標題: WE........ [打印本頁]

作者: ohmydie    時間: 17-3-2013 21:00     標題: WE........

http://www.youtube.com/watch?v=hAgtFCVkg5E&feature=youtu.be
會自爆~~
怕怕........
作者: gtoray    時間: 17-3-2013 21:07

睇左頭一分鐘正當想讚氣化好,連發爽.....
作者: ~~方~~    時間: 17-3-2013 21:34

顏射滑架
作者: 2slow    時間: 17-3-2013 21:40

Exactly what kind of propane is he using?
作者: h.t.f    時間: 17-3-2013 21:59

哈哈哈,我淨係聽到頭頂有烏鴉.
作者: faihk    時間: 17-3-2013 22:23

古滑的槍~
作者: Tango1997    時間: 17-3-2013 22:32

所以話。。。。玩乜鎗都好。。。。起碼要帶番個護眼罩
作者: jn_jona    時間: 17-3-2013 23:07

我諗到樣野,
好多玩其他牌子m9既師兄都試過裂滑架
但未去到飛,
因為佢地打單發,知道裂就好收手
但打連發唔知裂照打,打爆埋
大家覺得呢個推論合唔合理?
作者: rYaN    時間: 17-3-2013 23:32

睇到隔離台D HATER真係好笑
作者: joey    時間: 17-3-2013 23:37

烏鴉叫得好合時
作者: rho837    時間: 18-3-2013 09:32

嘩!像真到同真鐵一樣爆SLIDE! 但真鐡係五萬發打後爆SLIDE! YYE勁!100發就叫你改槍UPGRADE! 班aftermarket生產商大喜好消息!
作者: 小八哥    時間: 18-3-2013 09:50

精彩....古感的鎗
作者: CLos3r    時間: 18-3-2013 11:12

引用:
原帖由 rYaN 於 17-3-2013 23:32 發表
如果我去果度講話we 18c想換台仔鋼silde
會唔會俾佢地笑
作者: loveless    時間: 18-3-2013 11:22

WE 的產品加足補品後, 大部份應該係好槍.

試想下呢個例子:
井勝M4有6位數字流水號,  頭3個冧巴係年份.
o下即係全年唔過999支, 好睇唔好食..
WE不斷出新款, 如果要交足料至出貨, 自不然要賣得貴, o甘就真係食蕉o各....
作者: Tinne    時間: 18-3-2013 11:49

真槍同玩具槍都一樣會爆! 係M9 設計問題!
作者: joey    時間: 18-3-2013 12:20

引用:
原帖由 Tinne 於 18-3-2013 11:49 發表
但拍片果位外國game友打左120發上下炸wo!

用真槍做對比會唔會牽強左D呢?
作者: 怒人甲    時間: 18-3-2013 12:23

引用:
原帖由 Tinne 於 18-3-2013 11:49 發表
甘WE 設計都考慮得好詳細, 連爆SLIDE 都跟埋~
作者: kai_matt    時間: 18-3-2013 12:24     標題: 回覆 16# 的帖子

我諗真係撞手神
用五十四飛長匣full咗過一百匣
乜事都無
作者: 2slow    時間: 18-3-2013 12:26

我都覺得係 應該M9條slide本身設計有關系....
作者: Dave    時間: 18-3-2013 12:29

引用:
原帖由 怒人甲 於 18-3-2013 12:23 發表

甘WE 設計都考慮得好詳細, 連爆SLIDE 都跟埋~
GBB M4 落水唔識炸,失真!

PS.. 15 樓師兄係曲線吧...
作者: Lolanto    時間: 18-3-2013 12:49

係時候買鋼滑架
作者: kfc    時間: 18-3-2013 13:50

作者: Dave    時間: 18-3-2013 14:00

引用:
原帖由 kfc 於 18-3-2013 13:50 發表

M4 落水會炸?

http://www.youtube.com/watch?v=0MA1IFKwdAQ
1:02

https://www.youtube.com/watch?v=vjMH94PuT_I

好舊啦WO
作者: kfc    時間: 18-3-2013 14:02

作者: kenchan3037    時間: 18-3-2013 14:05

引用:
原帖由 Dave 於 18-3-2013 12:29 發表

GBB M4 落水唔識炸,失真!

PS.. 15 樓師兄係曲線吧...
真槍好似係出過事,http://zh.wikipedia.org/zh-tw/M9%E6%89%8B%E6%A7%8D
好似又有人將UZI 9MM彈入落M9打出事
岩岩睇槍炮世界好似冇提及
仲講到M9好堅TIM,反覆測試都係M9性能好

作者: Dave    時間: 18-3-2013 15:09

引用:
原帖由 kfc 於 18-3-2013 14:02 發表

難度你分不清什麼是廣告嗎
我唔知廣告定咩,我只係見到m4 爆左膛,完。

我亦冇講廣唔廣告,i said 有條片 m4 落水爆膛,而真係有,thats all

如果你「覺得」條片假咪假,好閒。

作者: gtoray    時間: 18-3-2013 15:20

引用:
原帖由 kenchan3037 於 18-3-2013 14:05 發表

真槍好似係出過事,http://zh.wikipedia.org/zh-tw/M9%E6%89%8B%E6%A7%8D
好似又有人將UZI 9MM彈入落M9打出事
岩岩睇槍炮世界好似冇提及
仲講到M9好堅TIM,反覆測試都係M9性能好
M92F 爆滑架是出曬名的問題
所以後來在M92FS滑架上作出出了調整
作者: 2slow    時間: 18-3-2013 15:23

曾經有seal team人員爆面呢

http://thegunzone.com/m9-a.html
作者: gtoray    時間: 18-3-2013 15:31

你睇連發版改到條SLIDE幾肉?

作者: Dave    時間: 18-3-2013 15:37

m9 爆就出哂名,無需質疑。後期係改善左的。

而且果時係講緊幾萬支爆幾支,比例上係好低,但出黎個心理壓力係好大,即係話我呢支古惑的槍一萬槍先會有一槍向後射,放心用吧

然而真鐵爆個位係slide 中段,we 係爆飛機 ( 真係爆出黎果隻爆 )

作者: 2slow    時間: 18-3-2013 16:04     標題: 回覆 30# 的帖子

改善左其實個架照爆, 但加左d野令佢爆架時後面d零件/slide唔會飛脫
作者: kenchan3037    時間: 18-3-2013 16:05

引用:
原帖由 gtoray 於 18-3-2013 15:31 發表
你睇連發版改到條SLIDE幾肉?

睇槍炮世界,佢個''180度開坑''滑架,係為左方便跳殼,唔同方向退殼都唔會留殼係槍膛,(唔係有拉殼扣同頂殼部件咩 ?應該唔關事架?)同時方便從退殼口入彈
到左連射成個設計冇左
作者: gainax    時間: 18-3-2013 21:41

馬記M9系統個架都唔係咁穩陣, 我們仲加過連發唔死就奇
當然用料質量亦有可疑
作者: mlcvm    時間: 19-3-2013 22:35

講講下lo埋真槍來講
作者: winston05    時間: 19-3-2013 22:40

引用:
真槍係爆前面...
作者: Eddiem249    時間: 19-3-2013 23:19

引用:
原帖由 rYaN 於 17-3-2013 23:32 發表
你笑人係HATER時,人亦笑你係死忠FANBOY....
作者: 囧樣佬    時間: 21-3-2013 11:52

隔離台有人話:原來飛機真係識飛
作者: rYaN    時間: 21-3-2013 12:54

引用:
原帖由 Eddiem249 於 19-3-2013 11:19 PM 發表

你笑人係HATER時,人亦笑你係死忠FANBOY....
我自己係唔係自己知,不過果邊D人好鐘意放大某廠既問題
作者: 4jai    時間: 21-3-2013 13:14

引用:
原帖由 2slow 於 18-3-2013 12:26 發表
我都覺得係 應該M9條slide本身設計有關系....
又唔見以前有其他玩具廠嘅金屬slide會爆?
火藥同gas,混埋一談好似有d兒無溪
作者: 怒人甲    時間: 21-3-2013 13:16

引用:
原帖由 rYaN 於 21-3-2013 12:54 發表

我自己係唔係自己知,不過果邊D人好鐘意放大某廠既問題
同時都縮細另外某牌既問題
作者: queen    時間: 21-3-2013 14:06

引用:
原帖由 4jai 於 21-3-2013 13:14 發表

又唔見以前有其他玩具廠嘅金屬slide會爆?
火藥同gas,混埋一談好似有d兒無溪
Main point is, are there any problem of other FULL AUTO toy M9?

Don't use a semi-auto M9 to compare the Fill-Auto M9......
作者: RCman    時間: 21-3-2013 14:23

唔好下下都係聽番來好嗎?呢道留言的有幾多位師兄有老馬/我們M9?
拆解過理解過先至好下定論。知唔知有爆個M9滑架係點解爆嗎?爆邊個位好嗎?
下下都係聽返來?有幾多個巴仙係真.....你地自己想想吧!
我睇片.....成蟲話大陸的電器都會爆炸的

作者: rYaN    時間: 21-3-2013 16:05

引用:
原帖由 怒人甲 於 21-3-2013 01:16 PM 發表

同時都縮細另外某牌既問題
係果面真係千其唔好出聲,唔好講自己果枝冇事,因為講親你都係佢地FANBOY,打手,etc...
所以都係唔好出聲好過出
作者: gainax    時間: 21-3-2013 16:08

引用:
原帖由 RCman 於 21-3-2013 14:23 發表
唔好下下都係聽番來好嗎?呢道留言的有幾多位師兄有老馬/我們M9?
拆解過理解過先至好下定論。知唔知有爆個M9滑架係點解爆嗎?爆邊個位好嗎?
下下都係聽返來?有幾多個巴仙係真.....你地自己想想吧!
我睇片.... ...
今次爆到咁實係佢唔啱架嗱, 中過我們伏或對家仲唔開火
只怪係唔係都夾硬整個連射,又個牌面”爆”出名唔抽乾就奇,
換轉係第二間好評啲台仔,事情結局可能美好收場
作者: queen    時間: 21-3-2013 16:14

引用:
原帖由 gainax 於 21-3-2013 16:08 發表

今次爆到咁實係佢唔啱架嗱, 中過我們伏或對家仲唔開火
只怪係唔係都夾硬整個連射,又個牌面”爆”出名唔抽乾就奇,
換轉係第二間好評啲台仔,事情結局可能美好收場
You can see the result of VFC Glock.......
作者: mk23    時間: 21-3-2013 17:26

唔講GBB/AEG. 只講 氣手槍.

WE做手槍相信都有3/5/7年.
VFC做手槍約1年多.
WE的手槍產品我估計超過50把.
VFC的手槍產品現只有4把(Glock18/17/19及OEM的M&P9C).
彈匣漏氣兩間差唔多.
爛野方面,WE就很多都試過爆slide,槍管等
VFC就最多人講hammer parts容易損耗,mag relase塊鐵片仔掉及bolt得唔順, 反而爆slide就無咩聽過.

其實我覺得應該將WE同KJ就比較反而合適, 因無論生產連份,產品數量,價錢差唔多.

而將VFC同SRC做比較會match D.

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0