標題: 齒輪上的兩個小孔不回到12點位置?? [打印本頁]

作者: watchmanll    時間: 18-11-2013 13:32     標題: 齒輪上的兩個小孔不回到12點位置??

齒輪上的兩個小孔不回到12點位置???
鋰電11.1V...摩打正常
請問出了甚問題???
現在上下身不能接合!!!

作者: spec.ops.    時間: 19-11-2013 15:44

引用:
原帖由 watchmanll 於 18-11-2013 13:32 發表
齒輪上的兩個小孔不回到12點位置???
鋰電11.1V...摩打正常
請問出了甚問題???
現在上下身不能接合!!!
先檢查兩個小孔透不透光再說
作者: watchmanll    時間: 19-11-2013 18:22

兩個小孔完全透光.....
作者: spec.ops.    時間: 19-11-2013 19:18

引用:
原帖由 watchmanll 於 19-11-2013 18:22 發表
兩個小孔完全透光.....
ECU上既光學感應器乾淨嗎?
同埋想問你枝係新槍嗎?咩摩打?
仲有係咪近來先係咁?
作者: watchmanll    時間: 20-11-2013 09:44

2012 S/MAX Version
支槍己用了半年多...
ECU都已清潔了...
最近才出現這情況!!!
作者: 阿寶    時間: 20-11-2013 11:30

用手指把齒輪撥回去就可以把上下槍身合起來了
作者: kks_ice    時間: 20-11-2013 12:27

press auto one time then try to close it again.
作者: kidult    時間: 20-11-2013 13:47

11.1V 空轉過哂位正常. 只要唔係唔識停或 次次停唔同位就得. 拎舊7.4V電, 空轉一槍就攪掂, 搵手推都得. 不過個齒好界手.... 推一野. 手指頭花哂.
作者: spec.ops.    時間: 20-11-2013 21:39

引用:
原帖由 kidult 於 20-11-2013 13:47 發表
11.1V 空轉過哂位正常. 只要唔係唔識停或 次次停唔同位就得. 拎舊7.4V電, 空轉一槍就攪掂, 搵手推都得. 不過個齒好界手.... 推一野. 手指頭花哂.
過晒位都不致於合唔埋個身,我自己都用11.1v,淨下身單發後,雖則頂齒會有一兩齒會露出,但不致於合唔埋個身
作者: kidult    時間: 20-11-2013 23:55

支支唔同,有支係challenge kit 冇呢個問題, 有支全散件砌就要有呢個問題, 7.4v 就一定冇事, 11.1v 就梗係會頂住, 我就覺得問題唔大既, 起碼打左十幾場都冇問題出現, 只係抹槍時麻煩d 啫, 其他朋友既緊馬仔, 合唔埋就真係由於d 油遮住sensor 同 感應孔
作者: watchmanll    時間: 21-11-2013 12:58

兩個小孔波在箱裡面...而齒就全部向上...!!!
作者: BNO    時間: 21-11-2013 15:46

師兄有冇用第二舊電試試, 情況係咪一樣??
作者: spec.ops.    時間: 21-11-2013 21:26

引用:
原帖由 watchmanll 於 21-11-2013 12:58 發表
如果淨下身,打連發過後係咁就正常既,單發就唔多妥囉
作者: kidult    時間: 21-11-2013 22:02

引用:
原帖由 BNO 於 21-11-2013 15:46 發表
師兄有冇用第二舊電試試, 情況係咪一樣??
電壓問題, fully charge 既電係會有咁既情況, 有d 用完冇charge 既3 cell 電就冇咁既情況
作者: kidult    時間: 21-11-2013 22:04

引用:
原帖由 watchmanll 於 21-11-2013 12:58 發表
咁就要睇睇你個sensor 同小孔, 有油污向上面喇
check 完冇野呢, 就要睇摩打, 可能係碳擦位郁得唔順

實情係點, 一定要有槍在手先睇到咩事
作者: watchmanll    時間: 22-11-2013 13:06

跟Kidult兄......用7.4v 兩個小孔就上番面...正常
不過點解會甘樣.........吾知出了甚問題???
作者: kidult    時間: 23-11-2013 01:41

所以我學得電壓問題, ecu 剎制時間一樣, 但電壓太大, 剎唔切掛。。。 我推想出黎, 唔知啱唔啱

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0