標題: ptw vs aeg [打印本頁]

作者: shcheng    時間: 4-6-2013 21:16     標題: ptw vs aeg

請問各位ptw 有咩係aeg 做唔倒?
作者: jpg    時間: 5-6-2013 17:05

SORRY, 又係呢個問題, 自己爬下文啦...THANK YOU.
作者: CPK    時間: 5-6-2013 19:18

引用:
原帖由 shcheng 於 4-6-2013 21:16 發表
Tell me abt the differences between toyota n ferrai pls.
作者: shcheng    時間: 5-6-2013 20:00

我就係爬過文覺得除左 可換力 之外唔知 ptw 有咩好過aeg 先問 ma
作者: kidult    時間: 5-6-2013 21:20

除了好玩, 只有好玩!! 你買支玩落就明, 有d 野, 非筆墨所能形容
作者: tinyau1134    時間: 5-6-2013 21:22

應該問AEG 有咩係PTW 做唔到...如果唔係數唔曬
作者: kidult    時間: 5-6-2013 21:43

有呀, 長full 9百9!!  但玩ptw...派豆係對支槍既侮辱
作者: shcheng    時間: 5-6-2013 23:37

aeg省電好多 其實我兩支都有
但係我真係揾唔倒ptw 有咩好過aeg(除左鬼火)
想請教c hing 有咩因素令ptw 貴過aeg 5-8倍(兩支都tune 到最好)?
作者: ctman    時間: 6-6-2013 00:05

其實真係無咩特別,係唔知"典"解中左個頭埋去
可能其實就係只有除彈閘跌4-5粒bb彈同跌1粒嘅分別
又可能係只有要清槍同唔駛清槍嘅分別
嘅然你兩支都有,分別就只有你有冇用心去睇了
作者: shcheng    時間: 6-6-2013 00:18

但係aeg有 套非systema mosfet 一樣做倒wor , 都係冇彈cut 電+ fast reponse+ short stroke tigger
作者: shcheng    時間: 6-6-2013 00:24

就算你買systema evolution 波箱都抵過ptw la (但冇 冇彈cut)電
作者: ctman    時間: 6-6-2013 00:42

你講個套MOSFET 係ascu 我都有套裝左係支gp aeg度
但仍不及ptw爽,
Systema evolution講到尾都係想將ptw套野套落去aeg度
但宜家想揾都難,有機都想試試
作者: don20082000    時間: 6-6-2013 00:55

樓主不如問埋 gbb vs ptw vs aeg la,老實講真槍我玩過,就算GBB叫做最似真槍,所謂最似,其實只係彈數最像真姐
買支玩具玩下何必咁認真呢??值唔值唔同人有唔同睇法,好似未玩過wargame d人味見我地on居居咁,幾千銀買千槍
又痛又重為乜??有人落場鍾意cosplay,有人鍾意落場鍾意將返工既氣發洩係朋友身上既都有,樓主何必將乜槍vs乜槍拎黎做月經post呢
作者: Aki    時間: 6-6-2013 01:05

引用:
原帖由 don20082000 於 6-6-2013 00:55 發表
樓主不如問埋 gbb vs ptw vs aeg la,老實講真槍我玩過,就算GBB叫做最似真槍,所謂最似,其實只係彈數最像真姐
買支玩具玩下何必咁認真呢??值唔值唔同人有唔同睇法,好似未玩過wargame d人味見我地on居居咁,幾千銀買千槍 ...
樓主應該係好奇想知咩原因令PTW貴過AEG幾倍者,又唔洗拉到真槍同玩具槍咁遠既
作者: shcheng    時間: 6-6-2013 01:15

冇,我覺得 成皮野 買枝  又冇革新賣點 既野唔太合符經濟效益姐
作者: seals9121    時間: 6-6-2013 01:15

引用:
原帖由 CPK 於 5-6-2013 19:18 發表

Tell me abt the differences between toyota n ferrai pls.
好!已经解释晒一切。 坏枪保养的时候才真真正正感受到一切
作者: shcheng    時間: 6-6-2013 01:17

但係套野 我整左短扣雞 le
引用:
原帖由 ctman 於 6-6-2013 00:42 發表
你講個套MOSFET 係ascu 我都有套裝左係支gp aeg度
但仍不及ptw爽,
Systema evolution講到尾都係想將ptw套野套落去aeg度
但宜家想揾都難,有機都想試試

作者: shcheng    時間: 6-6-2013 01:22

莫非你兩支都有? 因為ptw 食電同彈少姐, 你試下兩支都發射 20000 發 睇下邊 支快打柴?
坏枪保养?? 你話槍街有幾多人識整 ptw ? parts? ptw 貴幾幾倍啦
引用:
原帖由 seals9121 於 6-6-2013 01:15 發表

好!已经解释晒一切。 坏枪保养的时候才真真正正感受到一切

作者: shcheng    時間: 6-6-2013 01:30

你估ptw 唔會壞咩
引用:
原帖由 shcheng 於 6-6-2013 01:22 發表
莫非你兩支都有? 因為ptw 食電同彈少姐, 你試下兩支都發射 20000 發 睇下邊 支快打柴?
坏枪保养?? 你話槍街有幾多人識整 ptw ? parts? ptw 貴幾幾倍啦

作者: jpg    時間: 6-6-2013 03:11

如果覺得ptw 唔好唔值,不妨放左去。
玩過ptw同gbb, 我唔會想再想揸AEG 肥仔pistol grip.
作者: shcheng    時間: 6-6-2013 03:45

好似psp 咁, 唔通2000,3000 機好揸過1000機?(psp has no controversial but dont know whether do aeg and ptw have or not)
btw 我放左1年而且 係原價既70% 仲要95%new+有野送 但冇人pm 先促使我開post ...
引用:
原帖由 jpg 於 6-6-2013 03:11 發表
如果覺得ptw 唔好唔值,不妨放左去。
玩過ptw同gbb, 我唔會想再想揸AEG 肥仔pistol grip.

作者: ctman    時間: 6-6-2013 07:45

扣雞我都整短左,仲整到同ptw不相上下Tim
引用:
原帖由 shcheng 於 6-6-2013 01:17 發表
但係套野 我整左短扣雞 le

作者: rho837    時間: 6-6-2013 11:02

Price!
作者: shcheng    時間: 6-6-2013 20:41

你 唔好忘記 我係用全改tune 好aeg(電子短扣雞)($5500total) vs 全改tune 好ptw ($28000)(換左麼打, hop up unit , barrel, front rail + outlook(prime))
並非一般改左 快頻同大力aeg,
引用:
原帖由 kidult 於 5-6-2013 21:20 發表 [ural=http://www.wargamehk.com/cgf/redirect.php?goto=findpost&pid=1074111&ptid=119399][/url]
除了好玩, 只有好玩!! 你買支玩落就明, 有d 野, 非筆墨所能形容

作者: spec.ops.    時間: 7-6-2013 13:00

引用:
原帖由 shcheng 於 6-6-2013 20:41 發表
你 唔好忘記 我係用全改tune 好aeg(電子短扣雞)($5500total) vs 全改tune 好ptw ($28000)(換左麼打, hop up unit , barrel, front rail + outlook(prime))
師兄唔好忘記而家AEG改裝零件比十年前平左好多
AEG我都有玩過,暴改過,改上萬蚊,仲要自己執
而家ptw一枝到手,已經滿足我要求
作者: TurTle:D    時間: 7-6-2013 14:09

其實講到禁火做咩姐 簡單啲:
Ptw:冇彈Cut電功能
        扣雞反應快,並非aeg可比
        近乎真槍Size
Aeg:外觀parts比Ptw多十幾條街
        匣既種類多於Ptw(只數ar15)
        Parts普及同便,槍街多師傅整(當然未必個個好)
        派彈專用
        冇禁食電
----------------------------------------------------
ps,扣雞反應快打game有好大優勢的
作者: ayaka    時間: 7-6-2013 14:23

PTW最差就係只得AR15同MP5
小弟宜家玩AK, PTW放埋一邊...
作者: ayaka    時間: 7-6-2013 14:27

不過個人覺得PTW打壞手勢, TRIGGER行程太短
同無左TRIGGER RESET "CLICK"一下個感覺
作者: CPK    時間: 7-6-2013 15:11

樓主師兄英明,PTW 係垃圾,原裝摩打係神經刀錢七偈,隨時死係正常,唔死係好彩。

呢度啲大佬十個有十九個都係玩 AEG 玩到出神入化,捉蟲轉玩PTW。

玩落先知奶野。

奉勸一句,入左既有得放好放啦,未玩千祈唔好入火坑。
作者: NCP013    時間: 7-6-2013 15:27

引用:
原帖由 shcheng 於 4-6-2013 21:16 發表
PTW 都只係其中一款AEG 系統, 而AEG 而家有咁多系統, 點比
作者: kidult    時間: 7-6-2013 15:37

膠post,  就算aeg 好到hihi, 我鐘意ptw,  口味既野, 冇討論空間
作者: theohins    時間: 7-6-2013 15:55

...

作者: CPK    時間: 7-6-2013 16:10

引用:
原帖由 kidult 於 7-6-2013 15:37 發表
膠post,  就算aeg 好到hihi, 我鐘意ptw,  口味既野, 冇討論空間
認真答便輸了。
作者: watchmanll    時間: 7-6-2013 18:44

我支PTW...S/Max 2012 + PDI 6.01 + 509mm ..... 50M以外.....仍可以一條直道到target

作者: kidult    時間: 8-6-2013 11:47

嘩….. 我唔同你玩
作者: spec.ops.    時間: 8-6-2013 13:53

引用:
原帖由 watchmanll 於 7-6-2013 18:44 發表
我支PTW...S/Max 2012 + PDI 6.01 + 509mm ..... 50M以外.....仍可以一條直道到target
正喎,得閒交流吓
作者: garyyanykw    時間: 8-6-2013 14:19

引用:
原帖由 kidult 於 7-6-2013 15:37 發表
真係十分鍾意你呢句
作者: shcheng    時間: 8-6-2013 16:36

引用:
原帖由 watchmanll 於 7-6-2013 18:44 發表
你估aeg唔得咩 sr25做倒有餘啦平你好多tim
作者: shcheng    時間: 8-6-2013 16:42

引用:
原帖由 TurTle 於 7-6-2013 14:09 發表
其實講到禁火做咩姐 簡單啲:
Ptw:冇彈Cut電功能
        扣雞反應快,並非aeg可比
        近乎真槍Size
Aeg:外觀parts比Ptw多十幾條街
        匣既種類多於Ptw(只數ar15)
        Parts普及同便,槍街 ...
都話有套野叫 mosfet +短扣雞
真槍dimension? 設計真槍D人都想支槍 越輕越好
作者: iammok    時間: 8-6-2013 17:18

引用:
原帖由 shcheng 於 8-6-2013 16:36 發表

你估aeg唔得咩 sr25做倒有餘啦平你好多tim
可吾可以即時換筒?
作者: Sophi_hk    時間: 8-6-2013 17:29     標題: 回覆 39# 的帖子

你還在呀?
現在玩玩具槍的隊伍中有齊AEG PTW GBB EBB
啱玩既根本唔介意夾埋一齊玩
你有你玩PTW打得準,我有我玩8KG 249彈幕
玩乜野槍係自己選擇,咁執著做乜?
作者: kidult    時間: 8-6-2013 17:50

不如, 你講你想講乜啦,得唔得, 掂唔掂, 因人而異, 你想知d 咩啫
作者: andre_ktss15    時間: 8-6-2013 18:00

btw 我放左1年而且 係原價既70% 仲要95%new+有野送 但冇人pm 先促使我開post ...

人地賣唔出發老脾啫,勿認真
作者: kidult    時間: 8-6-2013 19:22

二手野肯輸, 實有人要, 講套kit 包乜, 我試試幫你出貨….唔好dum 地啦, 好唔好??
作者: shcheng    時間: 8-6-2013 20:09

引用:
原帖由 iammok 於 8-6-2013 17:18 發表

可吾可以即時換筒?
鬼火??
作者: shcheng    時間: 8-6-2013 20:18

引用:
原帖由 andre_ktss15 於 8-6-2013 18:00 發表

人地賣唔出發老脾啫,勿認真
如果我開左個post  仲有人會買?
我想大家討論aeg ptw 既利與弊姐
作者: andre_ktss15    時間: 8-6-2013 21:16

引用:
原帖由 shcheng 於 8-6-2013 08:18 PM 發表

如果我開左個post  仲有人會買?
我想大家討論aeg ptw 既利與弊姐
呢d已經係年經級別,老老實實各人口味野
就算無利又如何
正如我普通aeg只有M14,人地話我鐘意托搭都係照舊

所有野都係願者上吊而已
作者: shcheng    時間: 8-6-2013 21:22

引用:
原帖由 andre_ktss15 於 8-6-2013 21:16 發表

呢d已經係年經級別,老老實實各人口味野
就算無利又如何
正如我普通aeg只有M14,人地話我鐘意托搭都係照舊

所有野都係願者上吊而已
但係ptw, g&p , ctw 同樣係 m4 wor
作者: andre_ktss15    時間: 8-6-2013 21:40

引用:
原帖由 shcheng 於 8-6-2013 09:22 PM 發表
但係ptw, g&p , ctw 同樣係 m4 wor
你咁講去玩具街買枝都係m4
你有ptw,又有枝sr
有咩分別,自己參透下
作者: shcheng    時間: 8-6-2013 22:35

引用:
原帖由 andre_ktss15 於 8-6-2013 21:40 發表

你咁講去玩具街買枝都係m4
你有ptw,又有枝sr
有咩分別,自己參透下
i mean same colt m4a1 ptw and g&p
作者: spec.ops.    時間: 8-6-2013 23:46

引用:
原帖由 shcheng 於 8-6-2013 20:09 發表

鬼火??
你可以咁講,
但向正面果邊諗,我一可以一槍配唔同力既筒,實現一槍走天涯,招呼唔同朋友
作者: rho837    時間: 9-6-2013 00:13

引用:
原帖由 shcheng 於 6-6-2013 20:41 發表
Dear C Hing,

If you could have done a so call complete modification into a AEG (eg. Marui M4 platform) spending 8K or 8K+! Then you should have known what performance is upto!

So far I don't have any modification done to my 4 years old Systema PTW M4 stock gun! Just change a custom M4 upper / lower receiver, and its performance and reliability remain stable! Cost only around 15K!

I think every PTW users knows using PTW doesn't mean KING OF ALL in WARGAME force on force situation! AEG do have its advantages! However, PTW users knows what its worth to be PTW owner!

After all these year! I would nail a PTW onto my wall instead of an AEG! All my AEG are freely gave out to friend's son playing.

So I don't know what is your intention for AEG VS PTW???????
作者: don20082000    時間: 9-6-2013 02:09

討論左幾日,只要樓主唔選擇M4,選擇AK,G36呢d大路槍,就唔會有ptw vs aeg既煩惱出現
作者: iammok    時間: 9-6-2013 02:16

引用:
原帖由 shcheng 於 8-6-2013 20:09 發表

鬼火??
鬼火舉否係睇人...
作者: piggy    時間: 9-6-2013 08:04

ptw打大力又得,細力又得,長管又得,短管又得
最重要係用緊同一枝槍炸
作者: shcheng    時間: 9-6-2013 18:28

引用:
原帖由 rho837 於 9-6-2013 00:13 發表

Dear C Hing,

If you could have done a so call complete modification into a AEG (eg. Marui M4 platform) spending 8K or 8K+! Then you should have known what performance is upto!

So far I don't h ...
sorry ching a fully modified aeg only cost $5500 include the gun price at 20F and could shoot a coke can at 30m and a human target at 60m. However I bet a not modified ptw could not do that unless it is modified and cost $15000 in toatal. Everything is physics no matter how "godness" is a ptw, it still is a toy and has a limit for example, can shoot a coke can at 30m, of course I am talking about power under than 2j. Assume both barrel is 300mm long.
Energy (in joules) = 1/2 mass * velovity^2
s = ut + 1/2 at^2

s = distance
u = initial velocity
v = final velocity
a = acceleration
t = time passed
作者: kidult    時間: 9-6-2013 19:19

我呢, 玩ptw 呢, 就一個下身配10 個上身, 就黎有12 個喇,
而每個上身, 一放落去就打得, 簡單, 靚仔, 好玩!!
aeg 係好, 但唔可以時時換身吖嘛, 打一場game,, 拎十個身,幾型呀! 我覺得真係好!!
你一匣想放9000 又有點那個, 出新車一落地唔見錢就好正常吖。 超跑就更加唔見錢
肯輸實有市既
作者: shcheng    時間: 9-6-2013 19:30

引用:
原帖由 iammok 於 9-6-2013 02:16 發表

鬼火舉否係睇人...
但係總有嫌疑
作者: shcheng    時間: 9-6-2013 19:31

引用:
原帖由 kidult 於 9-6-2013 19:19 發表
我呢, 玩ptw 呢, 就一個下身配10 個上身, 就黎有12 個喇,
而每個上身, 一放落去就打得, 簡單, 靚仔, 好玩!!
aeg 係好, 但唔可以時時換身吖嘛, 打一場game,, 拎十個身,幾型呀! 我覺得真係好! ...
aeg 都可以有幾個上身 
作者: kidult    時間: 9-6-2013 19:46

真係得? 聽人講定自己試過先?? 我就真係試過拎4 個上身借俾人打game,  完全冇鑊氣, 打到high high 地
作者: watchmanll    時間: 9-6-2013 19:59

引用:

鬼火??
澳....好似冇物溝通誠意!!!
作者: Vindicator    時間: 9-6-2013 20:04

toyota就係toyota
法拉利就係法拉利
架toyota改到識飛快過法拉利都係無用
因為你改變唔到架車本身係toyota/法拉利 e個事實
作者: shcheng    時間: 9-6-2013 20:14

引用:
原帖由 Vindicator 於 9-6-2013 20:04 發表
法拉利就係法拉利
sorry aeg 係 gtr ptw 係 法拉利
作者: shcheng    時間: 9-6-2013 20:16

引用:
原帖由 kidult 於 9-6-2013 19:46 發表
真係得? 聽人講定自己試過先?? 我就真係試過拎4 個上身借俾人打game,  完全冇鑊氣, 打到high high 地
根本幾個上身都冇用 under 2J 300mm 管係最好  除非你...
作者: shcheng    時間: 9-6-2013 20:20

引用:
原帖由 watchmanll 於 9-6-2013 19:59 發表

澳....好似冇物溝通誠意!!!
乜鬼火既定義唔係一時1.4 , 一時 1.9?
作者: shcheng    時間: 9-6-2013 20:24

引用:
原帖由 Vindicator 於 9-6-2013 20:04 發表
法拉利就係法拉利
時代係會進步的 以前的老爺法拉利夠勁la gtr 快過老爺法拉利九條街la

現在aeg 唔同左, 又有mosfet abs brake 又有 short stroke trigger 仲有quick spring change
作者: Kane    時間: 9-6-2013 21:33

又gtr?
作者: shcheng    時間: 9-6-2013 21:39

引用:
原帖由 Kane 於 9-6-2013 21:33 發表
又gtr?
比喻姐
作者: JOHN2    時間: 9-6-2013 22:10

引用:
原帖由 shcheng 於 9-6-2013 21:39 發表

比喻姐
PTW/AEG各有各好玩,最好玩係由一班玩PTW既人同一班玩AEG既人同場對抗,淨係側面睇兩堆人用完全不同战術對抗已經好有趣
作者: shcheng    時間: 9-6-2013 22:22

引用:
原帖由 JOHN2 於 9-6-2013 22:10 發表

PTW/AEG各有各好玩,最好玩係由一班玩PTW既人同一班玩AEG既人同場對抗,淨係側面睇兩堆人用完全不同战術對抗已經好有趣
好wor 不如搞返場 ptw vs aeg 百人大戰?
作者: JOHN2    時間: 9-6-2013 23:13

引用:
原帖由 shcheng 於 9-6-2013 22:22 發表

好wor 不如搞返場 ptw vs aeg 百人大戰?
有人搞又夾到時間幾大都去,反正睇得呢個板既師兄9成都玩齊兩個系統,甚至加埋一場AEG/PTW/GBB三邊開波同場競技重好玩呀
作者: shcheng    時間: 10-6-2013 00:05

引用:
原帖由 JOHN2 於 9-6-2013 23:13 發表

有人搞又夾到時間幾大都去,反正睇得呢個板既師兄9成都玩齊兩個系統,甚至加埋一場AEG/PTW/GBB三邊開波同場競技重好玩呀
gbb? 百人唔夠打 wor
作者: kidult    時間: 10-6-2013 01:42

玩上身, 你就暗示我玩power
呢個叫偷換慨念
我玩上身,係想一team 人用哂同一牌子既骨, 你唔明唔緊要, 問吖嘛, 你肯問, 我實答你喎

我睇哂你大部份post , 你都好攪笑

我講玩上身, 你又話aeg幾個上身都得, 問你係自己d 得定聽番黎,。你轉頭暗示我玩鬼火(就當我誤會你啦吓
人地講ptw 好準, 你就話aeg 都得(
人地講ptw 換power 方便, 你就話人玩鬼火
人地講ptw 個system 好, 係就話aeg 咁咁咁改都得啦
( 問題係, ptw 買番黎, 唔使咁咁咁改吖嘛)
人地講保養, 你就話ptw都會壞( 世間上有乜野唔會壞呢??)
人地講真槍dimension,  你就話設計個位都想支槍要輕,
而家講緊 dimension 呀, 唔係 weight 呀
人地講m14 你就話而家講緊m4.(師兄…....人地講緊 "喜好〞喎)

都講左口味無可挑剔, 我理你5500 改到支aeg 100 m 打 5 毫子吖, 人地係要 10000 野買支sck 黎砌
口味既野, 唔明唔好拗囉

另外你話60m 中human target,  有feel 既, 我會覺得似比人篤一下咁囉

再講
10年歷史既法拉利揸出黎, 同gtr 比, 無得比, 但我寧願要法拉利囉
口味既野, 無得拗
作者: 134a    時間: 10-6-2013 02:16

aeg M4就算駛幾多錢都改薄唔到個槍身同手柄,攬開model都好難再攬番肥C9,呢個係我選擇PDW嘅理由。
作者: NCP013    時間: 10-6-2013 02:25

既然自己都覺得支ptw同你定義既$5千幾埋單aeg冇分別, 咁冇市場價值咪是但5千幾地賣左佢, 冇眼屎乾淨盲, 又唔洗日日對住佢唔知做乜,   5千幾攞去食左佢式者幫補吓供樓咪仲有價值, 仲開心
作者: NCP013    時間: 10-6-2013 02:32

引用:
原帖由 134a 於 10-6-2013 02:16 發表
aeg M4就算駛幾多錢都改薄唔到個槍身同手柄,攬開model都好難再攬番肥C9,呢個係我選擇PDW嘅理由。
中肯d講, 真數A2 PISTOL GRIP初初的確係賣點之一, 但隨著麥記產品推出, 好多USER都轉用返比A2 "肥D"既MIAD GRIP 了
作者: andre_ktss15    時間: 10-6-2013 03:16

引用:
原帖由 kidult 於 10-6-2013 01:42 AM 發表
呢個叫偷換慨念
我玩上身,係想一team 人用哂同一牌子既骨, 你唔明唔緊要, 問吖嘛, 你肯問, 我實答你喎

我講玩上身, 你又話aeg幾個 ...
算啦師兄,我留意ptw版只有半年左右,都見呢類post出過
人地依家係都唔睇係都要挑機
一係想話人知佢枝sr點勁
一係賣唔出發老脾
一係增加存在感

我唔覺得ptw就一定係點勁點勁,但係人地一早就做到今時今日aeg先有既野
甚至有d都未抄到

佢自己明明有齊兩款都明知固問(that's why 我冇回)
仲話好多廠都有出m4
既然如此何必俾千幾買港貨,幾百買國貨?

有志者事竟成,去買枝文具鋪m4
有心/財/力搞到準直
再去一般版挑機,方為大師父嘛

自己俾系統a吊起左,覺得不值想跳返落海
咪跳囉,冇人阻住你
唔需要問人跟唔跟既

Thread close for me

作者: shcheng    時間: 10-6-2013 03:21

冇其實kidult用家咁pro 又用真身真品, 有冇想過移民去美國玩真鐵?
其實你咁多個上身,不如一個上身一枝槍la 好似D收藏家咁
作者: shcheng    時間: 10-6-2013 03:27

引用:
原帖由 andre_ktss15 於 10-6-2013 03:16 發表

一係賣唔出發老脾
一係增加存在感

我唔覺得ptw就一定係點勁點勁,但係人地一早就做到今時今 ...
我知, 但係我覺得幾萬蚊買枝玩具, 不如入槍會玩真野la( 除在D更新人仕及怕被人查人仕)
作者: shcheng    時間: 10-6-2013 03:28

引用:
原帖由 kidult 於 10-6-2013 01:42 發表
呢個叫偷換慨念

ptw 咪又係要改hop up 油管?
作者: shcheng    時間: 10-6-2013 03:36

引用:
原帖由 andre_ktss15 於 10-6-2013 03:16 發表

一係賣唔出發老脾
一係增加存在感

我唔覺得ptw就一定係點勁點勁,但係人地一早就做到今時今 ...
但係打2000發之後咪又係要改hop + 油管? ptw維修版d post 多過aeg版 la
作者: kidult    時間: 10-6-2013 08:52

引用:
原帖由 shcheng 於 10-6-2013 03:21 發表
冇其實kidult用家咁pro 又用真身真品, 有冇想過移民去美國玩真鐵?
你又知我冇??

而家講緊玩具, 又關真鐵咩事?? 唔好亂搬龍門好喎
作者: kidult    時間: 10-6-2013 08:56

引用:
原帖由 shcheng 於 10-6-2013 03:28 發表

ptw 咪又係要改hop up 油管?
我冇改, 但唔覺有問題

你條友, 真心膠喎。。。。
本來諗住吹下水, 點知你係咁挑機, 係咁重點轉移

比十個服字你喇

thread close for me too
作者: rho837    時間: 10-6-2013 09:32

引用:
原帖由 shcheng 於 9-6-2013 18:28 發表

sorry ching a fully modified aeg only cost $5500 include the gun price at 20F and could shoot a coke can at 30m and a human target at 60m. However I bet a not modified ptw could not do that unless i ...
Not again! PHYSICS!

Just tell me what sort of modification can be done to improve my PTW to shoot like your AEG?
作者: rho837    時間: 10-6-2013 09:40

引用:
原帖由 shcheng 於 9-6-2013 20:14 發表

sorry aeg 係 gtr ptw 係 法拉利
To be correct! AEG are toys! PTW are weapon! Because, they don't have wheels!
作者: kirk123    時間: 10-6-2013 10:12

引用:
原帖由 kidult 於 10-6-2013 08:56 發表

我冇改, 但唔覺有問題

你條友, 真心膠喎。。。。
本來諗住吹下水, 點知你係咁挑機, 係咁重點轉移

比十個服字你喇

thread close for me too
我加多兩個... :-D
這位c-hing 真鬼馬!:-)

作者: watchmanll    時間: 10-6-2013 11:11

看富貴吾順眼...又厭貧窮冇本事...做人真的好茅盾
作者: 失去靈魂騎兵師    時間: 10-6-2013 11:22

引用:
原帖由 watchmanll 於 10-6-2013 11:11 發表
看富貴吾順眼...又厭貧窮冇本事...做人真的好茅盾
「憎人富貴厭人窮」
作者: HolyNighT723    時間: 10-6-2013 12:51

講到玩真槍 一陣又會唔會話支sr25加多幾多幾多錢打得遠過你架
作者: watchmanll    時間: 10-6-2013 13:32

引用:
原帖由 shcheng 於 10-6-2013 03:21 發表
眼睛起紅根... ???
作者: 麗娜小業    時間: 10-6-2013 13:48

其實你學改完AEG 咪知點解囉
作者: kidult    時間: 10-6-2013 13:52

引用:
原帖由 watchmanll 於 10-6-2013 13:32 發表

眼睛起紅根... ???
其實.. 我冇講過真身真品... 我嗟!! 視線轉移大法!!!!
作者: shcheng    時間: 10-6-2013 17:22

其實各有各好, 不必爭吵 理性討論
作者: 134a    時間: 10-6-2013 19:17

引用:
原帖由 NCP013 於 10-6-2013 02:32 發表

中肯d講, 真數A2 PISTOL GRIP初初的確係賣點之一, 但隨著麥記產品推出, 好多USER都轉用返比A2 "肥D"既MIAD GRIP 了
所以我無搵,同埋真品MIAD都比for aeg嘅麥記手柄窄。
除咗手柄,個簿槍身都好重要。
作者: Snowolf    時間: 25-7-2013 22:10

hahahahahhahahahahah

作者: sheep    時間: 26-7-2013 14:59

360蚊搞個肥野大陸妹,同幾千蚊搞個高鐘長腿日本妹,你係都要話大陸妹都有波有腳,點同你講呢,共同點係都係為左射野,但射得開唔開心係兩回事囉∼
作者: frank9394    時間: 28-7-2013 00:27

AEG 狂掃不死人 ! 好多人既GAMES !
PTW 打彈弓匣OR單發GAMES !
GBB 打真數限匣GAMES !
以上係我個人定位 ! 講完 !
作者: Los_r    時間: 1-9-2013 10:55

引用:
原帖由 kidult 於 10-6-2013 01:42 發表
呢個叫偷換慨念

非常好!!!

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0