標題: 如何用格鬥技與野生動物戰鬥 [打印本頁]

作者: Hamlet    時間: 20-12-2013 03:00     標題: 如何用格鬥技與野生動物戰鬥

作者: gtoray    時間: 20-12-2013 04:09

現實中不太可能吧?

到vs大猩猩, 未講完已被秒殺
作者: kai_matt    時間: 20-12-2013 04:16

向著蛋蛋發動猛攻,
我笑到癲o左
作者: reniless    時間: 20-12-2013 07:32

單純寢技很難擊倒以上的野生動物,就算是強如鬼木村亦難做到。

作者: sovietarmy2012    時間: 20-12-2013 08:06

野生動物幾重人幾重,都吾"啡牙"
作者: 2slow    時間: 20-12-2013 08:56

哈哈, 有d招數應該有用...
作者: Contingency    時間: 20-12-2013 10:56

這是殘酷的大自然…
作者: rho837    時間: 20-12-2013 12:34

紙上狗UP! 但都好有心思去狗UP!

浄係袋鼠呢家野都狗UP得有趣! 一隻普遍既成年袋鼠公有百狗幾磅跳3m高! 如果發狂的話! 一踢腳可以插穿你個胸及肚! 宇宙最強都要入廠…….

你 vs "Dream Bear, 呀星" ! 死得 !
連鱷魚, 獅子都唔敢搞既河馬! 你雙手可以KO佢! Dup春! 你試下搞你隻貓公個"士多埤利" ! 睇佢會唔會刮漆你哪!
#%20male%20cat%20balls%20505x473

作者: tf141    時間: 20-12-2013 12:44

睇到大猩猩果到真係笑左
作者: kai_matt    時間: 20-12-2013 13:03     標題: 回覆 8# 的帖子

等我去澳洲同袋鼠對決
作者: reniless    時間: 20-12-2013 13:17

引用:
原帖由 kai_matt 於 20-12-2013 13:03 發表
等我去澳洲同袋鼠對決
為安全起見,同袋鼠決戰前。
先搵隻鴯鶓試陣,贏咗先好挑戰袋鼠。
作者: kai_matt    時間: 20-12-2013 13:41     標題: 回覆 11# 的帖子

juz kidding
作者: mujiadam    時間: 20-12-2013 16:50

笑死我!!
作者: Lolanto    時間: 21-12-2013 01:21

先決條件:避到第一下攻勢先
作者: 小鬼182    時間: 21-12-2013 18:17

其實唔算太9up,袋鼠係有可能咁打(必死決心……),先做leg down嘅擒抱,再則膟袋鼠,之後full mount按住嚟打,最後arm bar佢……標準地版戰打法,對袋鼠………理論上可行嘅………
對熊:都算正路,但要好似樹熊咁擒上佢後面再頸瑣唔係咁易………
對河馬:sorry……我幻想唔到點樣可以leg down隻河馬,但如果真係俾你leg down到,打要害又正路喎……
對猩猩:第一下戰術上已經錯誤,對住隻猩猩full guard??就你避得開佢嘅攻擊,做到triangle,佢大力過你嘅體重,佢一下托起你再撻你落地已經可以解你lock………
作者: gtoray    時間: 21-12-2013 18:47

引用:
原帖由 小鬼182 於 21-12-2013 18:17 發表
其實唔算太9up,袋鼠係有可能咁打(必死決心……),先做leg down嘅擒抱,再則膟袋鼠,之後full mount按住嚟打,最後arm bar佢……標準地版戰打法,對袋鼠………理論上可行嘅………
對熊:都算正路,但要 ...
一隻成年袋鼠
體重同力量應該都大勝人類
所以我覺得埋身戰只有死路一條
作者: 小鬼182    時間: 21-12-2013 19:13

引用:
原帖由 gtoray 於 21-12-2013 18:47 發表

一隻成年袋鼠
體重同力量應該都大勝人類
所以我覺得埋身戰只有死路一條
呀公,所以我話理論上可行,實際情況概係走啦………不過我想問除咗熊比較有攻擊性外,其他三隻動物無事無幹唔搞佢地佢地會唔會主動攻擊人類??
作者: reniless    時間: 21-12-2013 19:17

引用:
原帖由 小鬼182 於 21-12-2013 19:13 發表

呀公,所以我話理論上可行,實際情況概係走啦………不過我想問除咗熊比較有攻擊性外,其他三隻動物無事無幹唔搞佢地佢地會唔會主動攻擊人類??
剛剛相反,熊不會主動攻擊人,除了北極熊之外。
作者: gtoray    時間: 21-12-2013 19:17

引用:
原帖由 小鬼182 於 21-12-2013 19:13 發表

啱先有新聞澳洲有個女仔比三隻袋鼠圍毆!
作者: sovietarmy2012    時間: 21-12-2013 21:50

所以人類發明左一樣野...以超越野生動物幾百萬年的智慧去制造

呢種咁Q高ge科技....就係呢個forum ge主題

野生動物係要泥保護ge,吾係要泥格鬥ge
作者: 亞爾多    時間: 21-12-2013 21:56

幾時開篇"如何用格鬥技與野生動物戰鬥(俄國人篇)"
作者: sovietarmy2012    時間: 21-12-2013 21:59

飲左兩"樽"->撩下野生動物->野生動物發皮四->野生動物被暴打...

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0