標題: [認真] 灣仔聯合國都.....? [打印本頁]

作者: angus215    時間: 25-4-2013 07:23     標題: 灣仔聯合國都.....?

http://hkm.appledaily.com/detail ... &issue=20130425
作者: gtoray    時間: 25-4-2013 07:37

同道具槍單野有冇關呢?
作者: kimkileo    時間: 25-4-2013 07:59

總之兩單野加埋又會好易俾人覺得玩槍就過J
作者: JW.    時間: 25-4-2013 08:02

又一單!
作者: 里安    時間: 25-4-2013 14:44

引用:
原帖由 gtoray 於 25-4-2013 07:37 發表
同道具槍單野有冇關呢?
如果反黑就未必關事
作者: gtoray    時間: 25-4-2013 15:02

引用:
原帖由 里安 於 25-4-2013 14:44 發表

如果反黑就未必關事
完全無留意
作者: geoprotex    時間: 25-4-2013 15:09

引用:
新界南反黑組根據線報,凌晨零時搜查灣仔道224號祥樂大廈一間氣槍店.....
新界南反黑組查港島區鋪頭?俾人報寸嘅可能性極高...
作者: kai_matt    時間: 25-4-2013 15:26     標題: 回覆 7# 的帖子

it doesn't matter which region takes action as long as it's in Hong Kong
作者: kin123450    時間: 25-4-2013 15:40

反黑組???上次道具槍係重案......應該唔關道具槍個件事
作者: Tango1997    時間: 25-4-2013 16:24

引用:
原帖由 geoprotex 於 25-4-2013 15:09 發表

新界南反黑組查港島區鋪頭?俾人報寸嘅可能性極高...
我刀相信無鬼唔死得人
作者: Tango1997    時間: 25-4-2013 16:27

其實灣仔個間同KA有無關係嫁
作者: JBL    時間: 25-4-2013 16:28

作者: sovietarmy2012    時間: 25-4-2013 16:54

king arms = KA???
作者: Tango1997    時間: 25-4-2013 17:14

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 25-4-2013 16:54 發表
king arms = KA???
吓。。。。你依家先知牙
作者: Jonny.R    時間: 25-4-2013 17:49

日日都會經過UN, 今日經過見佢地冇開
希望佢地冇事喇 唔想為左買少少要過海
作者: andre_ktss15    時間: 25-4-2013 18:15     標題: 話聯合國有人報串

點解冇人報蛇三呢?
作者: match_man    時間: 25-4-2013 18:17

引用:
原帖由 andre_ktss15 於 25-4-2013 18:15 發表
點解冇人報蛇三呢?
係都報 Professer 先la
作者: Jonny.R    時間: 25-4-2013 18:18

會唔會係行家報串
作者: andre_ktss15    時間: 25-4-2013 18:19     標題: 回覆 2# 的帖子

又得
作者: faihk    時間: 25-4-2013 20:13

咁攪落去... 我好驚第日無槍玩囉!
作者: DESTINY--1    時間: 25-4-2013 21:20

自上次打馬騮同打穿小巴兩單野之後
越來越出事...從警訊專輯升級到行動警戒
作者: EdKong    時間: 25-4-2013 22:13

http://cablenews.i-cable.com/web ... .php?news_id=405991
陸續有來
作者: gtoray    時間: 25-4-2013 22:38

引用:
原帖由 EdKong 於 25-4-2013 22:13 發表
http://cablenews.i-cable.com/web ... .php?news_id=405991
陸續有來
自家制喎!
作者: ohnavi    時間: 25-4-2013 22:46

甘專業呀
作者: sovietarmy2012    時間: 25-4-2013 23:24

新界南反黑組?!有涉黑人士買/玩槍...警方當兵器庫查辦,以過J為名敲山震虎,最後無事,特區繼續繁榮安定....個故仔係咪合理D...?!
作者: starfox    時間: 26-4-2013 00:32

點解差人一到就唔駛試鎗都知過2J?同埋佢D貨寄外國咁點計?
作者: rho837    時間: 26-4-2013 01:52

我覺得到最後都係放人了事!
Dummy槍唔射得又拉! 見到有啲件又拉! 打豆又拉!
係打啖罐仔唔拉! 係買刀唔拉!
最好老解閧珍窗舖! 佢買乜賣乜一定冇人敢拉!
作者: T-800    時間: 26-4-2013 03:09

引用:
原帖由 EdKong 於 25-4-2013 22:13 發表
陸續有來
又一腦殘人仕......

Happy shooting!
作者: jamessin    時間: 26-4-2013 04:58

差佬做show 冇計~
作者: rho837    時間: 26-4-2013 08:22

佢地好成功做到玩槍係犯法!
作者: 失去靈魂騎兵師    時間: 26-4-2013 09:02

昨晚果單一日就拉到人........

作者: 2slow    時間: 26-4-2013 09:17

呢期咁hit, 大家都係小心d好
番去check真d自己既軍火先...
作者: angus215    時間: 26-4-2013 10:18

消息稱,一名旅客上月離港時,被機場安檢人員發現藏有超出法例規定兩焦耳的氣槍,旅客聲稱是由灣仔道一間氣槍舖購來,新界南總區反黑組接手調查,發現有關店舖及設於柴灣貨倉,均存有強射擊力的非法改裝氣槍。
原來係機場出境時出事!
作者: ayaka    時間: 26-4-2013 10:42

如果當場搜到過J槍, 咁就真係玩完了...
作者: ayaka    時間: 26-4-2013 10:47

引用:
陸續有來
重有埋小車床...
作者: leahcim    時間: 26-4-2013 11:48     標題: 回覆 26# 的帖子

同埋佢D貨寄外國咁點計?

法例上, 管有過 jj 都唔得
作者: carl    時間: 26-4-2013 11:52

引用:
原帖由 leahcim 於 26-4-2013 11:48 發表

出視証明出口的文件, 希望法官接納....
作者: Hkpolice-Psu    時間: 26-4-2013 12:07

引用:
原帖由 leahcim 於 26-4-2013 11:48 發表

唔係一句出口就大晒既,好似荷蘭大麻合法既,咁如果有人響香港準備寄大麻去荷蘭既時候俾截查,後果會點?
作者: EdKong    時間: 26-4-2013 12:13

睇黎我地要準備買nerf gun喇
作者: geoprotex    時間: 26-4-2013 12:31

只要過JJ就係槍械,就算只做出口生意都要攞槍牌&出口許可證。
作者: leahcim    時間: 26-4-2013 12:42     標題: 回覆 38# 的帖子

所以我咪答26# 的帖子....法例上, 管有過 jj 都唔得
作者: leahcim    時間: 26-4-2013 12:42     標題: 回覆 37# 的帖子

即係已經犯咗法
作者: Jonny.R    時間: 26-4-2013 12:48

如果d槍鋪肯守法,唔改JJ槍咪乜事都冇
作者: Tango1997    時間: 26-4-2013 13:22

引用:
原帖由 Jonny.R 於 26-4-2013 12:48 發表
人為財死。。。鳥為飼亡。。。

客人比錢改。。。。出事推落槍鋪
槍鋪收錢改。。。。出事推話個客自己改
槍主自己改。。。。出事推落槍鋪
。。。。。。。。。。。。
到頭來。。。睇吓個法官信邊個
作者: Sophi_hk    時間: 26-4-2013 13:26

引用:
原帖由 Jonny.R 於 26-4-2013 12:48 發表
假設買左PT粒,買左銀筒,人地話銀筒大力d好喎,自己換左銀筒上去
去到機場出景比人周到,check左係大大力,然後一口咬定響邊度邊度買我咩都唔知
咁點?
作者: gtoray    時間: 26-4-2013 13:28

引用:
原帖由 Sophi_hk 於 26-4-2013 13:26 發表

假設買左PT粒,買左銀筒,人地話銀筒大力d好喎,自己換左銀筒上去
去到機場出景比人周到,check左係大大力,然後一口咬定響邊度邊度買我咩都唔知
咁點?
請律師
作者: 061084    時間: 26-4-2013 13:41

-DEL-

作者: rho837    時間: 26-4-2013 15:24

引用:
原帖由 tango1997 於 26-4-2013 13:22 發表

人為財死。。。鳥為飼亡。。。

客人比錢改。。。。出事推落槍鋪
槍鋪收錢改。。。。出事推話個客自己改
槍主自己改。。。。出事推落槍鋪
。。。。。。。。。。。。
到頭來。。。睇& ...
一定係揸槍個出事!
作者: Jonny.R    時間: 26-4-2013 15:24

既然係甘 所有槍鋪停止改槍服務 要改就自己學
停售m130彈弓及其他可以改到大大力既零件
所有新槍一返貨就改到變馬記原裝力,即使用輕彈check槍都屈你唔到

做齊既話 我相信冇人拉到你掛
作者: Tango1997    時間: 26-4-2013 15:38

引用:
原帖由 Jonny.R 於 26-4-2013 15:24 發表
所有新槍一返貨就改到變馬記原裝力,即使用輕彈check槍都屈你唔到

...我唔想咁講。。。但係。。。。你最好去check1check個頭

作者: aramua    時間: 27-4-2013 08:13

引用:
原帖由 Jonny.R 於 26-4-2013 15:24 發表

m130以上彈弓可到旺角另一邊
輕彈check槍更加難屈你(不用計重量?) ~~~~~
作者: loveless    時間: 27-4-2013 10:43

點解成日要"覺得" 政府要禁槍?
點解成日要"覺得" 警察要屈你?
點解成日要"覺得"背後係中國陰謀?

唔放低成見,
就永遠都單方面建立出一個敵對位置,
單方面建立出無數幻想出來的受害理由.

對願意奉公守法既絕大部份槍友
第一步最實際最需要既, 係要同政府溝通、講數.
尋求共識, 去公開一個相對清楚易明的驗槍標準.
就係o甘簡單.

如果有問題唔去針對核心嘗試去解決,
但日日就搞埋晒成堆嘩眾取竉又不自量力既小動作,
就真係搞到最終要禁槍o個日, 都唔會明點解會失敗.
作者: siriochow    時間: 27-4-2013 11:39     標題: 回覆 35# 的帖子

仲要係cnc

死啦,我仲想上佢網買野,仲有冇人工作緊架

作者: rho837    時間: 27-4-2013 13:00

政府禁槍?
警察屈你?
中國陰謀?

成見,
敵對位置,
受害理由.

奉公守法
溝通講數.
尋求共識.
簡單.

問題核心,
小動作,
禁槍.

Finally Gun Ban!

作者: loveless    時間: 27-4-2013 13:14

引用:
原帖由 rho837 於 27-4-2013 13:00 發表
政府禁槍?
警察屈你?
中國陰謀?

成見,
敵對位置,
受害理由.

奉公守法
溝通講數.
尋求共識.
簡單.

問題核心,
小動作,
禁槍.

Finally Gun Ban!
大佬想講乜?
現在政府冇禁槍
而你我都好明顯唔想有禁槍既一日
但你又日日冷嘲熱諷唱政府要禁槍
呢D訊息就日日你嚇我我又嚇番你o甘不斷傳黎傳去
你真係覺得好健康?
作者: sovietarmy2012    時間: 27-4-2013 14:46

數起新聞沒有詳細資訊/事件由來,傳媒未審先判,個別人士捕風捉影,每天話題都也是不明所以地去炒作恐慌,動機令人存疑
作者: rho837    時間: 27-4-2013 16:26

引用:
原帖由 loveless 於 27-4-2013 13:14 發表

大佬想講乜?
現在政府冇禁槍
而你我都好明顯唔想有禁槍既一日
但你又日日冷嘲熱諷唱政府要禁槍
呢D訊息就日日你嚇我我又嚇番你o甘不斷傳黎傳去
你真係覺得好健康?
Sorry C-Hing! 遲小小再解釋多點點!
作者: loveless    時間: 27-4-2013 16:40

引用:
原帖由 rho837 於 27-4-2013 16:26 發表

Sorry C-Hing! 遲小小再解釋多點點!
fair dinkum
drinks on me if we do meet up someday.
作者: 小鬼182    時間: 27-4-2013 20:56

其實我想問…………un仲有無開………?
作者: 051039    時間: 27-4-2013 22:29

引用:
原帖由 小鬼182 於 27-4-2013 20:56 發表
其實我想問…………un仲有無開………?
佢網頁就話29號會接番網上order,幾時開番就唔知啦........
作者: angus215    時間: 27-4-2013 22:50     標題: 回覆 56# 的帖子

數起新聞沒有詳細資訊/事件由來,傳媒未審先判,係因為冇代表團體可以發聲同比人查詢先得ga!
作者: sovietarmy2012    時間: 27-4-2013 23:02

應該係出事者無做公關發佈,而沒有團體代表我們查詢警方進度及執法指引

我所知:
荷活只是扣查但未落叉,待律政司指引.

UN company:
Please be informed that Order shipping and Enquiry Reply will be delayed due to stock take till 29/4.
We will offer 12% off discount for all orders which placed before 29/4.
Enjoy shopping at UN Company!!
出處:http://www.uncompany.com/
作者: sovietarmy2012    時間: 27-4-2013 23:06

最好的方法是否找一名有法律知識的朋友綜合若干疑問去信警務署及律政署,並把回信CC及各大傳媒及政黨呢?

我只是提出,望各位指正
作者: rho837    時間: 27-4-2013 23:30

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 27-4-2013 23:06 發表
最好的方法是否找一名有法律知識的朋友綜合若干疑問去信警務署及律政署,並把回信CC及各大傳媒及政黨呢?

我只是提出,望各位指正
I have a story to tell but nothing related to this topic.

In Mars

As far as the story tell in the street! The carp has press charges against Mr. Hollyworld something like selling BanBan to non-license citizen? And this casusing every people on Mars scare the hell out!

As far as the story tells! Mr. Hollyworld only selling 100% local made expensive dummy guns on Mars!

As far as the story tells! The carp raid Mr. Hollyworld shop took out the drills and lathe for inspection! This maybe meaning stop his business on Mars in another way!

As far as the story tells! Mr. Hollyworld has no ammos$$$ to fight against the carps!

What should the story should be! Any good heart people in earth ride a spaceship to Mars to help?

See what the story goes!
作者: sovietarmy2012    時間: 28-4-2013 10:33

佢係一個持牌軍火商.出事後立即被吊銷執照,,,,,,,以香港手法,好正常

荷先生"100%自製Dummy"武器.佢認為"100%自製Dummy"不是真火器而不須買家領牌

警方拎左自製Dummy番去,卻因不能發射而不能檢驗

就當初而言一個持牌軍火商,100%自製Dummy武器,難免令警方思疑.

生意肯定有影響,任何司法程序亦花錢(可能有法援)

祝荷先生好運.
作者: rho837    時間: 28-4-2013 15:13

唉! 叉老話自家制玩具dummy蛋夾都有可能犯法?可以買到真子蛋入落隻夾到!真係比佢吹漲!死啦!好多Jap model guns原來係犯法!
作者: jasonma    時間: 10-5-2013 15:20

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0