標題: 新手..加入左PTW了..可是有問題想問問... [打印本頁]

作者: wing470076    時間: 24-5-2013 11:55     標題: 新手..加入左PTW了..可是有問題想問問...

C兄家好....岩岩入左支2013 KIT  PTW   .....安裝好灑.電子野..摩打..插好灑電發現無電到.....上網睇.見到人地一插電就會閃   旦我果支LED閃都唔閃下....成支槍咩反應都無...好似無電到甘...用過幾排電都系甘...我想問問C兄們.. 岩岩買番黎系唔系要點樣先可以開到支槍...E+咩反應都無好驚買到電子野系懷><  希望C兄幫幫手......
作者: ctman    時間: 24-5-2013 12:01

有冇check Fuse ar?
我之前都試過
結果係燒 Fuse
有冇按住boltlock試槍?

作者: NCP013    時間: 24-5-2013 12:34

插左電, SELECTOR 由SAFE 撥去SEMI時LED有冇閃一閃?
作者: watchmanll    時間: 24-5-2013 12:55

插左電, SELECTOR 由SAFE 撥去SEMI時LED會閃一閃
這是必然的反應...快再試試喇...
作者: wing470076    時間: 24-5-2013 14:33

Thank you c兄   不過呢我c過禁住bloat lock
又c過撥來撥去都無任何反應  fuse 仲未cheak
作者: ctman    時間: 24-5-2013 15:09

咁好大可能係Fuse lu
睇下粒fuse 裡面個U字位有冇斷到
作者: BNO    時間: 24-5-2013 15:15

有冇check 過motor 有冇未焊好....甩線
作者: wing470076    時間: 24-5-2013 15:30

FUSE CHEAK過無問題....
C兄我想問下摩打是否未焊好 粒LED都會唔閃?   因為我焊好左摩打...旦系....都系唔得...我C下再焊過  ...睇下點...
作者: wing470076    時間: 24-5-2013 18:22

搞左成日都系唔得....摩打C過通電行過WORK.... E+ 唔知系FET 問題定系 SEANCE 戈到問題
作者: jpg    時間: 28-5-2013 16:23

如果CHECK 哂FUSE, CHECK 埋焊位,
CHECK 埋D 線有冇裂痕, 可能SHORT CIRCUIT, 都冇既
真係要每樣試, ECU, SELECTOR BOARD, MOSFET.
作者: wing470076    時間: 30-5-2013 09:42

Cheak過灑了  fet 摩打都無問問題    應該系感應戈粒ecu 有問題一d反應都無 我想問下  有無得正系拿住戈粒野番槍店同佢換  ? 戈粒野都好似幾貴下
作者: kidult    時間: 30-5-2013 10:08

sensor 影相post 上黎睇睇
作者: iammok    時間: 30-5-2013 16:56

係咪無帶手套裝ecu..
又或者...有靜電
作者: wing470076    時間: 1-6-2013 23:41

系呀我無用手套裝  古吾到甘易懷  下次post相上黎比大家睇
作者: mlcvm    時間: 11-6-2013 23:09

一粒ecu 都好貴下
作者: kidult    時間: 12-6-2013 01:41

你駁好哂,再撥個selector ,有冇燈著??
作者: wing470076    時間: 15-6-2013 09:22

無呀 fet 摩打睇過無問題  就系粒ecu無任何反應同燈
作者: lochung    時間: 20-6-2013 19:17

正負極有無錯
作者: wing470076    時間: 18-7-2013 06:20

THX 大家  ...我買過粒ECU~~E+用得番了...

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0