標題: That's my RX-93-2 [打印本頁]

作者: queen    時間: 23-8-2007 13:36     標題: That's my RX-93-2

當完成這模型後的感覺便是----"失敗".....因為發現和埋想中的有很大的出入......
首先是想挑戰淺色的金鐲色(因深色的自問已做得不錯), 最後...失敗收場
金鐲淺藍色較果不錯, 亦做到本身希望的顏色, 但另外一隻(理論上係白色), 就挑戰失敗......原來想做"金鐲白", 但是做不到變了淺灰色......
其二....水印紙.....可能太少用了.....衰咗
其三....個shield.....比masked用的膠紙整衰咗....嚡.........
睇相啦
作者: ZaMaR    時間: 23-8-2007 13:44

白背景+打燈=金屬白(即係銀色....)效果再生
作者: 路比    時間: 23-8-2007 14:59

如果要白D可以噴銀之後再噴珍珠白呀
作者: queen    時間: 23-8-2007 21:43

引用:
原帖由 ZaMaR 於 23-8-2007 13:44 發表
白背景+打燈=金屬白(即係銀色....)效果再生
銀色....又點同金屬白呢................
作者: queen    時間: 23-8-2007 21:46

引用:
原帖由 路比 於 23-8-2007 14:59 發表
如果要白D可以噴銀之後再噴珍珠白呀
我呢隻何止用珍珠白, 仲用埋白色珍珠粉......

可能金屬白呢隻色, 根本唔存在...........
作者: Kuznetsov    時間: 24-8-2007 07:49

我對支自護棋有興趣
作者: gtoray    時間: 24-8-2007 11:55

很不錯的說~
作者: mujiadam    時間: 24-8-2007 12:53

QUEEN 兄,想問一下背後得那一個櫃,做一個好像你放玩具的要幾多錢到呢?
THX
作者: queen    時間: 24-8-2007 13:24

引用:
原帖由 mujiadam 於 24-8-2007 12:53 發表
QUEEN 兄,想問一下背後得那一個櫃,做一個好像你放玩具的要幾多錢到呢?
THX
all from ikea.........................
作者: Hkpolice-Psu    時間: 25-8-2007 15:56

that's my hinu
作者: cccarlos    時間: 26-8-2007 08:23

很強的舊化
作者: Evolve    時間: 2-2-2008 10:43

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0