標題: 核潛艇基地 [打印本頁]

作者: Hamlet    時間: 27-11-2013 23:06     標題: 核潛艇基地

作者: joey    時間: 27-11-2013 23:32

釣魚不錯~!
作者: reniless    時間: 27-11-2013 23:46

威海?
作者: sovietarmy2012    時間: 27-11-2013 23:49

三亞基地旁邊就係海灘
作者: Lolanto    時間: 28-11-2013 03:16

冇大型機器
作者: sovietarmy2012    時間: 28-11-2013 11:09

引用:
原帖由 Lolanto 於 28-11-2013 03:16 發表
冇大型機器
有野係洞庫做
作者: kimkileo    時間: 2-12-2013 10:06

魚排有的冷清......幾時可以泊滿魚.....
作者: sovietarmy2012    時間: 2-12-2013 22:03

引用:
原帖由 kimkileo 於 2-12-2013 10:06 發表
魚排有的冷清......幾時可以泊滿魚.....
當然要游水先新鮮la
作者: JBL    時間: 2-12-2013 22:16

作者: sovietarmy2012    時間: 2-12-2013 22:37

平可夫係一個好想做日本人但失敗了的中國人,我係QRF見過佢,佢自動+主動話比人聽佢係加拿大人.我不在意他的國族認同問題,不過以一個有才華的人來說,他對自身血統存在很大的自卑感.他的評論很寸,自我吹噓,自改名字叫"安德列",顯示出其對自身血統的重視.討了一個日本老婆,但去了加拿大,雜誌"漢和"二字,經常用日本視角看事物....皆顯出他想做日本人但失敗了(不能入藉),對中國有報復心,日本官方對其身份而不予重用,所以充起情報掮客和出版"尚且中肯"的雜誌...

他有天才,但他很難相處,這就是凡事一腳踢的原因了

他的書我會打書釘,中國的東西外界看,從來是悲觀ga la,又吾係第一日,不過最後也挺過來....靠自己不服氣拼出來的精神,今日好小有,無人明係正常.美日成日靠嚇,70年代都未驚過,今日驚你?!
作者: JBL    時間: 2-12-2013 22:41

作者: WAIKO01    時間: 2-12-2013 22:54

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 2-12-2013 22:37 發表
平可夫係一個好想做日本人但失敗了的中國人,我係QRF見過佢,佢自動+主動話比人聽佢係加拿大人.我不在意他的國族認同問題,不過以一個有才華的人來說,他對自身血統存在很大的自卑感.他的評論很寸,自我吹噓,自改名字叫"安 ...
嗯,想問問你所指的才華,是指哪方面? 因為我也多點了解這個編輯。
作者: Hamlet    時間: 2-12-2013 22:57

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 2-12-2013 22:37 發表
平可夫係一個好想做日本人但失敗了的中國人,我係QRF見過佢,佢自動+主動話比人聽佢係加拿大人.我不在意他的國族認同問題,不過以一個有才華的人來說,他對自身血統存在很大的自卑感.他的評論很寸,自我吹噓,自改名字叫"安 ...
坊間野史記載,張弘毅(安德烈·平可夫)先生係直屬國家戰略老點司令部對外老點總執行人,對內老點執行人係張召忠
作者: sovietarmy2012    時間: 2-12-2013 23:04

引用:
原帖由 JBL 於 2-12-2013 22:41 發表

佢曾斷言中國航母最快只能行17海里,點知.......
佢的手段係正常情報搜集手段:睇航展,上網,長期跟蹤分析...

佢比大6網民有的唯一優勢係透過記者門面,得以和各國軍,工要人有私交,各國軍,工要人都把他看作收風人和非官方的官方傳聲筒.大6軍,工要人都同佢有私交,佢比是非八卦大6,換埋D看似堅料四維爆.大6要郁佢,佢早就消失la,所以佢係各方係有用處的.佢深知地位,所以成日話自己偶像係佐爾格,但不做佐爾格...現實中佢用佐爾格的手段去做一個中立傳媒機構,然後藉此牌頭做國際查小欣

題外話,"你人"去泰國取經搞"尖東"...泰國的"暗黑兔"不知幾鬼活躍...點解局勢咁緊張"你人"仲未被劏死牛?..."586"未得閒so你咯!身在福中不知福
作者: sovietarmy2012    時間: 2-12-2013 23:05

引用:
原帖由 WAIKO01 於 2-12-2013 22:54 發表

嗯,想問問你所指的才華,是指哪方面? 因為我也多點了解這個編輯。
拿!一係請我飲包維他奶,一係上百度search下
作者: Hamlet    時間: 2-12-2013 23:08     標題: 回覆 14# 的帖子

其實佢咁做都係為佐消除“中國威脅論”,不外乎既意思就係“佢地武器好廢,你地停o係度都贏佢地九條彌敦道……由佢地玩啦,玩唔出乜o野”  張弘毅同志辛苦了
作者: sovietarmy2012    時間: 2-12-2013 23:15

引用:
原帖由 Hamlet 於 2-12-2013 22:57 發表

坊間野史記載,張弘毅(安德烈·平可夫)先生係直屬國家戰略老點司令部對外老點總執行人,對內老點執行人係張召忠
佢覺得自己好叻,當然忽悠局也並非儍仔,各有各計算,各有各做野,相互利用...所以我信佢並非忽悠局的

我以前都有D朋友,請我去邊度打靶,又比埋D什麼相我睇,我一概謝絕...警鐘常嗚,好奇無意思,費事害左人.我又有個fd個fd講...效率幾高幾保密都好,就是管不了嘴,工作辛苦...中國人愛講獨家料去招積...所以我非禮勿視,非禮勿聽
作者: WAIKO01    時間: 2-12-2013 23:16

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 2-12-2013 23:05 發表

拿!一係請我飲包維他奶,一係上百度search下
明白 而家甘凍,請你飲樽裝熱維他奶吧
作者: sovietarmy2012    時間: 2-12-2013 23:24

引用:
原帖由 Hamlet 於 2-12-2013 23:08 發表
其實佢咁做都係為佐消除“中國威脅論”,不外乎既意思就係“佢地武器好廢,你地停o係度都贏佢地九條彌敦道……由佢地玩啦,玩唔出乜o野”  張弘毅同志辛苦了
不論事實如何.佢係一個徹頭徹尾的日本人,日本視角,日本立場.我亦不論事實如何,反正戰爭永遠係"準備不足"的情况下發生,每個軍人都會嫌"裝備不足,支援不夠",難道無四隻航母,PLA嗌等等,日本就會等一等?!得把菜刀,命令要你去反航母你都要做..."死掂佢"去軍人的天職,亦是宿命!

我估部份潛艇噪聲是刻意以為的
作者: sovietarmy2012    時間: 2-12-2013 23:27

平可夫的行為同門神好似ga,尤其是平可夫比"革命群眾"仆濕之後....同一類人
作者: WAIKO01    時間: 2-12-2013 23:50

看到這裡,我又認識了兩門張性水炮。 謝謝

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0