仔顧客平時要返工, 間間舖既營業時間同返工時間又撞到砰砰幫, 試問點會開心.
員工表現: 如果個邊返工既經驗老到, 未必可以提供中肯意見, 或會覺得唔聽顧客意見; 另一方面, 員工係需要學會基本知識,
服務態度: 有錢客太過份, 覺得自己係皇, 冇諗過都係打工姐; 另一方面, 員工要有活力, 讓客人購買安心, 提供詳細資料係必須 (例如: 到貨期)

客人提供正面提議, 公司接受有效的方案, 咁大家買得開心, 賣得高興
作者: sovietarmy2012    時間: 4-2-2013 17:53

引用:
原帖由 B20_hk 於 4-2-2013 17:16 發表
[quote]原帖由 sovietarmy2012 於 4-2-2013 17:11 發表

"靚妹幾正ge,係個鼻差D姐
我係老細就執左佢la "

依兩組句子有冇關連???
sorry,無關連
作者: sovietarmy2012    時間: 4-2-2013 17:57

引用:
原帖由 Dave 於 4-2-2013 17:27 發表

其實寫8 點收,你半閘都好唔可關閘,8 點office hr 冇話八點放工,
難道銀行五點閂d 櫃位可5 點走乎?

茶記阿姐可以唔識煮 但唔可唔識餐牌有咩,記唔哂都要八成。

小弟都係會員,但呢間野確實太hea
會員大哂咩
我都係會員
作者: sovietarmy2012    時間: 4-2-2013 18:02

平心而論,佢同何B ge網站係最update同齊全的

不過showroom太hea.最差係要親自上去訂,係火炭拎到手又吾check....以前6點收,真係吹脹

靚妹只係一架收銀機,光頭佬又太hea
作者: BUNBUNDOG    時間: 4-2-2013 18:02

多過一位師兄話有問題,相信零售方式要改變吓喇。
以前未裝修前上去買嘢都有人招呼吓,依家就望多眼都費事。
作者: BTM-S    時間: 4-2-2013 18:08     標題: 回覆 70# 的帖子

依家可以用email訂,佢會覆你價錢,件貨係邊,貨到佢理論上會通知你,跟住上去拎先俾錢,岩岩試完,不過我有用email追佢,所以唔肯定唔追係咪咁快覆,我由email confirm訂到有貨拎,四個工作天
作者: louisli    時間: 4-2-2013 18:13

引用:
原帖由 visitor2004 於 4-2-2013 17:33 發表
帶定頭盔先, 唔係打手.

見到各C兄既討論/意見, 又見到另一邊一討論就關門大吉左.

其實要客觀D.

時間方面: 打工仔都想時間一到就放工, 唔係好想有突發事而令到遲放工, 15分鐘前上去員工一定唔好受; 另一方 ...
我又覺得咁喎,員工係公司請的,唔係showroom請的。公司請你返來係睇showroom,咁如果個別公司有唔同規舉又另計啦。
想早走,咪寫早d opening hour囉,過左opening hour咪掛個close牌關門唔比入囉,但無理由未夠鐘就唔比人入。

我都試過收工趕入ehobby,佢個位又偏,又早收,我6點收工即走,去幫人買兩包野,跑到佢門口明明仲有10分鐘,佢都掛左close牌鎖左門了... side我程車錢趕入來

咁當然啦,我地咁遲來到,緊係醒目的就拿拿臨落單比錢,唔好阻人收工啦~
作者: kai_matt    時間: 4-2-2013 18:13     標題: 回覆 56# 的帖子

有幾個版主都叫我收口
嗰條屎忽鬼廢up當秘笈,唔小唔鬆化
作者: sovietarmy2012    時間: 4-2-2013 20:08

引用:
原帖由 BTM-S 於 4-2-2013 18:08 發表
依家可以用email訂,佢會覆你價錢,件貨係邊,貨到佢理論上會通知你,跟住上去拎先俾錢,岩岩試完,不過我有用email追佢,所以唔肯定唔追係咪咁快覆,我由email confirm訂到有貨拎,四個工作天
咦,ok wor
下次try下先
作者: sovietarmy2012    時間: 4-2-2013 20:11

引用:
原帖由 kai_matt 於 4-2-2013 18:13 發表
有幾個版主都叫我收口
嗰條屎忽鬼廢up當秘笈,唔小唔鬆化
點解有幾個版主叫你收口?你識得佢地?
作者: withp90    時間: 4-2-2013 22:30

引用:
原帖由 Dave 於 4-2-2013 17:32 發表

其實eh 都做海外大把客 ( 佢話 )
但local 都唔錯
然而一山還有一山低,紅郎燈都唔開tim 啦... showrom wo..
好多客又係真既, 以前做過段時間, 執外國單都真係執到死死下, 佢d貨去得好快
佢地肯搞個showroom整到宜家咁都真係算有心啦..

不過執野慢呢個真係冇解決到

(死啦我係咪好似打手
作者: kai_matt    時間: 4-2-2013 22:34     標題: 回覆 76# 的帖子

I dunno...
I dunno them
they juz PM mex!!
作者: gtoray    時間: 4-2-2013 22:35

引用:
原帖由 withp90 於 4-2-2013 22:30 發表

好多客又係真既, 以前做過段時間, 執外國單都真係執到死死下, 佢d貨去得好快
佢地肯搞個showroom整到宜家咁都真係算有心啦..

不過執野慢呢個真係冇解決到

(死啦我係咪好似打手
其實佢地跟本無需要做個 SHOWROOM 同SERV LOCAL 客
但既然肯洗呢D無謂錢就無理由 HEA 做GA MA.....
作者: gtoray    時間: 4-2-2013 22:36

引用:
原帖由 kai_matt 於 4-2-2013 22:34 發表
I dunno...
掩口費....
作者: kai_matt    時間: 4-2-2013 22:40     標題: 回覆 80# 的帖子

No la and has been banned lu

作者: gtoray    時間: 4-2-2013 22:44

引用:
原帖由 kai_matt 於 4-2-2013 22:40 發表
No lax and has been banned lu
咁即係賠償啦?
作者: sovietarmy2012    時間: 4-2-2013 22:45

引用:
原帖由 kai_matt 於 4-2-2013 22:34 發表
I dunno...
你點小人,教下我吖,我又要打折
作者: loveless    時間: 4-2-2013 22:57

引用:
I dunno...
好多冇管理規劃的論壇
版主都係創辦人的自己友, 而自己友又再各自拉入更多的自己友
形成一個環境, 個別權力相等, 但學識理念原則手法EQ個個不同, 你吹我唔脹我又咬你唔入,
於是對外口徑經常不一致,
私底下更加會各持己見大打出手
好有娛樂性的
作者: Jonny.R    時間: 4-2-2013 23:01

個帖去左有彈無讚區 同比人河蟹左冇咩分別

吾係打手 講自己睇法
Ehoxxy都係甘喇 6點9已經連閘都拉埋
staff態度冇乜留意 上親去即刻問佢有冇果件貨賣
有就落訂 等幾日後件貨到左再上去比錢買
比完錢就走
點解幫襯佢地 因為會員買野95折 幾著數下
而且有d貨 槍街冇賣同冇貨 係得佢有得賣同有貨
作者: Stig    時間: 4-2-2013 23:18

醫何b有貨落訂等幾日?
作者: sovietarmy2012    時間: 4-2-2013 23:20

引用:
原帖由 loveless 於 4-2-2013 22:57 發表

好多冇管理規劃的論壇
版主都係創辦人的自己友, 而自己友又再各自拉入更多的自己友
形成一個環境, 個別權力相等, 但學識理念原則手法EQ個個不同, 你吹我唔脹我又咬你唔入,
於是對外口徑經常不一致,
私底下更 ...
你係對面句野寫得好好
"我唔係太明白.
營業時間係營運者訂下的營運時間, 寫在門口比顧客睇的營業時段.
我唔太明街上消費者, 點解有需要明白公司內情, 又要有廣闊思維空間, 更要去讀埋零售管理, 然後去接受關門時間原來同營業時間完全無關. "
作者: dickyan28    時間: 4-2-2013 23:24

引用:
原帖由 Jonny.R 於 4-2-2013 23:01 發表
點解幫襯佢地 因為會員買野95折 幾著數下

而且有d貨 槍街冇賣同冇貨 係得佢有得賣同有貨
師兄講出左局住要受佢氣ga重點喎
作者: B20_hk    時間: 4-2-2013 23:28

引用:
原帖由 Stig 於 4-2-2013 23:18 發表
醫何b有貨落訂等幾日?
好彩細過俾心機學中文

人哋講緊兩件事
作者: kai_matt    時間: 4-2-2013 23:31     標題: 回覆 82# 的帖子

I mean I have been banned wor
作者: kai_matt    時間: 4-2-2013 23:32     標題: 回覆 83# 的帖子

I dun hv discount from WXC wor...
as far as i know, one admin there got the discount jar...

作者: kai_matt    時間: 4-2-2013 23:33     標題: 回覆 84# 的帖子

100% agree
作者: kai_matt    時間: 4-2-2013 23:34

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 4-2-2013 23:20 發表

你係對面句野寫得好好
"我唔係太明白.
營業時間係營運者訂下的營運時間, 寫在門口比顧客睇的營業時段.
我唔太明街上消費者, 點解有需要明白公司內情, 又要有廣闊思維空間, 更要去讀埋零售管理, 然後去接受 ...
Give u a big like, loveless ching

作者: sovietarmy2012    時間: 4-2-2013 23:39

引用:
原帖由 kai_matt 於 4-2-2013 23:31 發表
I mean I have been banned wor
求仁得仁la

個邊越呢越無料到x!!

tanaka出98k手拉又吾見講下
作者: B20_hk    時間: 4-2-2013 23:44

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 4-2-2013 23:20 發表

你係對面句野寫得好好
"我唔係太明白.
我唔太明街上消費者, 點解有需要明白公司內情, 又要有廣闊思維空間, 更要去讀埋零售管理, 然後去接受 ...
”差不多先生”咪講依啲人
遲開工,早收工,把責任推給俾消費者,
ehobby都有人投訴,問題係人哋肯改,重視客人,尊重客人
WXX內,有人post,嘈完!delete post!有班人話客觀解釋,但短時間又有人再投訴,永不止息,真係亞門
問心delete哂所有投訴,係咪解決曬所有問題???
重點唔係你甚麼行規,係你有冇尊重自己行業,尊重自己份工,尊重客人
作者: sovietarmy2012    時間: 4-2-2013 23:52

有次買支ak105,試個陣比我見到電線層皮損左1cm,見到條芯....

為了買支ak105,total騰左去三次....

仲有好多故仔....
作者: loveless    時間: 5-2-2013 00:04

兩睇.
真正既黑暗霸道, 係投訴帖會即刻消失, 連痕跡都冇.
友台一向只關閉帖子, 並無毀屍滅蹟既習慣.

either成班管理由上到下都係死蠢既, 不然個人覺得佢地係有某些我地未能明白既難處需要妥協...
作者: matthong    時間: 5-2-2013 00:33

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 4-2-2013 16:26 發表

我有幾次都把X火
多謝支持!
作者: sam524    時間: 5-2-2013 00:44

離題一下
WXC EH 仲有紅狼我會叫三大可以唔洗理local客既公司
前兩間大家都有好多經驗
有無師兄體驗過紅狼服務?

正題
wxc同eh既服務真係高下立見
兩者都千言萬語在心中,只係一好一壞
作者: rho837    時間: 5-2-2013 00:45

算啦!底B佬_豬_屎!係咁上下!老闆同馬戲班班主冇分別!當員工係㺅子!用花生出糧!Monkxy Buxiness!

我幫襯左三次!根住都同自己講!唔會再買!只睇!又唔會用網上買賣!

丙佢咪真係教精佢!

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0