標題: [others] 某廠將要出的Full scale MP7 [打印本頁]

作者: JBL    時間: 2-3-2013 22:32     標題: 某廠將要出的Full scale MP7

作者: gtoray    時間: 2-3-2013 22:36

張相好熟口面
作者: Stig    時間: 2-3-2013 23:09

可唔可以俾少少貼士係邊間廠?
作者: JBL    時間: 2-3-2013 23:13

作者: Stig    時間: 2-3-2013 23:22

間新潮流聽講因為版權問題出唔倒...
作者: kai_matt    時間: 2-3-2013 23:24     標題: 回覆 4# 的帖子

can't 100% trust VXC ar......
but I will definitely buy one
作者: Stig    時間: 2-3-2013 23:27

引用:
原帖由 kai_matt 於 2-3-2013 23:24 發表
can't 100% trust VXC ar......
but I will definitely buy one
我連馬記出都忍左手咁耐,
今次望v記唔好貴
作者: siumingsiusiu    時間: 2-3-2013 23:27

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151373695810734&set=a.10150703729265734.457491.125385545733&type=3&theater

V牌曾經提過,不過唔知幾時…
作者: Dave    時間: 2-3-2013 23:28

引用:
原帖由 Stig 於 2-3-2013 23:22 發表
間新潮流聽講因為版權問題出唔倒...
間新流潮 只以full size 作招來.. 新廠第一炮gbb,性能一切成疑,早就不太睇好...
作者: jn_jona    時間: 2-3-2013 23:31

Kfc唔係一開始就話full scale?
作者: gainax    時間: 2-3-2013 23:59

引用:
原帖由 Dave 於 2-3-2013 23:28 發表

間新流潮 只以full size 作招來.. 新廠第一炮gbb,性能一切成疑,早就不太睇好...
如佢以性能穩定主打,MP7已有KVVA &馬記係度會冇淡好食,
希望真係VFZ出番HK系列GBB, 膠身定價跟番UMP槍價就合理,
SMG GBB MP7個外型新潮緊緻一啲 ,係我杯茶
作者: gainax    時間: 3-3-2013 00:05

引用:
原帖由 jn_jona 於 2-3-2013 23:31 發表
Kfc唔係一開始就話full scale?
揾番mp7口徑彈長度資料, 對比KFC彈匣闊度應該對於我地冇模過實物係最有參考性
睇埋片參考,以鬼佬身型揸住MP7都唔細支, 不過始終冇100%確定到尺吋, 除非搵到用家拉尺度出黎
http://www.youtube.com/watch?v=Sjt62h56x-E
http://www.youtube.com/watch?v=KVBzDbAWvOk

作者: sovietarmy2012    時間: 3-3-2013 01:24

最初marui,ksc採寸如此失敗簡直是丑聞.越新的款越信不過

最初一堆扮專家的傳媒不學無術,店家立心不良,羊群們白痴

今天這怪現象屢見不鮮

拿授權勒索的投資者->不認真的廠->收錢吹風的中立傳媒->專用吹風login->以寫開箱文博like的羊->白痴的羊群
作者: loveless    時間: 3-3-2013 01:33

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 3-3-2013 01:24 發表
最初marui,ksc採寸如此失敗簡直是丑聞.越新的款越信不過

最初一堆扮專家的傳媒不學無術,店家立心不良,羊群們白痴

今天這怪現象屢見不鮮

拿授權勒索的投資者->不認真的廠->收錢吹風的中立傳媒->專用吹風logi ...
日出之前我將會3次扮唔識你
作者: mk23    時間: 3-3-2013 02:10

大佬呀.
張相係WGx係FB post出來,裹面講到明係Umerax出la.

比多張相看

上面係KWA,下面係真野.
作者: sovietarmy2012    時間: 3-3-2013 02:13

你吾係好LIKE有人憤世嫉俗抨擊商品化MA????

新款槍=印度神油.吹到N咁勁,响亮商標不明廠家,無科學驗證兼品質成疑,黃色雜誌宣傳,一味講到好專業,男人吾買吾得ge四川辣焦水.係硬ge始終會硬,否則Long John卒左都side氣

我凳D買左ge人吾抵.改X改Y鋼乜鋁七原來錯比例錯size,咁ge低級錯誤豈不是丑聞?!

我係到講因為呢度D人有水準,呢度有自由夠開放
作者: sovietarmy2012    時間: 3-3-2013 02:15

引用:
原帖由 mk23 於 3-3-2013 02:10 發表
大佬呀.
張相係WGx係FB post出來,裹面講到明係Umerax出la.

比多張相看

呢幅相激N死人,後段短左槍窄左,畫cad個D真係食共共咯
作者: mk23    時間: 3-3-2013 02:21

講開又講.
之前KWA都算了,出早左Marui一兩年. 就當她們無實品看圖來抄.
但最離普係Marui,意然用返電槍數個穀,連marking都一樣,真係....

作者: sovietarmy2012    時間: 3-3-2013 02:39

無全長你點看圖來抄點計scale???無全長你都知rail size掛?!無rail size都知子彈尺寸掛?!火帽你又啱wor....即係漏計全長,條數close吾到

我DIY吾叻,不過DIY開..........看官再看一次我上句寫的次序,你就明白我講乜

仲有,很多小廠同雜誌吹到海嘯咁勁.故事教訓我們,錯得足夠大,大把人爭住圓謊做幫兇.MP7如是,樓價如是,美金如是.

幸好我對現代槍(after 2000)免疫,其他人就.....RIP la

作者: queen    時間: 3-3-2013 03:31

我就等埋枝....SMG-8先啦, 以知個報價靚到呢~~~
作者: rYaN    時間: 3-3-2013 03:34

引用:
原帖由 queen 於 3-3-2013 03:31 AM 發表
我都係咁話
作者: kai_matt    時間: 3-3-2013 07:58     標題: 回覆 7# 的帖子

我kwa, marui都有
如果買埋呢枝,應該會放馬記
作者: kai_matt    時間: 3-3-2013 08:01     標題: 回覆 14# 的帖子

今次我都跟隊扮唔識=)
作者: kai_matt    時間: 3-3-2013 08:07     標題: 回覆 16# 的帖子

哈哈
起初唔講真係唔知錯size,所以入咗Umarex
之後知唔啱size, 但係馬記後座力無法抗拒,又入埋
如果而家v牌唔大鑊氣,就放馬記入多枝v牌

作者: Tekkno    時間: 3-3-2013 08:17     標題: 回覆 17# 的帖子

吾知Umarex 幾時會出mp7 .22 尼
作者: jn_jona    時間: 3-3-2013 13:21

引用:
原帖由 queen 於 3-3-2013 03:31 發表
Smg8有左報價?!
作者: ~~方~~    時間: 3-3-2013 13:24

引用:
原帖由 Tekkno 於 3-3-2013 08:17 發表
吾知Umarex 幾時會出mp7 .22 尼
應該冇機會
作者: sovietarmy2012    時間: 3-3-2013 13:27

要放好放,否則到時一街都係
作者: Gin    時間: 3-3-2013 13:28

其實 KSC / Marui 個抄個size 係380mm/590mm 係MP7 size, 而MP7A1 係大把咗.

一係就出返MP7 body 同 stock 就搞掂
作者: ~~方~~    時間: 3-3-2013 13:41

引用:
原帖由 Gin 於 3-3-2013 13:28 發表
其實 KSC / Marui 個抄個size 係380mm/590mm 係MP7 size, 而MP7A1 係大把咗.

問題就係你出左之後, 人地都會_你入面份野
作者: Dave    時間: 3-3-2013 13:59

V 牌的 GBB 信心有限,暫時都冇邊把代表作...

不過佢都算有心KEEP 住改善。VFC 講真D 槍真係好正.. 外觀黎講... 個擔我唔係好高要求,有番 GP , KA 原裝咁上下耐用性就滿足了。
作者: ~~方~~    時間: 3-3-2013 14:03

引用:
原帖由 Dave 於 3-3-2013 13:59 發表
V 牌的 GBB 信心有限,暫時都冇邊把代表作...

不過佢都算有心KEEP 住改善。VFC 講真D 槍真係好正.. 外觀黎講... 個擔我唔係好高要求,有番 GP , KA 原裝咁上下耐用性就滿足了。
代表作咪416 lo,

416係令wargame 界團結既好物
作者: sovietarmy2012    時間: 3-3-2013 14:34

引用:

MP7同MP7A1吾同size?
咁我鬧錯人

咁輪到H&K玩野了
作者: sovietarmy2012    時間: 3-3-2013 14:43

http://www.firearmsworld.net/german/hk/mp7/mp7.htm
http://www.firearmsworld.net/german/hk/mp7/mp7a1.htm
咦~好似厚左ja wor
作者: Gin    時間: 3-3-2013 16:15

MP7 size

圖片附件: IMG_0349s.jpg (3-3-2013 16:15, 246.56 KB) / 該附件被下載次數 105

作者: 小鬼182    時間: 3-3-2013 20:58

引用:

天大誤會!!!依家基本上證實mp7係420mm長,mp7a1係415mm長!!mp7a1唔會大過mp7!!!!

作者: sovietarmy2012    時間: 3-3-2013 21:31

又到新廠出問題?!咁下面幅圖點解釋??????

作者: ayaka    時間: 3-3-2013 22:25

[quote帖由 Gin 於 3-3-2013 16:15 發表
MP7 size [/quote]
正,其實小弟鐘意mp7多過mp7a1
個grip 靚好多
作者: gainax    時間: 3-3-2013 22:49

買左KVVA或馬記都冇必要放, 因為買呢兩支既人多數都係為性能&穩定性而買佢(即係實用玩feel落場)
以VFZ以往GBB睇到既QC&設計, 性能&穩定性無可能做得比上面好, 只有仿真度和質感可以超越佢地,
所以仍是穩定落場KVVA&馬記較好 , VFZ玩樂收藏較好 , 馬記同KVVA都買左又想入VFZ, 咁可以放是但放走一支嗱
作者: gainax    時間: 3-3-2013 23:06

引用:
原帖由 小鬼182 於 3-3-2013 20:58 發表

天大誤會!!!依家基本上證實mp7係420mm長,mp7a1係415mm長!!mp7a1唔會大過mp7!!!!
其實H&K個官網都寫MP7A1係長 415mm, 官網可信過馬記&KVVA吧
作者: sovietarmy2012    時間: 3-3-2013 23:54

wah....咁即係點???
作者: gainax    時間: 4-3-2013 00:54

引用:
原帖由 mk23 於 3-3-2013 02:10 發表
大佬呀.

比多張相看

呢張相真係好好証明到尺吋分別
作者: sovietarmy2012    時間: 4-3-2013 07:12

即係邊個係啱呀??????
作者: gainax    時間: 4-3-2013 07:29

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 4-3-2013 07:12 發表
即係邊個係啱呀??????
友台有師兄貼過另一張相,兩張相加官方&其它網上資料,應該有個大概答案 (帶頭盔先,小弟無實物唔敢肯定)

作者: queen    時間: 4-3-2013 11:24

引用:
原帖由 jn_jona 於 3-3-2013 13:21 發表

Smg8有左報價?!
有人報咗啦.......靚價!!!!!!
作者: jn_jona    時間: 4-3-2013 11:29

引用:
原帖由 queen 於 4-3-2013 11:24 發表

有人報咗啦.......靚價!!!!!!
可以Pm我嗎?
唔該晒!
作者: rYaN    時間: 4-3-2013 12:11

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-3-2013 11:29 AM 發表

可以Pm我嗎?
唔該晒!
未出既野,點會講個價你知呀...好平囉...
作者: jn_jona    時間: 4-3-2013 12:47

引用:
原帖由 rYaN 於 4-3-2013 12:11 發表

未出既野,點會講個價你知呀...好平囉...
望就望free hk出mp7 version
我唔多睇好kfc枝mp7
作者: kai_matt    時間: 4-3-2013 14:49     標題: 回覆 45# 的帖子

有無conversion kit?
定係過唔到licence....
因為smg8個樣真係麻麻=='
作者: army09    時間: 4-3-2013 15:10

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-3-2013 12:47 發表

望就望free hk出mp7 version
我唔多睇好kfc枝mp7
我諗佢整到咁既樣,都會整多套KIT比人向佢進貢既
作者: 2slow    時間: 4-3-2013 15:28

引用:

我同意Gin兄所講的, MP7 是 380mm/590mm, mp7A1應該係大把左喇

作者: Stig    時間: 4-3-2013 17:25

去片.

http://www.youtube.com/watch?v=S86g--_nZZE
作者: 2slow    時間: 4-3-2013 17:34

引用:
原帖由 Stig 於 4-3-2013 17:25 發表
去片.

http://www.youtube.com/watch?v=S86g--_nZZE
thanks for sharing
點解唔試連射一雞到尾既? 唔通
作者: 2slow    時間: 4-3-2013 17:44

here... further info about MP7 and MP7A1

"The initial production version was called the MP7 and was produced for two years. The improved MP7A1 is in production since 2003 and features smaller clip on iron sights, side mounted Picatinny rails, a redesigned pistol grip, longer frame and shorter 3 position retractable stock."

http://weaponsystems.net/weapon.php?weapon=AA02%20-%20MP7

照咁睇, KSZ及馬記果把係抄左MP7既size, 但又用左MP7A1既features
作者: 小鬼182    時間: 4-3-2013 18:48

引用:
原帖由 2slow 於 4-3-2013 17:44 發表
here... further info about MP7 and MP7A1

"The initial production version was called the MP7 and was produced for two years. The improved MP7A1 is in production since 2003 and features smaller clip  ...
錯晒啦………mp7a1出果時係比mp7宿短尾托,但為咗要就番本身用mp7用家,拉番長小小槍身長度令mp7a1長度比mp7長度短5mm,所以mp7a1係比mp7小………
作者: sealsman    時間: 4-3-2013 20:10

引用:
原帖由 2slow 於 4-3-2013 17:34 發表

thanks for sharing
點解唔試連射一雞到尾既? 唔通
joseph
作者: alvin155    時間: 5-3-2013 00:03

睇咗E條片,覺得未必有需要換1:1,因為除非佢係朱魚,如果5係,請比較0:22時佢揸嗰支同你屋企嗰支在手中嘅比例 http://youtu.be/Ch0RBlcVR1o
作者: gainax    時間: 5-3-2013 01:54

引用:
原帖由 2slow 於 4-3-2013 17:44 發表
[url]http://weaponsystems.net/weapon.php?weapon=AA02%20-%20MP7url]
呢個網資料話MP7係長380 mm, 咁MP7係用厚托都380mm,
MP7A1薄托都415MM, 即係MP7計用薄托約37xmm對比薄托A1, 只計槍身咪差成4x mm…
只係A1,A2之類改進版唔可能槍身有咁大分別…
作者: gainax    時間: 5-3-2013 02:04

揾到…. VFZ個支係MP7A1……  
唔洗再討論市面既MP7”A1”GBB係390定415mm , 有相有官方資料, 完

作者: terence820    時間: 5-3-2013 13:15

性能如果唔係比現有的好,我估計換槍的人唔多,新買的又會考慮各品牌的性價比,所以呢,這支mp7都係前景未明朗。。。

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0