標題: 大陸特種兵外國比賽一律用M系槍 [打印本頁]

作者: JBL    時間: 28-4-2013 00:13     標題: 大陸特種兵外國比賽一律用M系槍

作者: gtoray    時間: 28-4-2013 00:15

比賽 D 槍應該係由主辦單位提供一定系列比選手選舉

應該唔係自已帶去的
作者: 阿堅    時間: 28-4-2013 00:15

CQ , CQ-A
作者: JBL    時間: 28-4-2013 00:19

作者: corporal9946    時間: 28-4-2013 00:21     標題: 回覆 4# 的帖子

Or EMAG?
作者: nishi    時間: 28-4-2013 00:26

m4配支中國feel瞄準器怪怪地...
作者: gtoray    時間: 28-4-2013 00:27

引用:
原帖由 JBL 於 28-4-2013 00:19 發表

隻匣好似用Magpul  .......
唔似喎.

作者: JBL    時間: 28-4-2013 00:30     標題: 回覆 7# 的帖子

作者: gtoray    時間: 28-4-2013 00:35

又好似唔係統一武器....

http://www.youtube.com/watch?v=864u7GqKSMM
作者: 阿堅    時間: 28-4-2013 00:51

CQ-A黎 , 個右面製同支中國鏡

作者: gtoray    時間: 28-4-2013 00:56

引用:
原帖由 阿堅 於 28-4-2013 00:51 發表

點解要帶支老翻去呢....
作者: nishi    時間: 28-4-2013 01:01

引用:
原帖由 gtoray 於 28-4-2013 00:56 發表

唔通95式唔掂?
作者: 阿堅    時間: 28-4-2013 01:07

引用:
原帖由 gtoray 於 28-4-2013 00:56 發表

睇完條片 , 見到都係556既槍

所以估計可能係有口徑限制 , 但556既可以帶97去架....
作者: sunny2014    時間: 28-4-2013 03:47

記得就有過歐洲國家帶自己貨過去
結果美國佬玩野扣起咗D彈藥
如果用佢地果邊可以好common咁買到嘅可能唔駛怕再中招?
作者: sovietarmy2012    時間: 28-4-2013 10:16

件事係上年中東比賽中有某幾大隊抗議中國隊所用步槍及5.8彈藥穿透性過強,對其他人構成危險,立即迫其換槍,在抗議主辦單位無效下,主辦單位扔左幾支M4同5.56,比中國隊打幾飛後就比賽

今次可能用CQ了
作者: tango10    時間: 28-4-2013 10:36

有國產武器都唔用, 仲要話係因為穿透力強被禁止, 咁都參加呢啲比賽, 真是有辱國體!
祖國必需盡澄清所有武器詳情!
作者: sovietarmy2012    時間: 28-4-2013 10:45

老早澄清了
作者: ohnavi    時間: 28-4-2013 21:45

特種部隊,用咩槍其實有問題嗎?
就算95真係無M系甘穩定,又如何呢?
呢種比賽應該係士兵質素重於一切吧。
作者: carltam    時間: 29-4-2013 00:02

95 其實真係唔係好得,多年前加拿大既槍友玩過,100m集彈幾差下
今時今日好似有左改善,但仍然及唔上外國既造槍技術
http://www.youtube.com/watch?v=w2nNR_Ij87o

片尾話可以入沙,但一睇就知後面jam左,仲要笑笑下話ok
不過,而家槍既質素已經唔係最重要,比賽玩綜合性,打仗又用大殺傷力武器,槍就將會好似弓箭,成為一個歷史。
作者: mk23    時間: 29-4-2013 00:15     標題: 回覆 19# 的帖子

除左枝槍話唔係好準之外,好似話最呃得係D彈.
見過大陸有個特種部隊士兵寫過,話D5.8彈頭每粒size/重量等水水都唔同,每次返來都要揀過先用到...
作者: carltam    時間: 29-4-2013 00:23

引用:
原帖由 mk23 於 29-4-2013 00:15 發表
除左枝槍話唔係好準之外,好似話最呃得係D彈.
見過大陸有個特種部隊士兵寫過,話D5.8彈頭每粒size/重量等水水都唔同,每次返來都要揀過先用到...
大陸放係呢方面既錢同精神唔多,唔夠外國來係正常。最緊要佢唔開放市場,只係內部研究;相反外國開放個市場,發展一日千里,有時民間既水平更比軍隊既高。係呢個情況下,中國的槍點比?
不過,如何他朝有日射擊運動平民化,市場開放,相信好快就可以追上。唉,但又無呢日,都係一個問題。
作者: sovietarmy2012    時間: 29-4-2013 00:45

軍方同民間係兩回事

軍方買野要平量要大,當然無民用彈咁精美
作者: Tango1997    時間: 29-4-2013 00:50

引用:

證明比鬼佬睇。。。。老翻國狗水準拍住原廠
作者: 阿扯    時間: 5-5-2013 00:08

引用:
原帖由 gtoray 於 28-4-2013 00:15 發表
比賽 D 槍應該係由主辦單位提供一定系列比選手選舉

應該唔係自已帶去的
槍係國產,鏡係03式槍用的鏡...

圖片附件: r_25.jpg (5-5-2013 00:08, 32.86 KB) / 該附件被下載次數 131

作者: aizikovitz    時間: 6-5-2013 18:22

用美國槍係因為大會限制用m4(冇記錯既話) 不過我記得之前睇新聞話大陸既連m4匣快速入彈都唔識 不過就囉左冠軍咁解55
作者: Hkpolice-Psu    時間: 6-5-2013 21:06

引用:
原帖由 阿堅 於 28-4-2013 00:51 發表

咁樣頂住隻匣來射,會唔會易jam d ga...
作者: sovietarmy2012    時間: 6-5-2013 21:50

全程有各隊高手在背後拍住...亳不花巧老老土土咁又掃獎,這就是激親人的地方了
作者: MG-42    時間: 10-5-2013 01:55

作者: MG-42    時間: 10-5-2013 02:00

作者: sovietarmy2012    時間: 10-5-2013 07:14

引用:
原帖由 MG-42 於 10-5-2013 01:55 發表
要正槍用SCAR,SG551同HK416啦...  美產M4係咁正美仔Special Force唔洗手槍,機槍,步槍用曬歐洲FN,HK,SIG槍了...
識食wor c-ching,find sun drink tea

我只知gun street教我一樣,海豹係最強的  ...
作者: tango10    時間: 11-5-2013 18:22

精兵器介紹的相片中, 竟然一張都無用咩步槍的相!
作者: MG-42    時間: 13-5-2013 02:07

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0