標題: 有無人熟識槍會???? [打印本頁]

作者: PPK    時間: 10-3-2013 02:28     標題: 有無人熟識槍會????

乜槍會入面唔比影相?平民化槍會...
同埋無耳窒提供,要自己買????
子彈數量,又比人昆要一次買三千
原意係,你50粒甘買,幾分鍾就燒完...
一陣又買,一陣又買...話槍會無人招呼你
同埋我支新槍,試槍要留意乜野,感覺方面
唔該師兄.....
作者: Tekkno    時間: 10-3-2013 17:17

三千?咩caliber 先?
上網買或者去第二到買得唔得?
買昨咩槍?
作者: rho837    時間: 10-3-2013 18:06

#1 你係槍會會員?
作者: goodsmile    時間: 10-3-2013 20:26

冇一間槍會 會昆人

你自已買到槍、子彈、合法場地禁西利

就吾洗覺得比人(昆)啦
作者: PPK    時間: 10-3-2013 21:02

唔該捱介一個耳窒比我,2千蚊左右....
作者: loveless    時間: 10-3-2013 22:25

引用:
原帖由 PPK 於 10-3-2013 02:28 發表
同埋我支新槍,試槍要留意乜野,感覺方 ...
你分身幾十次都係冇用的.
呢度對槍品既要求及認同只會比友台更高, 你硬要入黎, 結果只會被封神, 例如PK神...

作者: rho837    時間: 10-3-2013 22:26

對! 有本地槍會的確係冇耳窒賣,租借及提供! 但就有足夠數量合規格耳罩及工業用護眼罩係"免費"提供比會員及來賓入靶場範圍使用!

二仟買對耳窒!  細佬你掔係楂住架190E病死又左手帶住岡山輸盡入去靶場玩!所以佢地見到神人就出個神價!願你顯露個神績出來睇下!而我地啲平民就一般合理既平民價!

作者: gtoray    時間: 10-3-2013 22:32

引用:
原帖由 loveless 於 10-3-2013 22:25 發表

你分身幾十次都係冇用的.
呢度對槍品既要求及認同只會比友台更高, 你硬要入黎, 結果只會被封神, 例如PK神...
分身?
作者: loveless    時間: 10-3-2013 23:28

引用:
原帖由 gtoray 於 10-3-2013 22:32 發表

分身?
呢位小朋友被ban無數次, 非常出名的.
佢玩玩具槍時已亳無自律性或責任心, 真槍在佢手真係喃嘸阿彌陀佛.

佢最近改既名
http://www.wargameyau.net/viewth ... &extra=page%3D1
作者: 屈濕    時間: 10-3-2013 23:29     標題: 回覆 8# 的帖子

友台某師兄的留言︰
五星、大馬、老婆仔、(台灣軍火酷的)GLOCK 槍、Sig. ……等分身的帖子

小弟對此人之行為心感佩服
作者: sovietarmy2012    時間: 10-3-2013 23:47

此人搞乜春咁鬼出名???
作者: 屈濕    時間: 10-3-2013 23:50     標題: 回覆 11# 的帖子

多重影分身(開post)術
足跡遍及港台Wargame論壇
作者: sovietarmy2012    時間: 10-3-2013 23:54

佢衰乜?衰分身?
作者: gtoray    時間: 11-3-2013 00:01

引用:
原帖由 loveless 於 10-3-2013 23:28 發表

呢位小朋友被ban無數次, 非常出名的.
佢玩玩具槍時已亳無自律性或責任心, 真槍在佢手真係喃嘸阿彌陀佛.

佢最近改既名
http://www.wargameyau.net/viewth ... &extra=page%3D1
原來是咁的~
作者: goodsmile    時間: 11-3-2013 00:05

原來係佢。。。。。
佢好耐前已經揚威海外。。。。。
作者: kenchan3037    時間: 11-3-2013 00:35

依個人相當有嫌疑

請問之前氣槍又發生過咩事?
作者: sam524    時間: 11-3-2013 00:53

引用:
原帖由 PPK 於 10-3-2013 21:02 發表
唔該捱介一個耳窒比我,2千蚊左右....
我好認真咁答你
你睇下surefire ear pro幾錢先
作者: joeyjordisonhin    時間: 11-3-2013 01:13

其實佢想點?
作者: Tango1997    時間: 11-3-2013 01:43

叫佢祼2000蚊出泥先啦。。。。禾比夠一箱耳塞佢
作者: Tango1997    時間: 11-3-2013 01:49

我其實刀試過兩三劑無帶耳塞。。。。不過好易解決。。。。汁兩個“奶milk“ 或 “肆檸“殼塞住咪得籮。。。。汁生啦 。。。唔通硬食咩!
作者: Tekkno    時間: 11-3-2013 07:10

其實大家做咩好似針對佢咁嘅?大家都係現代習武之人無謂咁樣嚇走啲新人嘅....小弟唔知你地中間有咩過節,但小弟唔係行內人又唔係槍會會員,就咁睇會以為玩真鐵嘅師兄會排斥外人,新手,  有錯勿hi
作者: rho837    時間: 11-3-2013 10:38

外國大部份槍會係平民運動為主! 本地大部份(唔多過幾間)係有錢佬為為為玩既有錢人活動!買支shotgun求求其其都話要二三十萬!出唔到牌既軍用槍永遠放係槍房到作因賞用都洗成二佰萬左右!不過玩槍對佢地來講!至平既活動!買一兩隻”岡山輸盡”都係翻到!重咪計玩車!所以本地班大佬係好乜乜呀!
作者: 屈濕    時間: 11-3-2013 12:18     標題: 回覆 21# 的帖子

只要看過他以前的帖子
你就知道為什麼他很討厭

可惜他的帖子已經不能再看了
作者: M1616    時間: 11-3-2013 12:32     標題: 回覆 21# 的帖子

防人之心不可無 害人之心不可有
作者: loveless    時間: 11-3-2013 12:44

引用:
原帖由 Tekkno 於 11-3-2013 07:10 發表
其實大家做咩好似針對佢咁嘅?大家都係現代習武之人無謂咁樣嚇走啲新人嘅....小弟唔知你地中間有咩過節,但小弟唔係行內人又唔係槍會會員,就咁睇會以為玩真鐵嘅師兄會排斥外人,新手,  ...
冇過節, 冇私人恩怨.
但如果樓主言行同佢現實生活一致, o甘個人會評核佢為危險人物.
按樓主自己提及的資訊, 他是個未成年初中學生, 玩槍所需資源由父母提供.
樓主年來發問, 充份表現出使用玩具槍時毫無責任心, 對基本槍械操守視若無睹, 對犯法槍械及非法改裝充滿幻想.

個人只會o甘睇:
A. 現實中佢的確係個青少年, 性格自私完全漠視年來眾多師兄提出對槍械應有守則的忠告及勸戒.
B. 現實中有人為好玩而創造出呢個少年角色, 玩弄版友以此為樂.

不論是A或B, 似乎都唔可以用正常處事方式去看待.
作者: Sophi_hk    時間: 11-3-2013 15:12

引用:
原帖由 loveless 於 11-3-2013 12:44 發表

冇過節, 冇私人恩怨.
但如果樓主言行同佢現實生活一致, o甘個人會評核佢為危險人物.
按樓主自己提及的資訊, 他是個未成年初中學生, 玩槍所需資源由父母提供.
樓主年來發問, 充份表現出使用玩具槍時毫無責任 ...
咦,唔通你地講緊既係肓(ry
作者: MMC    時間: 13-3-2013 18:07

引用:
原帖由 屈濕 於 10-3-2013 23:29 發表
友台某師兄的留言︰
五星、大馬、老婆仔、(台灣軍火酷的)GLOCK 槍、Sig. ……等分身的帖子

This sucker even sent me PM and ask for information about real stuff in that forum but I just ignore him~~~
作者: MMC    時間: 13-3-2013 18:08

引用:
原帖由 屈濕 於 11-3-2013 12:18 發表
只要看過他以前的帖子
你就知道為什麼他很討厭

可惜他的帖子已經不能再看了
I do agree with you C-hing!
作者: MMC    時間: 13-3-2013 18:10

引用:
原帖由 PPK 於 10-3-2013 02:28 發表
同埋我支新槍,試槍要留意乜野,感覺方 ...

作者: MMC    時間: 13-3-2013 18:15

引用:
原帖由 屈濕 於 10-3-2013 23:50 發表
多重影分身(開post)術
足跡遍及港台Wargame論壇

圖片附件: 超人分身_1.jpg (13-3-2013 18:15, 54.17 KB) / 該附件被下載次數 153

圖片附件: 超人分身_2.jpg (13-3-2013 18:15, 48.92 KB) / 該附件被下載次數 130

圖片附件: 超人分身_3.jpg (13-3-2013 18:15, 50.2 KB) / 該附件被下載次數 186

作者: MMC    時間: 13-3-2013 18:17

引用:
原帖由 屈濕 於 10-3-2013 23:29 發表
友台某師兄的留言︰

He has another call sign which was being banned not long ago, IPSCC

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0