標題: gp m16a4想改打鋰電 [打印本頁]

作者: nok777    時間: 1-3-2013 20:52     標題: gp m16a4想改打鋰電

ching,gp m16a4想改打鋰電,有D咩件要換?摩打同齒係咪一定要換? 同埋車仔鋪可以普通細電換T插嗎?thx ching
作者: faihk    時間: 1-3-2013 21:05

引用:
原帖由 nok777 於 1-3-2013 20:52 發表
ching,gp m16a4想改打鋰電,有D咩件要換?摩打同齒係咪一定要換? 同埋車仔鋪可以普通細電換T插嗎?thx ching
想打咩頻咩力先? BTW, GP就算原裝都最好都係要先SET過齒 & 執執有冇漏氣先好.
作者: nok777    時間: 1-3-2013 21:12

我想打大約1秒20發同around 1.2-1.3j到,thx ching
作者: faihk    時間: 1-3-2013 21:36

引用:
原帖由 nok777 於 1-3-2013 21:12 發表
我想打大約1秒20發同around 1.2-1.3j到,thx ching
GP原裝的話用緊隻M120摩打都好足夠, 但係齒同天梯就好令我唔放心, 如果係20ROF用7.4V鋰電做唔做到唔太清楚, 但係其實都已經好夠用.  但係力度上, 如果原裝無漏係去到1.5J多DD.

個人睇法同建議上, 可以先就咁換左條M100/ M110彈弓先, CHECK過成支槍無漏氣位, 用7.4V睇睇力度同射頻啱唔啱心水先再睇睇有冇咩要換.
作者: nok777    時間: 1-3-2013 22:29

好的 萬分感謝ching既建議
作者: 小鬼182    時間: 2-3-2013 11:12

M16成500mm管長,正常用5卅4缸或全缸,密氣度良好情況下,用s記m90卅1j彈弓都有1.2j……
而射速方面,20rof唔算好快,如果拉m90彈弓我相信以GP m120摩打用7.4v 20c理電就可以做到20rof……
作者: Tinne    時間: 2-3-2013 11:49

其實有好多人,一買支槍返黎,就走去換T插,車仔舖廿蚊攪得掂,不過T插都有分大細T頭! G&P 用7.4V 鋰都一定打到你想要! 學樓上師兄話齋,最好SET過齒 & 執執有冇漏氣! 唔一定要換摩打同齒輪! 但如果用11.1V 就最好執過齒輪先!
作者: nok777    時間: 3-3-2013 00:04

好的 感謝ching既建議 仲想問ching hot能量既鋰電ok嗎
作者: 征服者~    時間: 3-3-2013 00:33

的而且確,gpm16買番來有好多野要汁><

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0