標題: [G&P] 越戰經典---Colt CAR-15 [打印本頁]

作者: kai_matt    時間: 15-3-2013 23:04     標題: 越戰經典---Colt CAR-15

開箱文
G&P custom WA件 CAR-15
-WA M16VN Metal Body
-WA CAR-15 Handguard Kit
-AR15 601 Flashider (Clockwise)
-WA M16A1 Grip (Black)
-WA CAR-15 Buttstock
-WA Hammer Set
-WA M4 CNC Trigger Guard
-WA M4 Metal Sear
-WA Metal Bolt Stop
-WA M4 Type Cocking Handle
-WA M4 Hammer Lock
-WA Metal Magazine Catch
-WA Metal Selector
-WA Metal Forward Assist
-WA M4 Aluminum Buffer
-WA M16VN Complete Bolt Carrier (Negative Pressure)

箱一個

說明書都無嘅係.....

先去相

三角形handguard, 早期型火帽

伸縮托

Hopup位

好易拆槍

聲稱換咗大量wa金屬件

Bolt

試槍(we top gas, 0.25珠, 室溫20度)

把槍每開一槍都丁丁聲,好好聽
Blow back爽, rof唔算高
咁嘅價錢,又係一支經典,無理由唔收藏

Thx for watching

作者: ~~方~~    時間: 16-3-2013 01:36

BOLT LOCK好似冇種到鋼
作者: kai_matt    時間: 16-3-2013 01:53     標題: 回覆 2# 的帖子

其實我聽日入埋短匣都會將佢上神枱
得閒先玩一匣半匣
我諗唔會咁快死.....

最重要係我唔識自己搞x!!
作者: ~~方~~    時間: 16-3-2013 02:06

引用:
原帖由 kai_matt 於 16-3-2013 01:53 發表
其實我聽日入埋短匣都會將佢上神枱
得閒先玩一匣半匣
我諗唔會咁快死.....

最重要係我唔識自己搞x!!
當然冇咁易啦, 我只係好奇點解好似少左d野

btw, 係咪覺得個座少左d野

因為我砌完套kit冇耐佢就爛左扣住mag catch個位
作者: kai_matt    時間: 16-3-2013 02:17     標題: 回覆 4# 的帖子

咁樣加粒鋼喺bolt stop度就ok?
其實換鋼bolt stop解唔解決到?
Thx
作者: ~~方~~    時間: 16-3-2013 02:21

引用:
原帖由 kai_matt 於 16-3-2013 02:17 發表
咁樣加粒鋼喺bolt stop度就ok?
其實換鋼bolt stop解唔解決到?
Thx
我果粒係原比我就係咁

換鋼當然解決到, 都係最有效既方法

至於最理想既...你會發現買槍筆錢只係用黎買個身
-------------------
其實唔係落場槍既話, 你大可以打到爛先換, lock左bolt最好拉桿放bolt

作者: kai_matt    時間: 16-3-2013 02:39     標題: 回覆 6# 的帖子

點解我原裝唔係咁架!!!???
不過無所謂,我已經搵咗鋼bolt stop喇(唔係相嗰粒)

作者: gtoray    時間: 16-3-2013 04:43

精裝DELUXE 版?

透露下"咁既價錢"即係?
你知啦...你都有必殺技
無限金錢...
作者: kai_matt    時間: 16-3-2013 09:15     標題: 回覆 8# 的帖子

其實應該唔係咩豪華版
因為只係鋁bolt, 金屬件
有啲件我都跟手換埋鋼
不過打落好爽係真嘅,由其係啲丁丁聲,令人回味
小弟無玩過井勝, 毒蛇嗰啲; 但係要同vve, vxc, kxc嗰啲比; 個blow back仲勁

個價錢真係完全非常超級扺
全街二千至二千二,推介去e何b買,好似最平,加而家三倍分
小弟淨係呢個月都儲到枝wa手槍

Btw, 唔知點解換bolt lock嗰時發覺負壓飛機個人氣口削咗一忽,關唔關bolt lock事?

最後,想問下大家,呢枝槍用chrome silver色嘅bolt會唔會好怪

作者: kai_matt    時間: 16-3-2013 09:24     標題: 回覆 8# 的帖子

同埋呀公
我唔係無限金錢呀
我有努力賺錢,儲錢,閒錢先買槍架
只係其他師兄可能仲玩相機,音響,車,樓,女人
小弟淨係得槍,lego, 拍拖
作者: RCman    時間: 16-3-2013 09:42

CAR-15小弟都好喜歡,
初出果時還有想過買的激情。
因為N年前老馬出果時我有買入過,係我喜歡的款式。
不過因為太多鎗款想買....最後都係放棄了。
作者: kai_matt    時間: 16-3-2013 10:31     標題: 回覆 11# 的帖子

但係呢枝成價比真係算高
如果鍾意真係入枝=)
作者: hansoncheung    時間: 16-3-2013 10:54

師兄支 car15 的確正。恭喜入手好槍。 看了圖之後,小弟有好奇一問, ching 支 gp 個buffer retainer 同lower receiver 均採用真槍設計, 而支 bolt 也有裝了延長零件。 與一般的gp gbb 不同。難道 gp 改用真數??請師兄們指教指教。

作者: loveless    時間: 16-3-2013 11:01

呢支係筍盤
但搞搞佢好o咼...

作者: kai_matt    時間: 16-3-2013 11:11     標題: 回覆 14# 的帖子

點搞點搞
請笠兄點明小弟
作者: gainax    時間: 16-3-2013 11:12

引用:
原帖由 hansoncheung 於 16-3-2013 10:54 發表
師兄支 car15 的確正。恭喜入手好槍。 看了圖之後,小弟有好奇一問, ching 支 gp 個buffer retainer 同lower receiver 均採用真槍設計, 而支 bolt 也有裝了延長零件。 與一般的gp gbb 不同。難道 gp 改用真數??請 ...
豬P呢支同M16VN 係真數, 應該係仿派米
所以係抵玩左
作者: loveless    時間: 16-3-2013 11:18

引用:
原帖由 hansoncheung 於 16-3-2013 10:54 發表
師兄支 car15 的確正。恭喜入手好槍。 看了圖之後,小弟有好奇一問, ching 支 gp 個buffer retainer 同lower receiver 均採用真槍設計, 而支 bolt 也有裝了延長零件。 與一般的gp gbb 不同。難道 gp 改用真數??請 ...
GP 在2011年唔知發乜野神經, 忽然出左呢支號稱真數身的car-15. 定價在2千以下. 槍身當然唔係billet CNC.
隔左一排, GP用同一組身再出埋全鋼件VN. 定價在3千以下.

只此兩款. good stuff, almost like a best kept secret...
作者: loveless    時間: 16-3-2013 11:21

引用:
原帖由 kai_matt 於 16-3-2013 11:11 發表
點搞點搞
請笠兄點明小弟
你睇番上面方師兄俾你o個張圖
你o個bolt stop現在係裝少左粒鋼的~~
作者: gainax    時間: 16-3-2013 11:31

引用:
原帖由 loveless 於 16-3-2013 11:18 發表

GP 在2011年唔知發乜野神經, 忽然出左呢支號稱真數身的car-15. 定價在2千以下. 槍身當然唔係billet CNC.
隔左一排, GP用同一組身再出埋全鋼件VN. 定價在3千以下.

只此兩款. good stuff, almost like a bes ...
個時越戰系列已經上有B0MBER,V1PER, 低價有我們, 佢再賣以前WOC既價唔多會有人要
豬P都算有誠意, 復刻CAR15 ,兩支個價唔貴, 真係買兩支個價都未夠錢買B0MBER
作者: kai_matt    時間: 16-3-2013 11:56     標題: 回覆 18# 的帖子

笠兄未睇哂
我換咗鋼bolt stop喇
作者: kai_matt    時間: 16-3-2013 11:59     標題: 回覆 19# 的帖子

所以我前日research, 知gp有
尋日格完價,即買
作者: kai_matt    時間: 16-3-2013 12:01     標題: 回覆 17# 的帖子

不過gp啲匣好差
我喺e何b試咗七八隻匣先終於有一隻唔漏

Btw, prowin第二代短匣落gp係咪要執?
作者: RCman    時間: 16-3-2013 12:15

我有Prowin二代短匣,不過我無CAR15
只有GP其他M4系,裝過入我的GP及KA都用到無問題。
上年"依興趣"做8折時買,GP價錢買到Pro-win平好多。
我記得GP CAR15初出時,係有一批成鎗已跟ProWin短匣的。

圖片附件: M4_07.jpg (16-3-2013 12:15, 124.92 KB) / 該附件被下載次數 164

作者: kai_matt    時間: 16-3-2013 12:32     標題: 回覆 23# 的帖子

跟prowin嗰個無貨
但係有槍有淨匣,你話神唔神奇

E何b而家四舊頭一隻,去朗哥度平n多

如果唔使執就好喇=)=)
作者: hansoncheung    時間: 16-3-2013 12:44     標題: 回覆 17# 的帖子

原來如此,謝謝Loveless兄解說。

作者: kai_matt    時間: 16-3-2013 14:25

ProWin短匣已入手
遲啲再補相
我睇下up唔up到片上黎

作者: loveless    時間: 16-3-2013 14:54

引用:
原帖由 kai_matt 於 16-3-2013 14:25 發表
ProWin短匣已入手
遲啲再補相
我睇下upup到片上黎
丁丁聲?
你要既聲係CHUK...CHUK, CHUK...CHUK, CHUK, CHUK....
作者: hung    時間: 16-3-2013 22:51

嘩 ! GP 呢支 car-15 外型做得好正 , 價錢都好吸引
作者: garyyanykw    時間: 16-3-2013 23:06

引用:
原帖由 kai_matt 於 16-3-2013 12:01 發表
不過gp啲匣好差
我喺e何b試咗七八隻匣先終於有一隻唔漏

Btw, prowin第二代短匣落gp係咪要執?
原來尋日喺何B不停試GP匣嗰個你嚟
BTW買支嚟改XM177都好喎
作者: kai_matt    時間: 16-3-2013 23:32     標題: 回覆 29# 的帖子

師兄係整槍嗰位?
可以直接買啦
作者: garyyanykw    時間: 16-3-2013 23:41

引用:
原帖由 kai_matt 於 16-3-2013 23:32 發表
師兄係整槍嗰位?
可以直接買啦
唔係,我係幫你試匣個姐姐問我做乜咁嚟得咁頻嗰個
WOC有XM177?
作者: kai_matt    時間: 17-3-2013 00:05     標題: 回覆 31# 的帖子

no idea....x!!

I mean G&P got XM177E1 and E2 only...
作者: kai_matt    時間: 17-3-2013 00:06

With ProWin Ver.2 short mag

作者: ~~方~~    時間: 17-3-2013 00:18

引用:
原帖由 kai_matt 於 17-3-2013 00:06 發表

好似馬記mini版m16

作者: gtoray    時間: 17-3-2013 02:03

引用:
原帖由 kai_matt 於 17-3-2013 00:06 發表

靚仔曬!
令我諗起當年支marui car15
唔記得做乜比我拆散左
最後掉下掉下冇曬
作者: rYaN    時間: 17-3-2013 03:14

引用:
原帖由 kai_matt 於 17-3-2013 12:06 AM 發表

好靚仔!!
作者: kai_matt    時間: 17-3-2013 08:08     標題: 回覆 35# 的帖子

太可惜喇x!!
作者: kai_matt    時間: 17-3-2013 08:09     標題: 回覆 36# 的帖子

過多陣手癮就俾朗哥舊化=)
作者: garyyanykw    時間: 17-3-2013 08:58

引用:
原帖由 kai_matt 於 17-3-2013 08:09 發表
過多陣手癮就俾朗哥舊化=)
期待,始終越戰嘢要舊化下先有味道
作者: gainax    時間: 17-3-2013 11:36

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 17-3-2013 00:18 發表

好似馬記mini版m16
同我頭像一樣 , 樓主裝左短匣又毒到我添
作者: 2slow    時間: 17-3-2013 14:05     標題: 回覆 33# 的帖子

宜家就好靚仔喇
作者: kai_matt    時間: 17-3-2013 15:04     標題: 回覆 40# 的帖子

速速買枝解毒=)
作者: gtoray    時間: 17-3-2013 16:42

專登搵返陳年舊照

圖片附件: [MARUI CAR15] mycar15.jpg (17-3-2013 16:42, 82.35 KB) / 該附件被下載次數 172

圖片附件: [重口味DEA NON9MM] mydea.jpg (17-3-2013 16:42, 152.99 KB) / 該附件被下載次數 165

作者: gainax    時間: 17-3-2013 19:11     標題: 回覆 42# 的帖子

呢支都有興趣, 當初反而諗入VN版, 但因小弟玩陽極都會挑剔, 怕玩番豬P質感睇耐左又挑就打消左念頭 ,
而家諗諗下或者又搞duar coat , 計劃一下可行性先
呢度好多魔鬼...
作者: loveless    時間: 18-3-2013 01:30

DEA 碌KAC真係索到呢
呢張圖中o個碌好似有點耐人尋味

作者: gtoray    時間: 18-3-2013 02:28

引用:
原帖由 loveless 於 18-3-2013 01:30 發表
DEA 碌KAC真係索到呢
呢張圖中o個碌好似有點耐人尋味

乜原來係KAC 改的? 我真係兀左咁耐都唔知...

BTW. 睇唔明有咩耐人尋味?
and then 想問好耐, TRIGGER 條PIN 有咩名堂同作用GA?
作者: loveless    時間: 18-3-2013 11:04

上身是KAC 當年用標準635改消聲, 年份應該同佢支消聲左輪狙擊槍差不多, late 1980s.
耐人尋味= 圖中下身閘位冇窿窿.....

Trigger 條野係防自轉 anti-roll pin, 裝後trigger 及 hammer pin被鎖死不能走位.
防自轉原本在pre-ban年代真係有用, 尤其是9mm / .22 full auto時ROF超快, hammer pin 真係會走位.
依家223 得semi都要裝, 就變得有點係人云亦云潮物多於實用需要.

GBB有用, 因為成本關係大部份下身合金用料密度唔會太高, 會淋過鋼pin, pin可轉動的話會把下身窿位磨大.
派米井勝之類, 按道理冇乜需要裝....
作者: kai_matt    時間: 18-3-2013 11:22

唔知係咪小弟黑仔
尋日拉斷咗個charging handle latch
正當愁緊點買番個一樣嘅時候
打多三四匣連charging handle都斷埋.......

Btw, 枝嘢嘅bolt lock已經唔係次次得,就算係wa鋁bolt都開始斜斜地

同埋想問下angry gun 300% recoil kit係咪都落到呢枝槍?

作者: loveless    時間: 18-3-2013 11:29

引用:
原帖由 kai_matt 於 18-3-2013 11:22 發表
同埋想問下angry gun 300% recoil kit係咪都落到呢枝槍?
落到, 你想姦死佢?
作者: kai_matt    時間: 18-3-2013 11:48     標題: 回覆 49# 的帖子

好快死?
我有枝we, ksc都落過
無嘢wor so far.......
作者: hansoncheung    時間: 18-3-2013 12:54     標題: 回覆 48# 的帖子

kai_matt兄,關於bolt lock 小弟有少少心得,不知可否幫助。  不能lock bolt 的原因如果是支 bolt 的 角位出現過快的磨損,很有可能是bolt catch未能在空匣「完全」升起,以至bolt catch 同 bolt 角的接觸面積過細,回鏜的force不變,impact面積少自然壓力大,每次lock bolt 同 release bolt均受了過大的壓力,bolt角自然加快磨損。 測試方法如下:
1 拆除上身 buffer bolt
2 將空匣放入,
3 按下彈匣入彈的彈弓
4 放
5 check check bokt catch 是否完升起
如果bolt catch 未完全升起,無論如何改用鋼件,bolt 或 bolt catch 都會比正常快報癈

問題的成因是bolt catch 是有一條小彈弓防止它在沒有匣或非空匣的時候,不必要地升起,彈匣彈弓的力未能完全over come小彈弓的行程(力) 因此bolt catch 不能完成升起。
換一條彈力小一點的小彈弓,直至匣能完全推起 bolt catch 便可。

小弟兩支gp 的 gbb都這樣小改過,bokt lock 問題明顯改善。

作者: kai_matt    時間: 18-3-2013 13:11     標題: 回覆 51# 的帖子

先多謝師兄回答
其實就我所見,我都估到係係隻匣推唔起bolt stop
但係呢個問題只喺prowin匣發生, 原裝gp匣無問題
小弟正從彈匣入手
同埋bolt角種鋼
作者: hansoncheung    時間: 18-3-2013 13:17     標題: 回覆 52# 的帖子

從 you tube 學到,有外國 ching 在 bolt catch 底貼牙籤攝厚,從而提高bolt catch 不過小弟用了上文的方法,沒有試這一個牙籤 solution
作者: gtoray    時間: 18-3-2013 14:32

引用:
原帖由 loveless 於 18-3-2013 11:04 發表
上身是KAC 當年用標準635改消聲, 年份應該同佢支消聲左輪狙擊槍差不多, late 1980s.
耐人尋味= 圖中下身閘位冇窿窿.....

Trigger 條野係防自轉 anti-roll pin, 裝後trigger 及 hammer pin被鎖死不能走位.
...
Thx!原來係咁~
作者: gainax    時間: 18-3-2013 21:11

引用:
原帖由 kai_matt 於 18-3-2013 11:22 發表
唔知係咪小弟黑仔
尋日拉斷咗個charging handle latch
正當愁緊點買番個一樣嘅時候
打多三四匣連charging handle都斷埋.......

Btw, 枝嘢嘅bolt lock已經唔係次次得,就算係wa鋁bolt都 ...
斷T骨前面? T骨本來設計唔會受力被撞到, 條T骨未上膛前後有啲鬆動,就代表有空位唔會撞到
可能豬P T骨有吸震膠頂實而震斷前頭,或T骨前面唔啱位而撞到
唔落T骨吸震膠前面又啱位,正常唔計用料問題唔會再斷,但冇左粒膠令bolt退後一啲,有機會到bolt頭右則食力而斷
搞清楚咩問題先
作者: kai_matt    時間: 18-3-2013 21:35     標題: 回覆 55# 的帖子

i hv bought the new one lu....
the gun is now in QXF....can't test....too bad
作者: gainax    時間: 19-3-2013 19:45

講起執Bolt lock, 小弟都有條屎橋, 但要睇睇支槍咩程況先啱用,只當參考唔好揾我  
就係執bolt stop座&匣頂杆

Bolt lock運作係因彈匣冇bb彈, 匣頂杆會彈起頂起bolt stop掣而Bolt lock,
但到冇彈時, 個bolt stop會好似右圖咁比匣頂杆頂住撬起去右邊,

咁樣係會令個bolt stop升降唔順, 所以要適量打磨bolt stop座內則(紅色地方)令佢有多啲位唔會被夾實,

搞完就會發現bolt stop升降順好多  

最後係彈匣頂杆痴膠片, 令佢厚左有利頂起bolt stop到最盡

---------------------------------------

另外因bolt stop同bolt底L角接觸面少,Bolt lock就會好快收檔,
如果發現係咁可以磨一磨bolt stop底, 令佢上升角度再多啲接觸面多了就得左,

但唔好磨太多, 磨得多個bolt stop上升太多會刮到飛機底口

以上都搞好, 應該係WA系統最盡增加Bolt lock穩定&耐用度,
因個設計靠2,3mm L角定後始終麻麻

圖片附件: 001.jpg (19-3-2013 19:46, 10.43 KB) / 該附件被下載次數 194

圖片附件: 002.jpg (19-3-2013 19:46, 12.32 KB) / 該附件被下載次數 176

圖片附件: products-6470e.jpg (19-3-2013 19:46, 24.58 KB) / 該附件被下載次數 191

圖片附件: 25346.png (19-3-2013 19:48, 34.75 KB) / 該附件被下載次數 202

作者: ~~方~~    時間: 19-3-2013 19:53

引用:
原帖由 ga中nax 於 19-3-2013 19:45 發表
講起執Bolt lock, 小弟都有條屎橋, 但要睇睇支槍咩程況先啱用,只當參考唔好揾我  
就係執bolt stop座&匣頂杆

Bolt lock運作係因彈匣冇bb彈, 匣頂杆會彈起頂起bolt stop掣而Bolt lock,
但到最 ...
其實唔磨個L位都會刮到

下邊係撞到bolt lock
上面係撞到隻匣推彈條野

作者: kai_matt    時間: 19-3-2013 21:05

300%recoil kit係裝唔到嘅

Bolt carrier太薄,種唔到鋼

飛機被削係由於飛機被bolt carrier頂出咗,執過已ok

Charging handle因為粒buffer所以長咗,每開一槍都撞一下,所以斷咗

Prowin匣因為同mag release唔完全fit位,所以未能次次bolt lock, 執過之後已完全正常
作者: loveless    時間: 19-3-2013 21:13

引用:
原帖由 kai_matt 於 19-3-2013 21:05 發表

...
???
Car-15條buffer tube 應該係同UBR / entry stock 之類一樣長度..
死火喇老點左你,有D面紅
作者: gainax    時間: 19-3-2013 21:20     標題: 回覆 58# 的帖子

飛機底口小小刮到邊位無乜影響, 刮到去"口"入面先漏走啲氣 前面上彈杆我支冇乜事,
其實WA設計到咁又難怪, 因為真鐵個bolt stop係頂住bolt頭下面,
GBB照跟就唔太可行, 因行程過長同到上彈杆"蝕", 所以估佢就快快手改左係隻L角lock

同埋條bolt 點解易爆L角又唔做厚啲,因為佢偷薄左bolt內部要黎裝內徑大既飛機,但又要為高仿真外型就無辦法,
個人認為可以縮細縮短塊擋片令個易爆位硬淨一啲(但唔爆點賺$$ )
作者: kai_matt    時間: 19-3-2013 21:41     標題: 回覆 60# 的帖子

haha, no la
the CAR-15 stock got a special selector, and a super short piston; and they simply don't fit the kit
作者: kai_matt    時間: 19-3-2013 21:42

And I changed the chrome silver bolt carrier instead of the original grey one
作者: gainax    時間: 19-3-2013 23:36

引用:
原帖由 kai_matt 於 19-3-2013 21:05 發表

Bolt carrier太薄,種唔到鋼

飛機被削係由於飛機被bolt carrier頂出咗,執過已ok

Charging handle因為粒buffer所以長咗,每開一槍都撞一下,所以斷咗

...
種縲絲應該得, 定係豬P做薄左
作者: ~~方~~    時間: 19-3-2013 23:40

引用:
原帖由 gainax 於 19-3-2013 21:20 發表
飛機底口小小刮到邊位無乜影響, 刮到去"口"入面先漏走啲氣 前面上彈杆我支冇乜事,
其實WA設計到咁又難怪, 因為真鐵個bolt stop係頂住bolt頭下面,
GBB照跟就唔太可行, 因行程過長同到上彈杆"蝕", 所以估佢就 ...
所以wa system真係存在住好多理想同現實既問題
作者: gainax    時間: 20-3-2013 00:24     標題: 回覆 65# 的帖子

冇影響功能唔算係問題既, 只要針對個兩個地方調整可以耐玩,換CNC鋼件再調整基本唔爆又耐磨,
想更耐用只有改番厚條bolt或縮細隻飛機, 但個外型會失真或影響後座力,
KSZ bolt同蛇bolt就係例子,一把落場好但結構冇乜收藏價值,另一把掉轉, 所以GBB仿真同性能同耐用度難以全部滿分至高水平
得一想三太難為Gas推動了,CO2推動唔計
作者: kakawong    時間: 27-3-2013 01:13

師兄有小小問題,我見槍身marking係cal.223,小弟見識小唔知真鐵係咪用.223子強嘅呢?
作者: kai_matt    時間: 27-3-2013 01:23     標題: 回覆 67# 的帖子

yep, in Vietnam War
作者: 冰影    時間: 28-3-2013 00:05

E支有全鋼件ver ?!
係咪有支係前節長D既款?
thanks
作者: XJeffreyX28    時間: 28-3-2013 00:18     標題: @@

咁短gei
作者: kai_matt    時間: 28-3-2013 00:29     標題: 回覆 69# 的帖子

plz read the before pages carefully
作者: 冰影    時間: 28-3-2013 01:44

引用:
原帖由 kai_matt 於 28-3-2013 00:29 發表
plz read the before pages carefully
IC原來果支叫M16VN~ 睇翻資料Gp m16vn多鋼件過你依支@@
個兩支一樣咁靚仔!
btw朗哥是店名還是樓主朋友?
若買的話都想舊化下
此終舊化左有味道好多!
thanks
作者: tf141    時間: 28-3-2013 02:03

引用:
原帖由 冰影 於 28-3-2013 01:44 發表

IC原來果支叫M16VN~ 睇翻資料Gp m16vn多鋼件過你依支@@
個兩支一樣咁靚仔!
btw朗哥是店名還是樓主朋友?
若買的話都想舊化下
此終舊化左有味道好多!
thanks
朗哥 is the boss of "QXF"
作者: 冰影    時間: 28-3-2013 13:58

引用:
原帖由 tf141 於 28-3-2013 02:03 發表

朗哥 is the boss of "QXF"
Ic thanks
知唔知大約幾錢一次舊化? ( m4/m16)
作者: kai_matt    時間: 28-3-2013 14:34     標題: 回覆 74# 的帖子

不如自己出去問
郵局隔離
M4, m16個size差咁遠
你去同我去個價錢又唔同
答你唔到
作者: 冰影    時間: 28-3-2013 22:09

引用:
原帖由 kai_matt 於 28-3-2013 14:34 發表
不如自己出去問
郵局隔離
M4, m16個size差咁遠
你去同我去個價錢又唔同
答你唔到
OK thanks
BTW GBB M16vn的話,GP定VVE好?!
作者: kai_matt    時間: 28-3-2013 22:20     標題: 回覆 76# 的帖子

GP
作者: 冰影    時間: 28-3-2013 22:32

引用:
原帖由 kai_matt 於 28-3-2013 22:20 發表
GP
整體都贏好多?! (外觀/性能)
作者: kai_matt    時間: 28-3-2013 22:35     標題: 回覆 78# 的帖子

外觀: if u can find the WE one with marking; then they are similar
性能: GP=WA system= win
作者: 冰影    時間: 28-3-2013 22:54

引用:
原帖由 kai_matt 於 28-3-2013 22:35 發表
外觀: if u can find the WE one with marking; then they are similar
haha i got it thx
我岩岩先發現e興趣公假唔開.....個優惠無左.....
重諗找完資料聽日去....丁!!!!!!!!!!!
作者: kai_matt    時間: 28-3-2013 23:44     標題: 回覆 80# 的帖子

優惠is not applicable to showroom
if not, I would hv bought it already
作者: 冰影    時間: 29-3-2013 00:20

引用:
原帖由 kai_matt 於 28-3-2013 23:44 發表
優惠is not applicable to showroom
if not, I would hv bought it already
唔係3月份買野滿3000就3倍分咩??
我之前去D職員都係咁講
作者: f22a    時間: 29-3-2013 00:54

引用:
原帖由 kai_matt 於 28-3-2013 22:35 發表
WE 果個 A1 身好多外觀位做錯咯喎....  
作者: kai_matt    時間: 29-3-2013 00:58     標題: 回覆 82# 的帖子

oh...I think u r talking abt the discount
作者: kai_matt    時間: 29-3-2013 00:58     標題: 回覆 83# 的帖子

haha
then GP wins totally
thx for the info.
作者: 冰影    時間: 29-3-2013 01:37

引用:
原帖由 kai_matt 於 29-3-2013 00:58 發表
oh...I think u r talking abt the discount
認真唔知重有咩discount  
唉無得3倍分la......
作者: 冰影    時間: 29-3-2013 01:41

完全唔記得左放復活假

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0