標題: D人唔知要入? [打印本頁]

作者: YSL    時間: 20-11-2013 02:09     標題: D人唔知要入?

http://www.appledaily.com.tw/rea ... al/20131118/294673/
作者: Lolanto    時間: 20-11-2013 02:34

民智未開
作者: sergeant3007    時間: 20-11-2013 07:10

有錢買BM, 無錢去讀書.
作者: tango10    時間: 20-11-2013 07:20

這可是人家的文化,要多包容!
作者: Hkpolice-Psu    時間: 20-11-2013 07:38

This is China
作者: Tango1997    時間: 20-11-2013 07:42

唔入油渣偷笑了
作者: reniless    時間: 20-11-2013 08:23

台灣蘋果比香港還真誇張。
作者: louisli    時間: 20-11-2013 11:12

RTFM!!
作者: WAIKO01    時間: 20-11-2013 11:39

想耍賴退錢嗎? 可以肯定的是,台灣的網路回覆只對事件,很少扯其他東西進去,台灣網民的民智普遍比較高………
作者: 2slow    時間: 20-11-2013 11:48

引用:
原帖由 tango1997 於 20-11-2013 07:42 發表
唔入油渣偷笑了
可能真係會入油渣喎, 見個價平d嘛
作者: rho837    時間: 20-11-2013 12:18

強仁們係咁上下!

星期曰一家大細去太空館睇片…….睇完後到地面大堂廁所小解, 出門離開時見有個強仁媽幫個(估三歳大)囡囡當眾就地"大解" 女廁只在十踄之間…….個強媽見到我老虎重問"太太呀你可以給我衞生䑛嗎" !

強…………..

我個仔問我 點解會係過度痾屎…….點解女仔冇JerJer!

作者: tango10    時間: 21-11-2013 03:04

引用:
原帖由 rho837 於 20-11-2013 12:18 發表
強仁們係咁上下!

星期曰一家大細去太空館睇片…….睇完後到地面大堂廁所小解, 出門離開時見有個強仁媽幫個(估三歳大)囡囡當眾就地"大解"! 女廁只在十踄之間…….個強媽見到我老虎重問"太太呀你可以給我 ...
這是人家的文化,習慣了就得!為人民幣服務!
作者: Tango1997    時間: 21-11-2013 07:44

引用:
原帖由 rho837 於 20-11-2013 12:18 發表
強仁們係咁上下!

星期曰一家大細去太空館睇片…….睇完後到地面大堂廁所小解, 出門離開時見有個強仁媽幫個(估三歳大)囡囡當眾就地"大解" 女廁只在十踄之間…….個強媽見到我老虎重問"太太呀你可以給我 ...
[ 抽水 ]點解係“舐“。。。唔係“紙“既? 。。。點解一眼就要睇下面既? 。。。外表初步不能判斷?   [ /抽水]
作者: Dave    時間: 21-11-2013 10:25

入油? 刀嘜還是紅鷹牌好些?刀嗲花生油吧,香港貨總是香一點... 打開油缸...倒倒倒...
作者: Dave    時間: 21-11-2013 10:26

引用:
強仁們係咁上下!

星期曰一家大細去太空館睇片…….睇完後到地面大堂廁所小解, 出門離開時見有個強仁媽幫個(估三歳大)囡囡當眾就地"大解" 女廁只在十踄之間…….個強媽見到我老虎重問"太太呀你可以給我 ...
答:周街柯屎咪冇JJ LAW!
作者: loveless    時間: 21-11-2013 10:37

引用:
強仁們係咁上下!

呢D奇景應該早有成村人圍住影相拍片爭住擺上FB架o咼
作者: louisli    時間: 21-11-2013 10:43

諗起以前sim copter隻game,有句cheat code 係 "gas does grow on trees"
作者: WAIKO01    時間: 21-11-2013 14:08     標題: 回覆 16# 的帖子

重會放上YouTube,會有埋字幕,重有歌添。

作者: WAIKO01    時間: 21-11-2013 14:10

引用:
原帖由 louisli 於 21-11-2013 10:43 發表
諗起以前sim copter隻game,有句cheat code 係 "gas does grow on trees"
真正的“環保燃料“
作者: 0o0p    時間: 21-11-2013 15:48

最好還是退款 佢個車牌唔知點得黎
陣間車禍又會關車行事 向街撞死人都唔好啦
車行要有返少少社會責任先得架
作者: WAIKO01    時間: 21-11-2013 16:58     標題: 回覆 18# 的帖子

有道理 隨時個牌只係拿老公部車開過幾次“大膽車“,就“拿回來“
作者: tango10    時間: 21-11-2013 23:22

港人才不會這麼不包容無聊,把這些優良文化傳統當作奇異行為放上網!
作者: WAIKO01    時間: 22-11-2013 00:15     標題: 回覆 22# 的帖子

但之前在YouTube看到的片子不是香港人放上去的話,那麼一定是外國勢力的奸險煽動

師兄,我深深感受到你承受的壓力和怨氣,辛苦了。
作者: tango10    時間: 22-11-2013 00:21

你地識得話Utube , 咁就梗係外個勢力啦! 你睇埋啲咁既嘢你壓力可能大啲喎!  我地港燦就最推崇國內優質文化, 點會做如此下流之舉! 在此呼籲國內同胞來港請繼續發楊他們的優質文化, 請"便"!
作者: WAIKO01    時間: 22-11-2013 00:30     標題: 回覆 24# 的帖子

為什麼我會有壓力?我只是把我看過的東西說出來而已?

明白師兄最近可能正在學習優質文化,所以想請教一下。
作者: tango10    時間: 22-11-2013 00:40

上埋啲劣質外國網站睇咁多嘢點會無壓力! 港府真是要考慮屏蔽這些毒害巿民的工具!
作者: WAIKO01    時間: 22-11-2013 00:50     標題: 回覆 26# 的帖子

哈哈   ,看完師兄的回覆,就算有壓力,也令我壓力全消,謝謝。

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0