標題: 相機維修(唔知係咪放呢區) [打印本頁]

作者: b.jam    時間: 28-3-2013 01:06     標題: 相機維修(唔知係咪放呢區)

有無師兄知道邊度有得維修?
olympus ep2....
部機早排帶去韓國,間唔中影相按快門整,個顯示器就會出現一間間粉紅色畫面,等一陣又無事。
係咪線鬆左?
作者: Lolanto    時間: 28-3-2013 01:41

http://www.olympus.com.hk/tc/cs.html
作者: b.jam    時間: 28-3-2013 02:07

但部機張單唔見左,唔知收唔收?
作者: RCman    時間: 28-3-2013 09:43

引用:
原帖由 b.jam 於 28-3-2013 02:07 發表
一般每個牌子的相機無單都會修,就算行水,過保...都一樣要修理的開機費。
開機後再報價零件費。
只不過個別品牌如果過左保而又有保用証證明係行貨,可能會有九折零件。
OM我就唔清楚了,不過...EP2你要評估下值唔值得修理。
因為開樣費可能要你四五百,再有問題換零件又再報價。
如果真係Mon有事.....就.....
詳情都要打去問下OM
作者: louisli    時間: 28-3-2013 11:46

引用:
原帖由 b.jam 於 28-3-2013 02:07 發表
收,要比多幾舊水,當無保用
我前排先換左個EP1 mon,9舊...
作者: b.jam    時間: 28-3-2013 13:39

引用:
原帖由 louisli 於 28-3-2013 11:46 發表

收,要比多幾舊水,當無保用
我前排先換左個EP1 mon,9舊...
你個mon乜事?

我個部係一影相個mon就會出現一間間既畫面,
打左去cs問價,開機收$200,維修就扣數
作者: louisli    時間: 28-3-2013 14:52

引用:
原帖由 b.jam 於 28-3-2013 13:39 發表

你個mon乜事?

我個部係一影相個mon就會出現一間間既畫面,
打左去cs問價,開機收$200,維修就扣數
我係un 爆左個mon,花晒畫面,焗住換
作者: chris1    時間: 7-4-2013 22:11

搭單問下如果NikonDC除塵收幾錢,我部三摺機都幾多塵入左鏡片之間, 明顯影響畫質, 感謝

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0