標題: 師兄,請問KWA 支HK USP 4.5 compact 有咩評價? [打印本頁]

作者: hoperper    時間: 20-5-2013 21:04     標題: 師兄,請問KWA 支HK USP 4.5 compact 有咩評價?

我自己用開marui HI cap 4.3

因為我女朋友都打war game,想買支細槍比佢, 本身想買marui glock 17 比佢,因為都唔過1000
但係我覺得個款已經舊左少少, 加上我地打top gas, 佢係膠slide, 怕打爆滑架

所以選擇左KWA USP compact, 因為我自己都好鍾意呢個款
不過我唔係好熟system 7 有咩特別, 同埋如果要買匣方面, 有邊間廠O既匣可以support 到
如果有野壞,補品方面又支援足唔足?

有無師兄幫到我手?謝
作者: Stig    時間: 20-5-2013 21:11

引用:
原帖由 hoperper 於 20-5-2013 21:04 發表
我自己用開marui HI cap 4.3

因為我女朋友都打war game,想買支細槍比佢, 本身想買marui glock 17 比佢,因為都唔過1000
但係我覺得個款已經舊左少少, 加上我地打top gas, 佢係膠slide, 怕打爆滑架

所以選擇左K ...
匣=ksc

補品除左slide+barrel同回膛桿之類之外真係無乜點聽過...
作者: hoperper    時間: 20-5-2013 21:35

引用:
原帖由 Stig 於 20-5-2013 21:11 發表

匣=ksc

補品除左slide+barrel同回膛桿之類之外真係無乜點聽過...
KSC 匣貴唔貴?
單一個匣都唔會夠打, 衰極都要買多一隻
我上E何B 都唔見有那賣,最怕係買左槍,配件唔夠多
作者: RCman    時間: 20-5-2013 21:48

引用:
原帖由 hoperper 於 20-5-2013 21:35 發表

KSC 匣貴唔貴?
單一個匣都唔會夠打, 衰極都要買多一隻
我上E何B 都唔見有那賣,最怕係買左槍,配件唔夠多
KSC匣貴過馬記
零件少之又少。
要鎗款就貴貴都值,
求budget就緊係用回4.3,至少匣你可以share到,
而且Hi-cap匣又算平。
G17就勝在平,Option多,匣算輕身。
作者: hoperper    時間: 21-5-2013 01:13

how about P226 E2?
作者: tf141    時間: 21-5-2013 01:17

引用:
原帖由 hoperper 於 21-5-2013 01:13 發表
What about it ?
作者: RCman    時間: 21-5-2013 09:05

引用:
原帖由 hoperper 於 21-5-2013 01:13 發表
P226唔算細支
作者: hoperper    時間: 22-5-2013 00:05

引用:
原帖由 RCman 於 21-5-2013 09:05 發表

P226唔算細支
我想找支E2
不過市面上又唔多見有
作者: hung    時間: 22-5-2013 22:08

E2 早幾天二手網上有師兄放售
作者: tf141    時間: 22-5-2013 22:14

引用:
原帖由 hoperper 於 22-5-2013 00:05 發表

我想找支E2
不過市面上又唔多見有
Marui同埋KJ都有出喎
冇貨啦?
作者: hoperper    時間: 24-5-2013 01:33

引用:
原帖由 hung 於 22-5-2013 22:08 發表
E2 早幾天二手網上有師兄放售
我問左佢,佢完全唔應,PM 都廢事應,咁咪算囉
其實我支槍係買比我女朋友用,因為佢都想打WARGAME
我而家基本上lock 左3支槍比佢簡

馬記PX4, Glock 17, 同埋226R

而家我女朋友好似偏向PX4 多D, 因為槍短而手把位細,佢手細細就好好渣
我自己就用hicap 4.3
作者: hoperper    時間: 24-5-2013 01:34

引用:
原帖由 tf141 於 22-5-2013 22:14 發表

Marui同埋KJ都有出喎
冇貨啦?
E2 有貨,係驗袋有,都要!!@)
不過唔知E2 岩唔岩我女朋友渣
而家都係傾向PX4
作者: pakho0912    時間: 25-5-2013 01:07

E2 個grip都幾細,帶埋女朋友去槍鋪拎上手試下咪得
作者: hoperper    時間: 26-5-2013 13:55

最後已變成glock17
作者: hins11htss    時間: 31-5-2013 00:34

我女友都有打..佢鐘意USP ,但貴.最後買左WE G18c ....其實M1911都幾好揸

作者: hoperper    時間: 31-5-2013 00:57

引用:
原帖由 hins11htss 於 31-5-2013 00:34 發表
我女友都有打..佢鐘意USP ,但貴.最後買左WE G18c ....其實M1911都幾好揸
我就買左馬記比佢,一來QC 好,而家日本yen 跌左嗎,日本槍有一部份已經唔洗一千
USP 我有考慮, 但係我女朋友怕重, 所以唔會買金屬滑O架槍比佢用
馬記Glock 17 全膠就岩晒佢,佢一渣上手,真係愛不惜手. 而家爆鍾意支槍,
加上馬記Glock 17 多野換
可能玩下手我自己都渣多一支比自己玩

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0