標題: [KSC/KWA] USP .4一問 [打印本頁]

作者: maxkok    時間: 7-6-2013 11:11     標題: USP .4一問

玩完call of duty mw3之後

對USP有大興趣

咁多位C HING覺得USP應該買咩model?

original/combact/tactical?

同埋應該買咩牌子?

umarex/ksc?
作者: enflame97    時間: 7-6-2013 11:19

其實真係睇下你鐘唔鐘意
作者: RCman    時間: 7-6-2013 11:20

邊個款就個人而定,有人喜歡大大支,有人想要compact size
至於U記/ KWS, 有$緊係KSC 啦!marking都足D,
不過唔係你想買就買到KSC, 因為有D款只係見過U記有......

伸報:我自己有 P10, tactical 及HK45

作者: tf141    時間: 7-6-2013 11:32

Call of Duty: Modern Warfare 3淨係有出現過USP同埋USP Tactical, 如果你唔會裝滅聲器既話就買普通版啦
買Tactical既話買holster都幾麻煩, 因為我個朋友就係用USP Tactical

我自己就用USP Compact
作者: kysiu89    時間: 7-6-2013 11:41

我想問呢U記果USP tactical 如果個滑架爛左有無得配GA?
作者: tf141    時間: 7-6-2013 11:49

引用:
原帖由 kysiu89 於 7-6-2013 11:41 發表
我想問呢U記果USP tactical 如果個滑架爛左有無得配GA?
原裝既話我唔肯定邊到有得賣, 但我諗有得賣都唔會平得去邊
如果買原裝都要四百幾五百既話, 不如去買Shooter Design果set, 我果陣買都係$900

小弟個朋友枝USP Tactical都有換左Shooter Design既滑架同外管

圖片附件: J.jpg (7-6-2013 11:49, 147.32 KB) / 該附件被下載次數 253

作者: kysiu89    時間: 7-6-2013 11:53

謝謝你喔!!!!
作者: tf141    時間: 7-6-2013 11:54

引用:
原帖由 kysiu89 於 7-6-2013 11:53 發表
謝謝你喔!!!!
客氣
作者: 2slow    時間: 7-6-2013 12:35

USP 我既至愛∼
買齊晒啦
作者: 冰雪零度    時間: 7-6-2013 16:37

想問原裝USP Tactical 耐唔耐操??
因為聽聞好難買零件
作者: tf141    時間: 7-6-2013 17:08

引用:
原帖由 冰雪零度 於 7-6-2013 16:37 發表
想問原裝USP Tactical 耐唔耐操??
因為聽聞好難買零件
點先算耐操?
作者: kin123450    時間: 7-6-2013 18:45

KSC D 槍買匣好煩........成日都冇
作者: tf141    時間: 7-6-2013 19:33

引用:
原帖由 kin123450 於 7-6-2013 18:45 發表
KSC D 槍買匣好煩........成日都冇
咩鎗呀?
作者: maxkok    時間: 7-6-2013 22:44

thx all of u=]

actually 我宜家係用緊KSC Glock 17台版

就202mm長,覺得個size幾岩我

錦係咪姐係202mm長ge USP .45 比較適合我?

再問一句,USP應該買KWA定KSC?

換metal slide/外管又應該揀邊間?
作者: RCman    時間: 8-6-2013 08:53

引用:
原帖由 maxkok 於 7-6-2013 22:44 發表
thx all of u=]

actually 我宜家係用緊KSC Glock 17台版

就202mm長,覺得個size幾岩我

錦係咪姐係202mm長ge USP .45 比較適合我?

再問一句,USP應該買KWA定KSC?

換metal slide/外管又應該揀邊間?
要齊下身marking就買KSC, 不過近年都唔見.45有KSC版。
只見過tactical及Compact有KSC版現貨。
作者: maxkok    時間: 8-6-2013 20:02

引用:
原帖由 RCman 於 8-6-2013 08:53 發表

要齊下身marking就買KSC, 不過近年都唔見.45有KSC版。
只見過tactical及Compact有KSC版現貨。
唔該哂C HING

tactical同.45最主要ge分別係長度同準星?
作者: tf141    時間: 8-6-2013 20:12

引用:
原帖由 maxkok 於 8-6-2013 20:02 發表

唔該哂C HING

tactical同.45最主要ge分別係長度同準星?
準星, 照門, ambi-safety (de-cocker), 有牙外管, 刻字
其實彈匣底蓋都有分別, 不過冇咩關係
作者: ELSONQOO    時間: 9-6-2013 01:54

OFF TOPIC一問,
有無師兄有舊版usp彈匣割愛
作者: Blackingha    時間: 4-9-2013 01:45

借窗口問一句:
KSC USP .45 或者 KSC USP Tactical 有無檳間出過 Stainless steel slide ?

作者: 2slow    時間: 4-9-2013 10:27

引用:
原帖由 Blackingha 於 4-9-2013 01:45 發表
借窗口問一句:
KSC USP .45 或者 KSC USP Tactical 有無檳間出過 Stainless steel slide ?
Z-PXRTS 及 RA 有出過steel slide, 未見過有Stainless
作者: louisli    時間: 4-9-2013 11:08

引用:
原帖由 kysiu89 於 7-6-2013 11:41 發表
原裝有得配
有part number 可以拿去何b,話會幫你訂
作者: Blackingha    時間: 4-9-2013 15:12

引用:
原帖由 2slow 於 4-9-2013 10:27 發表

Z-PXRTS 及 RA 有出過steel slide, 未見過有Stainless
多謝師兄! Z-PXRTS出過嘠steel slide, 問多吓師兄,依嘠賓處仲有的賣?
作者: 2slow    時間: 4-9-2013 16:06

引用:
原帖由 Blackingha 於 4-9-2013 15:12 發表

多謝師兄! Z-PXRTS出過嘠steel slide, 問多吓師兄,依嘠賓處仲有的賣?
E興趣有, 不過好多時都無貨
我自己等左好耐(幾個月), 最後係台灣訂番黎
作者: 2slow    時間: 4-9-2013 16:10

比埋條link你
http://shop.ehobbyasia.com/ra-tech-steel-slide-for-ksc-usp-45-gbb-black.html

Stainless 更加少見
http://shop.ehobbyasia.com/ra-tech-cnc-steel-slide-for-ksc-usp-45-gbb-silver.html

http://shop.ehobbyasia.com/ra-ksc-cnc-steel-slide-for-ksc-umarex-tactical-usp-45-silver.html
作者: Blackingha    時間: 4-9-2013 20:48     標題: 回覆 24# 的帖子

Thanks Very Much,師兄!

作者: 9292098    時間: 4-9-2013 22:37

亂入一下
如果想買Detxxator嘅USP .45 slide, 除左E何B, 仲可以去邊度買?
小弟想換好耐,  但又搵唔到, 煩請各位師兄相助, Thank you.
作者: 聶風    時間: 5-9-2013 01:20

引用:
原帖由 9292098 於 4-9-2013 22:37 發表
亂入一下
如果想買Detxxator嘅USP .45 slide, 除左E何B, 仲可以去邊度買?
小弟想換好耐,  但又搵唔到, 煩請各位師兄相助, Thank you.
E何B返左貨.. 我都想買...好貴....
http://shop.ehobbyasia.com/deton ... sp-45-s7-black.html

作者: 2slow    時間: 5-9-2013 10:30

引用:
原帖由 聶風 於 5-9-2013 01:20 發表

E何B返左貨.. 我都想買...好貴....
http://shop.ehobbyasia.com/deton ... sp-45-s7-black.html
本來之前等唔到RA既鋼slide想試試Dexxnator的,
但見佢咁貴又只係鋁, 最後放棄
有人比較過幾隻牌子的USP slide, 對比真鐵都係有d差別

圖片附件: USP_sides.jpg (5-9-2013 10:30, 52.82 KB) / 該附件被下載次數 243

作者: RCman    時間: 5-9-2013 12:45

引用:
原帖由 2slow 於 5-9-2013 10:30 發表

本來之前等唔到RA既鋼slide想試試Dexxnator的,
但見佢咁貴又只係鋁, 最後放棄
有人比較過幾隻牌子的USP slide, 對比真鐵都係有d差別

RA刻字過於幼及淺,如果計外觀還是D記最正!單係鎖Pin位其他廠都無得比了
作者: 聶風    時間: 5-9-2013 14:16

引用:
原帖由 RCman 於 5-9-2013 12:45 發表

RA刻字過於幼及淺,如果計外觀還是D記最正!單係鎖Pin位其他廠都無得比了
但243美金..真係買唔起..
作者: 2slow    時間: 5-9-2013 14:31

引用:
原帖由 RCman 於 5-9-2013 12:45 發表

我想玩鋼slide只有買RA....
以前好似Prime有出, 現在搵唔番了
作者: 9292098    時間: 5-9-2013 17:57

師兄, 係唔係只得E何B有得賣Detxxator USP slide?槍銜個頭有冇? 唔該哂
作者: 2slow    時間: 5-9-2013 18:44

引用:
原帖由 9292098 於 5-9-2013 17:57 發表
師兄, 係唔係只得E何B有得賣Detxxator USP slide?槍銜個頭有冇? 唔該哂
WGZ 好似都有, 不過又係成日無貨
槍街就唔知有無喇
作者: jacobchan3    時間: 5-9-2013 22:10

題外話;cod入面枝usp槍燈有冇得買?

圖片附件: post-116058-1260640945.jpeg (5-9-2013 22:10, 8.34 KB) / 該附件被下載次數 137

作者: Stig    時間: 5-9-2013 22:18

引用:
原帖由 jacobchan3 於 5-9-2013 22:10 發表
題外話;cod入面枝usp槍燈有冇得買?
無copy.

http://www.shopwiki.com/l/INSIGHT-M2/UTL-USP

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0