標題: marui hi capa 5.1 proin閘 [打印本頁]

作者: B.C    時間: 14-1-2014 09:40     標題: marui hi capa 5.1 proin閘

請問marui hi capa 5.1 prowin閘洗唔洗執位先上到?
係換左grip同無換既情況下
因為都成320隻
如果要執位我買返馬老二算啦
因為買2隻prowin=3隻馬老二

thx
作者: tinyau1134    時間: 14-1-2014 09:45

長夾用家表示原裝免修直上
作者: B.C    時間: 14-1-2014 10:06

引用:
原帖由 tinyau1134 於 14-1-2014 09:45 發表

長夾用家表示原裝免修直上
想問新舊板之分係咪舊板係見唔到bb彈?
果次貪靚買左
結果要執好多位....
上彈咀會頂...要磨
彈閘扣太細難入...要磨

想問你呢隻長閘順唔順?
一按退閘制會否自動跌下..?上閘夠順滑嗎?
thx
作者: tinyau1134    時間: 14-1-2014 10:15

引用:
原帖由 B.C 於 14-1-2014 10:06 發表

想問新舊板之分係咪舊板係見唔到bb彈?
果次貪靚買左
結果要執好多位....
上彈咀會頂...要磨
彈閘扣太細難入...要磨

想問你呢隻長閘順唔順?
一按退閘制會否自動跌下..?
上閘夠順滑嗎? 比原裝差少少, 真係好少好少..但又未至於可以忽略
thx
長夾上左槍會比原裝夾高好小好小
落太多吸震膠會導致...http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=127386&extra=page%3D1

善用編輯功能:
如果要真正解決問題(原裝馬記HICAP+長夾+BUFFER膠引致上彈不順),
就要成SET 執
換乜飛機彈弓, 回膛桿彈弓等等...
個人建議原裝只落小量BUFFER, 不會導致問題發生...

作者: B.C    時間: 14-1-2014 10:22

引用:
原帖由 tinyau1134 於 14-1-2014 10:15 發表

長夾上左槍會比原裝夾高好小好小
落太多吸震膠會導致...http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... &extra=page%3D1
咁你最尾點解決?
加硬飛機彈弓定係唔用吸震膠?
THX
作者: tinyau1134    時間: 14-1-2014 10:26

引用:
原帖由 B.C 於 14-1-2014 10:22 發表

咁你最尾點解決?
加硬飛機彈弓定係唔用吸震膠?
THX
加硬有機會會回唔切膛
因用BUFFER 膠已經縮短左SLIDE 行程
作者: aesoph18141    時間: 18-1-2014 21:16

磨MAG CATCH 個位,   佢D數跟WE, 個MAG CATCH位窄D,   磨一磨個夾既CATCH位令到隻夾跌少少,咁就唔會頂住個飛機 !
我個隻PROWIN 除左MAG CATCH位窄D  仲好似有D斜左  =.="
作者: B.C    時間: 20-1-2014 11:39

引用:
原帖由 aesoph18141 於 18-1-2014 21:16 發表
磨MAG CATCH 個位,   佢D數跟WE, 個MAG CATCH位窄D,   磨一磨個夾既CATCH位令到隻夾跌少少,咁就唔會頂住個飛機 !
我個隻PROWIN 除左MAG CATCH位窄D  仲好似有D斜左  =.="
我最近買多一隻...有同一情況出現
最尾要磨彈閘出彈咀先得
因為同馬記閘度過係長少少
mag catch就反而唔洗執

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0